Logitechs gaming divison har lanceret G535 Lightspeed headsettet til gamere og vi er blevet udstyret med et par, som vi har gået efter i sømmene og bragt vores vurdering.
Hvad er der i æsken?
Logitech Gs æsker har været de samme farver i ret lang tid efterhånden og det er en blanding af blåt og gråt for det meste med tekniske og feature-mæssige beskrivelser hist og her. Selve headsettet er også illustreret på fronten.
I æsken finder man nydeligt pakket ned et headset, en USB-dongle og et USB-A til USB-C ladekabel samt de obligatoriske papirer og et Logitech G klistermærke.
Design
Logitech G535 minder meget om de Logitech G335 (eller en G733 uden RGB-lys), som vi også har testet tidligere her på siden. Forskellen ligger dog i at G535 nu er den trådløse udgave af det nævnte headset og forbinder via Logitechs egne LIGHTSPEED teknologi, som altså burde give dig en lynhurtig forbindelse.
Designmæssigt er Logitech G535 ret basale, men har også samtidigt nogle fede detaljer. Eksempelvis er hovedbøjlen fast, men i midten har du en ekstra strop, som er den, der tilpasser sig dit hoveds størrelse og form. Denne strop kan du justere lidt i størrelsen selv, men det er ikke meget og den er nem at skifte ud, skulle den blive slidt eller du ønsker en anden farve.
Farvevalget på Logitech G535 er nemlig begrænset til sort og så er den medfølgende strop med forskellige farver, som det fremgår af billedet. Det er dog ikke muligt at vælge selve headsettet i en anden farve, så den farvefrihed man har med G335 får man altså ikke i denne trådløse udgave.
Ellers er headsettene ret identiske umiddelbart og de har en meget let og fleksibel konstruktion. Min vridetest var ikke alarmerende med Logitech G535 og den afgav ikke mange opgivende lyde, men selve designet føles i sig selv en smule tyndt og let. Jeg ved dog at et par G335 kan holde til at et barn bruger dem i et års tid uden at det er andet end et kabel, som er blevet kørt over af en gamer stol et par gange, der er ved at give op.
Ørepuderne er med stofsovertræk og de føles utroligt bløde og luftige til trods for at de ikke er voldsomt store. Der er ikke nogen polstring i toppen, men her er det altså stroppen, der skal sørge for komfort.
Ovefladen på Logitech G535 er en blanding af mat og blank sort, så du har altså også overflader, der er modstandsdygtige såvel som modtagelige for fedtfingre, som i øvrigt er ret tydelige i den sorte farve.
Logitech G535 har en fleksibel mikrofonarm, der kan løftes op og man hører et meget tydeligt klik, som fortæller dig at mikrofonen er mutet når du ikke ønsker at blive hørt. Andre headsets nøjes med et lille bump, men med G535 er bumpet og deaktivering/aktivering af mikrofon meget tydelig.
Mikrofonen kan altså ikke tages af, men hvor meget mening det så også ville give, hvis den kunne, når Logitech G535 kun kan forbinde med den medfølgende USB-dongle og ikke Bluetooth eller jackstik er tvivlsomt. Selve armen er ikke meget fleksibel i øvrigt og det kan være svært at få mikrofonen til at være lige nøjagtig ved munden på brugeren.
Der er ikke nogen huller til USB-donglen så du kan transportere den med headsettet, men umiddelbart virker det til at den bliver på sin plads, hvis du smider den ind i selve headsettets ørebøfs indre.
På den venstre ørebøf har du i øvrigt det hele. Den nævnte mikrofon, USB-C porten til opladning og så de to knapper, som Logitech G535 er udstyret med værende tænd og sluk knappen og en rulleknap til lydniveau. Over tænd/sluk knappen er der en lille lampe, der lyser når man har tændt for headsettet og der er ikke lys andre steder. Headsettet tænder i løbet af to sekunder når man trykker og holder knappen inde, mens det tager over fem sekunder at slukke og dét er irriterende.
Funktionalitet
Logitech G535 er kompatible med Logitech G Hub softwaren, som du kan bruge til at justere indstillingerne på selve headsettet. Her kan du også vælge equalizer eller selv lave din egen, hvis ikke du er tilfreds med lydsammensætningen, som Logitech har sat ind. Det er ikke meget man kan pille ved, men det er mere end det gennemsnitlige gaming headset i denne klasse.
Lydkvalitet
Ud af boksen har Logitech G535 en meget flad og nærmest tam lydprofil, som du så kan tilpasse jf. førnævnte software. Detaljerne er ganske fine, men jeg føler at de høje toner især udebliver også selvom jeg måtte indstille headsettet til at fokusere på disse.
Logitech G535 lyder dog godt generelt og jeg kunne sagtens bruge dem til både gaming og musik. Der er fint med detalje og lyden er utroligt klar. Det er dog et åbent headset kvag at ørebøfferne er ovetrukket med stof. Det gør at lyden bliver mere åben, men også at din lyd slipper ud og eventuelt forstyrrer, hvis du eksempelvis sidder i stuen og gamer med din kæreste ved siden af, som så vil kunne lytte med om hun ville eller ej.
Dette betyder så også at lyde udefra ikke bliver blokeret i dette headset hellere, så du vil kunne blive forstyrret af omverdenen – om du ville det eller ej – i højere grad end med mere tætlukkede designs.
Lydmæssigt spiller Logitech G535 dog ganske fornuftigt, men jeg vil også nævne at de ikke kan spille voldsomt højt. Det er ofte udfordringen med trådløse headsets, men det positive er så at man ikke er i ligeså stor fare for høreskader.
Mikrofon
En anden del af lydoplevelsen er naturligvis den lyd man kan sende gennem headsettet videre til sine medspillere, hvis man gamer online. Her har Logitech G535 en middelmådig mikrofon til os og min lyd savner en smule detalje synes jeg. Jeg kommer klart og tydeligt igennem trods det, men min stemme er ikke helt, hvor jeg gerne vil have det. Du kan lytte til min indspilning gennem Logitech G535 i nedenstående.
Komfort
Den lette konstruktion kommer til sin ret når det kommer til komfort. Logitech G535 er meget behagelige at have på hovedet. Selv med mit store hoved, så var jeg slet ikke belastet af at have dette headset på hovedet i længere tid. Jeg ville dog anbefale det til mindre hoveder, da de forventeligt ikke ville komme i ligeså meget berøring med selve konstruktionen, som det var tilfældet for mig. De gode og bløde puder samt luftige design gør dog at de er ret lette for hovedet og så kan den indvendige strop justeres i længden så mindre hoveder også får mere støtte.
Batteritid
LIGHTSPEED teknologien giver en ret hurtig forbindelse praler Logitech i hvert fald med. Jeg har ikke selv mulighed for at måle det, men jeg følte ikke at lyden var forsinket eller på anden vis berørt af at være trådløs. Det betyder dog at du skal genoplade headsettet i ny og næ.
Opladningen foregår heldigvis gennem et USB-C kabel, så det burde være til at finde et sådant de fleste steder selv, hvis man skulle have glemt det som fulgte med headsettet. Med en batteritid på op til 33 timer, så burde man være godt dækket ind. Batteritiden passer fint i forhold til min egen test minus et par timer, men her skal man tænke på at jeg ikke var i stand til at bruge headsettet hele tiden og batteriet også taber lidt juice af at stå. Desuden er de 33 timer nok ikke målt ved at man har skruet helt op.
Konklusion
Logitech har ikke valgt at udvikle voldsomt på G535 og de virker mest af alt som en hybrid mellem deres G335 og G733, hvor dette headset låner lidt af begge og leverer et solidt headset til gaming med god lyd og rigtig fin komfort. Dertil er batteriet et der holder længe og man nærmest glemmer at lade det op, men de kan så heller ikke spille særlig højt. Alt i alt dog et ganske fint bud til den unge gamer, der leder efter noget ganske simpelt, der bare spiller.
I sin prisklasse er Logitech G535 i hård konkurrence, selv fra headsets i eget brand, men efter min vurdering skal dette headset købes for komforten og så muligheden for at indstille lydbilledet gennem softwaren, som trods alt giver dig nem adgang til den lyd du ønsker.
Positivt
- Komfort
- Lydkvalitet
- Indstillingsmulighed for lyd
Negativt
- Mikrofon