onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Kingston KC2500 NVMe SSD

Test: Kingston KC2500 NVMe SSD

Seneste skud fra stammen i SSD lineup fra Kingston er deres KC2500, som er skabt for krævende brugere med behov for en stabil og hurtig overførselshastighed med seneste teknologier og dog til spiselige priser. Vi har set nærmere på det.

Hvad er der i æsken?

Det er ikke fordi æsken til Kingston KC2500 kan prale af at være særlig indbydende, unboxing-venlig eller andet for det er bare en lille lap, som man klipper i stykker for at komme til sin nye SSD. Det gør dog så sandelig ikke noget da denne minimalistiske indpakning om ikke andet sparer plads og på miljøet. Derfor er der heller ikke andet i æsken end selve drevet og så lidt papirer. Der er dog en kode til Acronis True Image HD backup softwaren, som du kan bruge til at lave backup af din gamle opsætning for at overføre til denne nye disk, hvilket egentlig er meget rart.

Design

Heller ikke designmæssigt er Kingston KC2500 et synderligt interessant produkt. På samme tid skiller det sig heller ikke ud fra mængden og minder sådan set meget om de mange andre NVMe diske derude med M.2 2280 formfaktor og tilslutning.

Da det oftest er et drev de fleste af os alligevel skal montere inde i vores maskiner, så gør det skam heller ikke det store at den ikke oser af fest og farver. KC2500 er tiltænkt brugeren, der kræver hastighed og høj ydelse, og så må designet komme i anden række.

Selvom det måske ikke hører til under designsektionen, så vil jeg her lige nævne at KC2500 drevet fås I fire størrelser nemlig 250 GB, 500 GB, 1 TB og 2 TB. Vores testeksemplar var på 1 TB.

Funktionalitet

Før vi bevæger os ned I detaljerne for drevet vi har med at gøre, diverse tests og resultater vil jeg blot nævne at det udstyr vi anvendte var en Ryzen 7 1700X CPU, X370-F bundkort fra ASUS, 32 GB Kingston HyperX Predator RGB RAM og Windows 10 Pro 64-bit.

Til at styre det hele i selve Kingston KC2500 drevet er der en Silicon Motion 2262EN controller (SM226EN), som også var at finde i KC2000 drevet fra producenten. NAND celler er kommet lang vej siden de først kom på markedet og Kingston KC2500 har nu 96 lags 3D TLC. Selvom TLC anses som værende den langsomme celletype, men er samtidigt også den billigste i forhold til fx SLC, som vi sjældent ser i drev, der er til at betale med “normale” penge. TLC behøver dog ikke nødvendigvis være en kæmpe begrænsning, for som nævnt er teknologien for flash kommet langt og i nedenstående tests ser vi i øvrigt ret imponerende resultater.

Kingston tilbyder fem års garanti på drevet eller en forventet levetid på 600 TBW, altså skrevne terabytes på drevet. En flash hukommelse eller celle om man vil har et liv, som bliver forkortet hver gang, der skrives på den og det er oftest denne TBW man altså referer til. Kingston KC2500 har sammenlignet med konkurrencen hverken bedre eller dårligere rating på dette punkt. Eksempelvis Samsung 970 Evo har samme angivne TBW på 600 TBW for 1 TB drevet. Det er dog ikke uvæsentligt at vide når man skal ud og kigge på nyt drev, især ikke hvis man skriver meget til drevet. At læse fra det “koster” ikke så meget.

Vanen tro så valgte jeg at smide Kingston KC2500 drevet i oven beskrevne computer og så ellers et par benchmarks af forskellig art.

Ovenstående benchmark viser os at vi opnår nogenlunde de hastigheder, som Kingston også lover med dette drev. Der er altså tale om potentielt set at kunne kopiere med ret høje hastigheder. Dog skal det siges at både ATTO og CrystalDiskMark er testmiljøer og fortæller os egentlig ikke, hvad det betyder i hverdagen for os. Hvis man dog ser bort fra flaskehalse så betyder det at en video på 5 GB kan overføres på under 10 sekunder eller en mappe med billeder på 10 GB på cirka et halvt minut.

Jeg valgte også at teste Kingston KC2500 til gaming, men mærkede her ikke nogen nævneværdig performance. Det skyldes at jeg i forvejen kører med hurtige SSD og spil er udviklet med små filer, så det vil kun være i sammenligning med traditionelle harddiske og lange og store missioner at man vil have en mærkbar ydelsesforskel.

Sammenlignet med før så er Kingston KC2500 nu med XTS-AES 256 bit kryptering, så sikkerheden har fået et lille nøk, for dem, hvor dette er vigtigt. Måske man kan slippe for at destruere sine drev i højere grad fremover who knows.

Konklusion

Kingston KC2500 byder på virkelig høj ydelse for overkommelige priser. Vores 1 TB testeksemplar performede simpelthen så godt at det nærmest tangerer med dyrere drev samtidigt med at den har en garanti på 5 år (600 TBW) og et højt sikkerhedsniveau. For dig der tit overfører store filer eller projekter og ikke ønsker at spilde tiden – helt klart anbefalelsesværdigt.

Positivt

  • Pris kontra ydelse
  • Krypteringsniveau

Negativt

  • Hastighed kontra pris forbeholdt folk der overfører store filer og ofte

Pris og tilgængelighed

Set til:
413,- for 250 GB
778,-for 500 GB
1.444,- for 1 TB (vores testeksemplar)
2.981,- for 2 TB

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Seneste skud fra stammen i SSD lineup fra Kingston er deres KC2500, som er skabt for krævende brugere med behov for en stabil og hurtig overførselshastighed med seneste teknologier og dog til spiselige priser. Vi har set nærmere på det. Hvad er der i æsken? Det...Test: Kingston KC2500 NVMe SSD