torsdag, januar 9, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Motorola Razr 50 Ultra

Test: Motorola Razr 50 Ultra

Så er vi igen blevet udstyret med en flippet telefon, eller i hvert fald er skærmen flipbar i denne Motorola Razr 50 Ultra, som vi har fået ind ad døren.

Hvad er der i æsken?

Motorola har differentieret sig for så vidt angår indpakningen med deres telefoner, idet de leverer disse med duft på æskerne. Udover telefonen finder du en oplader, ladekabel USB-C, SIM-pin og et beskyttelsesetui i samme farve som telefonen.

Design

Motorola Razr 50 Ultra er en flot telefon. Den er slank af en foldbar telefon at være og der er næsten ikke noget mellemrum mellem skærmene når telefonen er klappet sammen. Det giver telefonen et fast og robust feel, mens de buede kanter, som den har, gør at den ligger godt i hånden.

Hele designet føles ret gennemført og som høj kvalitet, hvilket man også gerne må tillade sig at forvente, da det er en premium telefon, med dertilhørende premium pris.

Når skærmen er foldet ud så er denne ikke for nem at folde sammen igen. Det virker måske som en mindre vigtig detalje, men jeg synes selv det er ret vigtigt på en foldbar at den ikke lukker for nemt i, hvis det eksempelvis ikke er dét jeg ønsker at den gør.

Kanterne er robuste og af metal, hvilket også øger kvalitetsfornemmelsen, men det gør også at telefonen er en smule kold at røre ved. Når man klapper Razr 50 Ultra sammen, så afgiver den en ret lækker og nærmest tilfredsstillende lyd. Jeg ved ikke om det er min ASMR, der bliver triggered, men jeg kunne sidde og bruge telefonen som en fidget spinner nærmest og åbne og lukke den mens jeg så fjernsyn. Det var ikke godt for batteritiden i øvrigt.

Det er egentlig lidt forkert af mig at skrive foroven at beskyttelsesetuiet, der medfølger, er i samme farve som telefonen. Razr 50 Ultra er nemlig hovedsageligt display og det er kun halvdelen af bagsiden, som er i en grøn farve.

Den grønne farve og overflade er i øvrigt noget, som føles blødt og hedder Vegan Leather. Det er et materiale vi også tidligere har set på Motorolas telefoner og det føles tilpas lækkert uden at være underligt. Du har mulighed for at vælge Razr 50 Ultra i fire forskellige farver i øvrigt, bestående af den grønne (Spring Green, Blå (Midnight Blue), Orange (Peach Fuzz) og Pinke (Hot Pink).

Razr 50 Ultra føles utrolig lækker i hånden. Der er også noget af æskens duft, der har sneget sig igennem til telefonen, som endte med at dufte under hele min testperiode på et par uger, så det var også ret lækkert. Jeg er dog ikke i tvivl om at den duft på et eller andet tidspunkt ophører.

Når den er sammenklappet føles den ret slank og robust og når man tænder for det ydre display så fylder denne en temmelig stor del af bagsiden til at det også føles ret lækkert. Man har de to kameraringe til at “bryde” skærmen, men det er meget mindre irriterende end jeg forestiller mig det fremgår af billederne.

Lækkerheden daler blot en smule når man sætter det beskyttende etui på. Ikke fordi etuiet i sig selv ikke er lækkert. Også dét har nogle flotte detaljer og du får også en strop så du kan hænge telefonen om halsen. Desværre så sidder coveret ikke særlig godt fast altid og når man flipper telefonen kan det finde på at slippe ved at coveret bliver skubbet opad og det synes jeg kan være ret irriterende.

Hvis man vil beskytte sin telefon, så er der dog nok ikke nogen vej uden, selvom det primære display egentlig er beskyttet ved at du folder telefonen omkring det. Der er også præinstalleret en beskyttelsesfilm på skærmen, som man rådes til ikke at tage af.

Sammenfoldet fylder Razr 50 Ultra meget lidt i lommen. Den er væsentligt tykkere end en almindelige telefon ganske vist, men det føles som mindre i lommen fordi den ikke rager så højt. For mig er dette klart en fordel som fliptelefoner har over andre typer af telefoner.

Modsat sine forgængere så er Razr 50 Ultra nu med certificering på at den er IPX8 rated og kan altså tåle at blive våd, hvis du skulle komme til at udsætte den for dét.

Funktionalitet

Motorola kører med et My UX system i Googles Android system og jeg er egentlig selv fan af systemet. Det er ikke så dominerende, som andre systemer kan finde på at være, men dét til trods, så har det nogle ret fede funktioner.

Systemet føles hurtigt og så bliver du under installationen af telefonen guidet gennem de mange ting du kan indstille for at gøre telefonen mere personlig. Samtidigt kan du lære funktionerne at kende, så du kan udnytte din telefon mere.

Razr 50 Ultra klarer sig ganske fint i PassMark tests

Den ydre skærm på Razr 50 Ultra har utroligt mange features og du kan dele det op så der er forskellige “desktops” med forskelligt indhold, ligesom på den primære skærm. Det synes jeg er ret fedt for det gør at den ydre skærm bliver til mere end bare et sted man kan se hvad klokken er. Der er mange elementer og widgets man kan smide ind dér.

Motorola gør det også muligt at bruge gesture med selve telefonen til at styre nogle funktioner. Du kan eksempelvis ryste telefonen og tænde for lommelygtefunktionen eller dreje telefonen hurtigt for at aktivere kameraet. Denne funktion virker uanset om telefonen er foldet eller ej.

Skærm

Motorola har udstyret Razr 50 Ultra med en 6,9″ pOLED skærm som den primære skærm og så en 4″ pOLED sekundær ydre skærm. Begge har det tilfælles at de har fint flotte farver og detaljegraden er egentlig ganske fin til trods for en ikke voldsomt høj opløsning.

Sammenlignet med den Samsung Galaxy S24 Ultra jeg til dagligt roder med, så er lysstyrken lige i underkanten, men den er stadig spiselig, om end jeg ikke har haft Razr 50 Ultra udendørs i solen, da vi simpelthen ikke har set solen i Danmark siden jeg fik telefonen til test.

Opdateringshastigheden på den primære skærm er 165 Hz, så denne føles ganske hurtig og responsiv.

Kamera

Fliptelefoner lider under at der ikke er plads til de største kamerare og sensorer. Dette kan også mærkes med Razr 50 Ultra, så det er ikke en kameratelefon. Man skal i hvert fald ikke købe den for dét alene.

Når det så er sagt, så er det også nævneværdigt at billederne er acceptable og det hele bliver hjulpet af at jeg synes kameraappen er en af de bedre. Den er i hvert fald nem og hurtig at finde ud af.

Billedekvaliteten er hvad den er. Det er hverken prangende eller skidt i og for sig. Nattebillederne skal man ikke forvente sig meget af, men ellers er billedkvaliteten acceptabel.

Batteri

Med et 4000 mAh batteri, så var mine forventninger til batteritid ikke store. Jeg har tidligere leget med en Samsung flip, hvor netop batteritiden var en udfordring og Razr 50 Ultra klarer sig ikke voldsomt meget bedre. Den holder strøm i en hel dag, men det er lige på grænsen. De første par dage med telefonen, hvor alt var spændende og skulle testes, der skulle jeg lade den op to gange inden jeg gik i seng.

Til gengæld understøtter Razr 50 Ultra hurtig opladning og man får over 50% strøm på en halv time, så man er hurtigt videre om ikke andet. Derudover understøtter telefonen trådløs opladning med op til 15W, så det er ikke fordi man mangler optioner på den front. Det sjove er dog at der i æsken til Razr 50 Ultra medfølger en 68 Watt oplader, selvom telefonen “kun” kan lade op med 45 Watt.

Konklusion

Razr 50 Ultra har meget godt som den bringer til bordet. Hvis man vil eksperimentere med foldbare telefoner, så er den dog måske grundet prisen en smule overkill, men hvis man ønsker noget af det bedste i kategorien, så tror jeg faktisk man rammer ret godt plet her. Det er ikke en perfekt telefon, for jeg synes stadig batteritiden ikke er på niveau med en “almindelig” telefons og så er kameraet stadig ikke på niveau med nævnte telefon. Af en foldbar telefon at være så er den dog med et utroligt lækkert design, flot skærm, smarte features og medfølgende beskyttelsesetui en rigtig fed telefon.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Så er vi igen blevet udstyret med en flippet telefon, eller i hvert fald er skærmen flipbar i denne Motorola Razr 50 Ultra, som vi har fået ind ad døren. Hvad er der i æsken? Motorola har differentieret sig for så vidt angår indpakningen med deres...Test: Motorola Razr 50 Ultra