søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserComputer tilbehørTest: SteelSeries Arctis 5 gaming headset

Test: SteelSeries Arctis 5 gaming headset

Et af de brands, som har eksisteret længst tid på gaming fronten er netop danske SteelSeries og i denne omgang skal vi til at teste deres SteelSeries Arctis 5 gaming headset, som er udstyret med alle de for tiden essentielle features, såsom 7.1 surround, belysning og masser af bløde materialer til ekstra komfort. Vi har netop god erfaring med gaming udstyr og ikke mindst headsets fra denne producent, hvorfor forventningerne er høje så det bliver spændende at se om disse bliver indfriet.

Hvad er der i æsken?

Jeg synes faktisk at SteelSeries Arctis 5 har en ganske fin indpakning, hvor indholdet er gemt i to lag. Det første låg man løfter op afslører selve headsetenheden, mens resten af udstyret lige skal graves lidt frem. Det gør at selve unboxing processen er lidt lækker og det er noget som ikke er helt uvæsentligt i dag. Dette er især gældende når man betaler dét for et headset, som Arctis 5 koster.

Design

Man kan allerede ved første øjekast sanse at SteelSeries har hentet inspiration til deres nye serie af headsets uden for gamingverdenen for at gøre disse lidt mere attraktive for det brede publikum. Jeg fristes til at sige at endelig har man forstået at ikke alle gamere er interesseret i mere flash og abstrakt design.

Med SteelSeries Arctis 5 får man et temmelig strømlinet design, der ikke skriger high tech eller rumskib på nogen måde. Tværtimod er der tale om et subtilt design med flotte linier hele vejen rundt.

Det er ganske vist muligt at justere Prism RGB belysningen på ydresiden af hovedtelefonerne og det giver en rigtig fed effekt for dem der kigger på enten live eller hvis man streamer. For en selv har dette lys ingen betydning. Lyset på mikrofonen er dog en rigtig fed detalje, som brugeren selv kan få gavn af, da man på denne måde kan vide om man har mutet eller ej.

SteelSeries Arctis 5 er hovedsageligt konstrueret af plastik, hvilket dog ikke generer mig voldsomt, idet headsettet det til trods føles ganske robust. Det er ikke det headset, som har virket mest modstandsdygtigt overfor en vridetest, men den afgiver ikke alarmerende lyde så man tænker at det går i stykker ethvert øjeblik. For de penge dette headset dog koster havde jeg håbet på en lidt mere pålidelig konstruktion, men vi snakker småtingsafdelingen her udelukkende baseret på pris.

Selve konstruktionen er således at man slipper for at justere i headsettet for at det passer på hovedet. Det skyldes det bøjleløse design, hvor headbandet sørger for at tilpasse sig ens hoved og på den måde hviler SteelSeries Arctis 5 på ens hoved. Det føles ret let og egentlig relativt kompakt når man tager i betragtning at ørebøfferne er over-ear.

De 40mm store lyddrivere er efterhånden standard indenfor denne kategori, mens selve ørebøfferne føles ikke for store. På ydresiden af disse er Prism RGB belysningsringene placeret på hver sin side.

På den venstre ørebøf er hvor det meste sker. Her er den udtrækkelige mikrofon nemlig gemt inden i og ydermere har man knapper til justering af lyden, mikrfon-mute-knappen og også inputs til kabel og daisy-chain er på den selvsamme ørebøf. Den højre er holdt fri for den slags så den er helt clean.

Ørebøfferne på SteelSeries Arctis 5 kan foldes sammen så de falder sammen om nakken på spilleren. Denne kan bruge dette som en pause eller også kan han fjerne kablet fra headsettet og gå væk fra sin plads under et event for at strække benene.

SteelSeries Arctis 5 virker med både konsoller og PC/Mac. Hvis man vil forbinde til førstenævnte så har man den medfølgende 3.5mm jackstik

-adapter som er kompatibelt med de fleste moderne controllere fra denne generation af konsoller. Dette kabel er på 1,2m (+adapter på 15cm cirka) og egentlig en fin længde til dette behov. Hvis man derimod vil forbinde til sin PC skal man bruge den medfølgende fjernbetjening, som udover at give spilleren mulighed for justering af game/chat lydsammensætningen og forlænger forbindelsen med yderligere 1,8m.

Selve stikket til hovedtelefonen på SteelSeries Arctis 5 er proporitært, hvilket betyder dette headset kun kan bruges med dette kabel og hvis uheldet er ude, så sidder man uden headset til man får en erstatning ind. Det er ikke nødvendigvis anderledes med mange andre headsets, men jeg kunne faktisk godt tænke mig en lidt mere universel løsning, så man ikke er så afhængig af kabler på en kablet løsning.

Funktionalitet

Generelt er den nye serie af headsets fra SteelSeries, kaldet Arctis, ret så ens i deres udseende og det er kun funktionaliteten til forskel. Det er på denne front at headsetsene adskiller sig fra hinanden og dette SteelSeries Arctis 5, som vi har kig på her, er hvad man må kalde mellemklassen. Kvalitetsindtrykket er temmelig højt til trods for at det hovedsageligt består af plastik, men det føles robust og lækkert mellem hænderne, for plastikken, der er anvendt er ikke den billige af slagsen og sammensætningen er også veludført har man indtrykket af.

Fjernbetjeningen, ChatMix dial, er en let enhed, som er nem at betjene, men den er efter min mening en smule for let da den nemt glider henover ens skrivebord. Selvom den på undersiden er udstyret med en gummikant, så er denne ikke nok til at holde den på plads. Det er dog efter min mening dejligt med en sådan enhed så man hurtigt kan justere blandingen af spillets lyd med den lyd man hører fra chatprogrammet, hvilket er formålet med ChatMix dialeren. At ramme midten på fjernbetjeningen kan dog være en smule svært, for selvom der er et lille hak på midten, så er drejeknappen en smule overfølsom, og det må ting helst ikke være når man har med gamere at gøre, da de jo kan finde på at justere i kampens hede, hvor ens Fingerspitzgefühl evner måske ikke er helt optimeret, da man skal have sine fingre tilbage til tastaturet eller musen, hvor finfølsomheden er tiltænkt.

Lydkvalitet

Når man har en storebror som SteelSeries Wireless H, så er der lige pludselig meget man skal leve op til, men man skal også huske at SteelSeries Arctis 5 ligger i en helt anden prisklasse, hvorfor man også lige skal forventningsafstemme med sig selv om kvaliteten af de lyddrivere, som er at finde i dette headset.

Klarheden i lyden er ganske fornøjelig og jeg kan godt lide at lyden føles velafbalanceret i den forstand at man fra SteelSeries ikke har valgt at fokusere på bass, men på en mere neutral og ”rigtig” lydgengivelse. Når man dog tager i betragtning at der er tale om (1) 40mm lyddrivere og (2) et kablet headset, så havde jeg klart forventet at SteelSeries Arctis 5 kunne spille langt højere end det altså er tilfældet. Personligt mangler jeg ikke volumen, men jeg ved at der er gamere, som spiller med langt højere indstilling end jeg selv gør, hvorfor jeg naturligvis også skruer op for at se, hvor højt vi kan komme op. Lydkvaliteten fejler dog ikke noget.

//media.ereviews.dk/#!album-256

Hvis man installerer softwaren, SteelSeries Engine 3, så får man også mulighed for at udnytte headsettets evne til at gengive surround i 7.1 DTS, som bør være ganske imponerende. Dog er der efter min mening ikke den samme indlevelsesevne, som jeg har mærket det på andre surround headsets. Det kan skyldes vinklingen på mine ører i kombination af dette headset, men hvad jeg kan forstå så er det ikke mig, som er den eneste med denne opfattelse. Surround-oplevelsen føles en smule tam for at sige det som det er og det vil sige at man kan sagtens mærke at lydene kommer fra forskellige retninger, men man har ikke den samme fornemmelse af at være i midten af noget stort, som jeg har oplevet det andre steder.

Mikrofon

Ligesom sin storebror er SteelSeries Arctis 5 udstyret med en såkaldt ClearCast mikrofon, som skal sikre den optimale kommunikationsevne med ens medspillere. Dette gøres ved at mikrofonen i SteelSeries Arctis 5 skulle være rigtig god til at selektere lyden og filtrere støj ude. Det må også siges at være noget denne mikrofon er rigtig god til. Selve lydkvaliteten synes jeg er den samme som i Arctis 7, altså god, men det er mere evnen til filtrering af støj, som imponerer.

Selve mikrofonen er udtrækkelig, så man kan gemme den væk, når man ikke bruger den eller sågar finder på at bruge sit SteelSeries Arctis 5 ude på gaden som et almindeligt lifestyle-headset, som den også sagtens kan bære, hvis blot man kan leve med at knapperne på den venstre ørebøf er synlige.

Komfort

Det har meget at skulle have sagt, hvor godt og behageligt et gaming headset føles at have på hovedet, idet gamere sagtens kan finde på at have lange spilsessioner, hvor man i timevis ikke nødvendigvis tager sit headset af hovedet. Her skuffer SteelSeries Arctis 5 heller ikke og den lette konstruktion er nemt en man kan glemme man har på hovedet. Det var i hvert fald i mit tilfælde sådan at jeg ikke følte mig generet af at have dette headset på hovedet, selvom jeg ofte har den udfordringen at et headset strammer lige henover ørene.

Konklusion

Jeg skulle indledningsvist til at nævne at jeg på en eller anden måde forventede mere af SteelSeries Arctis 5. Måske skyldes det at jeg sidder tilbage og ikke rigtigt har noget negativt at sætte fingeren på og fejlagtigt synes at det skyldes manglen af features, men det er faktisk ikke tilfældet. Årsagen er simpel, for der er nemlig tale om et rigtig godt headset i en simpel løsning med alle de rigtige funktioner gjort rigtigt. SteelSeries Arctis 5 er behageligt at have på, har en fantastisk god lyd og massevis af indstillingsmuligheder. Det er noget man rent faktisk kan sige om mange af dens konkurrenter også og SteelSeries Arctis 5 er måske ikke det bedste gaming headset, men det er i al fald blandt de bedste i sin prisklasse for kablede headsets. Kort sagt bliver man aldeles ikke skuffet med SteelSeries Arctis 5. Man skal ganske vist hellere ikke forvente at blive overrasket og blæst væk, men det er måske også bedst sådan for der er tale om noget der simpelthen spiller som det skal.

[checklist]

  • Design
  • Komfort
  • Lyd
  • Funktionsrig software

[/checklist]
[badlist]

  • Surround underperformer

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 999,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Et af de brands, som har eksisteret længst tid på gaming fronten er netop danske SteelSeries og i denne omgang skal vi til at teste deres SteelSeries Arctis 5 gaming headset, som er udstyret med alle de for tiden essentielle features, såsom 7.1 surround,...Test: SteelSeries Arctis 5 gaming headset