fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Trust Qylo trådløs oplader

Test: Trust Qylo trådløs oplader

Trådløs opladning er kommet for at blive. Selv Apple har indset det og Trust har bragt deres trådløse oplader på markedet i form af Qylo, som vi har fået lov at se på i denne test.

Hvad er der i æsken?

Trust Qylo kommer i en beskeden æske, som ikke fylder alverden. Det er fordi at der foruden pladen til opladning og dertilhørende kabel altså ikke er en strømforsyning. Denne skal man selv have ved hånden. Ganske rigtigt kan man også bruge den oplader, som fulgte med ens mobiltelefon, hvis altså denne ikke er med USB-C som det er tilfældet hos mig. Kablet i Trust Qylo sættet er nemlig USB-A i den ene ende og microUSB i den anden.

Design

Trådløse opladere findes efterhånden i ret mange designs, former og afskygninger. De er også fundet bygget ind i andre ting, såsom møbler eller powerbanks, men Trust Qylo leverer os varen på helt traditionel vise med en rund plade, som kan stå på bordet eller andre steder og afvente at du smider noget på, som den skal lade op. Designet er relativt fladt og har kun to farver nemlig hvid og grå. Det er måske ikke så fancy, men på den måde er den heller ikke iøjefaldende, hvis man skulle have lyst til at den står et synligt sted.

Som det fremgår af afsnittet om indholdet i æsken til Trust Qylo, så er dennes tilslutning med microUSB. Det medfølgende kabel er hvidt, så det passer designmæssigt til selv opladepladen, men at man ikke er på USB-C er mig lidt en gåde. Jeg kan forestille mig at det har noget med omkostninger at gøre, men det giver fortsat ikke pluspoint i min bog.

Når du sætter din telefon, eller anden kompatibel enhed, til at oplade trådløst på Trust Qylo så lyser der en hvid ring op nærmest yderst på enheden. Denne lyser hvidt og blinker i langsomme takter. Heldigvis også et lys, som holder op med at blinke og lyse efter allerede tyve sekunder. Den fortæller dig altså at den er begyndt at lade op, men hvis du eksempelvis har Trust Qylo i soveværelset, så forstyrrer den ikke din søvn. At du ikke bør have din mobiltelefon på soveværelset overhovedet er en helt anden snak dog.

Med sit store plus i midten af cirklen ligner Trust Qylo mest af alt noget man finder i en IKEA synes jeg. Det store plus ødelægger lidt premium feel og selve designet i virkeligheden. Jeg kan dog godt følge tankegangen om at uden detaljen med plusset og den i øvrigt lave kvalitet af materialer, så ville produktet virke endnu mere kedeligt. Trust Qylo er tydeligt sat i verden med funktion for øje og ikke for at skulle vinde designerpriser. Når det er sagt, så er den heldigvis så kompakt og flad at man ikke lægger mærke til den.

Funktionalitet

Trådløs opladning er som forventet ikke ligeså effektivt, som et kabel direkte i porten på din enhed, men det kan altså være langt mere bekvemt eksempelvis bare at ligge sin telefon fra sig på en plade og så have den ladet op til når man skal gå igen.

Hastigheden af opladning er heller ikke uvæsentlig og især ikke i dag, hvor vi har adskillige typer af hurtigopladning. Mange af os har vænnet os til hurtigopladning, hvor vores mobiltelefon eksempelvis på blot et kvarters tid kan lade væsentligt op til at man tør bevæge sig ud af døren igen. Noget man anså for værende nærmest umuligt i den spæde start for smartphones.

Med Trust Qylo lover producenten hurtig opladning og på papiret betyder det 7,5 W til iPhone og 10 W til Samsung Galaxy telefoner, mens øvrige telefoner skal forvente 5 W.

I et reelt testscenarie får man dog også nogle tal at forholde sig til. Her er det værd at huske at de kabler og ladere man anvender ikke er uvæsentlige, men kan derimod være flaskehalse på den ene eller anden måde. Selvom jeg sluttede Trust Qylo til en oplader med 2A så var opladningen af telefonen på 0.5 A gennem den trådløse opladning og det resulterede i en opladning på 3 timer og 48 minutter fra 10% til 100% på min Samsung Galaxy Note 10 + med 4300 mAh batteri. Jeg havde ikke en tilgængelig og kompatibel fastcharger til brug med USB-A porten til at teste Qylos fulde potentiale, hvilket ellers drastisk ville forbedre opladningshastigheden.

Jeg forsøgte også at smide et temmelig tykt silikonecover på min Samsung Galaxy Note 10 + og det havde Trust Qylo ikke nogen problemer med at trænge igennem på. Den ladede og tilsyneladende med samme hastighed, som uden cover på.

Den eneste anke, som jeg har med trådløs opladning, hvilket i øvrigt ikke er noget der udelukkende gør sig gældende for Trust Qylo, er at batteriet bliver temmelig varmt under opladning og i længden skal man bare huske at det ikke er helt sundt for batteriet at det bliver varmt. Det samme sker med hurtigopladning i det hele taget, så måske vi bare skal håbe på at producenterne af mobiltelefoner laver batterier, som kan holde til mere.

Konklusion

Vi kender Trust for at lave prisvenlige men funktionelle produkter og jeg føler at Qylo er ingen undtagelse. Prisen er holdt nede ved at produktet både er og føles plastik, men til gengæld synes jeg at opgaven løses og der er sågar tænkt over designet så det ikke bliver ved med at lyse natten over eksempelvis. Dens opladning trænger igennem et cover (man skal dog huske at der ikke må være metal mellem Qylo og enheden der skal lades op) og selve hastigheden er herfra også godkendt, så meget andet kan man vel ikke ønske sig, hvis man ønsker en god trådløs opladning til fornuftige penge.

Positivt

  • Simpelt og enkelt at bruge
  • Fladt design
  • Lys slukker efter 20 sekunder

Negativt

  • MicroUSB

Pris og tilgængelighed

Set til 147,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Trådløs opladning er kommet for at blive. Selv Apple har indset det og Trust har bragt deres trådløse oplader på markedet i form af Qylo, som vi har fået lov at se på i denne test. Hvad er der i æsken? Trust Qylo kommer i en...Test: Trust Qylo trådløs oplader