mandag, december 23, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G502 HERO

Test: Logitech G502 HERO

Logitech Gaming har valgt at opdatere en af deres mest populære mus, nemlig Logitech G502, som nu har fået deres HERO sensor indbygget. Logitech G502 HERO er derfor foruden at have en optisk sensor med en DPI på op til 16.000 også udstyret med det efterhånden velkendte design, vægtsystem og infinite scroll hjul. Vi ser nærmere på om opdateringen har været dét værd og for dem der ikke kender denne mus ellers vil vi også gå i dybden med de andre funktioner i denne anmeldelse.

Hvad er der i æsken?

Grundet miljøet er Logitech begyndt at spare en smule på indpakningen af deres produkter, men derimod skuffer indholdet sjældent og med Logitech G502 HOME får man foruden musen også et lille etui med vægte. Man har naturligvis også papirerne med manual og garantibevis.

Design

Logitech G502 er et af de produkter, der hører til Logitech G’s lidt ældre gaming design, hvor man har et futuristisk præg, lidt kant og noget man enten vil elske, hade eller være ligeglad. Man kan sige at de fleste designs skiller folk, men her er der tale om noget, der virkelig vil dele vandene, da det er ret karakteristisk.

De fysiske rammer for Logitech G502 HERO er egentlig ikke dem som har ændret sig og der er stadig tale om en relativt stor mus med hele 121 gram i kampvægt.

Den nævnte vægt kan yderligere reguleres op med det medfølgende vægte, som der er 5 stykker af med hver 3,6 gram. Måden man justerer vægten på er ved at tage låget af i bunden af musens underside. Det er også på denne underside at man ser glimtet af den nye sensor. Derudover, når vi nu har musen på dens bagside, så er det værd at nævne at Logitech G502 HERO’s fødder er af rimelig størrelse i bredden, hvilket plejer at betyde musen glider nemt henover en musemåtte.

Til trods for at Logitech G502 HERO er udstyret med hele 11 programmerbare knapper så er alle ekstra knapper lokaliseret på den venstre side af musen, hvilket gør dette til en mus for højrehåndsgamere. Elleve knapper lyder af temmelig meget, men de to primære knapper er også talt med, idet det også er muligt at programmere dem om man vil. Alligevel er knapperne fornuftigt fordelt henover musen og de virker hovedsageligt nemt tilgængelige for fingrene at nå.

Logitech G502 HERO har eksempelvis to knapper på ydresiden af venstre museknap. De er ikke begge lige nemme at nå, men de er bestemt brugbare når man har vænnet sig til deres placering. I siden og foran det sted, hvor man normalt ville hvile sin tommelfinger, finder man en såkaldt sniper-knap, der fra fabrikken er indstillet til nedjustering af musens følsomhed mens man holder knappen nede. Denne knap er ikke helt så nem at nå efter min mening og det kræver repositionering af hånden, hver gang jeg ønsker at bruge knappen.

Logitech G502 HERO er sort i forskellige nuancer. Der er både matte, blanke og gummi-agtige overflader på musen, men det hele er sort. De eneste steder den sorte farve bliver brudt er ved RGB-lyset, som er at finde på logoet og DPI-indikatoren. Disse lys kan man selv styre, hvilket vi kommer lidt ind på senere. Det nævnte gummi-materiale er at finde i siderne af musen, hvor man ved palm-grip holder fast om musen. Det vil sige, hvis man holder musen på en sådan måde at hele hånden hviler på den, så vil man få et bedre greb om musen da gummi skrider mindre under fingrene.

Formen af Logitech G502 HERO er i øvrigt sådan at man næppe kan anvende denne mus ved at gribe fat om den på anden vis end ved palm-grip. Både Claw og Fingertip holdestile er udfordret grundet musens form og knap-placeringer.

Knapperne på Logitech G502 HERO er ret faste og med en kort vandring. Jeg synes umiddelbart at vandringen er mindre på de primære taster end de knapper man har i siderne, men det kan også sagtens være en illusion grundet knappernes udformning. Vigtigst af alt er at de føles præcise og jævne at trykke på og det virker ret robust på denne mus.

En feature, som Logitech har taget med fra deres kontormus og lagt i denne serie af gaming mus, er deres infinite scroll-hjul, som jeg simpelthen synes er uundværligt når man først har vænnet sig til det. Infinite-scroll går på at man har et scroll-hjul, der kan sættes til at blive ved med at rulle selv når man fjerner fingeren fra den. Det er ret smart når man scroller gennem lange hjemmesider, dokumenter eller excel ark. Der er en knap på Logitech G502 HERO, der slår denne funktionalitet til og fra. Når den er slået fra er Scroll-hjulet ret “almindeligt” og har en del modstand med trinvis rulning, som jeg også er fan af når man endelig gerne vil bruge en almindelig scroll.

Funktionalitet

Fra form og æstetik går vi til funktion og teknik i de næstkommende afsnit, hvor vi bryder Logitech G502 HERO ned i dens funktionelle dele. Indledningsvist starter vi med at kigge på den software, der driver musen og dens indstillingsmuligheder, før vi begynder at snakke om, hvordan musen er at bruge i dagligdagen.

Software

Som så mange andre gaming enheder i dag er Logitech G502 HERO mulig at bruge out of the box og man skal blot slutte dets vævede kabel ind i USB-porten på sin computer. Det betyder dog så at man skal leve med de indstillinger, som er gjort tilgængelige af producenten uden at have indflydelse på knappernes funktion eller lyseffekterne.

Hvis man derimod er typen, der ønsker kontrol over sit udstyr og elsker muligheden for at tilpasse det helt efter egne behov, så bør man installere Logitech Gaming Software (LGS), som muliggør indstilling af makroer, genveje og tilpasning af følsomheden på sensoren.

Her er det også muligt at vælge om man vil anvende profiler gemt på computeren eller på musen og hvis man gemmer sine profiler på selve musen vil det være muligt at bruge den på en andens computer uden at skulle installere softwaren. Processen med at lave profilerne på computeren og så efterfølgende gemme dem på enheden er dog en smule besværlige og kræver eksport/import af det man har fiflet med.

For dem der ikke kender LGS, så er der tale om et ganske simpelt interface, hvor man fra samme vindue indstiller alle kompatible Logitech Gaming produkter. Man vælger i bunden, hvilken enhed man vil tilpasse og så bliver man præsenteret for det antal under-menuer som denne enhed kan indstilles efter. Med Logitech G502 HERO er det muligt at indstille knappernes genveje, sensorens følsomhedsniveauer, lys og så er det også muligt at kalibrere enhedens sensor så den virker optimalt med ens musemåtte.

Knapper

Knapperne på Logitech G502 HERO er ret faste og præcise at trykke på. Personligt kan jeg godt lide lidt mere vandring på de to primære knapper, men det er en smagssag. Dog er det sådan at netop disse to knapper på denne mus er med mekaniske switche, som er rated til at holde i op imod 50 millioner anslag. Der er altså tale om ret mange klik og til mange timers gaming uanset om man spiller FPS eller MOBA, hvor der er lidt flere anslag.

Formen på de to primære taster er ikke den samme. Venstre tast buer indad og holder så at sige fat om ens finger, men det samme gør sig ikke gældende på den højre tast, hvilket gør at designet virker mere clean, men jeg havde nu foretrukket at begge taster buede indad for optimalt greb om musen.

De resterende knapper er placeret så de hovedsageligt er nemme at nå. Jeg har mine tvivl om, hvorvidt sniper-knappen vil være så nem at nå for alle for den var i hvert fald ikke nem for mig. Sniper-knappen er i øvrigt en man også kan indstille via sensorens følsomhedsniveauer i LGS. Så bestemmer man selv hvor langsom eller hurtig sensoren skal være når man holder denne knap inde.

Sensor

Logitechs HERO sensor er en videreudvikling fra deres arbejde med PixArt og specifikationerne har de i hvert fald fået på plads. Der er tale om en sensor, der effektivt kan operere mellem 100-16.000 DPI, er uden acceleration, smoothing eller filtrering og virker selv ved hurtige bevægelser på over en kilometer i sekundet. Derudover virker den også ved hurtige retningsskift med G-kræfter på over 40. En del mere end jægerpiloter bliver udsat, hvilket normalt ligger på 6 G.

Logitech G502 HERO har også en indbygget ARM 32-bit processor, hvilket ikke er usædvanligt, men det er også bare for at fortælle at nutidens mus ikke blot er sensorer omringet af en skal. Der er temmelig meget andet hardware, der gemmer sig deri.

Sensoren, eller rettere musen, udsatte jeg for en del forskellige scenarier. Ganske almindeligt gaming naturligvis, men hvor jeg også holdt øje med om den opførte sig som jeg ville. Jeg har tidligere siddet med HERO-sensoren i G305 musen og var heller ikke dengang skuffet. Der er tale om en sensor, der imiterer håndens bevægelser meget præcist og der er ganske rigtigt, for mit vedkommende, ikke noget acceleration eller tilpasning at spore. Jeg føler i hvert fald at musen gør som jeg forventer det i henhold til mine egne bevægelser. Jeg er ikke typen, der bruger min mus med alt for høj følsomhed på sensoren, hvorfor jeg har svært ved at teste noget over 7-8.000 DPI, men heller ikke ved de høje indstillinger synes jeg at kunne spore nogen form for ustabilitet eller ujævnhed.

Jeg blev ikke automatisk en bedre spiller af at spille med HERO sensoren, men det var i hvert fald ikke den som var min flaskehals når det kom til stykket. Logitech G502 HERO yder nemlig ganske fortrinligt og meget præcist. Den har en væsentlig højere spektre end den sensor som blev brugt i den tidligere version af Logitech G502, nemlig PMW3366, som “kun” går fra 200-12.000 DPI. Det er dog især den tracking uden acceleration eller anden tilpasning, som er den væsentlige del efter min mening for de fleste af os spiller alligevel med en DPI der ligger langt fra ydrepunkterne.

Konklusion

Logitech G502 HERO skuffer heller ikke denne gang, men det er nu også tredje generation af designet, som man har valgt ikke at ændre ved og det er efter min mening en god beslutning. Logitech G502 HERO er nemlig en mus, der ligger godt i hånden og har en solid vægt. Vægten er ret høj, så det er måske ikke noget for enhver smag, men for dem af os, der foretrækker lidt tyngde så er der også mulighed for at justere vægten yderligere op. Gummi i siderne gør at musen er både behagelig at holde på og skrider ikke ud af hånden hellere. Sensoren er præcis, uden acceleration og med ydelse nok for de fleste gamere derude, så at softwaren gør denne mus med elleve knapper programmerbar er bare et plus, som slet ikke er nødvendigt for i forvejen har man med en fantastisk mus at gøre i standalone.

[checklist]

  • God sensor og ydelse generelt
  • God pasform (dog kun for højrehåndede gamere)
  • Vægt (For nogle…)

[/checklist]
[badlist]

  • Vægt (For nogle…)

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejledende udsalgspris på 749,- når den lander i butikkerne oktober 2018.

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Logitech Gaming har valgt at opdatere en af deres mest populære mus, nemlig Logitech G502, som nu har fået deres HERO sensor indbygget. Logitech G502 HERO er derfor foruden at have en optisk sensor med en DPI på op til 16.000 også udstyret med...Test: Logitech G502 HERO