tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS Strix Tactic Pro mechanical gaming keyboard

Test: ASUS Strix Tactic Pro mechanical gaming keyboard

1WP6YFbk61zz3x7b_setting_000_1_90_end_500

I ASUS seneste serie af gaming udstyr har man igen bevæget sig udenfor kabinettet og byder på tilbehør til optimering af gaming-oplevelsen, hvilket ASUS Strix Tactic Pro tastaturet med sine mekaniske taster er et bud på. Man kører samme design-stil og farvekombinationer som ved de andre produkter og blander det med funktioner, som gamere kan anvende til at gøre deres spil endnu bedre. Vi har kigget nærmere på ASUS Strix Tactic Pro og kommer her med vores vurdering af det.

Hvad er der i æsken?

Den ret så tunge æske gemmer på det ganske robuste og store ASUS Strix Tactic Pro tastatur, som også er årsagen til den nævnte vægt og foruden den finder man fire orange knapper uden angivelse, knap-fjerner, cd med drivere og hurtig-manual. Æsken er ganske standard med sort/grå og orange farvekombination med angivelse af tastaturets mange funktioner, så man kan læse om dem inden man vælger om man vil købe, skulle man altså stå nede i en butik.

Design

Med ASUS Strix Tactic Pro designet har jeg det lidt sådan at enten vil man elske eller også vil man hade det. Personligt synes jeg det er for spidst og ikke særlig diskret, men det kan være andre netop efterspørger noget, som udstråler at der er tale om et hardcore gaming produkt. Det jeg dog bliver nødt til at nævne er at det rammer temaet omkring “uglen”, som Strix står for, ganske fint. For de nytilkommende på Strix serien, så er “uglen” fra gammel romers og græsk tid og det dyr der symboliserede præcision og effektivitet, hvilket altså er hvad ASUS håber på at ramme med ASUS Strix Tactic Pro.

For at forklare ovenstående afsnit er det både nødvendigt og hensigtsmæssigt at komme lidt ind på detaljerne af selve designet. Det bør efterhånden være slut med at referere til IBMs gamle klassiker når man i dag skal i gang med at snakke om mekaniske tastaturer, dels fordi man har udviklet dem så meget og dels fordi det nye publikum eftrerhånden slet ikke er gammelt nok til at have stiftet bekendtskab med dem. Grunden til at jeg så alligevel vælger at gøre det i denne omgang er fordi ASUS Strix Tactic Pro grundet sin tykkelse og robusthed på bedste vis kan sammenlignes med denne klassiker, der vækker nostalgiske minder frem i nogle. Ligheden ophører dog hurtigt, idet ASUS Strix Tactic Pro er sort og med buede kanter, der med formen forsøger at ramme en ugles “øjenbryn”. Det giver to vinger i toppen af tastaturet uden nogen rigtig formål, men som nævnt tidligere er dette noget man enten vil elske eller hade.

Overfladen er en mørk mat farve som også gør sig gældende på tasterne og det giver en blød fornemmelse, der er en smule svær at forklare, men den er i al fald rar under fingerspidserne. Tasterne er baggrundsbelyste for at man kan se dem i mørke og man kan vælge om disse skal blinke eller lyse konstant i forskellige niveauer.nYVFIQmIJisHlLfz_setting_000_1_90_end_500

Designmæssigt er ASUS Strix Tactic Pro et bevis på at man sagtens kan gemme de gamingmæssige elementer af et tastatur relativt diskret, for hvis man ser bort fra de spidser linier, som så åbenlyst skriger “game on” så er makrotaster og ellers resten af designet tonet ned. I venstre side har man ti makrotaster som over sig har et Strix logo, men det hele føles som en integreret del af selve tastaturet til torods for at det er adskilt tydeligt så man ikke miss-clicker. Over numpaden i højre side har man også multimedie-tasterne til styring af musik og andre medier. Rulleknappen til volumenstyring vil efter min mening altid være velkommen i et tastatur som dette, der har plads til det.

Foruden de nævnte ti makro-taster er der yderligere tre dedikerede makrotaster i bunden af tastaturet og altså under mellemrumstasten. Selvom det kræver en smule tilvænning så giver det rent faktisk ganske fin mening at vende den ene tommelfinger til at søge derned og hvile når man alligevel bruger en bestemt finger til mellemrumstasten. Sådan har jeg det i hvert fald, men det var alligevel svært at vænne sig til at have fingeren nede på de tre ekstra dedikerede knapper.

Som nævnt tidligere er ASUS Strix Tactic Pro et ret tungt og stort tastatur, men det har også direkte negative konsekvenser, for der medfølger ikke nogen håndledsstøtte til den og dens høje profil gør at den kan være en smule ubehagelig at arbejde på i længere tid ad gangen. Håndledsstøtten ville efter min vurdering ikke være nødvendig, hvis det var at selve tastaturet blot var en smule lavere i sig selv.

I toppen af ASUS Strix Tactic Pro er der adskillige LED-lys, der fortæller hvilke ekstra funktioner, der er tændt og ikke mindst, hvilken profil man har aktiveret, som jeg kommer nærmere ind på forneden. Det designmæssigt bemærkelsesværdige ved disse lys er dog deres retro-feel, så man får stedfæstet den fornemmelse at ASUS Strix Tactic Pro hører til det tunge skyts, der kan tåle nogle tæsk, som jo naturligvis er vigtigt for en gamer, der kræver robusthed og udholdenhed på deres udstyr.

Funktionalitet

For at virke helt optimalt er det nødvendigt at installere den specielle software til tastaturet, som er tilgængelig gennem producentens hjemmeside. Selvom ASUS Strix Tactic Pro tastauret er plug and play og virker ved simpel USB-tilslutning, så er det altså først når man har softwaren ved sin side at man kan udføre de mere komplekse funktioner, såsom at tilgå makroer osv.

Den dejlige nyhed ved ASUS softwaren i denne omgang er at man har en samlet interface til det hele, så selvom man skulle have en mus fra ASUS, der understøttes af denne nye software, så dukker alle enheder op samme sted, så man hurtigere og mere simpelt kan tilpasse dem.1WP6YFbk61zz3x7b_setting_000_1_90_end_500

Softwaren til ASUS Strix Tactic Pro er mere eller mindre basis og ganske standard. Man har et dejligt overblik over selve tastaturet og hvilke taster, man altså kan gøre noget ved. Det er værd at bemærke at det ikke er hele tastaturet, som er programmerbart, hvilket ellers er muligt med enkelte konkurrerende produkter. Det er dog muligt at tilegne F-taterne i toppen andre funktioner og det gør altså at man i alt har 21 såkaldte makrotaster. Det er måske en smule misvisende at man kalder det makrotaster, da man er i stand til at tildele knapperne enkelte funktioner, hvorimod en gamer ville forbinde ordet makro, med en tastekombination af to eller flere taster.

//media.ereviews.dk/#!album-182

Til ASUS Strix Tactic Pro er der tildelt to modusser, som dette tastatur kan forbinde til softwaren på, for et er “Hardware mode” og et andet er “Software mode”, hvor software mode henviser til de profiler og indstillinger man har på computeren, mens selve tastaturet har indbygget 4MB hukommelse til at håndtere de profiler man måtte gemme på selve tastaturet i hardware mode.

Nu er vi så småt på vej væk fra softwaren, men jeg synes alligevel det er nødvendigt at nævne, hvordan selve softwaren er til at anvende. Indledningsvist har det et meget simpelt design uden alt for meget udenomsnak. Det kan virke en smule outdated, men strukturen er bygget sådan op at man i hvert fald har nemt ved at finde rundt. Nogle aktiviteter er en smule tunge at danse med, men når man har lært at færdes i denne software, så går det som smurt.

ASUS har valg at stole på de gode “gamle” Cherry MX switches til dette ASUS Strix Tactic Pro mekaniske tastatur og det er der intet i vejen med. Vores teksteksemplar var med de særligt stille og nemme at trykke på Røde Cherry switches. Det er ikke mine favoritter, men heldigvis er der noget til enhver smag. Årsagen til at de ikke er mine favoritter kan netop være den selvsamme årsag til at andre måske præferer dem. Jeg synes de er for nemme at trykke ned og de giver ingen reel feedback når de bliver trykket ned. Nogle vil netop kunne lide dette da de er en smule stille i forhold til andre switches og netop ikke kræver for meget kræft at aktivere. Jeg synes dog at den manglende feedback er besværlig at spille med.

Tasterne på ASUS Strix Tactile Pro er med stor afstand på dem og det gør hele tasteoplevelsen på dem ganske fornøjelig, da man ikke føler ens fingre overlapper eller er i vejen for hinanden. Selve makrotasterne, som ikke nødvendigvis er makrotaster, er ligeledes nemme at nå. De tre taster under mellemrumstasten er en smule svære at anvende, for selvom man spiller og vænner sig til at have en finger klar ved dem, så er deres vinkling af en eller anden årsag svær at trykke på. Det er selve vandringen som føles “skæv”. Hvis man sætter fingeren forneden og trykker er der ingen problemer men da det er tommelfingeren man skal anvende og denne forventeligt kommer ovenfra, så er det lidt svært at sætte sin lid til disse knapper når man kan være afhængig af deres funktionalitet i kampens hede.dOE3FfUOuAceHcH2_setting_000_1_90_end_500

Ikke at jeg selv er hardcore gamer nok til at kunne mærke forskellen på et tastatur, der kan håndtere såkaldt NKRO eller ej, men det er en teknologi, der gør det muligt at taste N-antal taster nede før tastaturet låser fast og N står i dette tilfælde for alle taster på tastaturet. KRO = Key Roll Over og er uhyre vigtigt for gamere, der kaster adskillige spells samtidigt og denne funktion er en man skal aktivere på ASUS Strix Tactic Pro. Jeg kunne ikke mærke en forskel i brugbarheden af tastaturet med og uden, så spørgsmålet er, hvorfor NKRO ikke blot er aktiveret som standard, når teknologien alligevel er hertil.

Konklusion

Fra mit synspunkt er ASUS Strix Tactic Pro et gaming tastatur uden alt det udenom snak man kan finde i mange ellers glimrende produkter i dag. ASUS Strix Tactic Pro er for de gamere, der har behov for baggrundsbelysning for at kunne se deres taster i mørke og ikke for at holde lysshow. Det er for de gamere, der har behov for holdbare taster og en stærk konstruktion, der kan klare årevis af gaming, hvor man binder sig til sit tastatur og vænner sig til det, så man ikke risikere at det skal skiftes ud så ofte grundet slid. Jeg har rigtigt nok haft ASUS Strix Tactic Pro, men grundet dens robusthed tror jeg den ville kunne udleve mig i hundeår. Tasterne på ASUS Strix Tactic Pro er med en god mellemrum, som gør det behageligt at både spille og skrive på, mens man selv kan vælge hvilke Cherrys man ønsker og foretrækker, og det er netop denne valgfrihed, der bør være mulig og mindre vigtigt er det om det lyser blåt, gangsta gold eller lignende sjove farver.

[checklist]

  • Robust design
  • Gode knapper med god mellemrum og placering
  • Intet unødvendigt eller overflødigt
  • Volumen rulleknap

[/checklist]
[badlist]

  • Design en smule for futuristisk
  • Ingen håndledsstøtte
  • De tre makrotaster under mellemrumstasten kunne være bedre

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 938,-
Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Design
Funktionalitet
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

I ASUS seneste serie af gaming udstyr har man igen bevæget sig udenfor kabinettet og byder på tilbehør til optimering af gaming-oplevelsen, hvilket ASUS Strix Tactic Pro tastaturet med sine mekaniske taster er et bud på. Man kører samme design-stil og farvekombinationer som ved...Test: ASUS Strix Tactic Pro mechanical gaming keyboard