mandag, november 25, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G604 trådløs gaming mus

Test: Logitech G604 trådløs gaming mus

Logitech G604 hører til serien af gaming mus fra producenten med et ekstra antal af taster. Faktisk har G604 hele 15 programmerbare knapper at gøre godt med og man skulle tro at dét skulle være enhver MMO-gamers drøm, men lad os se om musen her lever op til forventningerne.

Hvad er der i æsken?

Logitech har valgt at spare lidt på indpakningen af deres gaming udstyr, selvom man i en periode har tænkt at unboxing har været ret så populært, så er det (heldigvis) med tiden blevet mere populært at spare på miljøet og indmaden i æsken er meget lidt plastik. Det vil dog beklageligvist også sige at man ikke har mulighed for at se eller mærke musen, førend den er pakket op. Det betyder dog ikke så meget som dansk forbruger, hvor man via internethandel er beskyttet mod fejlkøb i et par uger og mange fysiske butikker har udstillingsmodeller til rådighed. Indholdet i æsken består af musen, et forlængerkabel til USB så man kan placere den trådløse modtager tættere på sig selv, trådløs Lightspeed modtager og et AA-batteri.

Design

På billeder ser Logitech G604 en anelse større ud end den i virkeligheden er. Når man får den ud af æsken og på bordet ser man at den er en smule kortere og dog højere på midten, hvilket betyder at den fylder fint i hånden. Sammenlignet med en Logitech G502 i nedenstående billede kan man godt se den mangler en smule i længden dog.

Ligesom G502 er Logitech G604 udstyret med en “vinge” i venstre side, hvor man kan hvile sin tommelfinger mens man bruger musen. Denne vinge er ekstra vigtig på Logitech G604, idet de 9 af de 15 programmerbare knapper findes her i siden. De er placeret i tre rækker af tre og står meget tæt på hinanden, men er relativt tydeligt adskilt idet de på midten er høje.

Størrelsen af Logitech G604 er hvad jeg vil kalde passende for hænder i mellem og stor klassen. Desuden er placeringen af genvejstasterne i venstre side med til at stadfæste dette er en mus for højrehåndsgamere, som i henhold til statistikkerne skulle udgøre 90% af målgruppen.
Af andre ekstra knapper kan det nævnes at der er to knapper til venstre for den primære klik-knap i toppen. Placering af knapper er ikke nyt her, men for mit vedkommende var det lidt svært at trykke på den øverste af disse to knapper uden at jeg samtidigt mistede lidt af kontrollen over musen.

Det som jeg ved Logitech er rigtig stor fan af er deres scroll hjul, som også i Logitech G604 er udstyret med infinite-scroll teknologien, som gør det nemmere at scrolle rundt i lange dokumenter og menuer. Denne funktion kan dog slås fra og så agerer scroll hjulet på samme måde som et almindeligt et af slagsen. Det er ret fast i rykket og det er jeg også selv tilhænger af.

Logitech G604 har en aftageligt dæksel på bagsiden, som giver dig adgang der hvor batteriet sættes ind. Logitech G604 er nemlig, som afsløret i æske-indholdet, en mus, som benytter udskiftelige AA-batterier. Det må også være disse batterier, som tilføjer til vægten, således at Logitech G604 kommer op på 135 gram med batteri. Det er i den høje ende af skalaen om end det er en smagssag, for eksempelvis er jeg selv stor fan af en tungere mus.

Til trods for at man oftest nok ikke vil bruge Bluetooth til gaming grundet delay og andet, så er Logitech G604 udstyret med to forbindelsesmuligheder. Lightspeed via USB-donglen eller helt trådløst via Bluetooth og jeg tænker at sidstnævnte nok er tiltænkt, hvis man vil nøjes med at have én mus til både spil og arbejde, så kan man have Logitech G604 til brug med en anden computer end sin gaming computer.

Funktionalitet

I brug er Logitech G604 en relativt høj, tung, men bestemt håndterbar mus og det skyldes blandt andet at formen er som skabt til palm-grip, som er den holdestil jeg bruger. De mange knapper i siden gør at claw-grip og fingertip-grip brugere nok ikke vil få fuld udnyttelse af den.

Udstyret med den seneste Logitech HERO 16K optiske sensor har den fantastisk tracking og det kan godt være jeg ikke selv er på niveau med de professionelle til at jeg kan lave dét kald, men jeg synes bestemt den ikke fejler på noget tidspunkt. Tværtimod reagerer musen som forventet uanset, hvor hurtigt jeg bevægede den. I henhold til Logitech er der heller ingen acceleration eller anden assistance på musen uanset hvor meget DPI man sætter sensoren til og den understøtter alt mellem 100 til 16.000 DPI.

Software

Logitech G604 er understøttet af den nyeste G Hub software fra producenten, som giver et anderledes interface end det man måske er vant til fra tidligere. Man har forsøgt at gøre det lidt mere strømlinet for gamere, som har flere enheder fra Logitech G serien og softwaren er også ret nem at finde ud af at bruge. Der hvor det bliver en smule komplekst er når man vil addere flere profiler fordi hver profil alligevel har forskellige underprofiler for de spil og applikationer man måtte have. Det gør at du skal have tungen lige i munden når du sætter tingene op, men til gengæld spiller det så også bare, hvis du bruger lidt tid og kærlighed i menuen til at skræddersy musen til lige nøjagtigt dine behov.

De mange knapper giver en fantastisk personificeringsmulighed, hvis jeg må kalde det for dét, for man kan virkelig sætte en masse genveje op og med G-Shift kan man også sørge for at hver tast har en ekstra alternativ funktion. Selv spiller jeg for tiden mest FPS, hvorfor de ekstra knapper ikke kom til at blive testet nær så meget, men i PUBG kan man eksempelvis bruge dem til at indsætte en marker med, bruge voice chat, slukke bilen, og meget mere uden at den venstre hånd, som for cirka 90% af os er mere eller mindre handicappet, bliver brugt for meget.

Knapper

Logitech G604 har mange knapper. Det er måske ikke musen med flest af dem, men med 15 af slagsen, hvor alle er programmerbare bør det ramme de flestes behov. Hvordan knapperne så er kan jo så i sig selv være en udfordring. Ikke alle de femten knapper føles ens naturligvis, da de jo har forskellig form og størrelse, men det som jeg alligevel synes at de har til fælles er at de føles ret faste og med en ret kort vandring. Det kan godt for nogle betyde en del miss clicks, mig selv inklusive, men det er for mit vedkommende langt mere behageligt end bløde taster.

Tasterne bag scroll-hjulet er trods deres forskellighed i højden en smule svære at ramme for mit vedkommende og det skyldes nok at de er placeret et “unaturligt” sted og måske ville det være noget jeg kunne vænne mig til. Ellers er knapperne ganske fint placeret. De mange knapper er relativt tætte, men arbejder man med at øve sig på dem kan man godt efterhånden mestre dem uden at missclicke. Jeg havde stadig problemet i clutch situationer, men det er nok mig der bare ikke er så god til at forblive kold.

Batteritid

Som enhver trådløs device har batteriet naturligvis en begrænsning og som gamer vil man bare ikke have at de løber tør midt under en kamp. Fordi Logitech G604 holder så godt strøm kunne jeg ikke helt presse den til at vise mig, hvordan den fortæller når batteriet er ved at løbe tør, men det kan man følge med i Logitech G Hub softwaren om man vil.

Batteriet holder forskelligt afhængigt om man anvender Lightspeed teknologien eller Bluetooth. Fordi Lightspeed fokuserer på performance, som er gamerens vigtigste, så holder det ene batteri “kun” i 240 timer sammenlignet med 5,5 måneder på Bluetooth forbindelsen. Veksler man mellem de to afhængigt af om man spiller eller arbejder bør man have en meget solid batteritid i det hele taget. Dog er jeg personligt ikke fan af udskiftelige batterier, da jeg hellere selv så en kortere levetid og så en genopladelig løsning, men det handler om smag og behag. Udskiftelige batterier betyder at efter et skift er man trådløst kørende igen umiddelbart efter, hvor genopladning kræver et kabel i “røven” på musen.

Konklusion

Logitech G604 er blandt de bedre trådløse mus derude grundet sin lange batteritid og de mange knapper. Hvis man ikke er fan af at bruge disse i spil men hellere vil have dem til genveje i Windows, så kan man jo også bare slukke for dem når man er i bestemte spil. Fleksibiliteten er der i hvert fald takket være Logitech G Hub softwaren, som kræver lidt træning, især med de mange knapper og G-switch funktionaliteten, men mestrer man dét, så har man sig en rigtig fed gaming mus, der kan skræddersys lige efter ens behov og ønsker

Positivt

  • Behageligt design og pasform
  • Forbinder både via USB og Bluetooth
  • Mange knapper og programmeringsmuligheder
  • Lang batteritid

Negativt

  • Brug af AA-batterier
  • Miss-clicks (kommentar fra frustreret noob måske?)
  • Tung med 135 gram

Pris og tilgængelighed

Set til 699,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Test: DJI Neo drone

Test: Logitech Ergo M575S

Test: Logitech MX Ergo S

Reklame

Seneste kommentarer

Logitech G604 hører til serien af gaming mus fra producenten med et ekstra antal af taster. Faktisk har G604 hele 15 programmerbare knapper at gøre godt med og man skulle tro at dét skulle være enhver MMO-gamers drøm, men lad os se om musen...Test: Logitech G604 trådløs gaming mus