fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: UE Wonderboom 3

Test: UE Wonderboom 3

Ultimate Ears er endnu en gang klar med en opdatering af deres lille Wonderboom serie, som nu kommer i en tredje udgave og vi har fået fingre i den nye højtaler med udvidet rækkevidde og batteritid.

Hvad er der i æsken?

Der er tale om en yderst beskeden kasse, der efter man udpakker højtaleren ikke fylder eller vejer så meget og nærmest inviterer dig til at smide den ud så den kan blive genbrugt. I kassen finder du selve højtaleren og et microUSB kabel til opladning. Der er også en beskeden manual medfølgende som forklarer de forskellige funktioner på forskellige sprog.

Design

Ultimate Ears gjorde det allerede i deres pressemeddelelse klart at der ikke ville være tale om en revolutionær fornyelse når nu Wonderboom 3 landede på markedet, så designmæssigt ligner produktet sig selv fuldstændigt som 2’eren og er altså en anelse større end den første udgave, men ligner temmelig meget den også.

UE Wonderboom 3 er kommet i friske nye farver og det er nok den største bemærkelsesværdige nyhed ved serien, som i øvrigt altid har været kendt for sit design og fede fremtoning, hvilket også er tilfældet med Wonderboom 3. Det er en lille højtaler, så den fylder ikke så meget på havebordet eller hvor man nu sætter den til at spille.

Farverne som Wonderboom 3 fås i er med kontraster på de store gummi-knapper på fronten, som du styrer lydniveau med. Stroppen er af den samme farve som knapperne og resten er så den primære farve. Effekten mærkes ikke på samme måde i den sort/hvide udgave vi fik til test, som det er tilfældet med de øvrige lidt mere farvestærke kombinationer.

Af sin størrelse er UE Wonderboom 3 lidt tungere end forventet, hvilket gør at den står ret godt fast der hvor du stiller den. Designet er i øvrigt testet mod tab fra halvanden meters højde, så det burde være robust nok til at overleve en del fester.

I toppen har du en lille strop, som du kan bruge til at hænge højtaleren på en knage eller sætte den fast til en taske så den er nemmere at transportere med rundt. For min skyld måtte denne strop gerne være en anelse længere da jeg tror det ville udvide dens brugsmuligheder.

Selvom Wonderboom 3 er med plastik i top og bund, så er den af stof på midten, hvor højtalerenheden gemmer sig og til trods for dét så er den IP67 rated. Dette betyder at den er modstandsdygtig overfor både støv og vand og du kan roligt tage den med til pool-festen og sågar lade den flyde i poolen sammen med jer og spille musik.

For at være vandtæt så er microUSB porten i bunden dækket af en flap, som man åbner når man vil lade højtaleren op. At man under en nylancering i vor herrens år 2022 tænker at USB-C ikke skal være en del af produktet er mig en gåde. Dén del er en ommer desværre. Jeg kunne dog sagtens bruge andre microUSB kabler end det som fulgte med for selvom hullet er en smule stramt, så er der plads nok.

Funktionalitet

Der er ikke så meget rocket science over UE Wonderboom 3 og den forbinder via Bluetooth til den enhed du ønsker at afspille musik fra, hvorefter det egentlig kun er tænd/sluk samt volumenknapperne du bekymrer dig mest om.

Der er også en knap i bunden, som er lavet til at du kan få mere lyd når du er udenfor og det betyder ikke at Wonderboom 3 spiller højere når du aktiverer “udendørs”, men at den toner bassen helt ned så du får bedre lyd på de andre bølger, idet bassen alligevel ville “forsvinde”. Funktionen virker faktisk ganske fint og giver nok først mening når man får den prøvet af.

Den anden “skjulte” feature, som du kan nyde, hvis du har to Wonderboom 3 er at du kan sætte dem til at spille i stereo. Jeg havde desværre ikke mulighed for at teste om det også ville virke med en Wonderboom 2, men jeg kan huske at min kollega, Lars, testede at det fra den første Wonderboom til 2’eren kun virkede som dobbelt-mono.

Den nye UE Wonderboom 3 er udstyret med en bedre batteritid. Jeg ved ikke om det er optimering af softwaren eller et større batteri, der er årsagen til forbedringen dog. Dog vil jeg sige at en forbedring fra 13 til 14 timer altså ikke er den voldsomme forbedring.

Hvis du trykker plus og minus samtidigt på Wonderboom 3 så får du dens batteristatus at vide. Måden dette foregår på er at du får en lyd afspillet tilbage og du skal så ud fra lyden vide om du har høj, mellem eller lav niveau på batteriet. Det lyder mere kompliceret end det er.

Selve batteritiden er oplyst til at være op til 14 timer og det er egentlig ganske fint. Man kan trods alt lade op mens den spiller om man vil, så længe man ikke gør det mens den flyder i vandet eller står et vådt sted. En fest af 14 timer er mere end rigeligt for de fleste og min egen test ramte spot on på lidt over 13,5 timer (moderat måling må jeg dog indrømme).

“Udendørs-mode” er signaleret tændt ved at fyrtræet i bunden lyser op, som du også trykker på for at aktivere det.

Lydmæssigt så spiller den lille sag ganske glimrende. Den klarer sig bedst indendørs, hvor dens bass får lov at udfolde sig og det er også hér det bliver tydeligt at bassen egentlig ikke er Wonderboom 3’s stærke side. Den er der såmænd, men jeg har set andre højtalere klare sig en smule bedre på lige det punkt. Ellers er UE Wonderboom 3 en lille højtaler, der giver mere lyd end man forventer og den er godt balanceret og detaljeret, men du har til gengæld ikke mulighed for at indstille dens lyd med mindre din musikafspilningsapp selv har en equalizer eller lignende.

Konklusion

UE Wonderboom 3 er en ganske fin højtaler til at have med dig og til at kickstarte enhver fest for den er kompakt, men spiller ganske fint. Den har et flot design og der er flere farver at vælge mellem. Den kan serieforbindes så du kan bruge to af dem i stereo, men lyden er også ganske fin fra bare en enkelt. Den eneste udfordring den efter min mening har er at den nye version ikke byder på nok innovation til at jeg ikke kan sige du bør overveje at spare pengene og købe forgængeren, men der skal du være opmærksom på lidt (meget lidt) dårligere batteritid og en lidt kortere rækkevidde. Hvis de sidstnævnte to ting er vigtige for dig, så er UE Wonderboom 3 fint pengene værd.

Positivt

  • Fedt design og god størrelse
  • God batteritid
  • God lyd
  • Udendørsmode
  • Vand- og støvtæt

Negativt

  • Få nyheder i forhold til forgænger(e)
  • Ingen USB-C

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

1 KOMMENTAR

  1. Jeg har læst at den slukker med en lyd, der er for kraftig til at den kan bruges i soveværelset. Måske medmindre den er sat i opladerstikket hele natten.
    Det siges også at Bang og Olufsens A1 second generation har en lille smule bedre lyd. Men prisen er også over dobbelt så høj.
    Opløsningen via bluetooth er heller ikke så god som ved kablet udstyr, men til dagligt brug er Aptx godt nok. Apple har desværre kun aac, og jeg kan godt høre forskel i Android mobiltelefoner på de to typer. Men jeg har ikke prøvet at streame fra en Apple mobil, måske lyder det bedre.
    Strømforbruget er formentlig under 1 watt i timen ved svag lydstyrke, det er det i hvert fald med min a1.
    Stereo giver en god forbedring af lyden

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Ultimate Ears er endnu en gang klar med en opdatering af deres lille Wonderboom serie, som nu kommer i en tredje udgave og vi har fået fingre i den nye højtaler med udvidet rækkevidde og batteritid. Hvad er der i æsken? Der er tale om en...Test: UE Wonderboom 3