Vi har for nyligt testet den skrabede version af BlackShark V2 headsettet og er nu blevet introduceret til den trådløs Pro udgave, som du kan læse mere om i vores test i denne omgang.
Hvad er der i æsken?
Den sorte og grønne æske, som Razer BlackShark V2 Pro befinder sig i er ret lækkert udført og indholdet består af selve headset, USB-dongle, aftagelig mikrofon og både opladekabel samt lydkabel. Det ser ikke ud af meget, men der er altså alt hvad man skal bruge og dertil er der så også en lille stofspose til transport. Posen er dog ikke noget at skrive hjem om rent kvalitetsmæssigt.
Design
Modsat den medfølgende stofspose jeg nævnte i forrige afsnit, så er kvalitetsfornemmelsen af selve headsettet heldigvis noget højere. Razer BlackShark V2 Pro er meget let og er med sine 320 gram blandt de letteste trådløse headset i sin klasse.
Den lette vægt er dog også en smule på bekostning af fylde og robusthed. Dermed ikke sagt at Razer BlackShark V2 Pro føles decideret skrøbelig, men den tynde ramme og delene som holder ørebøfferne på plads virker bare ikke til at kunne tåle nær så mange tæsk, som eksempelvis Razer Krakens langt tykkere bøjle. På en måde føles Razer BlackShark V2 Pro bare en anelse mere billig med mangel på bedre ord end fx Logitech G Pro X Wireless, som jeg ville klassificere i samme segment.
Dog vil jeg sige at jeg tror det simple design af Razer BlackShark V2 Pro vil falde i manges smag. Selvom der er en stor volumenknap på venstre side af headsettet, så er det ikke så iøjefaldende og gamer-agtigt, hvis jeg må sige dét.
Det som overrasker mig ved designet af Razer BlackShark V2 Pro er at driverne i ørekopperne er på hele 50mm. Det virker nemlig som værende mere kompakt end at det kan huse 50mm lyddrivere, men ikke desto mindre, så er det hvad Razer fortæller os gemmer sig bag.
Det er i øvrigt på den højre ørebøf at du finder det meste for Razer BlackShark V2 Pros vedkommende. Både volumenknappen, knappen til at tænde/slukke, mikrofon-mute, jackstik og ladestik er at finde i venstre side.
Knappen til at tænde/slukke med og mute mikrofonen minder meget om hinanden når man fører fingeren henover. Heldigvis er forskellen dog i trykket og der er også en forsinkelse på sluk-funktionen, så headsettet altså ikke slukker øjeblikkeligt når man trykker på den. Jeg kom derfor ikke til at slukke headsettet ed en fejl, selvom jeg trykkede forkert mange gange under testen.
Designmæssigt er Razer BlackShark V2 Pro altså ret simpelt, men samtidigt lækkert og detaljeret nok uden at det er for meget. Tager man dog dens pris i betragtning, så ligger den over sin klasse efter min vurdering og koster tilmed cirka 40 % mere end den kablede version – blot for den trådløse frihed. Derudover er der microUSB, som jeg synes trækker ned, idet USB-C i dag bør være standard.
Funktionalitet
Design er vigtigt, men for nogle af os er selve brugsoplevelsen vigtigere. De næste par afsnit handler om, hvordan Razer BlackShark V2 Pro er i brug med både musik og spil.
Indledningsvist vil jeg dog sige at Razer BlackShark V2 Pro drillede mig et par gange når jeg skulle have den til at skifte til enheden som lydenhed i stedet for THX profilen. Det var nogle gange nødvendigt at tage USB-donglen ud og ind igen, hvilket også sagtens kan skyldes min gamle maskine efterhånden.
Software
Razer BlackShark V2 Pro er mere eller mindre et standardheadset, hvis du ikke installerer Razer Synapse softwaren. Selvom softwaren er en smule tung til tider at danse med, så er den det værd, især med netop dette headset. Der er nemlig, modsat den skrabede X version vi også testede, mulighed for at indstille og tweake lyden til din præference. Dette gælder i øvrigt både selve lydbilledet, men også mikrofonen.
Det er også gennem softwaren du kan justere, hvor meget du kan høre dig selv igennem headsettet når du taler ind i mikrofonen, men i denne test oplevede jeg pænt mange udfordringer. Hvis jeg skruede for meget ned kunne jeg slet ikke høre mig selv og hvis jeg skruede helt op var det mindre end forventet og det til trods for at jeg havde skruet mikrofonens følsomhed op i max.
Der er også mulighed for at indstille mere klarhed i stemmen eller bare generelt ændre på lydprofilerne for mikrofon og lyddrivere. Det fedeste ved det hele er så at Razer Synapse softwaren lader dig gøre det hele og tilknytte forskellige profiler. Det vil sige at du kan lade Razer BlackShark V2 Pro opføre sig på én måde når du spiller CS:GO, på en anden måde når du spiller Warzone og så på en helt tredje måde når du bare vil høre noget musik, osv. Dét er klart et plus i min bog, for jeg foretrækker min musik er helt “clean” mens jeg ikke har noget imod lidt tweaks i gaming.
Lydkvalitet
Lydmæssigt har jeg tidligere givet Razer lidt hug for at være fikseret på gameren i lydbilledet og ikke tænke på at vi er andre, som (1) foretrækker at lyden fra headsettet er helt velafbalanceret og med mulighed for tilpasning og (2) at vi bruger vores headsets til andet end gaming. Det syntes at være noget som Razer har taget til sig. Ikke dermed sagt at de har taget mine ord personligt til sig, men jeg er nok ikke ene om samme holdning. Razer BlackShark V2 Pro er nemlig langt mere nuanceret end fx Kraken og har et bredere lydspektre.
BlackShark V2 Pro lyder nemlig rigtig godt. Der er meget lidt jeg kan sætte fingeren på og lydmæssigt kan man indstille den til at lyde ret godt til både musik og spil. Musikmæssigt vil jeg nok have en smule mere diskant, hvis jeg selv skulle vælge, men det er et ret godt lydende headset til prisen. Det er ikke så “mørkt” som Razers headset ellers synes at være. Dette kan være takket være Razers eget patenterede Triforce drivere, som lader deres udviklere tilpasse hver lyddriver til at agere som om der var tre. Du kan læse mere herom ved at følge dette link.
Derudover understøtter Razer BlackShark V2 Pro også THX. THX er ikke nær så udbredt som fx Dolby, men der var nu alligevel et par spil jeg kunne teste det i. THX er i øvrigt ejet af Razer, eftersom de købte det for cirka et halvt årti siden. THX er ikke standard i spil, men det lyder fedt når det er. Jeg var eksempelvis i Warzone og Call of Duty i stand til meget præcist at identificere, hvor mine fjender kom fra. En sjælden gang hændte det at jeg troede en lyd var oppe når den ikke var, men man skal også huske at lyd er personligt og afhænger af ens ører, så det kan sagtens være det, der gjorde det i mit tilfælde. For dem som ikke kender THX så er det en surround-engine til lyd, som sørger for at “tricke” dine ører til at tro lydene kommer fra forskellige sider og vinkler til trods for at du “bare” har et stereo headset på hovedet.
Mikrofon
Mikrofonen i Razer BlackShark V2 Pro er en Hyperclear Supercardioid Mic, som er et fancy begreb for Razers egen udviklede teknologi og som du kan læse mere om her. Jeg giver Razer ret i at den opfanger min stemme ganske fint og er fint følsom. Derudover sørger den også for at screene udefrakommende lyde rigtig fint, såsom lyde inde fra min stue eller andet, som ikke er meningen skal med gennem Discord. Dog er den out of the box temmelig hul i lyden og noget af dette kan man indstille sig fra gennem Synapse softwaren, men lyden forbliver stadig en del dybere end jeg gerne vil have det. Selv dem jeg spiller med kommenterede med det samme at de ikke var glade for mit mikrofonskifte. Til Razers forsvar skal det dog siges at jeg til daglig sidder med en standalone mikrofon, så sammenligningen er heller ikke helt fair.
Komfort
BlackShark V2 Pro er en letvægter og dens bløde stofspuder gør at den ikke mærkes så lukket når den kommer i berøring med hovedet. For mit eget vedkommende er ørebøfferne en smule tætte omkring mine større-end-gennemsnittet ører, men jeg er i stand til at spille lange sessioner uden større gene. Ørerne føles dog sluppet fri når jeg tager headsettet af, men til gengæld er hverken ører eller hovedbund varme eller svedige. Alt i alt et behageligt headset, som jeg dog tror bedst egner sig til mindre og mellemstore hoveder.
Batteritid
Razer BlackShark V2 Pro har en batteritid på op til 24 timer i henhold til specifikationsarket fra producenten selv. Det kunne også spille en hel weekend og lidt til med en enkelt fuld opladning, så jeg tror slet ikke vi er langt fra og 24 timer lyder plausibelt. For et trådløst gaming headset med hurtig forbindelse gennem Razers Hyperspeed teknologi er det heller ikke skidt. Man skal bare huske at lade det op med microUSB når tid er. Hyperspeed teknologien sørger i hvert fald for at den trådløse forbindelse er både stabil og hurtig. Jeg mærkede ikke nogen hastighedsmæssig forskel fra mit kablede headset jeg også har sluttet til computeren.
Konklusion
Først og fremmest vil jeg afslutningsvist sige at jeg gerne ville anbefale Razer BlackShark V2 Pro headsettet til enhver, der ønsker god og trådløs lyd til sin gaming. Der er tale om et solidt lydende produkt, som er behageligt at have på hovedet og indstillingsmulighederne i Synapse softwaren gør det muligt at gøre nærmest personligt. Man betaler dog også en heftig pris for noget, som jeg ikke føler er i premium-segmentet designmæssigt, om end det er det lydmæssigt. For dem der måske ellers har Razer i hjemmet er den lille ekstra pris dog nok dét værd.
Positivt
- God lyd
- Meget behagelige at have på hovedet
- Åben lyd (smagssag)
- Mikrofon er klar, men hul
- THX surround spiller godt
Negativt
- Heftig prisstigning for trådløs funktionalitet i forhold til kablet version
- Mikrofon er hul, men klar
Pris og tilgængelighed
Set til 1.204,-