tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech Keys-To-Go 2 tastatur

Test: Logitech Keys-To-Go 2 tastatur

Små og kompakte tastaturer til mobile enheder er altid spændende for de ender tit med enten at være for små, upraktiske eller for specielle. Logitech har udviklet deres produkt i serien og er kommet med en ny udgave af et sådant tastatur i form af Keys-To-Go 2, som vi har fået lov at lege med.

Hvad er der i æsken?

Den meget lille æske til Keys-To-Go 2 afslører at der ikke er meget denne kan gemme på og ganske rigtigt er der ikke andet i end tastaturet og lidt papirer. Selve æsken er minimalistisk og uden plastik, så det ser ud til at Logitech tænker på miljøet.

Design

Som navnet også antyder, så er Keys-To-Go 2 lavet til at kunne tages med. Det var også tilfældet med den forrige version, hvor mobiliteten er kommet på bekostning af størrelsen.

I virkeligheden ligner Keys-To-Go 2 ikke sin forgænger overhovedet. Der er nu tale om et kileformet design og så har du en flap/cover på toppen, som der beskytter dit tastatur under transport.

Dette cover kan du også vippe hele vejen rundt om tastaturet og så bruge det som underlag om du vil. Coveret er ret robust og er også lavet af aluminium under den gummioverflade, der er på det.

Keys-To-Go 2 er farvemæssigt muligt at vælge i tre versioner, hvor sort og hvid er de mest almindelige, mens den sidste kaldet Lilac, er lidt mere iøjefaldende. Vores testeksemplar er det mørke af dem og de forskellige nuancer af grå virker til at være de samme, som ved de øvrige Logitech produkter for tiden.

Øverst til højre på tastaturet, der i øvrigt kun er 25 cm bredt har du en knap til at tænde og slukke for det med. Hvis du husker at slukke tastaturet, når det ikke er i brug, så vil batteriet (CR2032) kunne holde længere. Det burde holde i tre år siger Logitech, hvilket jeg ikke kunne sætte på prøve. Når batteriet skal skiftes så er det noget du selv kan gøre, men du skal bruge lidt værktøj til at fjerne låget ind til batteriet.

I venstre side af tastaturet under F1-F3 tasterne aktiverer du tastaturets tre profiler. Også de øvrige F-taster har genveje gemt under dem, så du hurtigere har adgang til at styre lysstyrken på skærmen af din enhed, screenshot og lyd.

Funktionalitet

Keys-To-Go 2 virker med alle platforme og dens genveje tilpasser sig den enhed du anvender. Jeg brugte både Windows, MacOS, iPad og Android under testforløbet og det var ret gnidningsfrit at koble til og fra samt at skifte mellem enhederne.

De tre profiltaster gør nemlig at du kan forbinde Keys-To-Go 2 til tre enheder samtidigt og så lynhurtigt skifte mellem dem.

Utrolig nemt at transportere rundt når det er klappet sammen

I Logitechs egen beskrivelse af Keys-To-Go 2 angiver de at det er et tastatur til tablets, hvilket nok også er hvad det hovedsageligt vil blive brugt med. For mit eget vedkommende var den dog brugt både med en iPad, men også med en Samsung S24 Ultra telefon. Skærmen på denne telefon er stor nok til at jeg kunne bruge Keys-To-Go 2 til at skrive på mens jeg var på farten. Eksempelvis når jeg skulle køre knægten til fodbold og havde tre kvarterer under deres opvarmning så var det ideelt at sidde med telefonen foran mig og Keys-To-Go 2 på skødet.

Jeg var generelt glad for at have Keys-To-Go 2 med mig på farten. Det betød jeg kunne sætte mig og skrive noget lynhurtigt selvom jeg ikke havde planlagt at arbejde og derfor ikke havde min computer med mig. Hvis jeg havde computeren ved mig ville jeg ikke ty til Keys-To-Go 2 for tasterne er små for at kunne være på 25 cm, selvom det ikke er alle taster man har til rådighed. Især piltasterne havde mine fingre svært ved at ramme eksempelvis.

Trods de små taster og den kompakte størrelse, så synes jeg at Keys-To-Go 2 var behagelig at skrive på når jeg ikke havde et alternativ. Det skal ikke forstås negativt for det er netop hvad tastaturet er lavet for. Det fylder ingenting takket være det tynde design og er derfor nemt at have med.

Tasterne er i øvrigt fint faste, men det skyldes måske den lille vandring, som er nødvendig i så lille og tyndt et design, som de er i. Hvis du er vant til at skrive på mekaniske taster så vil du nok have en del at savne her, men Keys-To-Go 2 er ikke meget anderledes at skrive på end en laptop.

Der er ikke lys i Keys-To-Go 2 foruden de små hvide lys, der indikerer hvilken af de tre profiler du har valgt og batteristatus, hvilket også er med til at gøre at batteriet kan holde så længe som det kan. Det vil sige at det er lidt svært at skrive på i mørke da tastaturet har denne lidt unaturlige størrelse, så bliver tifingersystemet lidt sværere. Udover det er jeg ret glad for skriveoplevelsen på Keys-To-Go 2.

Konklusion

Mobile tastaturer er en lidt sværere kategori at ramme rigtigt. Dem der arbejder på farten er ikke nær så mange og derfor er det nødvendigt med ét produkt til at ramme flere. Det kommer på bekostning af den enkelte brugers behov, således er genvejstasterne på Keys-To-Go 2 ikke alle sigende og er en smule optimeret til iPad OS og MacOS brugere, selvom tastaturet altså fint virker på andre platforme, som jeg testede. For mit behov rammer Keys-To-Go 2 ret godt med en ok størrelse, gode taster, lang batteritid og forbindelse til flere enheder. Det bliver i hvert fald min faste kompagnon når jeg skal arbejde steder, hvor jeg enten ikke har min laptop med eller pladsen er for trang til at jeg kan flippe nævnte laptop op og arbejde.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Små og kompakte tastaturer til mobile enheder er altid spændende for de ender tit med enten at være for små, upraktiske eller for specielle. Logitech har udviklet deres produkt i serien og er kommet med en ny udgave af et sådant tastatur i form...Test: Logitech Keys-To-Go 2 tastatur