onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserNetværkTest: ASUS USB-AC68

Test: ASUS USB-AC68

Trådløse netværkskort bliver bygget ind i det meste udstyr for tiden, hvor det naturligvis giver mening, men for ikke så længe siden, var det nærmest uhørt at disse fandtes i stationære computere. Selvom det er mere udbredt i dag, så er det ikke nødvendigvis gældende for den PC man netop har erhvervet sig og her kommer ASUS USB-AC68 ind i billedet. Den giver brugeren mulighed for at få WiFi på computeren med den nyere AC-standard og med en nem installation. Vi har fået lov at teste den og kommer her med vores vurdering.

Hvad er der i æsken?

For en USB adapter med netværksfunktion er kassen til ASUS USB-AC68 en smule stor, selvom den faktisk blot gemmer på selve enheden, en fod til adapteren, et USB-forlængerkabel og manual med driver på CD.

img_3840

Design og funktionalitet

Selvom ASUS USB-AC68 ikke er del af deres gaming ROG serie af produkter, så kunne man godt komme i tvivl om det med det sort-røde design, der præger denne adapter. Den er hovedsageligt sort med små røde detaljer på ydresiden og antennernes inderside når man folder dem ud.

img_3613

Umiddelbart ligner ASUS USB-AC68 en forvokset USB-stick, hvor der så er disse flapper på, som altså er antennerne. Antennerne kan enten foldes sammen omkring selve enheden, foldes ud til at stikke frem eller også kan de foldes helt ud til at stritte i nærmest hver sin side.

img_3612

Det interessante her er at hver måde, hvorpå antennerne kan placeres har et formål. Den mest kompakte og sammenklappede måde fylder naturligvis mindst, men har dermed også en dårligere dækning. Når man har ASUS USB-AC68 stikkende ud af sin stationære, eller sågar bærbare, så kan antennerne guides til at pege opad og igen forventeligt have et bedre signal. Vælger man i stedet at benytte den medfølgende fod til at placere ASUS USB-AC68 i, så kan antennerne foldes ud til at pege opad og opfange signalet på bedste vis. Der var under mine tests minimale forskelle i hastigheden på de tre brugsscenarier når jeg stod ved siden af routeren, men der var større afvigelse når jeg bevægede mig væk og det gjaldt for både hastighed og signalstyrke.

img_3614

Den medfølgende fod sammen med USB-kablet i en relativ god størrelse gør at man kan placere adapteren et sted, hvor den kan opfange WiFi signalet på bedste vis, hvis man nu skulle have sin stationære nedenunder et bord, hvor signalet måske ikke er nær så kraftigt.

img_3611

ASUS USB-AC68 er en dual-band enhed, hvilket gør at den kan forbinde til både gamle og nye routere. I øvrigt forbinder den til computeren via USB 3.0, således at denne port ikke er flaskehalsen. Dual-band er i øvrigt det som også gør ASUS USB-AC68 relevant for nogen der i forvejen måske allerede har maskiner med WiFi indbygget, men er af den gamle N-standard. Med ASUS USB-AC68 kan man dermed forventeligt få en højere overførselshastighed og netop overførselshastigheden har vi testet i nedenstående. Den viser sig at være acceptabel, men ikke prængende for ganske vist er der en samlet teoretisk overførselshastighed på op til 1900Mbps, men det er jo per bånd og man kan på maskinen forbinde til et bånd ad gangen.

Som altid er ens netværks hastighed afhængig af flaskehalsen og det kan være både router, WiFi-kort og computeren, hvilket man skal være opmærksom på. Dermed er ovenstående udtryk for den opsætning jeg har sat op i mit regi og man kan have en ganske anderledes oplevelse hjemme hos sig selv. Jeg vil dog pointere at jeg synes at ASUS USB-AC68 har et rigtig godt signal og den integrere fint med Windows 10s system for netværksopkobling, således at det ikke er nødvendigt at installere noget separat software for at det virker. Dette helvede kunne man nemlig godt frygte på andre systemer.

Herunder ses først testen ved forbindelse til AC-netværket:

 

2016-10-12-21_04_29-lan-speed-test

Dernæst ses resultatet ved forbindelse til N-netværket.

2016-10-12-21_30_32-lan-speed-test

Der er ikke så overraskende en stor forskel i hastighederne, men hverken den ene eller den anden hastighed overrasker positivt eller negativt. Der er med ASUS USB-AC68 uden tvivl tale om en hurtig dataoverførsel ved de rette forhold, men det er ikke nødvendigvis bedre end det jeg har oplevet med indbyggede netværkskort i enkelte computere. 

Konklusion

Hvis man mangler et trådløst netværkskort i sin computer, så er ASUS USB-AC68 en ganske simpel løsning. Den fylder en del af en adapter at være og især når man folder antennerne ud, men det er netop også disse antenner, som gør at ASUS USB-AC68 har et godt signal og opfanger den trådløse forbindelse. Antennerne kan justeres i forskellige vinkler så det passer optimalt til ens opsætning og med forlængerkablet kan man placere den mere optimalt end ens computer nødvendigvis er. Hastigheden på overførslen var middelmådig i min test af ASUS USB-AC68, men i og for sig acceptabel nok. Dækning og simplicitet er dog hvad ASUS USB-AC68 vinder på.

img_3839

[checklist]

  • Antenner og signal
  • Fod med forlængerledning for optimal placering

[/checklist][badlist]

  • Fylder en del af en WiFi-adapter at være
  • Overførselshastighed

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 554,-

Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Trådløse netværkskort bliver bygget ind i det meste udstyr for tiden, hvor det naturligvis giver mening, men for ikke så længe siden, var det nærmest uhørt at disse fandtes i stationære computere. Selvom det er mere udbredt i dag, så er det ikke nødvendigvis...Test: ASUS USB-AC68