fredag, januar 3, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Razer Viper V2 Pro

Test: Razer Viper V2 Pro

Razer har sendt deres populære Viper V2 Pro på skrump og fjernet yderligere vægt fra den. Skrympet er dog foregået indvendigt og musen minder meget om sin forgænger og vi ser nærmere på om man har skåret for mange hjørner for at komme ned i vægt.

Hvad er der i æsken?

Razer Viper V2 Pro er overraskende lækkert pakket ind med musen i fuld fokus når man løfter låget og det resterende indhold, bestående af USB-dongle, USB-adapter og USB-kabel, finder man så under et indre låg. Derudover er der også en lækker manual i sort med sølvfarvet tekst på samt de obligatoriske klistermærker.

Design

Umiddelbart er første øjekast på Viper V2 Pro et som gør at man ikke bliver imponeret. Det er “bare” en sort mus med nærmest det minimale antal taster man kan forestille sig og uden farverige detaljer.

Det er først når man vender Vuper V2 Pro på hovedet at man opdager at fødderne er hvide og alt andet fortsætter med at være sort. Du kan dog vælge Viper V2 Pro i hvid, hvis du ønsker noget lidt andet. Personligt er jeg der, hvor jeg synes rigtig godt om hvidt udstyr, men mine hænder sveder for meget og hvidt udstyr bliver hurtigt beskidt.

Razer kalder selv deres mus som værende symmetrisk, men lavet til højre hånd og det er også sådan at den ville være ambidekstrøs, hvis ikke det var for de to sideknapper, som man finder i venstre side. Det vil sige man er gået bort fra at understøtte begge hænder, hvilket muligvis er noget man har valgt at gøre for at spare på vægten.

Razer Viper V2 Pro er gået fra 74 gram ned til 58 gram og det viser Razer os på deres hjemmeside i detalje, hvordan de har opnået. Blandt andet har man fjernet Chroma belysningen og sparet næsten 3 gram dér alene. Der er dog ikke umiddelbart nogle funktionelle kompromiser at ane i det nye design og de 58 gram føles virkelig lette.

Nogle vil måske sågar påstå at det er for meget. Personligt foretrækker jeg eksempelvis også selv en mus med noget tyngde i, men jeg anerkender også denne nye trend med helt lette mus til gamere, der helst ikke vil mærke nogen som helst modstand. Når man bevæger en mus på 100 gram med en hastighed, der påvirker den med 70 G, så svarer det til at den vejer 7 kg. Detg er usandsynligt at man bevæger sin hånd så hurtigt og sandsynligvis er det nok en tiendedel af dette. Årsagen til at jeg bruger 70 som eksempel er fordi det er det maksimale som Viper V2 Pro kan klare uden at det påvirker sensoren og dens præcision.

Så en halvering af vægten er naturligvis ikke helt ligegyldigt, men det har ikke helt været uden konsekvens for Razer Viper V2 Pro for den føles på en måde en smule skrabet og billigere end sin forgænger for ikke at tale om andre mus fra Razer. Jeg kan dog ikke påstå at musen giver sig eller flekser når jeg trykker hårdt på den i hånden, men den afgiver dog lidt lyd under processen (det gør andre mus også fandt jeg ud af).

Razer Viper V2 Pro er en kompakt mus i min optik. Den har egentlig en fin bredde og længde, men til gengæld føles den i hånden ret flad, hvilket resulterer i at en stor del af min hånd slæbes efter musen på musemåtten og det er jeg ikke super glad for. Det hører med til historien at jeg normalt ligger hele min hånd på musen (også kaldet palm-grip) og så har jeg en lidt større hånd end gennemsnittet.

Knapperne på Razer Viper V2 Pro er meget responsive og faste. De klikker så også højt, så det kan være man ikke just er fan af dig, hvis du tagr den med på et åbent kontor, men til gaming er tasterne rigtig gode. Især scroll-hjulet er jeg selv stor fan af, da knappen her giver god feedback og man kan mærke alle takker i hjulet. Scroll-hjulet føles dog en anelse skrøbeligt, hvis man vælger at scrolle hurtigt med det.

I bunden af Razer Viper V2 Pro ser man virkelig også, hvor simplificeret og skrabet musen er blevet ved at den kun har sine hvide fødder, sensor og én knap. Den samme knap bruger du dermed til både at tænde/slukke musen med og til at skifte DPI. Det er dårligt nyt for dem, der ønsker at kunne skifte DPI følsomheden midt under spillet for så skal musen vendes om og det dur ikke ligefrem.

Derudover er der i bunden af Razer Viper V2 Pro ikke lavet plads til USB-donglen. Det vil sige at denne skal du passe på når du rejser og har ikke nogen mulighed for at transportere den i selve musen, som det ellers er tilfældet med mange andre trådløse mus.

Funktionalitet

Når nu Razer har skrabet en del af selve produktet, så er spørgsmålet om dette også kan mærkes i brug. Jeg har udsat Viper V2 Pro for noget gaming og så naturligvis også kontorarbejde, da det er dét hovedparten af min hverdag går med.

Det har resulteret i at jeg har lært denne mus temmelig fint at kende. Den har naturligvis sine begrænsninger når den kun har det antal knapper den har, men når nu fokus fra Razer har været at bringe vægten ned, så er det heller ikke så underligt at den mangler nogle af de features, som jeg ellers har vænnet mig til. Der hvor kæden dog hopper lidt af i denne forbindelse er ved at man reelt set kan købe to mus til den pris, som Viper V2 Pro koster i skrivende stund og samtidigt få flere features i dem.

Razer Viper V2 Pro sammenlignes i ovenstående billede med Logtiech G502

Det jeg eksempelvis savner mest og gerne så inkluderet til trods for at musen dermed vil have en lidt højere vægt er at det skal være muligt at forbinde til Bluetooth enheder. På den måde kan man bruge sin ene mus til både gaming og arbejde. Det er især blevet relevant nu, hvor det at arbejde hjemme er blevet mere almindeligt og den feature savner jeg lidt i Viper V2 Pro for at den kan blive min primære mus.

Software

Razer Synapse softwaren har jeg skrevet om en del gange før. Det er en omstændig pakke, som du kan bruge til at styre alle dine Razer enheder og sågar også Philips Hue i hjemmet. Du kan også se tilbud på spil og en masse andet. Det gør at softwaren er en smule tung at drive for din computer, men starter du kun modulet for indstilling af den mus du netop har sluttet til, så er den faktisk ganske nem at finde rundt i.

Du kan sætte softwaren til at have forskellige profiler til forskellige spil, således at dit begrænsede antal knapper trods alt kunne kodes til at gøre noget forskelligt. Denne feature virkede også oftest, men jeg have også problemer med at spil, som PUBG, ikke ville registreres og profilen skiftede ikke til dennes indstillinger, selvom jeg havde sat den til dét.

Alt i alt er softwaren dog ret nem at finde ud af og indstille musen på. Du kan også kalibrere sensoren til at virke optimeret til netop din musemåtte eller den overflade du nu engang spiller på.

Sensor

En høj DPI er udtryk for at musen kan registrere de mindste bevægelser du foretager dig. At Viper V2 Pro har en maksimal DPI på 30.000 er ret imponerende og noget man ikke ser hos mange andre gamingmus. Hvorvidt tallet er udtryk for noget overscan eller anden type af “falsk” forstørrelse skal jeg ikke kunne udtrykke mig om, men jeg kan sige at det er mere end hvad jeg nogensinde får brug for med mine skills (eller mangel på samme).

Det betyder dog for dem der enten vil gå pro eller vil have kontrol at de kan indstille sensoren til at være mere præcis dét man foretrækker. Jeg skulle have min sensitivity på musen helt ned i samtlige FPS spil jeg testede, hvis jeg satte DPI på 30.000, idet hvert lille ryk var yderst udslagsgivende på bevægelse af markøren.

Dog bemærkede jeg ikke at Razer Viper V2 Pro var ustabil trods den høje DPI. Tværtimod synes jeg at den fangede mine bevægelser ret præcist og uden at sensoren skippede eller på anden vis var forkert. Jeg har ikke udstyret til at måle sådanne udsving helt præcist, men det jeg kunne spotte med det blotte øje var ret godt. Jeg kunne i øvrigt ikke selv mærke forskel på om jeg kalibrerede sensoren eller ikke gjorde, men jeg tror gerne at der er en minimal forskel og at man eliminerer lidt fejl hist og her, som i professionelt øjemed kan have en betydning.

Batteritid

Jeg valgte ikke at stole på Razer når det kom til deres oplysning om, hvor længe Viper V2 Pro kunne holde strøm. Mest af alt fordi der på min æske til Viper V2 Pro stod 70 timer og på Razers hjemmeside står der op til 80 timer.

Min egen test endte med at være lige under 70 timers aktiv brug, men jeg slukkede heller ikke musen når jeg ikke skulle bruge den, så måske det kunne have givet mig de sidste timer nødvendige for at komme op i det som Razer selv har testet. Uanset hvad, så er det en god batteritid og skulle man glemme at lade op, så kan musen godt virke mens den lader op. Hullet til USB-C kablet er dog ikke særlig stort, så selvom det er USB-C, så er det ikke hvilket som helt kabel man kan sætte til.

Konklusion

Hvis du er til lette mus, der forbinder trådløst, så har Razer Viper V2 Pro en masse at byde på. Den er udstyret med en sindsyg 30K sensor, lang batteritid, god pasform og så vejer den næsten ingenting med sine 58 gram. Knapperne føles gode og især scroll-hjulet er jeg fan af. Dog føles den en anelse skrabet og sætter man det op imod dens prisskilt, så skal man virkelig være glad for designet, sensoren eller Razer generelt for jeg mangler at finde meget til at retfærdiggøre den så høje pris. Det er en ganske fin mus og den er utrolig præcis og god til gaming, men til de penge er der bare en del andet derude.

Positivt

  • Let vægt (smagssag)
  • Gode knapper
  • Præcis og responsiv sensor
  • Razer Synapse softwaren forstærker musen

Negativt

  • Pris
  • USB-C porten smal

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Razer har sendt deres populære Viper V2 Pro på skrump og fjernet yderligere vægt fra den. Skrympet er dog foregået indvendigt og musen minder meget om sin forgænger og vi ser nærmere på om man har skåret for mange hjørner for at komme ned...Test: Razer Viper V2 Pro