torsdag, november 14, 2024
ForsideAnmeldelserTest: OnePlus Open Apex

Test: OnePlus Open Apex

OnePlus har lanceret en særlig udgave af deres anmelderroste foldbare Open telefon. Den har vi været i besiddelse af i et par uger for at bringe dig vores vurdering i denne test. En foldbar telefon med mere lager, mere sikkerhed og nu i rød farve. Vi ser nærmere på den.

Hvad er der i æsken?

Eftersom OnePlus Open Apex kommer i udfoldet tilstand i æsken, så er der også tale om en relativt stor æske, som i øvrigt er i den nye farves toner. Indholdet består af selve telefonen, et beskyttelsescover, en 67 Watt Supervooc oplader og dertilhørende rød-hvide kabel.

Design

Foruden at Open Apex nu kommer i en mørkerød farve og en vegan-læder overflade, så ligner den egentlig sig selv. Altså er Open Apex baseret på en telefon, der blev lanceret sidste år.

Derfor vil du opleve at det er en utrolig lækker foldbar telefon, der dog nu efterhånden må anses for at være tyk i forhold til konkurrencen på markedet.

Det er dog ikke en tyk telefon som sådan for den er stadig kun 11,7mm foldet og 5,8mm når den ligger fladt på bordet. Bemærk at når producenterne oplyser tykkelsen på deres telefoner, så tager de ikke og tæller kamera-bumpen med.

Kameraet på bagsiden af Open Apex er omringet af et rundt “bump” som indkapsler både kameralinser, dybdelinse og flash. Denne kan godt virke lidt voldsom, men den er ikke mere i vejen end andre designs.

Jeg syntes at OnePlus Open havde et ret flot design i sig selv. Det var måske en smule generisk når nu man har Apex edition at sammenligne med, for hold nu op hvor gør det veganske læder meget for designet. Det bliver (for mit vedkommende) en helt anden telefon.

Det medfølgende cover til at beskytte telefonen med er i øvrigt lavet i samme design, men overfladen er tydeligvis mere plastik end selve telefonen. Coveret har så den hage at det føles ret billigt og skrøbeligt. Når det er på telefonen ser det ud til at beskytte den fint, men det falder bare for nemt af var min erfaring.

Endvidere så står coveret i øvrigt i vejen for at man kan swipe op på den lille skærm når man bare bruger den i fx vandret stilling. Det gør det lidt svært at lave gestures og jeg må ærligt erkende at jeg var pænt frustreret til tider.

Det ender egentlig med at være coveret, der trækker designfornemmelsen en smule ned, for i sig selv er Open Apex en fantastisk flot telefon, der bare føles robust og lækker i hånden.

Når telefonen er lukket har du på højre side tre par knapper. Den ene er OnePlus’ ikoniske slider, som du kan aktivere profiler med. De andre knapper er til at tænde/slukke og styre volumen med. Knapperne har også andre funktioner i forskellige apps, men slideren så jeg ikke mulighed for at ændre indstillingerne for.

Det er også på slideren at man nu aktiverer den nye VIP-mode, som udnytter den anden nye ting i Open Apex og det er sikkerhedschippen, der blandt andet skal sikre dig og dine data. I udgangspunkt slukker VIP-mode for både kamera og mikrofon, så du kan føle dig tryg når du taler i nærheden af din telefon. Det er en ret smart feature, men man skal lige vænne sig til at telefonen langsomt kommer i et begrænset stadie.

Funktionalitet

Det er primært på designet at Open Apex har fået sin opgradering og skal egentlig mere ses som en hyldest til den oprindelige Open. Der er efterhånden kommet en del foldbare telefoner til på markedet og Samsung er i gang med deres sjette i serien.

Der er hård konkurrence på det foldbare marked efterhånden. Den foldbare funktionalit i Open Apex er noget man skal se sig selv i eller give sig i kast med. Det er en speciel funktion, som gør at du på en telefon har to displays. Det ene værende omtrent dobbelt så stort som det andet og velegnet til multitasking, videoer, noter og meget mere.

Det der er ved Open Apex er at det er så velintegreret og den foldbare funktionalitet ikke er noget, der bare er der. OnePlus har lavet deres Android lag så det er optimeret til multitasking og det er ret nemt at udnytte den ekstra store skærm, som er kardinalpunktet på en foldbar telefon.

Af de foldbare telefoner jeg har haft i hænderne, så føler jeg at Open Apex er en af de mere robuste i designet og det at åbne den foldbare del er med den bedste modstand i dem jeg har leget med. Det føles tilpas uden at være for meget på en eller anden måde.

Ydelse

Jeg synes at OnePlus skulle have benyttet lejligheden til at opgradere denne nye version til Snapdragon 8 Gen 3, men de har altså valgt at fokusere på den designmæssige opgradering af telefonen og bibeholdt sidste års tech i form af Snapdragon 8 Gen 2.

Det er ikke fordi jeg påstår at kunne mærke forskel eller at Open Apex på noget som helst tidspunkt føltes langsom. Tværtimod er der tale om en telefon med en utroligt flydende brugeroplevelse på. Selv det at skife mellem de to displays foregik ret smertefrit og lynhurtigt. Der var ikke applikationer eller spil, som jeg kunne kaste efter teleonfen og opleve noget foregik langsomt.

Jeg anfægter blot at den nye teknologi kunne resultere i et mere tidssvarnde produkt og måske kunne man også forvente sig en bedre batteritid i det nye optimerede chipset. Som det dog fremgår af diverse tests lavet med OnePlus Open Apex, så maxer den fint ud.

Display(s)

De to skærme er på henholdsvis 6,31″ og 7,82″ og har hver deres formål. De er begge flotte, lysstærke, detaljerede og kører op til 120 Hz. Der tilbyder Dolby Vision og generelt er skærmene bare et fint supplement til en i forvejen både flot og kraftig telefon.

Du kan selv vælge om du vil have skærmen til automatisk at tilpasse opdateringsfrekvensen eller konstant køre den i højeste gear. Sidstnævnte reducerer batteritiden væsentligt så den er ikke at anbefale. Til gengæld er telefonen fint i stand til selv at justere så du ikke oplever forsinkelser, hvis du vælger den indstilling, hvor den tilpasser opdateringsfrekvensen til det du laver.

Kamera

Igen har OnePlus indgået et samarbejde med svenske Hasselblad, som har sat navn på kameraet af Open Apex. Hvor meget Hasselblad er inde over ved jeg ikke, men det er tydeligt at se at kameraperformance er et vigtigt punkt for OnePlus for hold da op telefonen tager nogle flotte billeder.

oplus 3145728

Det gælder både det primære kamera rettet bagud, men også profilbilleder taget med de front-rettede kameraer. Der er høj detaljegrad og der er ikke meget, der mudrer billedet, såsom overeksponering eller smarte software-tilpasninger, der ændrer billedet så det ender med at være noget andet end det hvad øjet ser.

oplus 1114129

Billederne føles flotte, rige på farver og utroligt skarpe. Jeg døjede heller ikke med at tage billeder når det var mørkt, så det klarer den også ganske fint. Jeg vil lade billederne tale for sig.

Oneplus Open Apex
Oneplus Open Apex

Batteritid

Med sine 4850 mAh er det ikke fordi Open Apex er udstyret med noget lille batteri. Det er dog måske et af de få ankepunkter, jeg kan finde på denne telefon, for hvis jeg bruger den store skærm meget, så reducerer jeg også min mulighed for at have et batteri til en hel dag med Open Apex.

Det er klart for den 7,82″ skærm kræver naturligvis også meget af telefonen og når jeg åbner telefonen for at bruge den store skærm er det oftest også med et formål om at aktivere skærmen til noget, der kræver lidt flere kræfter end blot at surfe gennem nyheder. Så jeg oplevede mere end en gang at jeg skulle lade op i løbet af dagen for ikke at løbe tør før jeg skulle i seng.

Til gengæld så understøtter Open Apex lynhurtig opladning, som OnePlus er kendte for. Du får ikke helt de 100+ Watt du kender fra mange af deres andre telefoner, men det er stadig hurtigere end hverken Apple eller Samsung formår at lege med på, således at du på bare en halv times opladning sagtens kan være kørende i næsten et helt døgn.

Konklusion

OnePlus giver en af de bedre, hvis ikke bedste, foldbare telefonoplevelser med deres Open model og nu kan den fås i en flot Apex edition. Open Apex byder ikke på mange opdateringer, selvom der er gået et år siden lanceringen af den oprindelige model. Man er eksempelvis ikke på den seneste Snapdragon processor, men dét til trods får man en utrolig hurtig og responsiv telefon, der på intet tidspunkt har givet mig udfordringer for så vidt angår ydelse. Tværtimod foregår alt super smooth både på den primære skærm, såvel som på den udfoldede større enhed. Dertil har du et super skarpt kamera. Dens styrke ligger dog i at den har et interface, der er skræddersyet til at blive brugt med de to skærme, så disse bliver udnyttet smart. Her i slut 2024 lider den dog under hård konkurrence og er designmæssigt måske ikke den tyndeste. Synes dog den klarer sig ganske fint, selvom jeg for nyligt (om end kortvarigt) havde fingre i den nyeste Samsung Fold. Batteritiden imponerer ikke i Open Apex, men det gør opladetiden til gengæld, så det er også til at leve med. For de dataskræmte er VIP-mode en god addering, men jeg synes selv den tager en indstilling fra OnePlus slide-tasten på siden.

Nedenfor finder du prisen på OnePlus Open. Apex fås via producentens hjemmeside til 12.749,-

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

OnePlus har lanceret en særlig udgave af deres anmelderroste foldbare Open telefon. Den har vi været i besiddelse af i et par uger for at bringe dig vores vurdering i denne test. En foldbar telefon med mere lager, mere sikkerhed og nu i rød...Test: OnePlus Open Apex