fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Jaybird Run XT true wireless

Test: Jaybird Run XT true wireless

Hvis man dyrker sport og ønsker god lyd til at supplere sin træning, så kommer man ikke udenom at kende Jaybird, hvor de ansatte nærmest startede virksomheden fordi de manglede noget ordentligt lyd til deres egen træning. Jaybird Run XT hedder deres seneste bud og er et par helt trådløse sportshovedtelefoner vi har fået fornøjelsen af at teste her på siden.

Hvad er der i æsken?

Æsken til Jaybird Run XT er med afbildning af en løber i bjergene i baggrunden og selve produktet i forgrunden. Der er måske tale om en lidt større kasse end nødvendigt når man tager de små trådløse øretelefoner i betragtning. Dog er der også et etui til opbevaring og transport, microUSB kabel, ekstra øredutter og ørebøjler. Begge sidstnævnte kommer i fire forskellige typer/størrelser. Derudover har man naturligvis manualen. Alle tingene er fint og præsentabelt pakket ned så man som bruger også får en “oplevelse” ud af at pakke tingene ud af æsken.

Design

Det blev i ovenstående nævnt små øretelefoner, men i virkeligheden er Jaybird Run XT slet ikke så små sammenlignet med så mange andre true wireless headsets. Det er svært at måle noget så kompakt, som i øvrigt er både ovalt og med ting der stikker ud, men de føles en del større end fx Sennheisers bud på samme kategori produkt. Vægtmæssigt vejer Jaybird Run XT (13,66 gram) ikke meget mere end Sennheiser Momentum (13,2 gram) for begge øretelefoner. Dog er vægten i Jaybird Run XT uden øredutter og ørebøjler, som Sennheiser heller ikke har noget af.

Jaybird Run XT er dog designet til sport og har derfor også disse ørebøjler, som er monteret på øretelefonerne og skal sørge for at de forbliver i ørerne selv under et løb eller hvad man ellers kunne finde på at lave med dem. Der er tale om et produkt af plastik, hvilket netop er fordi de skal være sved- og vandafvisende, men alligevel formår Jaybird at lave dem sådan at de ikke ser billige ud. Tværtimod føles de ret robuste i konstruktionen.

Den samme robusthed har selve etuiet ikke. Uden at den virker decideret billig så føles dens flap bare en smule slap sammenlignet med hvad jeg ellers har set og det trækker kvalitetsfornemmelsen en smule ned. De store ørebøjler gør i øvrigt at Jaybird Run XT er en smule mere besværlige at få ned i etuiet end andre trådløse øretelefoner af denne type.

Etuiet agerer i øvrigt også som powerbank og kan give to ekstra opladninger foruden dén som selve øretelefonerne kan holde og det bliver derfor spændende at se senere i testen hvad batteritiden er. På fronten af etuiet har man en knap til at åbne låget med, hvilket jeg ikke har set før. På bagsiden har man en microUSB indgang til opladning og da Jaybird Run XT er så nyt et produkt som det er havde jeg egentlig foretrukket at der var tale om USB-C, eftersom det må anses at være den nye standard, som for alvor tog fart i 2018.

Apropos knapper, så er Jaybird Run XT øretelefonerne udstyret med en knap i hver af de to. Knapperne har forskellige funktioner og bruges til at styre musikken, besvare opkald og slukke hovedtelefonerne manuelt hvis man vil. Dét der så mangler i denne liste af funktioner som man kan med knapperne er muligheden for at justere lydniveauet i musikken mens man løber. Det vil sige at volumen skal styres fra ens device og det synes jeg er en stor mangel.

De medfølgende fire typer af øredutter, som der følger med til Jaybird Run XT, er kun af to forskellige størrelser i hhv. Small og Medium. De to størrelser er dog i to forskellige typer af enten oval eller rund og det har naturligvis også en betydning for den pasform man får ud af det. For mit eget vedkommende sidder de runde bedre fast i ørerne, mens de ovale er en smule mere behagelige mod huden.

Det man måske ikke ligger mærke til ved første gennemgang er at Jaybird Run XT rent faktisk har en farve på den tragt, der går ind i øret og befinder sig under de gennemsigtige øredutter. På vores testmodel var denne farve gullig, men man kan også købe headsettet her med en blå, hvor resten af headsettet så også er lysere i overfladen.

Funktionalitet

Designmæssigt er Jaybird Run XT et flot stykke hardware efter min mening. Især selve øretelefonerne trækker kvalitetsfornemmelsen op og de føles nemme at have med at gøre. De er også nemme at forbinde til ens telefon eller anden device om man vil. Det foregår så snart man tænder dem første gang, hvor de går i parring-mode.

Hvis man vil have mest muligt ud af dette headset så er det anbefalelsesværdigt at installere Jaybirds app til formålet. Normalt er disse apps relativt overflødige. Jabra forsøger at være en sportsapp samtidigt med at det er en musik og headset-styringsapp, hvilket har den fordel at man har det hele samlet ét sted, men man må så derfor også leve med at hver enkelt løsning er med nogle løse ender. Jaybirds app lader dig indstille dine øretelefoner og forbinder så ellers til din Spotify som du styrer din musik igennem.

Det helt stærke ved Jaybird appen er dog dens equalizer efter min mening. Du har live-indstillingsmulighed så du kan lytte til din musik imens du tilpasser de forskellige niveauer. Derudover har du en “history” knap så du hurtigt kan annullere en justering, hvis det ikke lige var den rigtige. Denne equalizer eller en du downloader fra Jaybird communitiet gemmes direkte på Jaybird Run XT øretelefonerne og indstillingen forbliver indtil man ændrer den gennem appen eller man gendanner headsettet til fabriksindstillinger. Det vil sige at man har den samme profil selvom man forbinder til en Bluetooth enhed uden Jaybird appen installeret. Denne nemme og præcise equalizer er noget man godt kan savne i andre produkter i kategorien.

Lydkvalitet

Hvad er en stærk app og equalizer dog, hvis lyden ikke helt kan følge med. Derfor kiggede jeg naturligvis på den lyd jeg kunne få ud af dette sæt. Jaybird Run XT blev udsat for min testliste med meget forskellige sange i forskellige genrer. Det er sange jeg efterhånden kender rigtig godt og ved hvordan skal lyde for mig.

Her klarer Jaybird Run XT sig ganske fornuftigt for den mangler hverken bas, diskant eller mellemtone. Lydene flyder ikke ind i hinanden uhensigtsmæssigt og der er ret detaljeret lyd generelt. Der er ikke tale om et HiFi sæt, hvilket ville være synd at sige, men parret sammen med den kraftige equalizer og et hav af profiler man kan downloade, så kan man tilpasse Jaybird Run XT i en vid udstrækning til netop den musik man lytter til.

Bassen i Jaybird Run XT er til stede, om end jeg godt kunne tænke mig bare en smule mere i enkelte genrer, men til det jeg lytter mest af og de sange jeg nyder, der var det ganske glimrende. Niveauet kan til dels justeres op om man vil, men det piller også ved balancen med de andre tonelejer.

Sport og brug

Selv brugte jeg Jaybird Run XT mens jeg spillede basket nogle gange eftersom jeg for tiden ikke kommer ud og løbe, men basket er mindst ligeså repræsenterende, hvis ikke mere, idet man i basket har hop og hvor man lander på et hårdt underlag. Det krævede at jeg valgte den rette størrelse af ørebøjler for at øretelefonerne ikke skulle falde ud, men når det så også var på plads, så var der ingen problemer med at de sad løst eller faldt ud. Samtidigt føltes de ret behagelige og ikke tunge i ørerne. Det vil sige de trak ikke i ørerne så meget som man kunne frygte, når det nu er at de udelukkende hviler i ørerne og ikke har anden form for støtte. Man skal huske at ting har én vægt når de står stille og en helt anden når de bliver udsat for bevægelse og hop som fx i basketball.

Jaybird Run XT er bygget til sport og er dermed også lavet vandafvisende som nævnt. Det betyder også at til trods for at øretelefonerne blev svedige så havde jeg en forventning til at udstyret ville blive ved med at virke efter lang tids brug også. De fleste headsets kan håndtere og overleve nogle træninger, men før eller siden begynder sveden at ætse sig igennem både det ydre og indre så tingene går i stykker. Dette må man forvente ikke er tilfældet med Jaybird Run XT.

Desuden testede jeg producentens påstand om at headsettet her var vandafvisende ved blot at smide det i en håndvask fyldt med vand i et kvarters tid. De virkede ligeså fint efterfølgende, hvilket gør en endnu mere tryg ved at bruge dem til sport i al slags vejr.

Med hensyn til brug så er Jaybird Run XT ret nem at tage af og på. Desuden virker det i ni ud af ti gange at høretelefonerne registrerer når man tager dem af og på at slukke for musikken for at spare på batteriet. De slukker også helt, hvis man smider dem i ladeetuiet så den del virker efter hensigten i udgangspunktet. Det driller nogle gange med at få den venstre øretelefon til at parre, men slukker man for begge og tænder op igen plejer det at løse problematikken.

Dér hvor jeg alligevel støder på lidt modstand med Jaybird Run XT er dens multifunktionsknapper. Det er sådan at der er én knap per øretelefon og denne knap skal bruges til både justering af musik og opkald. Som nævnt foroven er knapperne ikke mulige at bruge til justering af lyd, men selv til de funktioner som de er i stand til at blive anvendt til så synes jeg at knapperne er ret svære at betjene. Man føler ikke placeringen af dem er naturlig og det ender med at man leder efter knappen hver gang og når man trykker på den føler man at man presser for meget ind mod øret for at knappen bliver aktiveret.
Når man sætter Jaybird Run XT i ørerne så er der en stemme, som fortæller at de er forbundet forudsat de forbinder til noget, men stemmen fortæller ikke hvad de er forbundet til. De fleste af os vil hovedsageligt bruge dem til et enkelt device, men hvis man har flere enheder, så er det eksempelvis en service som et par Jabra hovedtelefoner fortæller dig som bruger at de er forbundet til “phone 1”. Denne ekstra lille feature savner jeg hos Jaybird, men det er ikke en mangel, der vælter min verden.

Konklusion

Endnu en gang ser vi at folkene bag Jaybird er dedikerede til sportens verden og leverer altså et produkt, hvor mange aspekter af netop træning og den aktive livstil bliver overført til et ret fuldendt produkt. Jaybird Run XT er robust designet så de kan modstå nogle tæsk og samtidigt er de både sved- og vandafvisende, hvilket gør dig som bruger tryg ved at de nok skal holde i mange sæsoner uanset hvilken sport du kunne finde på at bruge dem til. De ekstra ørebøjle-størrelser gør det nemt at finde et par, som ikke så nemt falder ud til trods for at man kunne finde på at hoppe rundt som en gal og det ser man jo også andre true wireless hovedtelefoner glemme vigtigheden af til tider. På toppen af et brugbart design har vi en rigtig god lyd til pengene, som jeg sågar vil kalde en af de bedre af dem jeg har testet. De er samtidigt behagelige at have i ørerne, om end knapperne kunne være bedre.

Positivt

  • Komfort
  • Lydkvalitet
  • Bygget til sport fra top til tå
  • Vandafvisende

Negativt

  • Knapperne

Pris og tilgængelighed

Set til 1.399,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Hvis man dyrker sport og ønsker god lyd til at supplere sin træning, så kommer man ikke udenom at kende Jaybird, hvor de ansatte nærmest startede virksomheden fordi de manglede noget ordentligt lyd til deres egen træning. Jaybird Run XT hedder deres seneste bud...Test: Jaybird Run XT true wireless