søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Suunto Wing headset

Test: Suunto Wing headset

Headset til sport kommer i mange afskygninger. Suunto har udstyret os med deres Wing model, som bruger bone conduction teknologi til at give dig mulighed for at høre dine omgivelser mens du træner.

Hvad er der i æsken?

Kassen til Suunto Wing virker en smule overdimensioneret ved første øjekast, men det viser sig så at give mening for du får udover selve hovedtelefonerne også ladekabel, powerbank, rejsetaske, ørepropper og papirer. Alt sammen pænt og nydeligt pakket ned så det står fast i æsken så denne ikke rasler når man ryster den før man tager tingene ud.

Design

Ved første øjekast er det ikke fordi Suunto Wing skiller sig voldsomt ud fra andre hovedtelefoner af samme type – neckband. Denne type hovedtelefoner går over ørerne og bag om hovedet, så i stedet for at gå over toppen af hovedet ligger de altså “vandret” så at sige.

Da Suunto Wing benytter såkaldt bone conduction teknologi, så er der en ekstra krølle i forhold til designet idet der ikke er nogle drivere, der går ind i dine ører. Det der derimod sker er at de lydskabende enheder i Wing hovedtelefonerne hviler ved kindebenene og derigennem skaber lyd.

Sunto Wing har en overraskende robust konstruktion, hvilket skyldes at det består af aluminium og titanium udover at være overtrukket med silikone. Silikonen sørger for at det kan modstå regn, sved og vand mens den robuste konstruktion sørger for at det kan tåle at blive brugt.

Du kan få Wing i et rødt/sort design eller i den helt sorte udgave, som vi havde fået til test. Begge har – efter min mening – dét tilfælles at de fremstår ret rå og simple.

På den højre hovedbøjle er der to knapper til henholdsvis at tænde/slukke og også styre lydstyrke med. Knappen til lydstyrke bruges også til at tænde og slukke lyset med for Suunto Wing er nemlig udstyret med lys på toppen af begge bøjler, som skal sørge for at du kan blive set i mørket. Da jeg ikke selv tænker på at det er smart med reflekser på tøj jeg bruger til at løbe i, så kan jeg her i vintermånederne godt se meningen i dette.

Når jeg selv sidder med Suunto Wing i hænderne og kigger så synes jeg lysene er skarpe og tydelige, men jeg synes det er smart at man kan få dem til at blinke, da de på afstand ellers kan være en anelse svære at se.

Der er også én knap på den venstre lydenhed, som du kan styre samtaler og musik med. Denne knap er nem at finde og trykke på. Det samme kan jeg altså ikke sige om de to knapper på undersiden af højre side. Der er en markering på plus-knappen, men når jeg ude at løbe synes jeg det kan være svært at ramme de to knapper, da de ikke helt er tydelig nok til mine måske større fingre.

rigtig flot rejsetaske følger med

Funktionalitet

Suunto Wing virker helt uden app, men appen kan give dig nemmere adgang til nogle indstillinger. Appen er den samme som du bruger til andre Suunto produkter, såsom deres ure.

I appen kan du eksempelvis slå lys til og fra, forbinde til to Bluetooth enheder samtidigt og skifte mellem udendørs og normal lyd. Derudover så kan du aktivere en funktion der gør dig i stand til at styre musik og opkald ved blot at dreje hovedet og nikke og det virker overraskende godt.

Bone conduction teknologien har dog også en udfordring i forhold til mange andre hovedtelefoner, idet teknologien er afhængig af at være i berøring med din hud og helst så tæt på dine kindben som muligt, hvilket gør at lyden nærmest forsvinder og i hvert fald skifter når jeg drejer hovedet nogle gange. Dog oplevede jeg ikke at Suunto Wing blev påvirket af at jeg bare løb for dér sad de fint fast omkring hovedet.

Værende et sæt hovedtelefoner, der går rundt om hovedet og bag nakken, så skal du være opmærksom på at du ikke kan læne dig op ad noget. Eftersom Suunto Wing er lavet til sport, så er det få steder, hvor jeg tænker det kan være en udfordring, men det kunne eksempelvis være i fitness lokalet, hvor du sidder op ad noget mens du træner.

Lyd

Generelt synes jeg at Suunto Wing er bedre til udendørs end støjreducerende in-ears da de er bedre til at holde vindstøj ude. Det jeg også ligger mærke til med Suunto Wing og denne type af hovedtelefoner når jeg løber er at mine skridt ikke giver nær så meget genklang i hovedet som mange in-ears har en tendens til at gøre.

Lydmæssigt så spiller Suunto Wing virkelig godt og klart. Jeg vil ikke anbefale dem til elektrisk musik, som nærmest er afhængig af at der er noget bund, for dette kan Wing ikke levere særlig godt. Der er mere bund når du aktiverer Udendørs mode i appen, hvilket skruer lyden en smule op, men det er ikke voldsomt meget.

Af et par bone conduction hovedtelefoner synes jeg dog de spiller utrolig godt og under træning kan jeg både lytte til musik, såvel som podcasts for især mellem og de høje toner kommer ret fint igennem.

Komfort

Med deres vægt på 33 gram, så er Suunto Wing slet ikke tunge. Det er naturligvis langt mere end et par in-ears, men fordi de går rundt om nakken, så er vægtfordelingen med til at gøre at jeg ofte under min test rent ud sagt glemte at tage dem af. Jeg følte på intet tidspunkt ubehag ved at have dem på hovedet. Det er noget andet når du skal finde plads til at have det hele med, såsom powerbank og kabel, men det har vel egentlig ikke noget med komforten at gøre med mindre man er generet af at tasken bliver tungere.

Batteri

Suunto Wing har en virkelig interessant tilgang til det med batteritiden på et sæt hovedtelefoner af denne type. Selv de ti timers batteritid (testet og bekræftet ved medium lydstyrke) som hovedtelefonerne selv kan klare, så medfølger der en powerbank, som du kan placere dit Wing i og lade det op til to gange yderligere så du kan forlænge din tid uden at være afhængig af at være i nærheden af strøm.

For os der glemmer at lade op er det naturligvis en hjælp, men det er nok også mere tiltænkt folk der tager på weekendture i naturen og bare ikke har samme adgang til strøm, men ønsker at kunne have lyden med sig.

Opladning af selve hovedtelefonerne kan også ske direkte med kabel, som bruger en speciel tilslutning, mens powerbanken lader op via USB-C. Selve opladningen tager cirka en time for hovedtelefonerne og halvanden for powerbanken. Hvis ikke du har tiden til at lade op og som tidligere nævnt har glemt at lade op, så kan du lade Suunto Wing op i ti minutter, mens du eksempelvis tager tøj på, så får du tre timers musik at gøre godt med.

Konklusion

Hvis du leder efter et par hovedtelefoner til træning, hvor du ønsker at kunne forblive opmærksom på dine omgivelser, men samtidigt ikke gå på kompromis med lydkvaliteten, så er bone conduction Suunto Wing helt klart at anbefale. Det er anderledes end både in-ear og on-ear hovedtelefoner, men til gengæld får du en komplet pakke, der er vandtæt, har LED-lys som gør dig synlig i trafikken, du kan styre musikken ved at ryste med hovedet og så er de super behagelige at have på. Der er ikke meget andet end manglende bass at sætte en finger på og de konkurer fint med hvad der ellers er på markedet af samme type og her får du sågar en smart powerbank med til.

Positivt

  • Design er flot og simpelt
  • Robust
  • God lyd
  • Komfort!
  • Smarte LED-lys
  • Powerbank + batteritid generelt

Negativt

  • Manglende bund
  • Knapper lidt dumme

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Headset til sport kommer i mange afskygninger. Suunto har udstyret os med deres Wing model, som bruger bone conduction teknologi til at give dig mulighed for at høre dine omgivelser mens du træner. Hvad er der i æsken? Kassen til Suunto Wing virker en smule overdimensioneret...Test: Suunto Wing headset