onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G703 HERO trådløs gaming mus

Test: Logitech G703 HERO trådløs gaming mus

Logitech er ret stolte af deres HERO sensor til gaming mus og opdaterer nu også Logitech G703 med denne nye sensor og vi har fået fornøjelsen af at teste den.

Hvad er der i æsken?

Den kompakte æske til Logitech G703 er nærmest kun lavet til at man kan tage tingene ud af den. Det er i hvert fald en anelse svært at få tingene tilbage i æsken efterfølgende, men det skal man heldigvis ikke bekymre sig om. Listen af ting som æsken gemmer lyder på selve musen, ladekabel/datakabel, USB-adapter, USB-adapter-adapter, vægt og vejledning samt et G-klistermærke. Klistermærker har Logitech G ikke leveret med før, men nu kan du langt om længe vise dine farver.

Design

Spøg til side, så er der sket meget lidt på ydersiden af designet af Logitech G703 og man vil nok nemt kunne forveksle de to mus med hinanden, hvis ikke man vidste, hvor man skulle kigge hen. Logitech G703 er et rigtig godt eksempel på en mus med et meget traditionelt og simpelt design. Der er ikke for mange detaljer og udenomssnak, men derimod et genkendeligt design, hvor man har nogle få knapper, men savner heller ikke noget rigtigt.

Det er en mus, som har en let stigning på den bagerste ende, således at den udfylder håndfladen, som hviler på den og denne bagende, så at sige, buer en smule mod venstre, således at den passer med formen af din højre hånd. Logitech G703 er altså en mus, som er bygget til højrehåndsgamere, ligesom langt størstedelen af mus på markedet.

Med blot seks knapper er Logitech G703 nok ikke genvejs-kongen, men den har de knapper, som de fleste gamere har brug for, mens nogle af dem der spiller MMO og lignende nok vil savne en knap eller to. Alle seks knapper er dog programmerbare, hvilket jeg kommer nærmere ind på lidt længere nede i teksten.

Logitech G703 byder tråds sin trådløse forbindelse på RGB-belysning på både scroll-hjul og det Logitech G logo, som dens ryg er udstyret med. Ligeledes en funktion, som kan indstilles efter ønske i softwaren. Lyset er givetvis ikke voldsomt kraftigt, men bestemt til at bemærke.

Der er tale om en relativt let mus i udgangspunktet. Den vejer blot 95 gram og det kan godt mærkes, hvilket egentlig er en fin vægt når man tænker på den også har et indbygget batteri. Personligt foretrækker jeg dog en tungere mus og den bliver faktisk heller ikke tung nok når jeg smider den medfølgende ekstra vægt på 10 gram i musen, hvilket rent faktisk bringer den op på den meget gængse vægt på 105 gram. Her ses den i sammenligning med Logitech G502 LIGHTSPEED.

Vægten er i øvrigt uden det 1,8 meter lange kabel, som man også kan smide i musen i tilfælde af at man vil spille kablet eller lade musen op mens man spiller. Til trods for at det er et kabel man nok ikke vil bruge så meget kvag musens trådløse natur, så er det et kvalitetskabel med vævet stof omkring det og for enden en microUSB, som går ind i den medfølgende adapter.

På undersiden af Logitech G703 finder man dens HERO-sensor, som er den der afslører den i tilfælde af en sammenligning med en G703 eller sågar en G403, som heller ikke er langt fra i designet. Det er også her på undersiden man finder hullet til vægten. Man skal dog være opmærksom på at vægten kun kan anvendes, hvis ikke man har Logitech POWERPLAY musemåtten, som Logitech G703 jo også understøtter. I så fald at man har denne musemåtte, så skal den trådløse oplade-modtager nemlig placeres der hvor vægten ellers ville være.

Hvis ikke man kender POWERPLAY musemåtten, så handler det om at man skal forestille sig én stor Qi-modtager på undersiden af musemåtten, som sørger for at musen oven på musemåtten hele tiden bliver ladet op. En smart feature, som Logitech G703 altså også understøtter.

Funktionalitet

Som de fleste andre enheder i dag er Logitech G703 naturligvis også understøttet af UPnP og virker fint ved at du blot slutter den til en ledig USB-port. I givet fald man ønsker det virker musen altså upåklageligt uden yderligere installation af software og hvad ved jeg ellers, men så skal man også leve med de indstillinger som er på musen ab fabrik.

Software

Ønsker man derimod at have lidt mere frirum og indstillingsmuligheder, således at du kan udnytte din nye mus’ fulde potentiale, så er det en god idé at hente og installere Logitech G Hub softwaren.

Logitech G Hub softwaren giver dig adgang til musens indstillinger, som du kan nusse med helt ned til mindste detalje. Eller rettere sagt forsøger jeg blot at sige at du kan indstille din sensors følsomhed fra 100 til 16.000 DPI og det er ret præcist. At man nok ikke komme ud i disse ydrepunkter er lettere underordnet. Sensorens evne til at gå så lavt og højt er et sundt tegn på at den er stabil, men dén del ser vi på i næste afsnit.

I Logitech G Hub kan man også indstille Logitech G703 til at agere forskelligt i forskellige spil og applikationer, samt at have en anden belysning afhængigt af hvad man foretager sig. Indstillingerne i appen er ret nemme og lige til at gå til. Der er også forklaring på det meste, så det burde være relativt nemt. Personligt synes jeg dog at softwaren er ret tung for det at skifte fra en enhed til en anden er lige langsomt nok. Det er nemlig sådan at alle understøttede Logitech Gaming produkter kan styres fra denne ene og samme app.

Ydelse

Den største opdatering i denne generations Logitech G703 er netop dens sensor. Sensoren i sig selv er ikke ny og blev lanceret for noget tid siden, men det er nyt at den er i denne trådløse skal. Som nævnt kan dens følsomhed indstilles helt nede fra 100 og op til 16.000 og begge indstillinger blev testet for stabilitet og performance-udfordringer, hvor jeg dog ikke kunne konstatere nogen. Mens jeg spillede på mine egne spil så var jeg fint tilfreds med 2.500 DPI og også her var sensoren ganske formiddabel. Der var ingen udslag eller jag i forbindelsen. Lift off er temmelig høj, så man skal have musen relativt højt op, men det er en smagssag efter min mening. Enten er man til den ene måde eller den anden måde at spille på.

Helt generelt var der ingen udslag i forbindelsen hellere. Det vil sige at trods den trådløse forbindelse, som jeg spillede med oftest, så var der ikke ansporing på noget interferens med de øvrige trådløse enheder vi har i vores hjem (og der er en del). En ustabilt forbindelse med trådløst gaming udstyr hører altså fortiden til og er ikke noget, der volder gamere i dag de store problemer. Det skal da lige være, hvis de glemmer at lade deres udstyr op.

Batteritid

Og det med at glemme at lade op kan da også sagtens ske med Logitech G703. Batteriet holder angiveligt omkring 35 timer, hvilket jeg dog ikke helt kunne få til at stemme. Min erfaring var snarere omkring 25 timer, men i den forbindelse skal jeg også nævne at der er ret lang tid mellem mine spilsessioner til tider, så musen står også ofte bare stille i flere dage, hvor batteriet også bliver drænet om end blot en smule. Uden belysning i logo og scroll-hjul er der angiveligt 60 timer, så det er da til at leve med.

Det fede og vigtige er dog at Logitech G703 virker med kablet stukket ind så man behøver ikke vente til musen har ladet op før man går i gang med at spille. Man spiller blot lidt med et kabel til batterierne er klar igen. Der er ikke nogen indikator på musen omkring batteriet, så for det skal man ind i softwaren for at kigge.
Komfort

Den traditionelle tilgang til designet og formen af musen er ikke valgt tilfældigt. Det er samtidigt dét design, som passer de fleste og eftersom musens form er lavet efter højre hånd er der også en smule ergonomi i dét. Personligt synes jeg at Logitech G703 er en tand for kort til min hånd. Dens længde på 124 mm indikerer egentlig en fin længde, men da jeg har større hænder så skal længden også understøttes af mere højde så min hånd bliver fyldt ud. Jeg har eksempelvis en fin spilleoplevelse med den, men en langt bedre oplevelse med Logitech G503 eller Razer DeathAdder eksempelvis.

Konklusion

Selvom der ikke er sket meget nyt på Logitech G703 og det egentlig blot er en opdatering af sensoren til Logitechs egen HERO-sensor, så er det ikke at forglemme at der er tale om en rigtig fin gaming mus med en stabil trådløs forbindelse og en mindst ligeså stabil og præcis sensor. I samspil gør disse ting at Logitech G703 er en fornøjelse at spille med og musen bliver ens forlængede arm i stedet for en flaskehals. Der er ikke så mange knapper at gøre godt med, men der er nok for de fleste. Prisen har også fået et fald i forhold til navnebrorens vejledende, men dermed ikke sagt at der er tale om en billig mus at erhverve sig. Alt i alt værd at overveje – bestemt.

Positivt

  • Simpelt design
  • Logitech G Hub softwaren
  • God komfort
  • Præcis sensor

Negativt

  • Lidt for let (95 gram)
  • Ikke til spillere med store hænder (personlig vurdering)

Pris og tilgængelighed

Set til 645,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Logitech er ret stolte af deres HERO sensor til gaming mus og opdaterer nu også Logitech G703 med denne nye sensor og vi har fået fornøjelsen af at teste den. Hvad er der i æsken? Den kompakte æske til Logitech G703 er nærmest kun lavet...Test: Logitech G703 HERO trådløs gaming mus