søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Philips Evnia 27M2C5500W gamingskærm

Test: Philips Evnia 27M2C5500W gamingskærm

Vi er kommet til den mindste af de Evnia skærme vi har fået lov at teste i denne omgang. Der er tale om en QHD skærm med 240 Hz, AMD FreeSync og et lettere anderledes design sammenlignet med de øvrige.

Hvad er der i æsken?

Udover selve skærmen, der i øvrigt nu kommer i en brun æske, så får du også både et HDMI kabel, DisplayPort kabel, USB-kabel og strømkabel. Der er også lidt papirværk, som er mindre vigtigt. De to andre produkter i Evnia serien vi testede kom i hvide æsker og på den måde signaliserede de lidt mere premium. Den brune æske er dog mere miljøvenlig vil jeg vove at påstå uden at have læst tal herfor.

Specifikationer

  • Skærm: 27″ 16:9 VA LCD
  • Opløsning: 2560×1440
  • Opdateringshastighed: 240 Hz
  • Respons: 1 ms (GtG)
  • Kontrast: 3.000:1
  • Lysstyrke: 400 cd/m2
  • Porte: 2 x DisplayPort, 2 x HDMI 2.0, USB-A x 4

Design

I Philips’ nye serie af gamingmonitorer, som de har navngivet Evnia, har vi fået fornøjelsen af at lege med 27″ udgaven, som byder på et mørkt kabinet, hvilket er stik modsat af de øvrige skærme i Evnia serien, som vi har testet her på siden.

Det er ikke kun fordi den sorte farve på afstand ser mindre lækker og premium ud end de hvide Evnia udgaver. Når du kommer tæt på Evnia 27M2C5500W så virker plastikken også ret udvasket ud. Selve foden har lidt af det samme mønster, som vi har set i de hvide udgaver, men her ser det mere ud som om overfladen er beskidt end så meget andet.

Det er ikke fordi jeg udelukkende har noget negativt at sige om Evnia 27M2C5500W, men forventningen var blot høj når nu jeg havde de to andre skærme på besøg også. Det er dog også kun fair at nævne at Evnia 27M2C5500W heller ikke hører til de højere prisklasser og er en skærm, hvor der muligvis er sparet på selve designet for at man kunne spække skærmen med teknik i stedet.

Teknikken kommer vi nærmere ind på lidt længere nede. Designmæssigt er skærmen dog med en tynd ramme om selve skærmen. Eller rettere det er den i top og siderne, mens bunden har en lidt tykkere ramme, hvilket er meget almindeligt.

Evnia 27M2C5500W har ikke RGB-lys hellere på bagsiden, men foden er til gengæld ret praktisk og skærmen er nem at justere i højden. Du kan dog kun vippe og rotere skærmen, men du kan ikke dreje den i oprejst stilling.

Til gengæld er Evnia 27M2C5500W udstyret med to DisplayPorte og to HDMI samt fire USB-porte. På den front mangler man ikke noget.

På bagsidens venstre side (eller skærmens højre, hvis man rækker ind med hånden fra fronten) finder man et lille joystick, som man bruger til at navigere rundt i OSD-menuen på skærmen. Denne er fint hurtig og nem at finde rundt i og joystikket virker helt fint når den er så nem at nå til med hånden.

Det kan godt være at overfladen og materialevalget på Evnia 27M2C5500W føles en smule billigt, men selve konstruktionen af skærmen lider ikke af det samme synes jeg. Den synes jeg til gengæld har en fin robusthed, men den oser ikke af premium på noget tidspunkt desværre.

Funktionalitet

Rent opsætningsmæssigt er Evnia 27M2C5500W ret nem at komme i gang med. Det er en skærm med masser af tilslutningsmuligheder. Du kan forbinde fire platforme til den, selvom jeg tror at det kommer til at knibe med kabelstyring bag skærmen, hvis du gør.

På fodens bagside er der nemlig en plastik-kabelfører, som jeg ikke tror kan rumme et strømkabel, fire videokabler og et USB-kabel (eller flere). Alligevel synes jeg det er fedt at kabelføringen er mulig og foden gør det egentlig fint med hensyn til at skjule de tre kabler jeg sluttede til skærmen under min test til henholdsvis strøm, konsol og PC.

Thumb for scale

Evnia 27M2C5500W er en skærm med et ret hurtigt display. Det kan køre med 240 Hz via DisplayPorten, mens HDMI er begrænset til 144 Hz. Begge burde dog egentlig være rigeligt for mange af os, men du kan ikke udnytte en PS5 eksempelvis. Det skyldes at skærmen her ikke understøtter VRR, men har altså en hurtig responsitd.

Under gaming kan jeg berette at hastigheden bestemt ikke fejlede noget. Evnia 27M2C5500W er en ret habil skærm når det kommer til stykket og udover at den leverer et godt og klart billede, der opdaterer hurtigt, så er farverne også ganske glimrende.

Med en QHD opløsning på 2560×1440 pixels så synes jeg denne passer mere end rigeligt til størrelsen af displayet. Dertil kommer så det buede design på displayet, som gør at jeg føler at tingene sådan lidt slutter sig omkring mig. Det syntes jeg var ret fedt at game med. Man får en slags dybdefornemmelse og hvor den så også fysisk er der. Nogle af dem der læser kan måske huske, hvordan man satte FOV op i Quake til at man kunne se om hjørner når man bevægede sig rundt på banerne. Det er lidt det man får følelsen af.

Jeg synes at Evnia 27M2C5500W har en masse godt når det kommer til displayet. Ét er at specifikationerne helt klart indikerer at der her er tale om et ret habilt display, men den viser sig også at leve op til de mange tal for jeg oplevede ikke at jeg havde problemer med et skåret billede, men jeg kører så også med et FreeSync AMD grafikkort, hvilket hjælper på det. Jeg oplevede ikke noget screen tearing, i hvert fald ikke voldsomt, men jeg døjede lidt med ghosting, som jeg kunne minimere, men ikke slippe af med. Jeg var ude af stand til at få taget et billede, hvor dette var tydeligt desværre, men hvis du forestiller dig en fodboldkamp, hvor du efter bolden kan se en lille skitse af bolden komme et par millimeter efter, så kan du forestille dig, hvad jeg taler om.

Konklusion

For at Evnia 27M2C5500W fra Philips kan skille sig ud fra mængden og det ret så stærke marked, som den forsøger at komme ind på, så kræver det at den implementerer lidt flere af de funktioner, som dens store brødre i henholdsvis 34″ og 49″ vi har testet også har. Evnia 27M2C5500W er nemlig med et lidt kedeligt gråt design og så har den heller ikke RGB effekter på bagsiden af monitoren, som ellers kunne skabe lidt stemning og noget den kunne skille sig ud på.

Evnia 27M2C5500W har dog en masse godt at byde på også. Den er nem at slutte til og bare gå i gang med at spille på for selv ud af boksen har den fine indstillinger for så vidt angår farver, lysstyrke og de generelle indstillinger. Det hele kan tilpasses så det passer bedre til de spil og programmer du bruger samt det værelse du kommer til at bruge det i. Det buede design var jeg ærligt talt ikke så glad for til at starte med på denne relativt lille størrelse (mest fordi jeg er vant til 34″-45″ på kontoret til daglig, men jeg må sige at det er ret fedt i gaming trods størrelsen.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi er kommet til den mindste af de Evnia skærme vi har fået lov at teste i denne omgang. Der er tale om en QHD skærm med 240 Hz, AMD FreeSync og et lettere anderledes design sammenlignet med de øvrige. Hvad er der i æsken? Udover...Test: Philips Evnia 27M2C5500W gamingskærm