mandag, januar 6, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Nordic Gaming Onair mikrofon

Test: Nordic Gaming Onair mikrofon

Nordic Gaming er åbenlyst fast besluttet på at levere det hele til gamerne og udvider deres sortiment med en streaming mikrofon af navnet Onair, som vi har fået fingrene i til test i denne omgang. Læs med.

Hvad er der i æsken?

Nordic Gaming Onair leveres i en af de større mikrofon-æsker ud af de tests jeg har udført i kategorien. Det er der dog en logisk forklaring på, idet der med Onair mikrofonen også medfølger en hel del. Foruden selve mikrofonen og et microUSB kabel, så er der også et beskyttelsesfilter til mikrofonen, et popfilter med arm, en tripod og en mikrofonarm til montering på eksempelvis skrivebordet. Pakken er altså fyldt med udstyr, så du kan sætte NG Onair op som det passer dig.

Design

Når man ellers er færdig med at være overvældet over mængden af indhold i æsken, så pakker man så småt de forskellige elementer ud. Mikrofonen er den, som egentlig skiller sig designmæssigt mest ud og dét er en positiv ting. Ikke for at sige noget ondt om de øvrige komponenter, men de føles blot mere som påhæng og den designmæssige fokus er blevet lagt på mikrofonen. Da det er den vigtigste komponent er det jo også helt fint for de fleste tænker jeg.

Selve mikrofonarmen minder meget om de billige mikrofonarme man kunne få for ingen penge fra amazon eller kinesiske shops, men jeg må dog erkende at denne arm, som følger med til NG Onair er en smule mere robust og fast i det (og ja jeg forsøgte heldet med en af de billige arme fra Kina). Det er ikke fordi armen er særlig prangende eller voldsomt lækker, men den løser da opgaven. Dog vil jeg sige at man skal ikke have et skrivebord, hvor undersiden er vigtig for skruemekanismen, som holder armen på plads og fast til skrivebordet kan godt være lidt hård mod træ og maling.

De øvrige komponenter føles nemlig en smule underdetaljerede og hvor der har været fokus på den billigste løsning til opgaven. Alt i alt spiller det dog sammen og mikrofonen står fast på enten skrivebordet eller på den medfølgende tripod, hvor mikrofonen altså skrues fast til det gevind, der medfølger. Det virker til at være standardmål, så mon ikke det også passer andre steder.

Dog synes jeg at tripodden i sættet har lidt vakkelvårne fødder at stå på. Hvis man sætter mikrofonen på således at fødderne optager mindst plads ud mod brugeren og altså mellem to af fødderne, så vælter pivtøjet forover. Den anden vej rundt optager tripodden altså en del plads på skrivebordet om man vil det eller ej.

En lille og ikke så væsentlig detalje i forhold til designet er at USB-kablet altså ikke går helt ind i selve mikrofonen. Dette kunne med stor sandsynlighed være løst ved at anvende en mere tidssvarende USB-C tilkobling i stedet for microUSB, men alle disse forbedringer havde nok også haft et større prisskilt, der fulgte med.

På fronten har OG Onair et jackstik, som man kan bruge til at koble sit headset til og så er der også en drejeknap i bunden, som giver dig mulighed for at justere følsomheden i mikrofonen. Drejer man den helt til venstre muter man mikrofonen og slukker. Sagen er så bare den at man kan blive ved med at dreje uden at der sker noget. Når man så begynder at dreje den anden vej begynder man at skrue op igen, men uden at stregen på knappen så passer med niveauet mellem plusset og minusset.

Til at starte med i min test så var det også muligt at trykke på denne knap for at slukke for sidetone. I udgangspunkt er NG Onair nemlig sat op så du kan høre din egen stemme live mens du snakker og bruger mikrofonen. En feature jeg personligt er glad for, da den gør at jeg husker ikke at snakke højere end nødvendigt. Desværre døde knappen undervejs Det er en lidt underlig løsning for jeg havde forestillet mig at det var en muteknap, men i virkeligheden slukker man blot for det man kalder sidetone.

Mellem jackstikket og lydniveauknappen finder man en lille lampe, som enten lyser rødt eller blot, afhængigt af om det nævnte sidetone er slukket eller tændt. (Det er så denne knap som gik i stykker under vores test og lampen forblev blå = sidetone tændt).

Selvom tingene som nævnt virker en smule billige, så virker de temmelig fint sammen og er nemme at sætte op. Kun lige beskyttelsesfilteret skal trækkes henover mikrofonen og kræver måske en smule fingernemhed, men det er ikke voldsomt før man er kørende.

Funktionalitet

Når så tingene er sat op som man ønsker dem er det tid til at afprøve lyd og brug af NG Onair.

Jeg erfarede temmelig hurtigt at uanset, hvor højt jeg skruede op for mikrofonens følsomhed (stod til de maksimale 100 i Windows systemindstillinger), så var mikrofonen i NG Onair ikke følsom nok til at jeg kunne bruge den mellem skærmen og mit tastatur. Mikrofonen skulle ganske enkelt tættere på min mund for at det ikke var nødvendigt for mig at råbe for at blive hørt.

Manualen anbefaler også 15 cm afstand fra mund til mikrofon og jeg ved ikke med jer andre, men for mit vedkommende betyder det at den ikke kan stå på skrivebordet når jeg vil bruge den. Min løsning var derfor at smide den op på mikrofonarmen og så ellers bøje den ind mod mit ansigt. Det er dog ikke helt uden problemer hellere for det resulterer i at mikrofonen er en smule i vejen for mit udsyn når jeg spiller. Dog er det i den forbindelse nævneværdigt at jeg sidder på en 34″ ultrawide monitor, så jeg forestiller mig at folk med en mindre skærm ikke vil være ligeså udfordret.
Selve lydkvaliteten er dog til prisen ganske acceptabel, når man da ellers kommer tæt nok på. Der er en smule mere dybde i lyden og min stemme falder lige med et par toner og bliver dybere, men mikrofonen håndterer fint en del detaljer. Jeg kan stærkt anbefale at man bruger et af de to medfølgende filtre for at lyde som “pf” og “ts” kommer bedre igennem da mikrofonen “nøgen” ellers er følsom overfor dem. Jeg forsøgte at synge (læs skråle) ind i mikrofonen også da jeg var alene hjemme og det virker ikke til at mikrofonen døjer med dette hellere. Den tager fint imod høje lyde uden at forvrænge voldsomt.

Du kan lytte til min indspilning på NG Onair ved at trykke på ovenstående mediefil, som er indspillet på engelsk. Her kan du høre om den lever op til dine forventninger og hvordan lyden er balanceret. Personligt synes jeg som nævnt i ovenstående den er lidt dyb, men måske man kan have noget software til at tweake dette.

Konklusion

Hvis du normalt bruger en mikrofon ved at have den meget tæt på munden eller ikke vil have gene ved at din mikrofon skal max 15 cm fra dit ansigt, så er Nordic Gaming Onair en ganske fin mikrofon til prisen. Jeg var dog selv udfordret fordi dens følsomhed er så lav og jeg sammen med en stor og bred skærm simpelthen bliver generet af den når jeg spiller. Designet er holdt simpelt og pænt og med en knap til at justere følsomhed og sidetone med, så man får en del funktionalitet til prisen, hvis altså man kan leve med at dens indspilning er en del lavere end jeg personligt kan lide.

Positivt

  • Simpelt at bruge
  • Masser af udstyr
  • Pænt og simpelt design
  • Fin lyd til prisen

Negativt

  • Mikrofon ikke følsom nok og man skal virkelig tæt på for at blive hørt
  • Tripod er både overflødig og fylder en del på skrivebordet

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Nordic Gaming er åbenlyst fast besluttet på at levere det hele til gamerne og udvider deres sortiment med en streaming mikrofon af navnet Onair, som vi har fået fingrene i til test i denne omgang. Læs med. Hvad er der i æsken? Nordic Gaming Onair leveres...Test: Nordic Gaming Onair mikrofon