torsdag, december 19, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Cooler Master CK720 tastatur

Test: Cooler Master CK720 tastatur

Så er Cooler Master klar med et tastatur til den seriøse bruger, hvor du kan skræddersy din tasteoplevelse som du har lyst. CK720 tastature er nemlig med mulighed for at du kan skifte både kabel, keycaps og switche, såvel som rammen omkring tasterne skulle du have lyst. Vi har set nærmere på det i denne test.

Hvad er der i æsken?

Den lille æske til CK720 er relativt høj og gemmer på selve tastatur, USB-C til -A kabel og en keypuller. Der er altså ikke meget andet i æsken foruden manualen, men vores testeksemplar var dog leveret med et ekstra kabel i lilla, hvilkter er Cooler Masters ikoniske farve og kablet alene ser vold lækkert ud.

Design

Med Cooler Master CK720 er der tale om et såkaldt 65% størrelse tastatur. For dem, som ikke ved, hvad det betyder er det 65% af tasterne og størrelsen på et fuld størrelse tastatur med numeriske taster og hele pivtøjet. Det vil altså sige at du opnår noget kompakthed, men skal leve med at du “mangler” nogle taster.

Foruden selve størrelsen er der dog ikke gået på kompromis på formen, som er lavet ret robust og med en stor del af tasterne og genvejene gemt bag FN-tasten. FN tasten, som i øvrigt er bestykket med et omrids af Cooler Master logoet i stedet for teksten FN.

Du kan få CK720 i både mørk og lys udgave, hvor det ikke kun er tasterne til forskel, men også den ydre skal. Vores udgave var den mørke, men det fede er jo så at du kan tage keycaps af og skifte til andre, som passer mere til det du ønsker.

Det specielle ved CK720 er så at du også kan tage selve de mekaniske switche af og så få dem skiftet. Det vil sige, kort sagt, hvis du køber et tastatur med clicky switche, så kan du skifte det til et lineært et af slagsen. Det er ikke en så hurtig proces og man skal nok afsætte et par timer til opgaven, men den er mulig. Jeg døjede selv lidt med at tage coveret af, som skal tages af for at du kan komme ind til switchene. Jeg knækkede også en enkelt holder, som dog ikke virkede til at have indflydelse på selve robustheden eller designet.

Cooler Master har genbrugt lidt af skallen til CK720 fra tidligere modeller af deres tastaturer og det er måske ikke noget alle vil sætte lige meget pris på. Det ses når man fjerner det lille låg, hvor man skal ind til mekanismen til at fjerne låget med, så er der udskæringer til de trådløse versioner af samme størrelse tastatur.

Selve konstruktionen af Cooler Master CK720 er ret robust. Jeg forsøgte at vride tastaturet mellem hænderne uden at det afgav nogle knirkende lyde, der kunne indikere det var ved at gå i stykker. Selve byggekvaliteten er jeg dermed ret begejstret for. Det til trods for at switchene altså kan tages af.

CK720 er med RGB belysning i tasterne og du behøver ikke at installere nogen software for at skulle ændre indstillingerne. Vanen tro, som altså er noget Cooler Master har vist de kan finde ud af før, så er det muligt at installere og styre både belysning og makroer via selve tastaturet.

Kablet på bagsiden er som indikeret aftageligt og det betyder at du kan skifte til et andet kabel om du vil, men det har også den fordel at kablet ikke så nemt knækker og går i stykker, hvis du husker at tage det af under transport.

CK720 er ikke udstyret med mange dedikerede genvejstaster. Tværtimod, så er der kun én tast oppe til højre, som er en drejeknap, som du dog også kan trykke på. Denne kan modsat de øvrige taster og switche ikke skiftes.

Ved siden af piltasterne på CK720, så er der to små lysdioder, som fortæller dig om dine genveje virker med Mac eller Windows. Det er en ret fed feature at du sådan seamless kan skifte mellem OS. Det er måske mig, der synes dét fordi jeg netop skifter mellem de to operativsystemer i min dagligdag.

På undersiden er CK720 udstyret med fødder, der har to niveauer. Det vil sige du kan indstille tastaturet i hele tre vinkler og finde den position, der behager dig bedst.

Ekstra kabel som kan købes separat til dette og andre USB C tastaturer

Funktionalitet

Cooler Master CK720 er plug and play. Du behøver altså ikke installere en app for at kunne bruge den. Du har fire profiler du kan indstille og ved at holde den rette tastekombination inde, så får du også reset de genveje og makroer du måtte have lavet, så du er kørende tilbage fra udgangspunktet igen. MasterPlus softwaren er måske heller ikke alles kop te i øvrigt og jeg ville nok ikke selv installere den når nu CK720 er så nem at bruge uden. Det skulle da lige være for at kunne sætte belysningen op nemmere end det kan gøres via genvejene på tastaturet.

Monteret med andet kabel købes separat

Det eneste jeg ikke er så stor fan af er dog at tastaturet standard har det sådan at volumenknappen har forskellige funktioner afhængigt af hvilken profil, som er aktiv. For mig betyder det at hvis jeg har Windows på profil 1 og MacOS på profil 2, så kan jeg på Mac ikke få lov at styre lyden via volumenknappen, hvilket ellers er det smarteste.

Fra fabrikken er CK720 udstyret med Kailh Box V2 switche. I mit eksempel et par clicky med taktil feedback også. Disse taster kan man hurtigt blive forelsket i, da de har en god vandring og føles ret ensartede under fingrene. For min smag måtte de gerne være en kende tungere at trykke på, men til skrivearbejdet er det faktisk ikke en udfordring. Jeg kunne sagtens både spille og skrive med disse switche. Personligt er jeg vokset lidt fra clicky, men det ville slet ikke gøre mig noget at skulle vænne mig til disse igen når de spiller så godt som de gør i CK720.

Med tiden er jeg i øvrigt blevet ret vild med de små og kompakte størrelser, som CK720 er, da de fylder mindre på skrivebordet og man på den måde kan få langt mere plads på selve skrivebordet eller til de store armbevægelser med musen. Jeg savner kun lidt de numeriske taster når jeg arbejder i excel-ark, men det er til at overkomme trods alt.

For så vidt angår tasteoplevelsen er den ret sublim. Jeg ville ønske det var en smule nemmere at tage topstykket af CK720, men man kan ikke klage over, hvor svært det er at fjerne keycaps eller switche, for dén del er ret nem.

Under gaming og skriveri oplevede jeg i øvrigt meget få fejlantastninger og dem der var lå helt på mig selv. For mine hænder og fingre er Cooler Master CK720 behagelig at skrive på og tasterne føles præcise og hurtige. Jeg er måske ikke professionel nok til at kunne mærke, hvis en tast ikke reagerer helt så hurtigt, men da det er kablet, så tvivler jeg på at der er noget reelt delay, som menneskets reflekser kan mærke.

Konklusion

Lige for nuværende tænker jeg at jeg har fundet mit yndlingstastatur. Ikke så meget fordi det kan moddes og ændres med switche og keycaps, for det kommer jeg måske ikke til at lege med foreløbig, men fordi det er så dejligt at skrive og spille på, har et robust og flot design, samtidigt med at det er simpelt. For at være fuldendt skulle det være trådløst og ikke kun via Bluetooth, men for dem der ønsker et kablet tastatur, hvor de kan øve sig i at modde inden de ofrer flere tusinde kroner på et sådant projekt fra bunden af, så er Cooler Master CK720 et brandgodt bud – der er dog en chance for at man ikke hopper videre fra det.

Positivt

  • Lækkert og robust design
  • Gode taster
  • God størrelse
  • Masser af genveje
  • Nem skift mellem MacOS og Windows

Negativt

  • Drejeknap forudbundet til profil
  • Lidt svært at tage topplade af

Pris og tilgængelighed

Set til 929,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Så er Cooler Master klar med et tastatur til den seriøse bruger, hvor du kan skræddersy din tasteoplevelse som du har lyst. CK720 tastature er nemlig med mulighed for at du kan skifte både kabel, keycaps og switche, såvel som rammen omkring tasterne skulle...Test: Cooler Master CK720 tastatur