torsdag, september 19, 2024
ForsideAnmeldelserTest: HP 970 Programmerbart trådløst tastatur

Test: HP 970 Programmerbart trådløst tastatur

En af verdens største PC og Print producenter, HP, har bestykket os med deres HP 970 programmerbare tastatur, som vi så har leget med og bringer denne test. HP 970 byder på et fladt stilrent design med mulighed for at forbinde til flere enheder og sågar kode hvad tasterne gør.

Hvad er der i æsken?

Vores testeksemplar har været godt ude og omkring, så æsken til den er godt brugt og altså ikke billede-venlig. Der er dog tale om en ret kompakt æske med lige nøjagtig plads til tastaturet, et ladekabel, en trådløs modtager-dongle og så lidt papirværk omkring garanti.

Design

Designet af HP 970 låner af de bærbare fra producenten, som ligeledes er metalliske og aluminiumsgrå i farven hovedsageligt. HP har en del farver i deres portefølje, men den professionelle serie af deres laptops, Elitebook, er for det meste grå.

Det er på ingen måde en dårlig ting, for HP 970 ser vold lækkert ud når du får det på skrivebordet. Det er helt gråt og det vil måske ikke falde i alles smag, men det er en måde at holde et design clean på. Teksten på tasterne er hullet fordi der skal skinne lys igennem, men når dette er slukket virker tasternes tekst mørk og det bringer lidt “liv” i designet. Ellers er det helt gråt og clean.

Det som dog er mindst ligeså iøjefaldende som det helt grå aluminiums-design er hvor fladt HP 970 er. Det er nemlig kun 1,22 cm i højden og selve tasterne er flade med en vandring på blot 2mm. Det er ikke meget og det kan godt mærkes.

Vores testeksemplar af HP 970 er med danske taster, så det betyder at lyset skinner igennem den danske tast. Det er en mindre detalje, men som jeg synes er lækker når man tager tastaturets ellers flotte design, og ikke mindst pris, i betragtning.

Det flade design gælder egentlig også i både højde og bredde. HP 970 er et fuld størrelse tastatur med numeriske taster i siden, men der er ikke et overflod af genvejstaster og disse er smart placeret enten bag F-tasterne eller i rækken i forlængelse af disse. Det er her du finder medietasterne samt de tre taster, som du bruger til at skifte mellem forbundne enheder.

Funktionalitet

HP supplerer deres tastatur med en app, som du kan bruge til at juster tasterne på tastaturet. Det er dog ikke alle taster, som du kan ændre funktionen på, men de udvalgte genvejstaster i toppen. Det bør dog være rigeligt for de fleste brugere. På den måde udnytter HP tasterne uden at “ødelægge” designet med ekstra taster. Du kan også sætte forskellige profiler op for forskellige apps, så dine genveje skifter afhængigt af hvad du laver.

Appen er lidt tung, synes jeg, at danse med, men burde så til gengæld ikke være noget man piller ved for ofte når man har sat sine indstillinger op. I appen kan du også tænde og slukke for den feature, som gør at dine taster tænder lyset ved at du blot placerer hænderne på tastaturet. En lækker detalje igen.

De blåt markerede taster er dem som kan programmeres

Lyset i HP 970 er ikke kraftigt, men det er mere end rigeligt til at man kan se tasterne tydeligt i mørke. Om dagen bør man i øvrigt slukke funktionen for at spare på strøm. Jeg skulle lade tastaturet cirka en gang om ugen når jeg brugte det med lyset tændt, hvilket er ok. Jeg kunne ikke teste hvor lang tid batteriet ville holde med lyset slukket da det ville være længere end min tesperiode. Dog er HP ikke helt enig med sig selv for på deres hjemmeside står der et sted at det vil holde 20 måneder med LED slukket og et andet sted siger de 6 måneder.

Hvis du er typen, der godt kan lide at skrive og arbejde på tastaturer du finder i bærbare computere, så vil du føle dig hjemme med HP 970, hvis taster som nævnt kun vandrer to milimeter. Det er virkelig ikke meget og noget jeg ikke selv foretrækker. Det har dog sine fordele i at tasterne er ret nemme at trykke ned og så er tastaturet ret fladt på bordet, hvilket jeg synes er godt for længere tids brug.

Foruden at du kan forbinde HP 970 til den USB-dongle, der medfølger, så er det også muligt at forbinde til yderligere to Bluetooth enheder og så eller skifte mellem dem. Selv synes jeg det er ret smart og et must for mine egne tastaturer, da jeg nemlig anvender flere computere og nogle gange samme dag. Det er måske også på de forskellige forbindelser at man vil opleve forskellige batteritider, men det har jeg ikke kunne få verificeret nogle steder.

Konklusion

Alt i alt er HP 970 et rigtig solidt produkt. Der er tale om et meget fladt tastatur med et flot design. Det flade design er dog ikke på bekostning af konstruktionen, som føles rigid og godt bygget. Det forventes derfor at holde længere end et billigere tastatur, men du betaler også en premium pris for nogle premium features, såsom bagbelyste taster med sensor, genveje og programmering, forbindelse til tre enheder og et robust design. Jeg synes helt klart det er et godt tastatur til kontoret på mange måder, men om jeg ville sige det er en nobrainer i forhold til prisen – dér er jeg ikke helt.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

En af verdens største PC og Print producenter, HP, har bestykket os med deres HP 970 programmerbare tastatur, som vi så har leget med og bringer denne test. HP 970 byder på et fladt stilrent design med mulighed for at forbinde til flere enheder...Test: HP 970 Programmerbart trådløst tastatur