Hvis man bygger sin egen PC og er på udkig efter en flot “kasse” til dette nye build, så kommer man nærmest ikke udenom NZXTs produkter og et af de seneste skud fra stammen er deres NZXT H400i premium kabinet med en masse smarte features. NZXT H400i kabinettet indeholder et såkaldt Smart Device der giver brugeren nemmere kontrol over blæsere og RGB-belysning samtidigt med at man har en Adaptiv Noise Reduction for at tilsikre en behagelig oplevelse for brugeren. Dette “lille” kabinet har vi fået lejlighed til at kigge nærmere på og vores vurdering og learnings kan du bliver klogere på ved at læse med her.
Hvad er der i æsken?
Det er ikke fordi at den store kasse indeholder meget mere end selve kabinettet og en lille pakke inde i denne, som indeholder ekstra skruer, strips og LED-belysning samt controller. Indpakningen er holdt ret lækkert og clean, ligesom produktet selv, som vi kommer nærmere ind på lidt senere.
Specifikationer
- Dimensioner: 210 x 393 x 421 mm (BxHxD)
- Materialer: SECC Stål og tempereret glass
- Vægt: 7,6 kg
- Motherboard understøttelse: mini-ITX og microATX
- Porte: 2 x USB 3.1 gen 1 + 1 x audio kombostik
- Filtre: front, top og PSU
- Udvidelsesslots: 4
- Drev: 2.5″ : 3+1 / 3.5″ : 1
- Radiator understøttelse: Front: 2 x 140 mm eller 2 x 120 mm med push/pull | Top: 2 x 120/140mm | Bag: 1 x 120 mm (1 Aer F120 Case Version inkluderet)
Design
De fleste kender NZXT for deres clean designs og minimalt med alt for iøjefaldende detaljer. Det er også kendetegnene ved NZXT H400i, som i særdeleshed formår at fremstå elegant og lækker uden at der er noget bestemt man kan sætte fingeren på, som værende det udslagsgivende så at sige.
Det minimalistiske og cleane design er dog kun førstehåndsindtrykket for når man begynder at kigge på NZXT H400i i detaljer opdager man hurtigt at, der ligger mange små detaljer, der bidrager til det flotte look. Kvalitetsfornemmelsen af dette kabinet er derfor også helt i top, især når man begynder at lege lidt med det.
Eksempelvis er glasruden i siden en der dækker hele arealet og man skal derfor være en smule varsom når man håndterer den og tager den af. Dels fordi den nok hurtigt kan få sig et slag, men også fordi det er glas og tager imod fedtfingre med kyshånd. Hullerne ved fronten bryder lidt i det monotone flade design og adderer den smule detalje, der skal til for at gøre det til et spændende look i stedet for et sterilt fladt et.
Designet af NZXT H400i er to-tonet og det er muligt at skaffe i fire forskellige farvekombinationer. Man kan enten få det helt sort eller med en strejf af enten rød, blå eller hvid. Umiddelbart tænkte jeg at ud fra billeder ville den hvide være pænest, men når man står med det blå, som var vores testeksemplar, foran sig, så er det faktisk så lækkert at man har svært ved at forestille sig det kan blive meget pænere. Ønsker man ikke at binde sig til en bestemt farve, så kan man efter min mening gå med enten hvid eller sort, for når man har bundet sig til én bestemt farve, så forpligter det lidt at resten af setuppet følger strukturen et eller andet sted.
Man skal være opmærksom på at billederne på producentens hjemmeside er en smule misvisende, idet disse er vist med andet end de standard-blæsere, der følger med. Standard-blæserne er nemlig sorte og ikke den samme farve, som kabinettet er kombineret af trods det ellers fremstår sådan på billederne fra hjemmesiden.
Fronten af NZXT H400i er helt flad og med et NZXT logo i bunden som værende den eneste detalje, der er at finde. Personligt synes jeg det er ret lækkert, men det er måske ikke noget som vil falde i enhvers smag. Især ikke når fronten er sort og dermed absolut ingen synlige detaljer indeholder.
På toppen har man et magnetisk støvfilter liggende, som er lige til at tage af og rense inden man smider det tilbage på maskinen igen. Derudover er det også på toppen man finder tænd knappen, to USB 3.1 porte med ladefunktion og jack-stik til henholdsvis mikrofon og hovedtelefoner. Disse er fint tilgængelige og er ikke skjulte under et cover, så man har nem adgang til dem når man skal bruge dem. De er samtidigt fladt integreret i kabinettet, så man føler ikke de stikker ud eller på anden vis er iøjefaldende hellere.
Funktionalitet
Det indvendige design er samtidigt den funktionelle del af at kabinet som NZXT H400i efter min mening, idet designvalg omkring de indre dele påvirker brugen af produktet, såvel som udseendet af det. Enhver der har sammensat mere end en computer vil også vide at de forskellige kabinetter løser ”problemerne” på forskellig vis. Det handler nemlig både om at gøre det nemt at sætte ting sammen og i kabinettet, men i ligeså høj grad at beholde et æstetisk flot resultat efterfølgende.
Montering
Med sin kompakte størrelse, så er NZXT H400i efter min mening ekstra udfordret på dette punkt, idet man jo gerne vil tilbyde et flot kabinet med en høj grad af tilgængelighed samtidigt med. Måden man eksempelvis har løst dette på er ved at tilbyde to pladser til 2.5” diske , som monteres på bagsiden således at de bliver skjult fra offentlig skue. Det betyder ganske vidst at man skal have bagcoveret af når disse skal monteres, men når så det færdige resultat er flottere end det ellers ville være tænker jeg det er en lille pris at betale.
Der er derudover plads til en yderligere 2.5” disk i den modsatte side, hvor glaspladen er, samt en 3.5” disk og alle sammen er gemt væk til en vis grad. Kablerne, som allerede er at finde i NZXT H400i og som bruges til at slutte blæsere og belysning, er fint gemt væk bag metallet og den yderste plade. Det er også således at man kan gemme de fleste andre kabler kommende fra strømforsyningen i bunden bag om og ind efterhånden som man skal bruge dem. Der er sågar velcro-strips til at holde kablerne på plads med, så hvis man vil have et flot kabinet, der ikke ser rodet ud så er dette også muligt med NZXT H400i.
De fleste ting er gjort nemt tilgængelige og nemme at montere og skifte efter behov. Det man dog skal have in mente er at den kompakte microATX/mini-ITX kompabilitet gør at enkelte komponenter kan have svært ved at komme ind i dette kabinet. I hvert fald sværere end i andre og større kabinetter, idet der simpelthen ikke er luft og plads nok. Ganske vidst understøtter NZXT H400i montering af både 2x140mm blæsere og vandkøling, men der skal ikke meget til førend det bliver ret trængt med plads i selve kabinettet, hvilket i værste fald kan resultere i at der kommer varmeudvikling i stedet for varmeudskilning.
Smart Device
Indbygget i NZXT H400i kabinettet er der en controller, som lader brugeren tilkoble RGB-lys og blæsere til denne for derefter at kunne styre den via software på computeren. Derudover indeholder controlleren en såkaldt Adaptive Noise Reduction. Adaptive Noise Reduction anvender angiveligt machine learning til at lære af performance, køling og støjniveau til at levere den optimale balance mellem disse ting. Jeg var ikke i stand til at teste Smart Device, idet jeg ikke havde den fornødne hardware til smide i kabinettet her, men kan forstå at der er blandede meninger om løsningen. I bund og grund er den en fin addering, efter min mening, hvis ikke man har andre controllere at gøre godt med.
Konklusion
NZXT H400i er et mindre kabinet, men dét til trods har man via intelligent design sørget for at der er plads til en del uden at gå på kompromis med design eller funktionalitet.
Alt taget i betragtning så synes jeg at NZXT H400i er nem at arbejde med. Man skal naturligvis være opmærksom på glaspladen i siden, som hurtigt kan blive fedtet til og hvis man også husker på at der her er tale om et mindre kabinet med plads til de mindre bundkort så vil man hellere ikke blive skuffet over den trængte plads. Jeg synes NZXT udnytter det lidt plads, som der er, ganske glimrende til at bibeholde et flot look.
Smart Device funktionaliteten gør det mere simpelt at holde øje med blæsere og RGB i kabinettet så længe det er understøttet og at man gør det til en del af kabinettet synes jeg er et fint kvalitetsstempel også.
Derfor, hvis man er til et subtilt og ikke så iøjefaldende look, der dog formår at imponere og samtidigt har et praktisk design med nem kabelstyring, så er NZXT H400i bestemt et kig værdigt.
[checklist]
- Lækkert design
- Praktisk indvendigt
- Gennemtænkt og flot design
[/checklist]
[badlist]
- SMART device virker en smule omsonst
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Set til 1159,-