onsdag, januar 8, 2025
ForsideAnmeldelserTest: DJI Osmo Pocket 3 Creator Combo

Test: DJI Osmo Pocket 3 Creator Combo

Vi har fået den helt store pakke ind ad døren fra DJI, som har udstyret os med en creator bundle eller combo som de kalder det på deres nyeste kamera. DJI Osmo Pocket 3 er en lidt særlig konstruktion for så vidt angår disse mobile kameraer, men du kan læse med om den så er dét værd.

Hvad er der i æsken?

Creator Combo sættet er lidt udover det som ellers kommer med i standard æsken, idet du udover selve Gimbal kameraet får en tripod, USB-C kabel, beskyttelsescover, håndledsrem, håndgreb, vidvinkel-linse, trådløs mikrofon, windscreen til mikrofon, mikrofon-magnet, håndgreb med indbygget batteri, rejsetaske og lidt obligatorisk papirværk.

Design

Nu håber jeg ikke dette fremstår forkert og bliver misfortolket, men man har på markedet kinesiske produkter der afspejler copy/paste og billigst muligt, men i den anden boldgade har man produkter, som DJI, som viser at der sagtens kan komme flot designede produkter fra Kina også.

DJI Osmo Pocket 3 er et sådant produkt, såvel som andre produkter fra producenten, hvor designet er robust, men samtidigt lækkert også. Det er ikke nogen hemmelighed at Pocket 3 er den tredje i serien, men designet er anderledes end dens forgængere ved at skærmen kan flippes halvfems grader. Denne mekanisme har nærmest den perfekte modstand så man bare kan rulle skærmen på plads med sin tommelfinger når man vil have det aktiveret.

Under skærmen har du til venstre en joypad, som du kan styre dit kamera med og til højre er der en lille optageknap, som er markeret orange. De to knapper er nemme at kende fra hinanden.

I højre side har du så hul til at føre håndledsremmen ind, så du kan have DJI Osmo Pocket 3 sikkert om håndleddet og den ikke falder af. I modsatte side har du så plads til microSD-kortet som du skal bruge til optagelse af dine videoer eller billeder.

På toppen af Osmo Pocket 3 er der et lille kamera på gimbal, som så drejer i henhold til dine bevægelser og indstillinger. Det kan ikke dreje hele vejen og når den når til ydrepunkt fortæller den dig det via den to tommer store OLED skærm, der i øvrigt står knivskarpt.

Det medfølgende tilbehør vil jeg ikke kommentere i detaljen, men der er meget af det og alt sammen med til at forbedre oplevelsen. Eksempelvis synes jeg, med mine store hænder, at de to håndgreb er uundværlige da Osmo Pocket 3 ellers er en tand for lav til at jeg kan holde om den behageligt og samtidigt styre skærmen.

Hvis du vil have ekstra langt greb, så kan du også montere tripodden, som sammenfoldet også agerer som et forlænget greb. Det længere af de to greb har et indbygget batteri i øvrigt og en designmæssig genialitet efter min mening er at selvom du oplader gennem dennes USB-C port, så prioriterer den at oplade selve batteriet indbygget i kameraenheden før den begynder at oplade håndgrebet.

De forskellige tilbehørsdele du kan sætte på forbinder til kameraet på forskellig vis. Tripod skrues fast med gevind mens de to håndgreb klikkes fast og den medfølgende ekstra linse påmonteres magnetisk. Det kræver at man lige lærer delene at kende og deres forskelle, men synes selv det giver mening.

Mikrofonen forbinder trådløst og kan have svært ved at trænge igennem vægge men virker ellers fint på fx Ballerup Gokart Center på hele banen uden afbrydelser på nær stykket mellem pitten og lokalet med de små radiobiler

Rejseetuiet eller tasken om man vil er ret praktisk. Den fylder ikke meget mere end at den kan være i en jakkelomme, så du kan reelt have alt udstyret med dig på farten. Du kan dog ikke have det beskyttende cover med i etuiet skal du have in mente. Apropos plads så nævner producenten på sin hjemmeside at Osmo Pocket 3 er velegnet til lommen, men efter min mening er det ikke et kamera man kan få ned i bukselommen. Så skal det også være jakkelommen at producenten henviser til uden at udspecificere denne del.

Generelt set er designet af Osmo Pocket 3 Creator Combo’en ret fedt og det hele fremstår lækkert og ensartet. Det er altså ikke sådan at selve kameraet føles utrolig lækkert og så tripodden virker som om det er produceret på en femte fabrik.

Funktionalitet

Med Osmo Pocket 3 Creator Combo får man den helt store startpakke at gå i gang med. Tilbehøret der følger med er med til at gøre det nemmere at lave videooptagelser. Det store spørgsmål er jo så, hvor gode bliver videoer og billeder med Osmo Pocket 3, hvilket jeg har gået lidt i dybden med i de næste par afsnit.

Der er et hav af indstillingsmuligheder på kameraet for så vidt angår optagelser, men også stille billeder. Billederne er måske mindre interessante for den målgruppe jeg forestiller mig er tiltænkt Osmo Pocket 3, men det er ret fed at man kan stille kameraet på stativ og så lade det lave en panorama i forskellige størrelser helt automatisk. Du kan også holde kameraet i hånden så længe du står stille. Kameraet leder så selv efter afgrænsninger og laver ét stort billeder ud af de billeder den tager.

Gokart ræs i Ballerup Event Center

Det med afgrænsninger gør Osmo Pocket 3 ret godt var min oplevelse. Jeg lavede eksempelvis videoer, hvor jeg lavede time lapse fra et bestemt sted og jeg kunne sagtens holde kameraet i hånden uden at videoen tog mine rystelser med. På videoen som varende nogle sekunder, men som jeg var adskillige minutter om at optage virkede det som om kameraet stod helt stille.

Denne egenskab synes jeg at Osmo Pocket 3 gør ret godt også når jeg optager almindelige videoer og er i bevægelse. Her er kameraet godt til at stabilisere bevægelser, så det hele virker “smooth” så at sige. Stabiliseringen er ret god og med Osmo Pocket 3 så har du også forskellige måder at følge et objekt på. Du kan enten lade kameraet følge et bestemt ansigt eller det ansigt, der er tættest på kameraet. Så skal du blot sørge for at dreje kameraet tilpas nok til at det kan følge med objektet for kameraet er “intelligent” nok til at det ikke vil filme sig selv, så du må holde objektet indenfor disse usynlige rammer, hvilket jeg syntes gik ganske fint.

Det jeg til gengæld syntes var svært med Osmo Pocket 3 var at når jeg sådan manuelt gerne ville følge med et objekt, så gav kameraet mig for meget modstand til tider, så objekter, der var hurtigt i bevægelse var svære at holde i centrum af videoen. Det fremgår eksempelvis tydeligt i nedenstående video af en gokart. Jeg lavede flere forsøg og nedenstående er det som lykkes bedst uden at det gik helt som jeg ville det.

DJI Osmo 3 håndtering af nat – første video fra bil anden fra gaden

Billedekvaliteten synes jeg ikke at kunne anfægte. Der er en del indstillinger at vælge imellem og det gør dig i stand til at udnytte dit microSD kort eller ikke for den sags skyld for ikke alle hastigheder af microSD-kort kan klare den hurtige optagelse af 4K video, som Osmo Pocket 3 kan.

Jeg forsøgte mig med de forskellige accessories, der følger med i Creator Combo pakken og det gør virkelig en forskel. Især den trådløse mikrofon var nem og brugbar for den lod mig optage brugeren og den lyd, som foregik omkring denne i stedet for det omkring mig som filmer. Det er ret smart og så er mikrofonen ret kompakt. Windscreen filteret var dog en smule for nemt at tage af så den skal man lige passe lidt ekstra på.

DJI Osmo 3 – slow motion (Ballerup Event Center)

Der er mulighed for at optage mens skærmen ligger vandret men også oprejst. Hvis du har kameraet tændt med skærmen vandret skal du bare huske at afbryde nedslukningen når du drejer den i oprejst tilstand.

Jeg synes i øvrigt det er ret smart at når du slutter grebet med indbygget batteri så prioriterer den at overføre strøm til selve kameraet i stedet for at bruge af batteriet direkte fra håndgrebet.

DJI Osmo 3 kan også tage stilbilleder af tossede børn naturligvis

Nu er jeg ikke den store content creater mig selv, men jeg kan sagtens forestille mig at designet og de mange indspilningsmuligheder giver god mening for folk, der laver medier på farten. Det kræver lidt træning og tålmodighed at mestre gimballen og hvordan den arbejder (og nogle gange modarbejder) dine bevægelser, men helt generelt så synes jeg at der er meget man kan med Osmo Pocket 3, selvom indlæringskurven kan være en smule stejl til tider.

Du kan beskytte Osmo Pocket 3 i det medfølgende etui eller coveret, men under brug er der ikke meget beskyttelse at hente. Umiddelbart er det heller ikke muligt at tage kameraet med under vandet og optage for der er (i hvert fald for nuværende) ikke noget undervansetui og kameraet er sig selv heller ikke vandtæt.

Konklusion

Kort fortalt så er Osmo Pocket 3 et ret genialt kamera. Jeg elsker at det er utraditionelt i designet, så det fordrer at man går med det i hånden og optager mens man har fuldt overblik over det man filmer og så følger kameraet for det meste med i hvad der foregår og intelligent afgrænser og stabiliserer. Det kræver lidt træning, men helt generelt et ganske fornuftigt kamera. Selv ille jeg anbefale Creator Combo pakken, da denne indeholder en del mere udstyr både til optagelse men også til opbevaring og nemmere styring, men det kommer naturligvis an på hvad du skal bruge det til

Positivt

  • God billedekvalitet
  • Batteritid
  • Nem at håndtere (lidt sværere at mestre)
  • Mange indstillingsmuligheder og optagemåder
  • Kvalitet

Negativt

  • Ikke vandtæt
  • Ikke helt så nem at anvende (indlæringskurve)

Pris og tilgængelighed

Set til 4.189 for kamera og 5.289 som Creator Combo (klart at anbefale sidstnævnte)

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har fået den helt store pakke ind ad døren fra DJI, som har udstyret os med en creator bundle eller combo som de kalder det på deres nyeste kamera. DJI Osmo Pocket 3 er en lidt særlig konstruktion for så vidt angår disse...Test: DJI Osmo Pocket 3 Creator Combo