mandag, november 18, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Creative Outlier Go

Test: Creative Outlier Go

Creative byder på et nyt trådløst sæt øretelefoner, hvor designet er en smule atypisk, idet de ikke sidder i ørerne til trods for at det er små true wireless. De har dog en hank til at gå omkring øret og hænge fast omkring dét. Vi har set nærmere på Outlier Go i denne omgang.

Hvad er der i æsken?

I efterhånden klassisk Creative maner, så leveres Outlier Go i en lille æske, som er meget basal på nær at den har Creatives orange farve på ydersiden. Indholdet er skrabet til at spare på pris og miljø, mens det udpakkede består af selve øretelefonerne, ladeetui, ladekabel og lidt papirer.

Design

Outlier Go er et par trådløse sorte øretelefoner, hvor hovedparten af konstruktionen består af plastik og så er der sikkert en del metaller indeni. Alligevel formår Creative at lave dem lidt lækre og det er egentlig, for mig, kun etuiet, der virker lidt billigt i designet. Selve øretelefonerne er fint lækre både at se og røre ved.

Creative klader designet “ørekrogskoncept” og det er egentlig meget sigende. De to kroge er i øvrigt i centrum af designet af Creative Outlier Go. Deres kroge er nemlig tredelte. Først og fremmest er hanken omkring øret af silikone, så den burde være relativt behagelig for de fleste.

Dernæst så kan du vippe øretelefonerne på selve krogen, så du rammer bedst ind i dit øre. Vi har alle forskellige ører. Ligesom vores fingeraftryk er unikke er vores øregange det også. Derfor kan du i flere niveauer indstille vinklen på Outlier Go. Du kan så som det tredje også vippe øretelefonerne indad og udad for netop at ramme nøjagtig den pasform, der passer dig.

Selve lyddriveren på Outlier Go er relativt bar og synlig. Ikke helt, men det får designet det til at virke som og det er en ret fed detalje at det ikke bare er er nogle prikkede huller.

Fordi øretelefonerne er som de er med krog, så fylder etuiet også helt naturligt mere end det man måske er vant til fra “traditionelle” true wireless in-ears. Til gengæld har Creative husket at gøre den flad, så den alligevel ikke føles tung eller klodset i lommen eksempelvis.

Funktionalitet

Apps til øretelefoner har ikke altid været smarte, men når de giver dig mulighed for at indstille, hvad knapperne på selve øretelefonerne skal gøre, så er jeg selv stor fan. Det gør at jeg kan sætte de funktioner på som jeg bruger oftest og så kun være lidt irriteret af at knapperne er touch og jeg føler jeg banker mig selv på siden af hovedet når jeg skal trykke dem.

Creatives app er en tand langsom i optrækket når man skal ind og lave sine indstillinger, så det er heldigvis ikke noget man forventes at skulle gøre for ofte. Udover at kunne styre hvad knapperne gør så kan du ikke andet end at ændre til en af de predefinerede equalizere.

Opsætningen er dog mulig uden app, men jeg synes faktisk den er et fint supplement. Dog brugte jeg kun appen i starten og under opsætningen. Derefter var jeg kun inde for at kunne undersøge lidt om hvordan den var at bruge for at kunne skrive dette review. Det er rart den er der, men altså ikke en absolut nødvendighed.

Til tider hændte det dog også at Creative Outlier Go kun forbandt den ene øretelefon til min telefon og den anden skulle jeg så hen og vække ved at holde min finger på touch knappen i et par sekunder. Så helt perfekte er de ikke under brug hellere.

En ny trend indenfor øretelefoner er at de understøtter multipoint og der skuffer Outlier Go heller ikke. Du kan nemlig forbinde dem til to enheder på samme tid og så skifter de selv imellem. Det er med Outlier Go ikke en helt smertefri proces. Nogle gange ville de ikke skifte tilbage til den enhed jeg havde lyst til at lyden skulle komme ud af og så skulle jeg have dem ned i etuiet igen for derefter at koble dem til igen. Det skete fx hvis jeg lyttede til musik over computeren og nogen ringede på min telefon.

Komfort

Jeg valgte at have Creative Outlier Go på i løbet af dagen. Simpelthen for at mærke om krogene var til at holde ud at have på hele dagen. Det viste sig at det var dé, men til gengæld så hviler øretelefonerne en smule løst på ørerne. Det resulterer i at når jeg bukker mig forover så tror jeg de er på vej til at falde af, selvom de nærmest ikke kan falde af. Jeg prøvede sågar at lave en salto uden at de faldt af, men følelsen var der ikke desto mindre.

Så komforten får et plus for at de er lette og behagelige, men måske kunne de godt sidde en smule tættere på ørerne.

Lydkvalitet

Det åbne design har sine fordele ved at lyden ikke bliver “lukket” inde, men det betyder så i Outlier Gos tilfælde også at en del af lyden forsvinder ud i luften så at sige. Det bemærkes ved en lidt fraværende bass, som egentlig er der når man trykker øretelefonerne helt hen til ørerne. Lyden i Creative Outlier Go er lidt hul, hvis jeg skulle beskrive den med et enkelt ord. Der er en fraværende diskant, som påvirker resten af lydbilledet.

Overordnet set er lyden dog acceptabelt detaljeret og klar. Det er ikke prangende og Outlier Go bliver slået både af mange af producentens egne andre produkter og konkurrenternes. Det skyldes mest at det åbne design placerer lyden en smule for langt væk. Måske er det mine ørers design, der gør at det bliver sådan dog. Det er ikke kun dette, der gør at lyden bliver en smule tam for selv når jeg bringer driverne tættere på ørerne, så mangler jeg den klarhed jeg ellers ved Creative plejer at levere.

Mikrofon

Du kan godt bruge Creative Outlier Go til at snakke i også. Den er udstyret med mikrofoner, men jeg ville dog ikke nødvendigvis nævne dét som dens primære attribut da mikrofonkvaliteten er ret dårlig. Du kan lytte til min indspilning med Outlier Go i nedenstående klip. Jeg bliver dog også nødt til at nævne at jeg havde adskillige samtaler, hvor folk nævnte at de ikke kunne høre mig selvom Outlier Go var valgt som headset. Det skete både over telefon og Teams et par gange.

Batteritid

Når man tager Outlier Gos størrelse i betragtning, så er de noget større end de in-ears jeg har testet en del af. Alligevel formår Outlier Go kun at love op til 6 timers afspilning per opladning af øretelefonerne.

Ganske vidst kan du få genopladet dem gennem etuiet yderligere tre timer og dermed få cirka 26 timer. Det er i teorien også korrekt, men i praksis får jeg lidt over to opladninger fordi etuiet aflader når det ikke bliver brugt. Jeg får dermed nok snarere 15 timers batteritid per fuld opladning på den måde jeg brugte dem på og ud fra de beregninger jeg har lavet.

Dermed ikke sagt at det er lidt for det ville betyde ret mange dages musik for mit vedkommende. Jeg nævner blot at jeg havde forventet mere når nu de fyldte mere.

Konklusion

Hvis du leder efter et par hovedtelefoner til brug udenfor, hvor du samtidigt har behov for at kunne være i kontakt med dine omgivelser, så byder Creative Outlier Go på et åbent true wireless design, der skiller sig lidt ud fra mængden. Det gør det ved at have et såkaldt krog-design, hvor øretelefonerne hænger fast omkring dine ører, så du ikke mister dem under løb, sport eller anden brug. Lyden lider en smule under det åbne design, men overordnet set synes jeg at man til prisen får et ret fedt og anderledes produkt. Jeg døjer selv med at finde et par in-ears der gider sidde fast i mine ører og med Outlier Go har man slet ikke dén udfordring.

Pris og tlgængelighed

Set til 59,99 EUR på Creatives officielle shop (cirka 449,-)

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Creative byder på et nyt trådløst sæt øretelefoner, hvor designet er en smule atypisk, idet de ikke sidder i ørerne til trods for at det er små true wireless. De har dog en hank til at gå omkring øret og hænge fast omkring dét....Test: Creative Outlier Go