søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G Pro X Wireless gaming headset

Test: Logitech G Pro X Wireless gaming headset

Logitech udvider deres PRO serie af produkter med et trådløst headset i form af Logitech Pro X Wireless, som vi har fået til test. PRO serien benytter Logitechs mest avancerede teknologier for at give dig den optimale oplevelse, så det giver vi en vurdering af her.

Hvad er der i æsken?

Jeg fristes til at sige en masse, men må nok hellere uddybe indholdet af den sorte æske. Denne gemmer nemlig på både headset, USB-modtager til den trådløse funktionalitet, et USB-C ladekabel, aftagelig mikrofon, stof-betræk til ørepuderne, stofspose til transport og paperwork.

Design

Sammenligner man Logitech G Pro X Wireless med den kablede udgave af headsettet, så ligner den ret meget sig selv i udgangspunktet. Der er tale om et headset, der tydeligvis har fokus på det funktionelle og designet er altså en del tonet ned sammenlignet med eksempelvis Logitech G935, som også har LED-belysning og en mikrofon, der kan gemmes væk.

På Logitech G Pro X Wireless kan mikrofonen ikke helt så nemt gemmes væk, men den kan dog tages af og den proces er ret nem. Det efterlader dog et lille hul i bunden af den venstre ørebøf, hvilket ikke nødvendigvis er i alles smag. Da det er et gaming headset så generer det mig ikke og designmæssigt er disse ting også at forvente på netop et gaming headset, hvor funktionalitet bør overskygge æstetik, hvor det er nødvendigt.

Rent æstetisk har Logitech bibeholdt det simple og til dels rå look, hvorfor G Pro X Wireless fremstår ret robust selv når man blot kigger på det. Tager man det i hænderne og vrider det mellem fingrene bliver man heldigvis bekræftet i kvalitetsindtrykket. Logitech G Pro X Wireless oser af robusthed både i materialer og byggekvalitet og afgiver ikke nogle alarmerende eller opgivende lyde i vride-processen.

Der er tale om et, hvad jeg vil kalde, traditionelt bøjlesystem, hvor man udvider headsettets størrelse og form ved hjælp af en skinne, som i dette tilfælde er lavet af metal. Der er en god balance mellem plastik og metal i konstruktionen og det øger hele kvalitetsindtrykket at G Pro X Wireless føles så robust til trods for at det nu er trådløst.

Selve øretelefonerne er monteret på bøjlen på en sådan måde at de nemt vipper horisontalt for at tilpasse sig hovedet, men det samme gør sig ikke gældende vertikalt. Hvis jeg skulle vælge ville jeg også klart foretrække dette valg, men jeg så nu gerne mere fleksibilitet den anden vej også. Det strammer en smule omkring ørerne, men jeg har en klar mistanke om at det skyldes at produktet vi har fået til test er helt nyt og med tiden vil det forventeligt give sig en smule og blive en anelse mere løst.

Alle knapper og tilslutning til Logitech G Pro X Wireless findes på den venstre ørebøf. Det gør at man kun skal træne muskelhukommelsen i venstre hånd når man vil lære placeringen af de forskellige funktioner. Til at starte med var jeg overbevist om at knapperne var for tæt sammen til at det gav mening, men fordi knapperne går fra rulle, skyde og tryk så er der tilstrækkelig forskel på dem til at man efter relativt kort tid ved hvad der gør hvad.

Indgangen til mikrofonen er adskilt af selve knapperne med indgangen til USB-C kablet, som bruges til opladning af headsettet og Logitech G Pro X Wireless kan godt bruges mens man lader det op. Dog er USB-C kablet ret tykt og dermed tungt, hvilket gør at det trækker en del tyngdemæssigt når man spiller med kablet koblet til computeren.

Ved knapsektionen på Logitech G Pro X Wireless er der naturligvis en knap til at tænde og slukke med og denne er en skydeknap som man skubber frem og tilbage. Den farve som efterlades afhængigt af hvor man har skubbet knappen hen er den eneste indikator, som viser om headset er tændt eller slukket. Det vil sige der er ikke noget lys eller diode, som kan minde dig om at du har glemt at slukke for det. Headsettet går dog i dvale efter noget tid så man ved en glemt sluk kun er besværet med at tænde det op igen og mister meget lidt batteri.

Funktionalitet

Logitech G Pro X Wireless er kun understøttet af PC og virker altså ikke med diverse konsoller eller andre platforme. Det skyldes at USB-modtageren kræver drivere og har surround funktionalitet, som altså ikke blot er plug and play. Ydermere bør du installere Logitech G Hub softwaren, som muliggør indstilling af headsettets funktioner, så det ikke “bare” er et generisk headset med fabriksindstillinger.

Logitech G Pro X Wireless testede jeg dog med en PS4 og her bliver den såmænd genkendt og virker fint som et stereo-headset, men da du ikke kan udnytte headsettets fulde funktionalitet, så er det ikke et headset man skal købe til sin konsol, da man betaler for meget i forhold til hvad man får. Dog er det rart at vide man kan have ét headset til begge platforme.

Med Logitech G Hub kan du eksempelvis indstille lydprofilen til det du foretrækker og om fokus skal være på lave eller høje toner og om surround skal have en vis grad osv. Derudover er Logitech G Pro X Wireless headsettet med Blue VO!CE mikrofonfiltre og indstillinger, hvilket vi kommer nærmere ind på.

Logitech G Hub giver dig adgang til indstillinger på tværs af dine gaming enheder fra Logitech, så du ikke skal bruge separate apps til hver enkelt del. Mikrofonindstillinger for G Pro X Wireless er særligt omfattende og du kan sågar ændre din stemme.

Komfort

Som nævnt strammer Logitech G Pro X Wireless en tand out of the box, men jeg har også op fornemmelsen at det bliver bedre. Testen her blev lavet under hedebølgen herhjemme og til trods for den høje varme var de til at holde ud at have på hovedet. Dog var der en del sved og varme ved brug af de medfølgende ørepudebetræk i kunstlæder. Komforten blev en del bedre med stofudgaven, men det betyder også at en smule mere lyd slipper ud. Det vil sige at når du vælger betræk, så vælger du også til en vis grad lydprofil. De er ikke helt nemme at skifte skal jeg dog hilse og sige.

Komfortniveauet i Logitech G Pro X Wireless er efter min vurdering ret høj. Dog kan jeg godt se hen ad vejen at, hvis ørepuderne kunne vippe vertikalt, så var der flere der ville opleve dette høje komfortniveau. På denne måde uden vippefunktion kan man risikere at have en sådan hovedform at den ikke helt vil passe til. For mig var de dog ganske behagelige at have på hovedet og lukkede også en del lyd ude.

Lydkvalitet

Hvad angår lydkvalitet så er det først og fremmest nævneværdigt at lyden ændrer sig afhængigt af om man sætter kunstlæder eller stof på ørepuderne. Sidstnævnte lader en smule mere lyd både ind og ud og det gør at du får en mere åben lydoplevelse. Med læder kan det dog være mere intenst og nemmere at høre detaljerne, så det er en smagssag.

Personligt foretrækker jeg stof til både lyd og komfort, men det er mest af alt en smagssag. Lydmæssigt smed jeg Logitech G Pro X Wireless på prøve med min samling af sange, som jeg bruger til at teste lydudstyr med og her performede de 50 mm store lyddrivere langt bedre end gennemsnittet af gaming hardware. De er en smule bastunge, hvis man virkelig er Feinschmecker, men alt i alt en fyldig, detaljeret og klar lydoplevelse i adskillige musikgenrer.

I spil er DTS Headphone:X teknologien med til at gøre dette headset yderst relevant, idet man får en klar fornemmelse af hvor lyden kommer fra. Det kræver at spillet er udviklet til det og i testperioden spillede jeg mest Warzone, hvor Logitech G Pro X Wireless ikke helt performede på niveau med et Sennheiser GSP 500, men igen langt bedre end gennemsnittet for denne type af headsets. Noget som dog irriterede mig var at det maksimale lydniveau ikke kunne justeres bare en tand mere opad. Jeg spiller selv ved en lydstyrke af max 80 alligevel, men jeg kan holde ud at have skruet helt op og det er ikke tilfældet ved en del andre headsets jeg har testet. Lydkaliteten er dog i top.

Mikrofon

Du kan lytte til en optagelse lavet med Logitech G Pro X Wireless mikrofonen ved at klikke på nedenstående og selv være dommer over dens kvalitet. Selv synes jeg at der er tale om en mikrofon, som jeg vil kvalificere som værende en tand bedre end gennemsnittet for kategorien af gaming headsets. Mit indtryk kan dog være farvet af at jeg havde en høj forventning eftersom Logitech har opkøbt mikrofonproducenten Blue Microphones. Det skal dog siges at Blue nok har mest erfaring med mikrofoner i fuld størrelse, men til Logitech G Pro X Wireless’ forsvar så er det også nævneværdigt at mikrofonen kan tilpasses en hel del gennem Logitech G Hub softwaren. Det trækker helhedsindtrykket en del op og er en vigtig addering til en ellers middelmådig mikrofon, der er meget klar, men mangler en del bund. Der er i øvrigt et popfilter monteret på mikrofonen og det tager de fleste “ts” og “pf” lyde.

Lydkvaliteten på mikrofonen kan du høre forneden og Blue VO!CE er aktiveret.

Batteritid

Med en fuld opladning af Logitech G Pro X Wireless bør du få omkring 20 timers aktiv gameplay. Jeg gik i mine tests hen og fik omkring 15-16, men som jeg allerede havde nævnt, så skruer jeg også mere op end gennemsnittet måske gør, hvorfor dette skal tages med i vurderingen. Opladningen er ret nem og heldigvis med USB-C tilslutning, således at du ikke er afhængig af for mange kabler efterhånden. USB-C er efter min mening kommet for at blive en rum tid endnu, så alt bør nu om dage være med USB-C fremfor så meget andet.

Konklusion

For dem der foretrækker at gå trådløst, så er Logitech G Pro X Wireless et rigtig solidt bygget bud på et all-around headset for gameren, der hverken vil gå på kompromis med lyd, komfort eller fleksibilitet. Hub softwaren er en stærk addering og giver dig tonsvis af indstillingsmuligheder, så du kan skræddersy oplevelsen til dine behov. Kvag Logitechs opkøb af Blue havde jeg højere forventninger til mikrofonens kvalitet, om end det stadig er en ganske fortrinlig mikrofon. Prisen er efter min mening spiselig alt taget i betragtning, men det er i den høje ende ikke desto mindre. Alt i alt et anbefalelsesværdigt køb med små aber-dabei at overveje.

Positivt

  • Mange indstillingsmuligheder (især mikrofon)
  • God komfort
  • Solidt bygget
  • God lyd all around

Negativt

  • Kabel en smule tungt ved brug under opladning
  • Større forventning til mikrofon

Pris og tilgængelighed

Set til 1499,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Logitech udvider deres PRO serie af produkter med et trådløst headset i form af Logitech Pro X Wireless, som vi har fået til test. PRO serien benytter Logitechs mest avancerede teknologier for at give dig den optimale oplevelse, så det giver vi en vurdering...Test: Logitech G Pro X Wireless gaming headset