Vi har fået en trådløs powerbank ind ad døren fra Trust, som de kalder Magno. Den kan sætte sig fast til din iPhone og lade denne trådløst, så du ikke behøver at rende rundt med et tykt cover for at forlænge batteritiden på din telefon. Vi ser nærmere på hvor godt det virker i dagligdagen.
Hvad er der i æsken?
Udover selve Magno powerbanken i æsken er der ikke meget andet end et kort USB-A/USB-C ladekabel og en kort manual.
Design og funktionalitet
Magno er en relativt kompakt powerbank, som for mig egentlig mest minder om en lille ekstern harddisk. Den kunne sagtens forveksles med en sådan fordi formen er lignende og så er der kun én USB-C port i bunden af powerbanken.
Ved siden af denne USB-C port er der fire LED-lys, der fortæller dig, hvor meget du har tilbage på din powerbank og på den anden side af USB-C porten har du en knap. Knappen tænder for powerbanken så denne ikke ved en fejl skulle begynde at lade noget op du ikke har lyst til.
Der er også to små blå LED-lys i toppen af Magno powerbanken, som fortæller når powerbanken er i gang med at lade op, så du også ved det på afstand, hvis ikke du skulle holde telefonen på dig.
Trust Magno er utroligt simpel i sit design udover dette. Den sorte plastik er utrolig robust og virker ikke umiddelbart som værende skrøbelig. Jeg turde ikke smide den på gulvet under min test, men jeg er overbevist om at den ville kunne overleve sågar mere end en tur. Den føles simpelthen solid.
En interessant observation jeg bed mærke i er at manualen til Trust Magno viser dig, hvordan du oplader selve powerbanken og også hvordan du magnetisk sætter den fast til en iPhone og oplader denne trådløst.
Manualen fortæller til gengæld ikke at du kan oplade din telefon via USB-C porten på powerbanken. Det er dog muligt og testet med andet end iPhone, så det er ikke fordi Magno udelukkende er en trådløs oplader. Det synes jeg i øvrigt er en god ting for det ville være relativt ærgerligt kun at kunne oplade trådløst. Du skal så dog have et USB-C kabel til formålet, som så ikke medfølger i æsken til Trust Magno.
Magnetisk kobling mellem iPhone og Magno er ikke synderligt stærk, men den er der og telefonen kan godt holde fast i powerbanken på ryggen, hvis ikke du rykker for meget ved dem. Det kræver dog at telefonen ikke har noget cover eller at coveret er med MagSafe.
Trust Magno er på 5.000 mAh, så det er ikke fordi der er meget mere end cirka én opladning af din telefon. Nogle større telefoner kan sågar være udfordret i overhovedet at få en fuld opladning, især hvis du dræner batterierne helt for de 5.000 kan ikke ligestilles med 1:1 overførsel til telefonens batteri. Der vil altid være et tab og noget der går tabt, men min Samsung Flip4 kunne sagtens lades op fra cirka 25% til top, hvilket i øvrigt tog under to timer.
Via den trådløse forbindelse giver Trust Magno op til 10 Watt opladning, mens du kan få 15 Watt via USB-porten, så den burde kunne give dig en hurtigere opladning, som i øvrigt er mere effektiv og med et mindre tab. På 5.000 mAh var det dog relativt lidt forskel i det tabte og eftersom begge opladningsmetoder efterlod Magno med ét blinkende hvidt lys, så er det svært at give en præcis vurdering af forskellen.
Konklusion
Hvis du har behov for en kompakt og simpel powerbank, der blot skal kunne klare én enkelt opladning (cirka), så er Trust Magno egentlig ganske smart. Især med iPhone, hvor den magnetiske løsning gør at du kan slippe for at bære et kabel med dig og oplade nemt og mens telefonen er i brug.