mandag, december 23, 2024
ForsideAnmeldelserTest: SteelSeries M750 TKL

Test: SteelSeries M750 TKL

Som en del af SteelSeries samarbejde med udvikleren Bluehole Studio bag Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) har den danske producent bragt nogle brandede produkter på markedet. Heriblandt en TKL udgave af deres populære mekaniske tastatur. Vi har fået lov at lege lidt med SteelSeries M750 TKL PUBG, som tastaturet hedder for at komme med vores vurdering af det. Der er tale om et tastatur med et PUBG inspireret design og i en kompakt størrelse, hvor altså de numeriske taster er blevet “sparet” bort.

Hvad er der i æsken?

Indholdet i æsken til SteelSeries M750 TKL PUBG føles temmelig meget som et level et loot i spillet. Farverne på æsken er dog inspireret af spillets dominante gule farver og det ser ret lækkert ud uden at være for meget. Ud over selve tastaturet finder man to ekstra fødder, så man kan justere hældning på sit tastatur og en manual. Manualen opfordrer dog mere eller mindre til at man installerer SteelSeries Engine 3 softwaren, som vi også kommer lidt nærmere ind på senere. Mere er der ikke i æsken, men man har heller ikke brug for mere.

Design

Det første jeg ligger mærke til ved SteelSeries M750 TKL PUBG er hvor underspillet de små detaljer i designet rent faktisk er. Hverken på billederne eller på æsken lagde jeg voldsomt mærke til at rigtig mange relevante logoer er ændret på selve tasterne, således at fx R ikke hedder R, men er et ikon af noget ammunition, fordi man i spillet bruger denne knap til at reloade med (som standard).

Disse detaljer er der flere af i designet af SteelSeries M750 TKL PUBG, men de er alle lokaliseret på toppen af tasterne med diverse ikoner. Det giver tastaturet et helt særligt look, som især kommer til udtryk når der tændes for lyset i tasterne. Det skal dog i den forbindelse siges at, hvis ikke man kan tifinger-systemet, så er man lidt ude på herrens mark, for et er at en af tasterne er slidt ned eller har et andet ikon, men det er noget helt andet når en hel klump af taster er “usynlige” så at sige.

Resten af SteelSeries M750 TKL tastaturet er egentlig bare en standard M750 TKL med sit nærmest ikoniske kileformede design, der i siden også har en kileformet lyskilde, som sørger for at RGB-lyset spredes ud i siderne. Det giver lidt en Hue-effekt som gør at hele lyseffekten får tastaturet og stemningen til at se større ud. Skrivebordet bliver nemlig på den måde belyst ud over tastaturets grænser.

Man må ikke glemme at nævne at SteelSeries M750 TKL PUBG er udført med en metallisk plade og et ret robust design. Det er næsten ikke til at bøje mellem hænderne, hvilket naturligvis også skyldes det er lidt kortere end et almindeligt tastatur, men det føles alligevel ikke som noget man bare lige kan ødelægge. I hvert fald ikke ved almindeligt gaming brug. Med 0,9 kg er der jo tale om et ret så tungt tastatur når man også husker at det ikke har nogen numpad i siden.

På de taster man bruger til at bevæge sig rundt med i PUBG, altså W, A, S og D er der foruden en anden typografi i form af pile også en anden farve af selve tasterne. Disse er grå i stedet for sorte. Resten af tastaturet er i og for sig sort uden de store afvigelser. Som standard, modsat det almindelige M750, så er SteelSeries M750 TKL PUBG indstillet så dens lys er gulligt i stedet for med regnbue-effekt og det er jo naturligvis inspiration fra spillet og dettes farveskema.

TKL står for Ten Key Less og er et populært design blandt gamere, der ikke bruger de numeriske taster til noget, men derimod foretrækker at selve tastaturet fylder mindre på skrivebordet. Man saver på denne måde nemt mere end 10 cm af designet og det har både den fordel at man har mere plads til bevægelse af sin mus, mindre afstand mellem armene mens man gamer og så er det kompakte design også nemmere at stille op og have med til fx LAN-events.

På undersiden er SteelSeries M750 TKL som de fleste Apex tastasturer fra SteelSeries uden foldbare fødder. Der er derimod tale om gummifødder som man kan skifte. Der medfølger to sæt af forskellig størrelse for at man kan få forskellig vinkel på sit tastatur. Det er en anderledes løsning end vi er vant til, men det er faktisk ikke helt dumt. For det første er gummi bedre til at holde fast i skrivebordet, således at tastaturet ikke rykker sig og for det andet så er jeg en af mange, som er “kommet til” at ødelægge fødderne på et tastatur. Dette kan man så komme udenom idet der skal temmelig meget til at ødelægge et par gummifødder.

Funktionalitet

SteelSeries M750 TKL PUBG er hardwaremæssigt ellers en pendant til sin navnebror og det er dermed altså designet, som adskiller sig. Hvis man dog ikke kender det almindelige M750 TKL går vi tastaturet her i detaljerne med de næstkommende afsnit.

Software

SteelSeries M750 TKL PUBG virker out of the box med SteelSeries Engine 3 og det er også basalt set plug and play, hvis man ikke skal bruge det til andet end PUBG og er tilfreds med indstillingerne ab fabrik. Man er dermed ikke tvunget til at installere softwaren, men det giver klart nogle fordele eller muligheder om man vil.

SteelSeries Engine 3 softwaren er en af de mere overskuelige gaming tilbehørssoftware man kan finde derude. Det er ret overskueligt lavet således at man har profilerne i venstre side som man kan skifte mellem eller lader softwaren selv skifte mellem afhængigt af hvilket spil man har starte op.

Herefter har man for tastaturets vedkommende tre undermenuer hvor man kan indstille hvad de enkelte taster skal have af funktion. Her kan man også indspille makroer så én tast kan udføre en serie af funktioner.

Den næste menu er styring af RGB-belysningen, som altså giver mulighed for at man indstiller lyset efter eget ønske. Det er muligt at indstille forskellige effekter og også blande dem mellem hinanden. Man kan eksempelvis have at tastaturet har en farve når det blot står, men en anden når man begynder at taste på det.

Den sidste menu er generelle indstillinger, hvor man blandt andet kan styre lysstyrken i tasterne over hele linien.

Taster

SteelSeries M750 TKL PUBG benytter SteelSeries’ egne mekaniske switche, navnlig QX2, som er udviklet med henblik på gamernes behov for hurtige, stabile og udholdende switche. De har dermed en aktivering ved blot 2 mm og total vandring på 4 mm. Med 45 grams aktiveringskraft er de også i den lette ende, så det er naturligvis noget man skal være opmærksom på. SteelSeries annoncerer med 50 millioners anslag i levetid og det er naturligvis per tast, så SteelSeries M750 TKL PUBG burde være et tastatur man kan have i mange år frem.

Hvordan er tastaturet så at spille og skrive på er vel spørgsmålet. For mit eget vedkommende kan jeg godt lide de lette taster, men hvis jeg skulle vælge så ville jeg personligt vælge noget lidt tungere. Den lette aktivering er dog ingen hindring, tværtimod så kan man måske få mere fra hånden, hvis man er let på fingrene.

For mig egner QX2 switchene sig mest til gaming for når jeg sidder og skriver på dem og arbejder føles de på en eller anden måde en smule trættende. Om det skyldes at min vinkling på selve tastaturet er “off” i forhold til hvad jeg har vænnet mig til er lidt svært at sige. Under gaming oplever jeg slet ikke samme problematik, tværtimod er de dejligt præcise og responsive uden at være for bløde i vandringen.

Mekaniske switche er generelt mere højlydte end almindelige taster, hvilket naturligvis er noget man skal være opmærksom på, hvis man fx deler værelse eller kontor med andre. Hvor jeg forleden dag testede Razers Hunstman tastatur og pointerede at denne havde en meget spids mekanisk lyd, så er lyden i QX2 meget mere hul. Om man vil foretrække det ene frem for det andet vil jeg lade være op til den enkelte.

Features

Det kompakte design i SteelSeries M750 TKL PUBG har naturligvis gjort at man ikke har gjort plads til dedikerede medietaster og disse gemmer sig så desværre bag en FN-tast. Rettere sagt så er det SteelSeries logoet man finder på denne tast og den man skal holde nede, hvis man fx vil styre lysstyrken i tasterne, lydstyrken i Windows/Mac eller styre musikken med.

Konklusion

Hvis man er blevet helt opslugt af PUBG, som så mange andre, så er det måske tid til at give det til udtryk med det officielle gear hertil i form af det helt rigtige tastatur til formålet, som altså indeholder ikoner taget direkte ud fra spillet. Som sådan er SteelSeries M750 TKL PUBG et ganske skrabet tastatur når det kommer til fysiske features, idet den hverken har håndledsstøtte, dedikerede makrotaster, dedikerede medietaster eller en numpad, men det fede er jo så at man slet ikke savner disse ting. Der er nemlig bevidst tale om et kompakt tastatur, der har fokus på det rigtige og så en stærk software til at bakke det op. Om man er til TKL skal man gøre op med sig selv, men SteelSeries M750 TKL PUBG er et godt et af slagsen og prikken over i’et er vel at det tillader PUBG fans verden over deres egen serie af produkter.

[checklist]

  • Fedt og originalt design
  • God byggekvalitet
  • Stærk og nem software
  • Gode og præcise taster

[/checklist]
[badlist]

  • Ingen medietaster

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 1099,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Som en del af SteelSeries samarbejde med udvikleren Bluehole Studio bag Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) har den danske producent bragt nogle brandede produkter på markedet. Heriblandt en TKL udgave af deres populære mekaniske tastatur. Vi har fået lov at lege lidt med SteelSeries M750 TKL...Test: SteelSeries M750 TKL