torsdag, september 19, 2024
ForsideAnmeldelserTest: JBL Xtreme 4

Test: JBL Xtreme 4

Så er det endnu en gang blevet tid til at få gang i festen med en trådløs højtaler fra JBL. Denne gang kigger vi på den ikke så lille Xtreme 4, der byder på et helt døgns batteritid, skulderstrop og en masse højtalere.

Hvad er der i æsken?

Det er en højtaler, så udover den har man skulderremmen og et strømkabel samt manual at forholde sig til. Det er ikke det store, men æsken er i det mindste i JBLs orange farver vanlig stil.

Design

Party højtalerne fra JBL minder utrolig meget om hinanden og så ikke alligevel. Der har JBL nærmest en synlig trappemodel når man liner højtalerne op ved siden af hinanden og her hører Xtreme 4 nærmest til den mindre ende af skalaen, selvom det er en relativt stor transportabel højtaler.

Det afhænger jo naturligvis af hvad man sammenligner den med, men med sine 2,1 kg er den at mærke og så er den også hele 29,7 cm i bredden.

I stedet for at have en hank man kan bære den med som det er tilfældet med JBL Boombox, så er Xtreme 4 udstyret med holdere til den medfølgende skulderrem, så du kan bære rundt på højtaleren på den måde. Den er ikke lille og smal nok til at du kan samle den op med en hånd sådan uden videre, men du kan snildt bære den under armen.

JBL Xtreme 4 fås i tre forskellige farver, hvor vores sorte testeksemplar er den mest neutrale. Den anden farve er blå og så er der også mulighed for at erhverve den i camo, hvis man synes det er det fedeste i verden.

På toppen af Xtreme 4 har du to rækker af knapper af forskellig størrelse og type. Det ene sæt er til at tænde, slukke og aktivere auracast. Dernæst har du knapper til at styre musikken med og disse er lidt større. De større knapper kan man være en smule i tvivl om hvorvidt man har trykket da de er bløde og store samtidigt.

På bagsiden af Xtreme 4 har du en USB-C port, som du bruger til at lade din højtaler op med eller til at bruge højtaleren som Powerbank, så du kan oplade din telefon eksempelvis.

Bunden af JBL Xtreme 4 gemmer på et låg, som du kan åbne ved hjælp af to skruer og så får du adgang til batteriet. Det betyder at du kan forlænge festen, hvis du virkelig skulle have glemt at lade op eller skal bruge højtaleren henover en weekend uden oplader.

Det er dog også en mere bæredygtig løsning på denne måde for hvis batteriet skulle begynde at fejle, så kan du forlænge levetiden på din højtaler. Batteriet er i øvrigt kompatibelt med andre JBL højtalere af nyere dato.

Når jeg siger at JBL Xtreme 4 ikke er diskret så er det også en anden måde at sige at den egentlig er lidt for “sporty” i designet, så selv til en fest vil den altså ikke stå og se decideret køn ud. Den ligner noget for teenageren eller festaben. Dermed ikke sagt den ikke kan bruges for lad os se nærmere på dens ydelse.

Gummiet er ikke beskidt sådan er designet

Funktionalitet

Ja, der er en app til Xtreme 4, ligesom for så meget (næsten alt) andet og her kan du indstille equalizer og aktivere PlaytimeBoost funktionen som forlænger spilletiden på en opladning.

Det er ikke fordi appen er så voldsomt funktionel, men du kan ændre stereogruppe i opsætningen af Auracast, som vi altså ikke havde mulighed for at teste da vi kun er udstyret med en enkelt højtaler fra JBL. Idéen er dog ret smart og jeg har hørt den i aktion, hvor det virkede ret problemfrit at forbinde flere højtalere til at afspille den samme musik. Det kan gøres på tværs af størrelser og sågar generationer af højtalere.

Lydmæssigt spiller JBL Xtreme 4 ganske glimrende og jeg fristes til at sige genkendeligt. Der er en god og varm lyd ud af Xtreme 4, som spiller klart, tydeligt og ikke mindst højt. Der er en rigtig god balance i lyden og jeg kan virkelig ikke sætte nogen finger på lyden, som dog er afhængig af den kilde man smider i den naturligvis. Du kan godt høre om du streamer 128 kbit eller en FLAC direkte fra telefonen.

Hvis designet af JBL Xtreme 4 var en anelse mere diskret, så kunne den sagtens spille en fint stor stue op, foruden at den spiller ganske fremragende i det udendøre, hvor jeg testede den i vores have. At skrue helt op var ikke nogen mulighed længe ad gangen af respekt for vores naboer. De blev naturligvis testet og konklusionen på lyden er at den spiller klart, tydeligt og rigelig højt til at man kan holde en fin havefest derhjemme eller ude.

Uden at jeg kunne teste denne funktion af som sådan, så er Xtreme 4 udstyret med AI-lydboost, som er en funktion, der forudser bevægelser og effekt og tilpasser lyden derefter. Jeg må stole på at det er hvad der gør at den lyder så godt for det gør den. Måske når man tager skulderemmen på og smider Xtreme 4 på siden at denne AI boost giver mening, men jeg ser sjældent at folk render rundt med musikken mobilt på den måde.

Det jeg dog godt kunne teste var Xtreme 4s vandtæthed. Eller rettere sagt så er det en IP67 rating og betyder at du burde kunne have den under vand i op til en halv time, men det var ikke helt dét jeg følte mig tryg ved at teste. Jeg hældte dog roligt vand henover og desuden overlevede den en tur i regnen uden at tage skade. Da ratingen også er støv-afvisende, så kan du også roligt tage Xtreme 4 med ud på stranden og ikke risikere at sandet ædelægger din højtaler.

Jeg forsøgte virkelig at lade Xtreme 4 spille i så lang tid som overhovedet muligt for at teste dens batteri for de 24 timer JBL lover. Jeg endte med at spille musik i en uge hver dag jeg kom hjem fra arbejde og også i weekenden når vi var hjemme og jeg tror oprigtigt at de 24 timer ikke er langt fra.

Batteri kan skiftes relativt nemt blot ved at fjerne to skruer fra bunden

Konklusion

Selvom Xtreme 4 byder på en masse fede nyheder, så skal der meget til at anbefale en udskiftning, hvis man i forvejen er udstyret med Xtreme 3 eksempelvis. Til gengæld, hvis man ikke er, så er JBL Xtreme 4 en fantastisk højtaler, der er spækket med relevante features, der kan være med til at få festen i gang og holde den kørende i ret lang tid. Selvom jeg ikke kunne teste Auracast så kender jeg funktionen og den er genial, hvis man kan samle flere kompatible JBL højtalere til samme fest. Derudover så behøver du ikke være nervøs med drinks eller vejret da højtaleren er vandtæt og batteritiden er virkelig imponerende. Slutteligt, og nok vigtigst, så er lydkvaliteten det man kender og forventer fra JBL, altså rigtig rigtig god. En god og samlet pakke.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Så er det endnu en gang blevet tid til at få gang i festen med en trådløs højtaler fra JBL. Denne gang kigger vi på den ikke så lille Xtreme 4, der byder på et helt døgns batteritid, skulderstrop og en masse højtalere. Hvad er...Test: JBL Xtreme 4