onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: SteelSeries Arctis 7P

Test: SteelSeries Arctis 7P

SteelSeries gør os klar til den næste generation af PlayStation med deres nye Arctis 7P gaming headset, som vi har haft fornøjelsen af at teste så du ved, hvad der venter dig.

Hvad er der i æsken?

Den nye måde SteelSeries pakker deres grej ned på er ved at lade en æske være i en anden æske og så at man skal trække den ud for at få sit nyerhvervede udstyr frem. Indholdet i denne ikke så beskedne æske er selve headsettet, et opladekabel, jackstik, USB-C trådløs adapter og et USB-C til USB-A omformerkabel. Dertil er der naturligvis også en manual skulle man have noget at bruge dén til.

Design

Som nogle måske allerede har bemærket, så følger Arctis 7P navngivningen fra serien, som vi kender den nu og hvor Arctis 9X eksempelvis var Xbox versionen. P’et står formentlig for PlayStation udgave og det er også til den nye PS5 at Arctis 7P særligt er tiltænkt, men den virker også til PS4 og andre platforme. Årsagen til et jeg nævner dette under designet er at selve headset designet er et velkendt et og det nye ved Arctis 7P er den hvide, sorte og blå farvekombination, som vi altså også har set på den nye PlayStation 5.

SteelSeries Arctis 7P ligner ellers sig selv med sit relativt unikke design, hvor plastik og metal bliver blandet godt sammen og overgangen mellem de enkelte materialer gøres mindre synlige grundet hovedbøjlens særlige design med et udskifteligt bånd. Alene på båndet finder man alle tre nævnte farver repræsenteret og blå farve er “lånt” fra det vi kender fra PlayStation. Der findes også en Arctis 7X med grønne undertoner til Xbox, som vi dog ikke har testet og der er også tale om et andet produkt, så en generel sammenligning vil jeg ikke lave.

Blandingen af metal og plastik gør at SteelSeries Arctis 7P føles ret robust og jeg synes heller ikke at headsettet bukker under for pres når jeg bøjer og vrider det mellem hænderne. Det afgiver ikke bekymrende lyde, som kunne indikere svagheder i designet.

Hovedbøjlen i SteelSeries Arctis 7P er hård, men den har et bånd, som skal tage presset fra dit hoved og lade dig få en komfortabel oplevelse. Hvis dit hoved er større, så er undersiden af den metalliske hovedbøjle også bestykket med et blødt gummilag i blåt.

Selve ørebøfferne er ovale og udstyret med bløde puder, som så er overtrukket med stof i SteelSeries’ mesh design. Det resulterer i et lukket design, der dog burde lade din hud og ører ånde. Indersiden af ørebøfferne er også blå, og designet er grundet disse små detaljer noget, hvor man tænker det er ret veludført.

Der hvor jeg dog synes at SteelSeries gør et godt stykke arbejde med deres Arctis serie, og derfor også Arctis 7P, er at designet virker flot til trods for at det er propfyldt med gaming features. Eksempelvis er begge ørebøffer ret fyldte med knapper og tilslutninger, men når man har headsettet på hovedet ser det alligevel ret flot ud. Jeg ville nok ikke selv tage det på offentligt, men jeg vil mene man godt kan, selvom mikrofonen er en smule afslørende da den stikker en halv centimeter ud når den er trukket tilbage.

På den venstre ørebøf finder man således den udtrækkelige mikrofon, microUSB tilslutning, jackstik, en særlig SteelSeries port som man bruger til mobil eller konsol-controlleren, volumenknap og til sidst en knap til at mute din mikrofon med. Der er altså temmelig mange knapper og tilslutningsmuligheder.

På højre ørebøf har man så “kun” tænd/sluk knappen, som man holder inde i lidt lang tid for at tænde og slukke for headsettet. Noget som SteelSeries mener er nødvendigt åbenbart for at gamere ikke skal slukke deres udstyr ved en fejl. Derudover er der en knap til sidetone, så man kan justere hvor meget man hører sig selv gennem mikrofonen. På navnebroren Arctis 7X er denne knap dog til justering af game/chat balancen og nok en funktionalitet jeg hellere ville have for at være ærlig.

Det som så er lidt underligt ved designet af SteelSeries Arctis 7P er at den trådløse adapter er med USB-C tilkobling, men porten på selve headsettet er en microUSB. Jeg kan godt følge tanken med at holde stilen for Arctis serien, men SteelSeries risikerer at deres headsets ikke er tidssvarende for efterhånden har de fleste af os USB-C kabler til at flyde fremfor microUSB.

Mikrofonarmen på SteelSeries Arctis 7P er som vi kender det udtrækkelig, så du kan lade den være gemt inde i ørebøffen når du ikke bruger den. Den er derfor også ret fleksibel så du nemt kan placere den så den passer lige nøjagtigt til dit brug. På toppen af mikrofonen er der en lille rød LED som lyser op når du har mutet mikrofonen, så du ved hvornår det er sikkert at snakke med den bedre halvdel hjemme eksempelvis uden at dine kammerater hører det.

Funktionalitet

SteelSeries Arctis 7P er et alsidigt headset i den forstand at du kan tilslutte den ret så mange platforme. Dog er Arctis 7P ikke mulig at slutte til en Xbox, idet denne konsol bruger en anden trådløs platform end PC og PS. Til gengæld er USB-C adapteren altså mulig at slutte til din Android telefon også og det virker fint på fx min Samsung Galaxy Note 10+.

Om man kunne inkludere en adapter der var kompatibel med alle tre platforme på samme tid og så lave ét headset er jeg ikke den som skal kunne vurdere, men det ville da give god mening.

Software

SteelSeries Engine bruges når du slutter dit headset til en PC og ønsker at tweake dens indstillinger. Dermed er SteelSeries Arctis 7P et mere funktionelt headset nå du bruger det på en PC sammenlignet med en konsol eller mobil, fordi du kan indstille lyd og mange andre funktioner direkte i softwaren. Softwaren kan sågar lade dig have forskellige lydprofiler og indstillinger afhængigt af hvilket spil og program du kører.

Lydkvalitet

Det lukkede design har sine fordele og ulemper. Det holder støj udefra væk og samtidigt giver det et meget tæt lydbillede. Det gør indlevelsen en del højere og sammenlignet med mine åbne Sennheiser jeg også til tider bruger, så lægger jeg slet ikke mærke til at konen åbner en dør lige bag ved mig mens jeg spiller når jeg har Arctis 7P på hovedet.

Denne lukkethed gør dog også at musik lyder en smule forvrængt, hvilket dog også skyldes at lydbilledet er ret fladt. Headsettet udemærker sig ved spil, hvor bass og diskant er temmelig tydelige, hvilket gør at eksplosioner kommer til udtryk samtidigt med at man kan høre de små detaljer om ens fjenders færden i multiplayerspil eksempelvis.

Surround mæssigt er det også et ret stærkt headset allerede, men uden at vi kunne teste det så bekræfter SteelSeries at Arctis 7P kommer til at understøtte Tempest 3D AudioTech på PlayStation 5.

Mikrofon

Udstyret med en Discord certificeret ClearCast mikrofon, så er forventningerne til Arctis 7P også høj. En god mikrofon kan være afgørende i dag, hvor man i multiplayerspil nærmest forventer at kunne snakke med sine holdkammerater. Det var ikke helt tilfældet i mine unge dage, hvor vi spillede Quake 3 1.11 og chat-konsollen var vores primære kommunikationsvej. I nedenstående klip kan du høre mikrofonens kvalitet i en indspilning, hvor jeg ikke har pillet ved indstillingerne gennem SteelSeries Engine softwaren. Efter min mening er der tale om en ret tydelig og detaljeret mikrofon, som dog ikke er så glad for at man hæver stemmen meget for der begynder den at slå lidt ud.

Komfort

Hvis man ser bort fra at man føler lidt man har en osteklokke på hovedet grundet det lukkede design, så er SteelSeries Arctis 7P (ligesom de mange andre Arctis headsets vi har testet) utroligt behagelige at have på hovedet. De store puder hviler fint på hovedet og hovedbøjlen sørger for at det føles let til trods for at det altså vejer omkring 340 gram uden kabler.

Jeg kunne sagtens spille i et par timer uden at have behov for at tage headsettet af hovedet og det siger lidt. Jeg jagtede eksempelvis Halloween easter eggs i Warzone i præcist to timer før jeg kiggede på uret og konstaterede at der var gået lang tid uden at jeg havde rørt mig ud af stedet eller taget headsettet af og på og der kunne gå lang tid endnu.

Hvordan headsettet er for større hoveder kan jeg dog ikke udtale mig om, om end jeg føler med dig, hvis du har et hoved større end mit. Knægten på knap 8 år syntes også det var mega behageligt at have på hovedet. Batteriet var i øvrigt heller ikke en begrænsning her og producentens angivelse af cirka 24 timer er omtrent det samme som vi fik ud af det under testperioden, men gør også opmærksom på at dette afhænger af hvor højt du skruer op. Hjemme hos os skruer vi ofte ikke over midtpunktet og kunne snildt spille i 24 timer mellem opladningerne, hvis ikke var det i hvert fald over 20 og det synes jeg er helt fint.

Konklusion

SteelSeries Arctis 7P er en videreudvikling af serien og inkluderer nu en USB-C modtager til mobil og den nye PS5, men den lever også af børnesygdommene, som ikke er ændret og selve headsettet er derfor med microUSB og en ikke fremragende musiklyd, mens det er absolut perfekt til gaming. Det lyder godt, tydeligt, detaljeret samtidigt med at det er robust, komfortabelt og med lang batteritid og en solid trådløs forbindelse. Så, ser man bort fra at det “bare” er et gammelt headset med små modifikationer, så har man dét til trods et fantastisk gaming headset, som bare virker.

Positivt

  • Komfort
  • Design
  • Lydkvalitet
  • God mikrofon

Negativt

  • Musik lyder en anelse flad
  • MicroUSB i stedet for USB-C på selve headsettet

Pris og tilgængelighed

Set til 1.399,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

SteelSeries gør os klar til den næste generation af PlayStation med deres nye Arctis 7P gaming headset, som vi har haft fornøjelsen af at teste så du ved, hvad der venter dig. Hvad er der i æsken? Den nye måde SteelSeries pakker deres grej ned på...Test: SteelSeries Arctis 7P