mandag, november 18, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Nokia G60 5G

Test: Nokia G60 5G

Vi har fået en Nokia G60 ind ad døren, som blandt andet er fremstillet af 60% genbrugsplast og vi har kigget nærmere på den.

Hvad er der i æsken?

Spørgsmålet er måskere snarere, hvad der ikke er i æsken for selvom der er en telefon, USB-C kabel og en nål til SIM-kort slottet, så vil den vågne bemærke at der ikke medfølger en strømadapter til telefonen. Også her har man fra Nokias side tænkt at man ville spare og levere på den grønne omstilling.

  • Android: 12
  • CPU: Snapdragon® 695 5G
  • Skærm: 6,58″ 120 Hz / 2408×1080
  • Frontkamera: 8 Megapixel
  • Bagkamera: 50 Megapixel primær, 5 Megapixel ultrabred, 2 Megapixel med dybdesensor
  • Batteri: 4.500 mAh
  • RAM: 4 GB
  • Hukommelse: 128 GB
  • Dimensioner: 165,99 x 75,93 x 8,61 mm
  • Vægt: 190 gram

Design

Nokia G60 forsøger ikke at være mere end den er. Der er tale om en budgettelefon og designet er en anelse kedeligt, plastik og uden de store detaljer. Man bemærker at bagsidecoveret er med pletter og dette er fordi materialet som nævnt er genbrugsplast og der er højere fokus på miljøet end at den skal fremstå som en lækker og premium mobil.

Det fede ved bagsiden er så at den ikke er glat og glider dermed ikke så let ud af min hånd og samtidigt så ligger man slet ikke mærke til fedtfingre på samme måde, som ved mere “clean” designs.

Der er dog fedtfingre at se på den mere blanke overflade, som er at finde i siden af Nokia G60, hvor plastikken ser en anelse mere billig ud end bagsiden. Det sjove er så at bagsiden er 100% genanvendt plast og siderne 60%.

I slukket tilstand er Nokia G60 helt sort og farveløs. Det er kun flashen ved kameraet, som lige skiller sig ud på dét punkt og ellers er der ikke meget at skrive om på det punkt.

I siden har Nokia G60 tre knapper. De to øverste er til at justere volumen, mens knaper under disse er til at tænde og slukke for telefonen med. Tænd knappen er med indbygget fingeraftrykslæser, så du har altså en fysisk knap til formålet og ikke en indbygget i skærmen.

Du kan dog også låse din skærm op ved at bruge det front-vendte kamera gennem ansigtsgenkendelse. Løsningen er software-baseret og altså ikke ligeså sikker som fingeraftrykslæseren.

I bunden af telefonen er der højtaler, USB-C port og 3.5 mm jackstik, så du har også mulighed for at tilslutte kablede headsets til telefonen.

Funktionalitet

Nokia G60 leveres uden det store antal af ekstra applikationer og OS er One. Det vil sige at du styrer for det meste, hvordan din oplevelse skal være og det står dig frit for at installere andre launchere og tilpasse menuerne til dit behov.

Du får tilmed en telefon der har 3 års garanti fra producenten samt en garanti for 3 OS opdateringer fra Google. Det er ret fedt i et device i denne prisklasse og man skal ikke underkende værdien i at få lov at få de seneste OS-versioner og de fordele disse kan bringe med sig.

Om så den Snapdragon 695 processor kan følge med til den tid er et andet spørgsmål. Selv er jeg egentlig mere urolig for at Nokia G60 kun leveres med 4 GB RAM. I mine egne tests og brug var der ikke de store udfordringer og det var først når jeg kørte spil på telefonen at jeg følte den havde en anden performance end jeg var vant til.

Du kan i nedenstående se Nokia G60 testresultatet for Geekbench 5, som ikke er imponerende, men egentlig heller ikke skidt når man tænker på at der er tale om en budgetvenlig telefon.

Helt overordnet set så er Nokia G60 ikke den hurtigste telefon. Det er ikke dét man skal købe den for. Det er hvis man vil spare på nogle penge eller samtidigt også ønsker at støtte den grønne IT ved at telefonen er med så høj grad af genanvendt plastik.

Heller ikke kameraet er der, hvor Nokia G60 brillierer. Der er tale om et ganske fint kamera, hvis man tager stilbilleder og har et sted man kan placere telefonen for den har ret svært ved bevægelse og at sætte ting i fokus, hvis telefonen er i bevægelse. Ens objekter bliver nogenlunde detaljeret, men så snart man kommer væk fra dét som er i fokus så bliver objekter udenom ret grynet.

Kamera døjer lidt med mørke og skygger

Kameraet er sågar bedre i min tre år gamle Samsung Galaxy Note 10+, som dog også var Samsungs top dengang den kom ud. Til gengæld har Nokia G60 en 120 Hz skærm, som føles ret responsiv og hurtig.

Nokia G60 bruger AI til at gøre dine billeder flottere og det virker til tider. Selfies kan laves med god dybdeeffekt med nogle sjove effekter til, men det er ikke en premium telefon for så vidt angår kamera til hverken selfies eller øvrigt.

I klart dagslys er kameraet ganske fint

Til gengæld er skærmen ikke voldsomt lysstærk og selv i disse solfrie dage her i efteråret er det ret svært at se noget på skærmen i direkte dagslys. Foruden lysstyrken er skærmen dog ganske fin og farverne er ikke nær så udvasket som de er i en del andre budgettelefoner jeg har haft i hånden.

Nokia G60 har ikke mange premiumfeatures, såsom trådløs opladning og hurtig-opladning. Den kan lade med 20 W og det tager den de cirka 1,5-2 timer til opladning, forudsat du ikke aflader batteriet helt når du sætter den til at lade. Batteriet holder dog næsten en halvanden dag ved almindeligt brug og det er ikke helt skidt.

Selfie kamera kvalitet

Dog byder Nokia G60 på en gnidningsfri oplevelse for så vidt angår det at være en telefon. Den er lynhurtig til at låse op uanset om du bruger fingeraftryk eller ansigt og menuerne og de fleste (ikke krævende) apps er hurtige. Hvis ikke du har haft låst din skærm op i noget tid, så kræver det din skærmkode af en eller anden årsag.

Du kan installere to SIM-kort i Nokia G60, men det kræver at du så ikke får brug for mere end de indbyggede 128 GB lager for hvis du vil udvide med et microSD-kort, så skal du give afkald på det ene SIM-kort.

Apropos SIM-kort så understøtter Nokia G60 også 5G netværk, hvilket ikke er så uvæsentligt nu hvor 3G bliver lukket ned inden længe og det eneste at falde tilbage på man har er enten 4G eller 5G foruden Edge. Jeg havde desværre ikke mulighed for at teste 5G hastigheden med telefonen, men regner stærkt med at det skulle virke på de danske netværk.

Konklusion

Til prisen er Nokia G60 en ganske fin telefon. Det kræver dog at du værdsætter miljø over design for den er ikke synderligt køn (uden at være grim hellere). Dens styrker er en solid mobil-oplevelse uden de store ekstra features. Hvis du som jeg er vant til premium kamera og funktioner som trådløs opladning så ville Nokia G60 nok være en svær nedgradering, men hvis du leder efter en telefon på budget, hvor det “bare” skal være nemt og uden de store komplikationer, så er Nokia G60 med sine 3 års garanti, 60% genanvendt plastik og garanterede 3 OS-opdateringer helt sikkert et kig værd.

Positivt

  • Pris
  • Hastighed
  • 120 Hz display
  • Mulighed for microSD udvidelse af lager

Negativt

  • Skærm en smule mørk
  • Føles designmæssigt endnu billigere end den er

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har fået en Nokia G60 ind ad døren, som blandt andet er fremstillet af 60% genbrugsplast og vi har kigget nærmere på den. Hvad er der i æsken? Spørgsmålet er måskere snarere, hvad der ikke er i æsken for selvom der er en telefon, USB-C...Test: Nokia G60 5G