mandag, december 23, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Jabra Elite Active 65t

Test: Jabra Elite Active 65t

For de aktive af os er det vigtigt at kunne have adgang til vores musik og omverden nemt og effektivt. Invisible headsets er nu ikke længere et nyt fænomen, men Jabra udvikler videre på deres Elite serie, som vi også tidligere har haft fornøjelsen af at teste. I denne omgang ser vi altså på en optimeret udgave med et lidt mere edgy design, længere batteritid og diverse andre forbedringer i form af Jabra Elite Active 65t. Du kan læse med, hvis du har brug for et trådløst headset til træning eller på anden vis aktiv livstil.

Hvad er der i æsken?

Man kan måske godt bilde sig selv ind at indpakningen ikke har den store betydning. Spørger man japanerne så er de klart af en anden opfattelse. Desuden så tror jeg ikke at unboxing var blevet så stort, hvis ikke det var fordi det ér noget, som forbrugeren værdsætter. De fleste ville nok tænke det var mærkeligt at få en ny telefon med dertilhørende tilbehør leveret løst i en pose. Årsagen til den korte lille forhistorie her er fordi Jabra virkelig har gjort sig umage med at gøre indpakningen til Jabra Elite Active 65t til noget usædvanligt. Det er ikke så at sige for meget af det gode, men der er kælet for detaljerne og man glæder sig til at komme i gang. Indholdet er pænt og nydeligt lagt sammen og man tager tingene ud bid for bid, og det synes jeg er værd at nævne.

Indholdet i sig selv består af selve Jabra Elite Active 65t øretelefonerne, opladeetui, micro-USB kabel, 3 sæt EarGels i silikone samt de obligatoriske papirer.

Design

Selve Jabra Elite Active 65t øretelefonerne er de såkaldte invisible af slagsen. Det vil sige der er tale om et trådløst sæt af to enheder, som dog ikke er forbundet med hinanden via kabel. Det betyder at man kan smide dem i ørerne og folk vil lige ane at man har dem på. Det er ikke sådan at de er så små de forsvinder i ørerne, men de er små nok til at man nok godt kan overse dem, især hvis nogen løber forbi én med dem på.

Det overordnede design og formen er beholdt fra de tidligere Elite vi også testede her på siden. Dog er der nu kommet ganske flere detaljer på. Eksempelvis er logoet på toppen i en champagne-farve med metallisk look på en mat grå plade. Pladen har et lilla skær og huller, hvilket får Jabra Elite Active 65t til at virke langt mere kvalitetsfuld end sin forgænger. Resten af designet er mat grå og silikone EarGel dutterne er gennemsigtige med en snært af rød. Vi har altså med et relativt farverigt produkt at gøre uden at det er for meget. Tværtimod, så er det et ganske pænt slutresultat efter min mening.

De champagne-farvede plader med logo på toppen gemmer også på øretelefonernes knapper. Man kan gennem disssik, besvare opkald og aktivere funktionen så man kan tale med folk omkring sig, hvor musikken stopper og mikrofonerne på Jabra Elite Active 65t opfanger lyd udefra så man kan høre til trods for at øretelefonerne sørger for lydisolation udefra normalt.

Jabra Elite Active 65t er netop udstyret med adskillige mikrofoner fordi enheden benytter Jabras teknologi til støjreducering, således at man kan træne, løbe og ellers nyde sin musik mere uforstyrret fra omgivelserne. Hvis man vælger den rette størrelse EarGel så får man også en god isolation uden brug af støjreduktion.

Jabra Elite Active 65t er også selv isoleret, men her gælder det sved, støv og en smule vand også med sin IP-56 rating. Det vil sige at Jabra Elite Active 65t ikke kan overleve at blive smidt i et glas vand eller en svømmetur, men hvis man løber i regnvejr bør man ikke være bekymret. Mange almindelige headsets dør i øvrigt under træning grundet den sved de bliver udsat for og ikke den hårdere behandling nødvendigvis. Det skyldes at sved indeholder en del salt og er også en smule syrlig. Dette er Jabra Elite Active 65t altså beskyttet mod. Normalt er sådanne svedafvisende produkter ofte med en kedelig overflade, men det er altså ikke tilfældet med Jabra Elite Active 65t, som har et ganske pænt design.

Med til Jabra Elite Active 65t følger også et lille etui. Her er der plads til at begge øretelefoner kan være i. De kan kun være i æsken på en bestemt måde og det er der naturligvis en grund til. Det skyldes at etuiet også agerer som en powerbank, således at Jabra Elite Active 65t øretelefonerne bliver opladt mens de er i æsken. Det forudsætter man husker at lade sig etui op, for hvis ikke man gør det har man ikke mulighed for at lade øretelefonerne op på anden vis.

Etuiet er en ganske passende størrelse, der sagtens kan være i en bukselomme eller i ens taske til sikker opbevaring af øretelefonerne. Designet er ret clean og med blot et Jabra logo på toppen uden de store detaljer.

Funktionalitet

Fra det synlige bevæger vi os i de næste afsnit mod det mere håndgribelige. Det som jeg ikke kunne undgå var naturligvis at sammenligne Jabra Elite Active 65t med det tidligere Elite headset jeg har testet af stort set samme design og form. Dét headset som Jabra har lovet at have forbedret i form af netop Jabra Elite Active 65t. Der vil derfor være lidt sammenligning, men det betyder vel alt andet lige også for dig som læser at du nemmere vil have ved at træffe et valg om dét som passer dig bedst.

Lydkvalitet

Når man har med rent trådløse in-ears at gøre, så kommer man ofte ud for at disse har en ikke så kraftig lyd at tilbyde. De tidligere Elite vi testede led ikke under denne problematik, men de havde derimod meget (læs næsten ingen) bass at gøre godt med. Dét var et af de punkter, jeg syntes var mest kritisable i forgængeren. Med Jabra Elite Active 65t er der dog heldigvis lyttet til kritikken og der er en del mere bund at mærke. Det er stadig ikke at sammenligne med store hovedtelefoner eller nogle af de bedre in-ears jeg har haft med at gøre, men af et invisible trådløst in-ear er jeg egentlig ganske fint tilfreds.

Jeg udsatte Jabra Elite Active 65t for lidt af hvert når det kom til musikken og synes egentlig at den har en ganske fin gengivelse af lyden i en velafbalanceret form. Der er ikke tale om et hi-fi sæt, men man kan sagtens nyde sin musik eller podcasts for den sags skyld mens man træner. Det ville dog ikke være mit headset til når jeg skulle ligge, slappe af og nyde kvalitetsmusik.

Den trådløse forbindelse forhindrer i hvert fald ikke lydkvaliteten og jeg oplevede kun nogle få udfald en sjælden gang imellem. Det som også skete nogle gange var at Jabra Elite Active 65t ikke skabte forbindelse til den venstre øretelefon, selvom jeg havde smidt den i øret. Det er nemlig sådan at Jabra Elite Active 65t automatisk tænder og connecter når man tager øretelefonerne ud af etuiet, men hvis man ønsker blot at besvare et opkald kan man faktisk sagtens nøjes med at tage den højre øretelefon op til øret og besvare opkaldet på den måde. Lydkvaliteten i samtaler var også ganske fornuftig og det samme kunne modtageren berette om den lyd denne modtog via Jabra Elite Active 65ts mikrofon.

Komfort

Jeg kan huske da Apples AirPods kom på markedet så var der folk, der jokede med at de ikke ville købe nogen, men derimod rende rundt på gaden og samle dem op som folk havde tabt. Joken gik på at in-ears uden kabel ville være nemme at tabe og den frygt delte jeg egentlig også i starten. Da jeg prøvede forgængeren til Jabra Elite Active 65t blev jeg dog positivt overrasket for de sad meget godt fast i mine ører. Noget jeg ellers døjer med generelt med in-ears og som man ville vide, hvis man har læst nogle af mine tidligere reviews. Problematikken genopstår en smule med Jabra Elite Active 65t. De sidder af den ene eller anden årsag simpelthen bare ikke nær så godt fast i ørerne, som jeg synes deres forgænger gjorde. Jeg kan sagtens have en løbetur uden nogen problemer overhovedet og så kan jeg have en løbetur på fem kilometer, hvor de falder ud ti gange undervejs. En enkelt gang endte de også på jorden i Kroatien, hvor det blot gjaldt om at børste smudset af og så var de klar igen. Jeg prøvede alle de medfølgende størrelser uden held.

Dermed ikke sagt at Jabra Elite Active 65t er ubehagelige at have på. Tværtimod, så er de lette som fjer og når de sidder ordentligt i ørerne glemmer man nærmest helt at man har dem på.

Batteritid

Det evige spørgsmål når man har med trådløse enheder at gøre er naturligvis, hvor langt man kan have mellem opladningerne. Fem timer lyder ikke af meget, hvilket er hvad Jabra Elite Active 65t kan klare på en enkelt opladning. De fleste af os kan dog ikke klare en træning på fem timer, men hvis man bruger dem til alt muligt andet så er fem timer måske lige i underkanten.

Dog har man etuiet, som kan sørge for yderligere to opladninger og så er man oppe på 15 timer fra man går hjemmefra til man er helt tør for strøm. Dét burde egentlig være tilstrækkeligt for de fleste af os, men der går snildt halvanden time mellem de tre sessioner á fem timer.

Apps

Jabra er en kendt spiller på lyd-markedet og de har også erkendt at man skal kunne svare på spørgsmålet “is there an app for that?”. De har derfor udviklet adskillige apps til deres udstyr, som skal gøre hverdagen nemmere for deres brugere.

Integration mellem vores hardware og så vores smarte enheder er for mange nærmest uundgåelig. Mange af os tager vores telefoner med overalt, hvorfor der også skal være apps til alt. Jabra Elite Active 65t tager dog integrationen et skridt videre og kan acceptere stemmekommandoer via mikrofonen til ens digitale assistant, uanset om det er google eller Siri.
Værende et sports-headset så understøtter Jabra Elite Active 65t naturligvis også Jabras Sports app, som giver brugeren mulighed for at tracke sin træning, vægt og meget mere med udførlige detaljer for kalorieforbrænding og en masse andre detaljer. Jabra Elite Active 65t er også udstyret med sensorer, der kan måle ens aktivitet mens man løber. Jabra Elite Active 65t har dog ikke puls-måleren, som dens forgænger ellers havde at gøre godt med.

Hvis ikke man er helt tilfreds med lydindstillingerne i sin Jabra Elite Active 65t så er der såmænd også en app, Jabra Sound, til dette, hvor man kan justere equalizeren til ens præferencer osv. Man har altså med en del features at gøre og med rig mulighed for at tilpasse Jabra Elite Active 65t og gøre den til ens træningskompagnon.

Konklusion

Jabra Elite Active 65t er headsettet til dem med den aktive livsstil. Der er kommet opgradering af design og lyd, men med en lille bekostning i form af mindre rating på støv- og vandafvisning, hvilket jeg tror de fleste dog godt kan leve med, idet Jabra Elite Active 65t fortsat er svedafvisende og bestemt egnet til sportsudøvere. Der er en bevægelsessensor indbygget, så man kan få detaljer omkring sin træning. Lyden er bragt på plads med god og velafbalanceret lyd, hvor der tilmed også er en smule bund at mærke. Jabra Elite Active 65t er dermed et ganske komplet produkt, som jeg varmt kan anbefale.

[checklist]

  • Design
  • Lydkvalitet
  • God batteritid
  • Egnet til sport

[/checklist][
badlist]

  • Udfald i lyden (sjældent, men alligevel)

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 1490,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

2 KOMMENTARER

  1. Jabra Elite 65t og Active 65t er og lyder fuldstændig ens og har absurd dårlig lyd til prisen.
    Masserne har åbenbart mistet evnen til at skelne mellem god og dårlig lyd – tak til mp3, Spotify og dårlige smartphones…

    Værste spild af penge…

  2. Hej Jens,

    Tak for din kommentar. Det er naturligvis kedeligt at du har oplevet en skuffende lyd fra dette headset og du skal naturligvis være velkommen til at dele din erfaring.
    Som angivet i min test så synes jeg de har meget at byde på til prisen og lydmæssigt ligger de ikke på niveau med et HiFi sæt, men til størrelsen, prisen spiller de godt.

    Mvh Goran

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

For de aktive af os er det vigtigt at kunne have adgang til vores musik og omverden nemt og effektivt. Invisible headsets er nu ikke længere et nyt fænomen, men Jabra udvikler videre på deres Elite serie, som vi også tidligere har haft fornøjelsen...Test: Jabra Elite Active 65t