tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Cooler Master MasterLiquid ML240L Core

Test: Cooler Master MasterLiquid ML240L Core

For dem der bygger deres egen PC og gerne vil have et AiO system til køling, så er der nyt fra Cooler Master i form af deres MasterLiquid ML240L Core, der har fået en både designmæssig såvel som teknisk opgradering. Vi ser nærmere på den i denne test.

Hvad er der i æsken?

De mange dele, der følger med foruden selve pumpen og radiatoren er pænt pakket ned i en æske, der godt kunne trænge til at få al plastikken væk snarest muligt med den stigende fokus på miljørigtige løsninger. Udover det nævnte, så har du to blæsere, montering til diverse sockets,CryoFuze kølepasta, skruer, kabler og fordelere, kabelsamlere og en manual.

Specifikationer

  • Understøttede CPU Sockets: LGA1700, LGA1200, LGA1151, LGA1150, LGA1155, LGA1156, AM5, AM4, AM3, AM3+, AM2+, AM2, FM2
  • Radiator materiale: Aluminium
  • Radiator dimensioner: 277 x 119,6 x 27,2 mm
  • Blæser dimensioner: 120 x 120 x 25 mm
  • Fane hastighed: 650 ~ 1750 RPM
  • Fan airflow: 71,93 CFM (Max)
  • Fan støj: 27,2 dB (Max)
  • Fan MTTF (levetid): 160.000 timer
  • Pumpe dimensioner: 81 x 76 x 47 mm
  • Pumpe støj: 12 dBA (max)
  • Pumpe MTTF: >70.000 timer
  • Garanti: 3 år

Design

I denne omgang har Cooler Master valgt at drosle lidt ned på RGB-effekterne og ML240L Core er derfor en smule mindre farverig end en del af de øvrige AIO løsninger fra producenten. Det resulterer i at der på selve pumpen kun er et lille Cooler Master logo, som lyser op, mens blæserne er dem, der sørger for det nærmest obligatoriske lysshow ellers.

Til gengæld er vores testeksemplar af ML240L Core i deres hvide udgave (fås også i sort), så lyseffekterne grundet refleksion rent faktisk slet ikke er så ringe endda, som Niels Olsen ellers ville sige det. At overfladen er en smule plastik hist og her kan godt fanges under montering og mens man har køleren i hænderne, men efter det ender i kabinettet ligger man ikke mærke til den del mere.

Selve blæserne nævner Cooler Master i øvrigt er i et nyt design, mens jeg ikke selv kan se den store forskel i selve designet foruden farven. Derfor glæder jeg mig til at høre og eventuelt mærke, om de giver nogen forskel ydelsesmæssigt.

Der hvor ML240L Core er fornyet er på selve pumpen, som nu er en Gen S Dual Chamber, som i øvrigt også er fornyet i bunden, hvor den skal være mere målrettet mod varmepunkterne fra CPU’en. Hvordan det virker i praksis har jeg ikke fået yderligere detaljer på, så endnu et element, hvor temperatur og støj kommer til at tale på vegne af kølesystemet.

Selve radiatorerne har fået en større overflade, hvilket alt andet lige bør betyde at den varme væske bør blive endnu køligere inden den når retur til pumpen. Eftersom radiatoren har stort set samme størrelse som den i nævnte ML240R, så er den større overflade ikke noget jeg ville have lagt mærke til og har ikke den gamle køler til sammenligning.

Designmæssigt synes jeg det er det hvide, der kommer til udtryk og gør at MasterLiquid ML240L Core fremstår utrolig flot til trods for at man altså har valgt en lidt mere minimalistisk tilgang. Selv synes jeg at det er et ret vellykket resultat, da jeg er stor fan af minimalisme.

Funktionalitet

Med moderne bundkort, som er udstyret med en ARGB controller eller input, så er ML240L Core relativt plug and play. For mit vedkommende er setuppet en maskine med AMD processor og så skulle jeg blot have de rigtige beslag på selve pumpen og hægte det fast. Naturligvis skal man lige huske at tage den beskyttende folie af pumpen og smøre kølepasta på CPU’en. Jeg forestiller mig at processen er nem med Intel også, selvom det dér er nødvendigt at indstille afstandsstykkerne også.

Udover at du skal tilslutte pumpen og de to blæsere til bundkortet så computeren kan fortælle dem, hvor hurtigt og kraftigt de skal køle, så har alle tre elementer også RGB-tilslutninger. De to blæsere har en Y-splitter til strømmen, mens RGB tilsluttes på en tre-splitter for alle tre. De sluttes så til samme port på selve bundkortet. Hvis du har flere RGB-controllere kan du også separere lyset på de tre enheder og styre dem individuelt, men uanset hvad så betyder det at der er lidt kabelføring i kabinettet med et system som ML240L Core.

Inden vi går til selve test med ML240L Core, så er det nævneværdigt, hvilken computer enheden er bygget ind i. Med køling er det som så meget andet når det kommer til PC builds afhængigt af en masse flaskehalse. Den ydelse jeg får med denne køler er ikke nødvendigvis den samme, som en anden bruger vil opleve.

  • CPU: AMD Ryzen 5 5600X 3,7 GHz / (OC 4,5 GHz)
  • Motherboard: ASUS TUF GAMING X570-PLUS WiFi
  • GPU: Sapphire RX6900XT Air
  • RAM: 32 GB Kingston HyperX Predator RGB
  • PSU: be quiet Straight Power 11 1200 Watt Platinum
  • Kabinet: Cooler Master MasterCase Pro 6

Det som fanger mig mest ved Cooler Master ML240L Core er hvor stille den er under drift. Måske jeg var uheldig med min tidligere ML240R RGB, som godt kunne høres under drift, men med ML240L Core kan jeg sagtens sidde uden headset på og ikke blive generet af hverken pumpe eller blæserne på radiatoren.

For så vidt angår selve ydelse, så er nedenstående de resultater jeg fik ud af systemet. Jeg havde en peak ved et overclocked system på 91 grader, men det varede ganske kort og faldt så ned igen til en mere spiselig temperatur. Det er et efter min vurdering godt resultat ML240L Core præsterer og jeg ville ikke være nervøs ved at køre et overclocked system skulle jeg have behov for det.

Screenshot 2023 06 01 at 120617

Du får nu i øvrigt med ML240L Core tre års garanti modsat eksempelvis ML240R RGB, hvor du “kun” fik to år. Det er et godt tegn for det betyder også at Cooler Master selv tror mere på kvaliteten af det produkt de leverer.

Konklusion

Der er virkelig ikke meget, der taler imod Cooler Master MasterLiquid ML240L Core, der koster det den skal, ser rigtig flot ud (i hvert fald i vores hvide eksemplar), er ret stille under drift og så køler den ganske glimrende. Der er vel ikke meget mere at bede om i en AIO køler, så her har Cooler Master igen gjort det godt. Der er designmæssigt tale om en minimalistisk tilgang, men jeg er fan. Det hvide design gør nemlig at RGB-effekterne reflekterer og mit åbne kabinet ser på en eller anden måde friskere ud. Alt i alt en god køler som klart er anbefalelsesværdig.

Positivt

  • God ydelse
  • Stille
  • Flot design
  • Nem at sætte op (om end der er en del kabler)

Negativt

  • Materialer føles lidt billige til prisen (nålen i høstakken)

Pris og tilgængelighed

Set til 799,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

For dem der bygger deres egen PC og gerne vil have et AiO system til køling, så er der nyt fra Cooler Master i form af deres MasterLiquid ML240L Core, der har fået en både designmæssig såvel som teknisk opgradering. Vi ser nærmere på...Test: Cooler Master MasterLiquid ML240L Core