fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserComputer tilbehørTest: HyperX Cloud Stinger Gaming headset

Test: HyperX Cloud Stinger Gaming headset

Ovenpå succesen af deres almindelige Cloud headsets ville HyperX skabe noget, der prismæssigt kunne gøres mere tilgængeligt til et bredere publikum. Deraf HyperX Cloud Stinger, som ligeledes er et headset for gamere og med fokus på god lyd i en tilgængelig prisklasse. Nu skal det så vise sig om det holder vand ved at levere en acceptabel ydelse.

Hvad er der i æsken?

Prispunktet bliver delvist også holdt nede af en beskeden indpakning, men det gør i virkeligheden ikke noget, for det er ikke dét man skal have ud af det. Den sorte æske med lidt røde detaljer i vanlige HyperX farver gemmer på selve headsettet med et 1,3m kabel hængende fastsluttet og så et forlængerkabel til PC på yderligere 1,7 meter. Derudover har man den obligatoriske manual og ellers gemmer æsken ikke på mere.

Design

Hvis man har haft det almindelige Cloud headset mellem hænderne mærker man kvalitetsforskellen med det samme. Der er med HyperX Cloud Stinger anvendt billigere materialer og det er på nær hovedbøjlen rent plastik. Det føles også en smule mere skrøbeligt, men ikke således at man tænker det er lige ved at gå i stykker – trods alt. Det er alligevel sådan at ved en vridetest, hvor man tager headsettet mellem hænderne og vrider det fra side til side at HyperX Cloud Stinger ikke afgiver for mange alarmerende knirkelyde.

Med 275 gram er HyperX Cloud Stinger en letvægter trods størrelsen. Dette er naturligvis grundet plastikken og det lidt skrøbeligere design end man er vant til fra producenten, men det har altså således også en plusside da det føles let at have på.

Den sort/røde farvekombination gør sig også her gældende. HyperX Cloud Stinger er faktisk helt sort og så er der kun lige HyperX logoet i rødt på hver side på selve hovedtelefonerne. På denne måde er headsettet hverken prangende eller iøjefaldende, men derimod holdes den simple stil.

Udstyret med to gange 50 mm lyddrivere så er der naturligvis tale om et over-ear headset, der lander henover brugerens ører og mere til måske. Kunstlæderet udenpå de bløde puder sørger for at HyperX Cloud Stinger nemt tilpasser sig brugerens hovedform. Dertil bidrager det dog at selve hovedtelefonerne både kan bøje vertikalt og horisontalt og også på denne måde tilpasser sig hovedet.

Mikrofonen sidder udenpå den venstre hovedtelefon og kan flippes ned foran munden og bøjes let. Den er bøjelig nok til at man kan tilpasse den til sit behov, men der er også lidt modstand i plastikken. Mute aktiveres når man løfter mikrofonen op og der kommer også en lille lyd når mekanismen slår fra. Mikrofonen kan desværre ikke tages af for dem, der kunne tænke sig at tage HyperX Cloud Stinger med på tur ude i det fri.

Under den højre hovedtelefon finder man en slider, som man bevæger frem og tilbage for at justere volumen med. Hovedsageligt ser man et scroll hjul når der endelig er en volumen knap på headsets som disse og sjældent ser man disse sliders, men de er faktisk ganske smarte og nemme at anvende når man først har vænnet sig til dem.

Hovedbøjlen på HyperX Cloud Stinger er ganske standard og med en skinne til at udvide og samle headsettet. Apropos at samle, så er selve ørebøfferne vendbar 90 grader, således at man kan hænge HyperX Cloud Stinger om halsen når man skal have en pause eller bare ønsker at tage dem af uden at skulle ligge dem fra sig. Under hovedbøjlens top er der også en blød pude til at støtte hovedbunden.

Funktionalitet

Man kan hurtigt glemme at man har HyperX Cloud Stinger på hovedet mens man spiller. Det er naturligvis ikke så let at man ikke er klar over man har et headset på hovedet, men under spillet tænker man slet ikke over det, da det aldrig føles som værende i vejen.

Komforten er altså dette headsets absolut bedste attribut og det bliver yderligere forstærket med de bløde ørepuder, som man har om ørene og som samtidigt er relativt lydisolerende, således at ens spilleoplevelse bliver inde hos en selv så at sige.

Det første kabel på 1,3 meter er et firepolet jackstik, som gør at HyperX Cloud Stinger rent faktisk er multiplatform kompatibelt og man kan anvende det med både PC, smartphone, PS4, Xbox One osv. Man kan dermed, hvis man har lyst bruge ét headset til alle sine gaming behov.

Lydmæssigt var mine forventninger til HyperX Cloud Stinger beskedent sat. Den første Cloud overraskede mig nemlig positivt og dette måtte helst ikke ske igen, da man på denne måde måske får en farvet opfattelse af den rigtige lydkvalitet. Jeg smed alt hvad jeg har efter HyperX Cloud Stinger og heriblandt både gaming, musik og andre medier. Den udmærkede sig, på sin vis, til gaming og elektrisk musik. Her var de store lyddrivere i stand til virkelig at stå frem og vise hvad de kan levere. Der er temmelig meget lyd i HyperX Cloud Stinger og det er for så vidt også god og klar lyd.

Det er dog også hvad man forventer af et headset, der bliver lavet til at ramme et billigere prispunkt så er det jo naturligvis ikke kun byggekvaliteten man skruer ned på. Hvis man vil høre mere nuanceret musik eller virkelige mærke stemningen i ens favoritfilm, så mangler HyperX Cloud Stinger lidt hele vejen rundt. Bassen er dyb og klar, men slet ikke på niveau med den oprindelige Cloud.

Også mikrofonen er en smule mere elektrisk og “falsk” så at sige. Man får en mere robotiseret stemme med HyperX Cloud Stinger end med mange andre headsets til gaming. Den opfatter dog fint lyden (og lidt til), men igen skal man tage i betragtning at man med HyperX Cloud Stinger er på et semi entry level prissegment og her har den konkurrenter den giver baghjul, såvel som at den ikke befinder sig forrest i feltet.

Det lange kabel man får med til HyperX Cloud Stinger gør først og fremmest at man har separat tilslutning til mikrofon og lyd, hvilket nogle computere, især stationære, kræver for at kunne fungere. Den ekstra længde på 1,7 meter er naturligvis praktisk, selvom den sammenlagte længde på 3 meter nok er mere end de fleste har behov for.

Konklusion

Hvis man tager HyperX Cloud Stinger for det dét er og altså et mere prisvenligt gaming headset end sin “storebror” så bliver man bestemt ikke skuffet. Der er rigelig lyd fra de 50 mm store lyddrivere og så har man ét headset til stort set alle sine gaming platforme. Lydkvaliteten er altså acceptabel, mens komforten af dem er helt i top og det skyldes den lave vægt og de bløde puder både på ørene og på hovedtoppen. Til prisen er HyperX Cloud Stinger bestemt et kig værd og når man får det på hovedet glemmer man også det lidt skrøbelige design, som dog leverer ganske fint på de andre parametre.

[checklist]

  • Komfortabel og let
  • Lydkvalitet
  • Volumenknap

[/checklist]

[badlist]

  • Byggekvalitet

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 499,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Ovenpå succesen af deres almindelige Cloud headsets ville HyperX skabe noget, der prismæssigt kunne gøres mere tilgængeligt til et bredere publikum. Deraf HyperX Cloud Stinger, som ligeledes er et headset for gamere og med fokus på god lyd i en tilgængelig prisklasse. Nu skal...Test: HyperX Cloud Stinger Gaming headset