onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Cooler Master Masterbox 600 kabinet

Test: Cooler Master Masterbox 600 kabinet

Vi er blevet bestykket med Cooler Masters nye Masterbox 600 kabinet, så hvis du skal til at bygge din egen PC er der måske inspiration og svar at hente i vores test her.

Hvad er der i æsken?

Æsken til Masterbox 600 er ikke noget særligt. Det er heller ikke at forvente for størrelsen af kassen gør at de fleste nok forventes at smide dem ud og den består blot af genbrugspap på ydersiden og så lidt flamingo indvendigt. Indholdet består så af selve kabinettet, manual og så diverse skruer, strips og adaptere til montering af harddiske, således at harddisk-montering kan foregå skrueløst.

Vi er af ASUS også blevet udstyret med deres TUF Gaming Z790-BTF WiFi bundkort. Hvorfor de to enheder er relevante at teste sammen kommer vi nærmere ind på lidt senere.

Specifikationer

  • Farve: Fås i hvid og sort (testeksemplar i hvid)
  • Materialer: Stålkonstruktion med plastikelementer
  • Dimensioner: 434 x 230x 481mm (L x B x H)
  • Motherboard understøttelse: ATX, Micro-ATX, Mini-ITX, E-ATX (op til 30,5×27,7 cm), understøtter i øvrigt bag-forbundne bundkort
  • Expansion slots PCI: 7
  • Input: 2x USB 3.2 Gen 1 Type A, 1x USB 3.2 Gen 2 x 2 Type C, 1 x Audio
  • Præinstallerede faner:
  • For: 140mm x 3
  • Bag: 120mm x 1
  • Blæserunderstøttelse:
  • For: 120mm x 3 / 140mm x 3
  • Bag: 120 x 1 / 140mm x 1
  • Top: 120 x 3 / 140 x 2
  • Vandkøling support: For: 120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm, 420mm (Limit: 45714027mm) Top: 120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm
  • CPU-køler: 170mm
  • PSU: 170mm (eller 210mm når man tager HDD-case ud)
  • Grafikkort: 360mm (eller 410mm uden frontkøler)
  • Kabelføring: 33-35mm
  • Støvfiltre: Top og bund
  • Strømforsyning: Montering i bunden, ATX
  • Ekstra: Hærdet glas i sidepanel, ARGB controller

Design

Som det fremgår af specifikationerne foroven, så er Masterbox 600 mulig at købe i sort eller hvid udgave. Vores hvide udgave er en god blanding mellem metal og plastik samt et plexiglas sidestykke, som gør at du kan kigge ind i selve kabinettet.

Det er et kabinet, som er konstrueret til at se ud af mere ment på den måde at kigger man på kabinettet fra afstand, så er det ret lækkert om end minimalistisk og simpelt i designet. Det er først når man begynder at håndtere det og får dets komponenter mellem hænderne at man mærker det egentlig ikker er så robust og materialerne virker en anelse billige.

Sidestykket modsat glasset er eksempelvis utrolig nemt at bøje og jeg tror man nemt kan komme til at bøje det eller skade det, hvis ikke man håndtere det korrekt. Som det fremgår af nedenstående billede, så flugter kanten af netop dét sidestykke ikke helt med frontstykket når man får det monteret på. Det var dog ikke noget jeg bemærkede før efter at have haft det af og på, så det kan også sagtens være mig, der har forårsaget det.

Fronten er udstyret med et mesh, så der er luft igennem til de indre komponenter og allerede fra fabrikken er Masterbox 600 udstyret med tre store 140mm blæsere i RGB. Det virker til at de har hul nok til at kunne trække frisk luft ind i kabinettet i hvert fald.

På bagsiden er der ligeledes en RGB blæser monteret, men denne måler 120mm og skubber så luften frit ud bagved. På bagsiden har man også PCI-slot coversene, som er af metal og disse skal man fjerne inden man monterer sit bundkort, da de kan være nær umulige at fjerne efterfølgende, især hvis man ikke vil skade sit bundkort. De er i øvrigt ikke mulige at sætte på igen efter man har fjernet dem, så hvis man fjerner et PCIe kort i sin setup vil man fortsat have et hul bagpå til det.

Toppen har et magnetiseret støvfilter, som du kan fjerne, men kabinettet ser noget pænere ud med det på. Også på toppen, der finder du portene, som kabinettet her er udstyret med og består af 2 x USB-A, 1 x USB-C, et 4-pin jack og tænd/sluk knappen. Du har også en lille “reset” knap, men ab fabrik er denne koblet til den invendige RGB-controller, så du kan skifte effekter på lyset i stedet for. Jeg kender alligevel ikke mange, der bruger deres reset-knap på deres desktops.

Jeg føler selv at et kombostik til audio ikke er vejen at gå på en desktop, hvor man har plads til at separere mikrofonen fra hovedtelefonerne, men det ser nok lidt pænere ud med et hul kontra to.

At åbne Masterbox 600 op er relativt nemt. Det kræver blot tre skruer idet glaspanelet “klikkes” ud og så står man tilbage med et kabinet, der har plads til det meste. Dens es i ærmet er dog at den er klar til bagforbundne bundkort, som det ASUS Z790-BTF vi har fået lov at låne sammen med vores kabinet. Back connect support hedder det når kabinettet har plads til at et kabinets strømkabler forbindes via bagsiden og ikke fronten. Det er derfor Masterbox 600 har mellem 33-35 mm plads til kabelføring på bagsiden, så du kan gemme endnu flere kabler væk fra din front. Der er på den anden side 170mm til din CPU-køler, hvilket burde være nok til det meste, men er eksempelvis mindre end de 190mm jeg har i mit Mastercase Pro 6.

På indersidens frontside er det nederste skærmet af, så man ikke kan se ind til strømforsyningen eksempelvis. Det er ærgerligt for dem, der har investeret i en PSU med nogle flotte farver eller sågar RGB-lys, men personligt synes jeg klart det er pænest sådan her.

De to hvide kabler til USB, som er lidt tykkere og monteret på kabinettet fra start er lidt tykke og høje i det så det er med nød og næppe at disse kan presses ind . Det kræver at man trykker dem lidt med kabinettets sidepanel og det burde derfor enten være mere fleksibelt eller vinklet halvfems grader for at gøre denne del nemmere.

Helt generelt synes jeg godt om det minimalistiske design af Masterbox 600, som kun bliver endnu pænere af at man bygger sin PC op med et bundkort, der peger bagud, så at sige. Som det fremgår af billederne jeg har taget, så kan selv dem med manglende kabelføringsevner formå at gøre dette build pænt.

Funktionalitet

Det er lidt noget andet at skulle bygge sin PC op med kabler fra den ene side og komponenter fra den anden. Det kræver en lidt anden tilgang, men heldigvis er det faktisk nemmere sågar når først man har lavet sin plan for hvordan tingene skal se ud. Kablerne kan man så også undlade at gøre ligeså pæne som man ellers ville være nødsaget til, fordi man nemmere kan gemme dem væk.

Det er dog ikke kun bagudvendte bundkort at Masterbox 600 understøtter, så der medfølger også strips til at fastgøre kabler med og gøre det hele pænt i både den ene og den anden måde at opsætte på.

I bunden er der plads til det meste og jeg havde en 1200 be quiet PSU, som der også var plads til. Den er dog også under de dimensioner som Masterbox 600 påstår at have plads til til trods for at mine kabler fylder en del.

Hele opsætningen er ret nem med Masterbox 600. Det kan godt mærkes på visse elementer at kabinettet er billigere af støbning, men når det hele er samlet og sat sammen så er de vigtige komponenter stadig robuste og selve konstruktionen føles ikke svag, hvilket for mig er en vigtig parameter.

Jeg er ikke udstyret med en præcis nok støjmåler, men med det blotte øre føler jeg at Masterbox 600 er en smule højlydt med sine fabriks.blæsere monteret. I det mindste er der blæsere med og de er påmonteret på forhånd. Du har så valget om at skifte til noget andet om du vil, men umiddelbart virker de til at have et fint nok airflow. Jeg oplevede kun én enkelt grads forskel i min CPUs varme kontra den Mastercase Pro 6 jeg nævnte. Grafikkortet var til gengæld i snit 2-3 grader højere, hvilket sagtens kan skyldes kabinettet er Mid-Tower og har lidt mindre friluft under grafikkortet, men stadig ikke noget alarmerende.

Det jeg til gengæld ikke var fan af var Masterbox 600s støvfilter i bunden. Toppen var nem at tage af og rengøre da den hægtedes fast med magneter, men i bunden var en anden sag. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så kommer et støvfilter til at fange støv og så er det rart at kunne rense det i ny og næ. Den opgave er ikke gjort nem med Masterbox 600 og kræver du tipper kabinettet og støvsuger ind under.

Konklusion

Uanset om du skal bruge et kabinet til “almindeligt” byg eller til et bundkort som ASUS Z790-BTF, så er Cooler Master Masterbox 600 et kig værd. Eftersom der ikke findes mange kabinetter, der understøtter disse BTF og har pladsen til kablerne bagtil, så er det simple og efter min mening ret flotte design noget der gør kabinettet her ret attraktivt. Hvis ikke det skulle være prisen alene, som i øvrigt slet ikke er dårlig når man tænker på at det både ser flot ud, støjer dog lidt, har godt airflow tilsyneladende og så medfølger der sågar fire blæsere med RGB ab fabrik. What’s not to like? Jeg er i hvert fald fan og vil kun påpege at hvis man nærstuderer materialerne, så føles det ikke så lækkert og veludført som en del af konkurrencen.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi er blevet bestykket med Cooler Masters nye Masterbox 600 kabinet, så hvis du skal til at bygge din egen PC er der måske inspiration og svar at hente i vores test her. Hvad er der i æsken? Æsken til Masterbox 600 er ikke noget særligt....Test: Cooler Master Masterbox 600 kabinet