onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Sandberg RageStorm Gaming keypad

Test: Sandberg RageStorm Gaming keypad

I rigtig mange spil, især skydespil, er der ikke brug for særlig mange knapper på tastaturet og det hele er koncentreret omkring WASD-tasterne. Derfor har Sandberg lanceret et RageStorm mekanisk tastatur, som er på størrelse med brøkdelen af et almindeligt tastatur og er altså tiltænkt dig, som hovedsageligt spiller FPS.

Hvad er der i æsken?

Sandberg er kendte for minimalistisk indpakning, hvor fokus er på indholdet og at spare på økonomi og miljø. Alligevel synes jeg at RageStorm indpakningen er et yderpunkt i den henseende for der er intet i æsken andet end selve tastaturet, som dog er beskyttet af noget bobbelplast.

Design

Sandberg RageStorm tastaturet er designet med henblik på at koncentrere de mest anvendte taster i et kompakt design, så man kan have en mere behagelig gamingoplevelse og tilmed rykke det så det passer med hvor netop du vil have det stående på skrivebordet.

Der er 27 taster at gøre godt med på RageStorm og det burde dække de flestes behov, især dem der spiller FPS, hvor man blot skal kunne vælge våben og reloade foruden at skulle bevæge sig rundt. Tasterne er i øvrigt med mekaniske switche og de har en klik-lyd som feedback når man trykker dem ned.

Med en vægt på 332 gram er Sandberg RageStorm ikke nogen letvægter. Faktisk vejer det i nærheden af hvad et almindeligt membrant tastatur kan veje i fuld størrelse. De mekaniske switche er dog ikke lette og desuden så er RageStorm udstyret med en indbygget håndledsstøtte. Denne er lavet sådan at den har en vinkel ind mod tastaturet, så det kun er højrehåndede, der kan anvende tastaturet ordentligt. Dette er dog ikke anderledes for konkurrenterne til RageStorm, så det ville være unfair at give dem hug for. Tværtimod, så gør det brugen mere behagelig.

Når man slutter Sandberg RageStorm til sin computer via det 1,5 m lange kabel så kommer der også lys i tastaturet. Der er tale om RGB, idet enhver tast kan lyse i forskellige farver, men man har ikke noget software til at styre lyset med. Der er nogle indbyggede effekter man kan vælge mellem, men selve lyseffekterne er egentlig helt fine prisen taget i betragtning.
Selvom Sandberg RageStorm agerer som et tastatur, så er det naturligvis blot tænkt som et supplement til dit eksisterende tastatur, idet der ikke er nok taster til at du kan skrive på det eller navigere med. Der er eksempelvis ikke nogle piletaster at gøre godt med. Derfor kan man ikke argumentere for at man sparer plads på skrivebordet, men det kunne være en genial addering til dem der gamer på en laptop og blot ønsker at have dette brøkdel af et tastatur med ekstra i tasken.

I den forstand er RageStorm en ret skrabet udgave i forhold til andre tilsvarende produkter. Eksempelvis har Razers Tartarus både en analog pind og andre genvejstaster, som hviler ved siden af tommelfingeren, så man i højere grad kan nøjes med at anvende keypaden uden at være afhængig af tastaturet. Sandberg har fokuseret på at holde det simpelt, men det er ikke fordi prisen så er decideret lav på RageStorm, om end den koster lidt over halvdelen af hvad Razers løsning koster.

Det er dog ikke prisen, som efter min mening viser sig at være udfordringen for Sandberg RageStorm. Det er derimod at RageStorm føles lidt rushed på markedet og i den forbindelse virker det til at designeren har haft en lidt off dag. Talrækken over QWER tasterne er nemlig forskudt og det giver en del miss-clicks. Det vil sige at tallene ikke er det samme sted, som i et almindeligt design.

Hvis man ville og kunne vænne sig til dette så skulle RageStorm være ens eneste tastatur og det kommer jo af gode grunde ikke til at ske. Det ser ud til at designeren har kigget på et eksisterende tastatur, hvor tasterne ved siden af ESC-tasten netop har et hulrum, men problemet er at her starter F-tasterne normalt og ikke den almindelige talrække.

Når vi nu er ved design og hvad der kunne have været en smule mere smart så døjer jeg med den udfordring at når jeg hviler min hånd på Sandberg RageStorm, så hviler min tommelfinger lige nøjagtig på kanten af mellemrumstasten. Også dét har givet mig nogle miss-clicks ved at jeg har “hamret” min tommelfinger ned i tastaturet uden at min karakter er hoppet da jeg simpelthen rammer ved siden af mellemrumstasten.

Designmæssigt virker Sandberg RageStorm ret billigt udført og især når man vender det på hovedet kommer dette til udtryk. Det er dog ikke dét som gør noget, da man blot skal have tasterne til at spille og når man vil spare nogle penge, så kan man heller ikke få det hele.

Funktionalitet

På håndledsstøtten er Sandberg RageStorm i øvrigt bestykket med en blød plade og det gør tastaturet en smule ekstra behageligt at bruge. Designet er generelt behageligt formet og jeg synes det var ganske fint at kunne hvile hånden dér mens jeg gamede. Især dem som spiller på laptops vil have gavn af denne løsning og et langt mere behageligt game.

Selve tasterne er relativt behagelige at anvende også, hvis altså det ikke var for de lidt designmæssige udfordringer med hensyn til placering nævnt i tidligere afsnit. Sandberg RageStorm anvender i øvrigt de samme mekaniske switche, som på deres Hailstorm tastatur. Det er efter min mening en ganske fin budget-switch, som nok skal holde i en rum tid og i hvert fald forventeligt længere end et membrant tastatur ville gøre.

Ved hjælp af indbyggede genveje på tasterne så kan man enten skifte farveeffekter i lyset eller man kan indspille makroer til at udføre nogle tastekombinationer, som man anvender oftest. Det er også muligt at slette en makro, hvis man vil have tasten tilbage til udgangspunktet, men jeg fandt ikke umiddelbart nogen måde, hvorpå man kunne resette hele tastaturet på en gang.

Når man spiller med en keypad som RageStorm så har man den fordel at man kan rykke tasterne så de står behageligt i forhold til lige nøjagtigt, hvor man vil bruge dem uden at tastaturet så kommer i vejen for musen. Tastern er koncentreret omkring dem man anvender mest og man kan indspille makroer og genveje som man vil. Det vil sige at selv uden software så er det med lidt snilde muligt at skræddersy RageStorm til dit spil.

Konklusion

Idéen med en kaypad som Sandberg RageStorm er rigtig god. Den er ikke ny, men Sandberg vælger at lave en mere prisvenlig version for at gøre ting mere tilgængelige for alle. RageStorm er ikke just billig, men man sparer en del i forhold til større gaming brands, såsom Razer. Om Sandberg så har gået for meget på kompromis med byggekvaliteten er efter min mening lige ved. Det er dog ikke så meget byggekvaliteten, der trækker ned, som det er at talrækken simpelthen er helt malplaceret og på toppen af det synes jeg at mellemrumstasten skulle være en smule mere til højre. De sidstnævnte to ting er ærgerlige, for ellers havde Sandberg RageStorm været et ganske fint produkt til dem der spiller FPS. Det er i særdeleshed mobile gamere, som har en laptop at spille på, hvor jeg tænker RageStorm er ideel til.

Positivt

  • Gode taster
  • Nem opsætning og brug
  • Behagelig
  • Især velegnet til dem der spiller på laptop

Negativt

  • Placering af talrækken
  • Mellemrumstasten burde være en smule bredere

Pris og tilgængelighed

Vejledende udsalgspris 399,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

I rigtig mange spil, især skydespil, er der ikke brug for særlig mange knapper på tastaturet og det hele er koncentreret omkring WASD-tasterne. Derfor har Sandberg lanceret et RageStorm mekanisk tastatur, som er på størrelse med brøkdelen af et almindeligt tastatur og er altså...Test: Sandberg RageStorm Gaming keypad