mandag, november 25, 2024
ForsideAnmeldelserComputer tilbehørTest: ASUS ROG Strix Wireless gaming headset

Test: ASUS ROG Strix Wireless gaming headset

De tidligere tests af Strix serien fra ASUS har efterladt et godt indtryk, så det var med glæde at vi tog imod muligheden for at teste en trådløs udgave af headset, ASUS Strix Wireless, som deler meget af de samme designvalg som sine slægtninge og skal give en god trådløs spilleoplevelse med lav forsinkelse, uden forstyrrelser og med fantastisk lyd. Alt sammen noget vi naturligvis vil teste det for og du kan læse med her.

Hvad er der i æsken?

Den semi-gennemsigtige æske gemmer på en masse tilbehør foruden selve ASUS Strix Wireless headsettet. Der gemmer sig derudover nemlig en USB-dongle, Y-splitter kabel til audio, opladekabel i form af USB, 3.5mm jackstik kabel og en aftagelig mikrofon. Den obligatoriske manual er der naturligvis også. Æsken er i hård gennemsigtig plastik, mens den ene side af headsettet indeni er dækket af og gemmer også på tilbehøret, mens den anden side lader brugeren se headsettets design.

img_3623

Design

For ligesom at få elefanten ud af stuen, så er ASUS Strix Wireless et ret stort headset. Designet er meget a la det 7.1 surround headset vi testede tidligere og er inspireret af en ugle. Når man flippter ørebøfferne mod sig selv så skulle det ligne to øjne der kigger på en og det gør det også. Det er efter min mening et ret fedt design, men størrelsen skyldes også især de 60mm store lyddrivere som gemmer sig bag det hele.

img_3616

Størrelsen betyder dog også at over-ear designet kommer hele vejen omkring ørerne og rører altså ikke ved dem. Det giver lidt ekstra luft til ørerne og huden omkring. Polstringen inde i ørebøfferne er orange, og den samme farve er også dem som illustrerer “øjnene” på ydresiden.

Størrelse betyder nogle gange også mere robusthed og når man tager ASUS Strix Wireless op føles det også temmelig kraftigt bygget. Hvis man dog vrider i det så opdager man desværre at det også knirker en smule i plastikken. Ikke som om det skal til at gå i stykker, men den knirkende lyd kan godt være en smule irriterende.

img_3658

Den orange farve melder sig hist og her, såsom på toppen af den aftagelige og yderst fleksible mikrofon, men ligeså på toppen af headsettet under hovedbøjlen, hvor man har polstringen i kunstlæder, hvor syningen er med orange tråd. Polstringen, som i øvrigt skal give hovedbunden støtte er den type, som er monteret på tråd og betyder at ASUS Strix Wireless tilpasser sig automatisk efter hovedets størrelse mens man tager headsettet på, uden at den øverste hovedbøjle egentlig bevæger sig.

img_3625

Det er interessant, hvor producenter af trådløse gaming headsets placerer deres knapper til at styre lyden med, når nu man ikke har kablet til at bære på en fjernbetjening. De fleste placerer dem naturligvis på ørebøfferne og det er også tilfældet med ASUS Strix Wireless, som har sine knapper på ydresiden af venstre hovedtelefon. Her er der fire knapper på rad række og den ene af disse er indikeret med et lille bump, så man kan mærke sig frem til hvad man skal til at taste på. Når man har spillet lidt med ASUS Strix Wireless og justeret lyden i ny og næ så vænner man sig en smule til dette, men så snart man ikke har brugt funktionen bare lidt, så fisker man efter den rigtige knap da de er relativt tæt på hinanden.

img_3618

På undersiden af den nævnte højre hovedtelefon på ASUS Strix Wireless finder man også tilslutningerne til henholdsvis 3.5mm jack, mikro-USB og den aftagelig mikrofon. Nogle vil måske undre sig over at der er tilslutning til 3.5mm jack når headsettet her er trådløst, men man kan faktisk anvende headsettet med kablede enheder skulle man løbe tør for strøm eller bare have lyst til at høre lidt musik via sin mobiltelefon. Selvom ASUS Strix Wireless er temmelig store, så er der jo ingen der forhindrer én i at tage mikrofonen af og bruge dem på farten, hvor de så blot ikke kan være trådløse.

I den modsatte hovedtelefon har man på selvsamme placering ikke fundet plads til nogle taster og her er der blot Republic of Gamers teksten, som er ASUS’ gaming serie.

Selv USB-donglen, som skaber den trådløse forbindelse til computer og PS4 for ASUS Strix Wireless er designet med samme sorte og orange farvekombination, men der er både blevet plads til logo og tekst af ROG.

img_3624

Funktionalitet

Personligt har jeg det lidt med headset sådan at naturligvis må de gerne være lækre at se på, men det vægter bare nada i forhold til byggekvaliteten, funktionaliteten og lydkvaliteten. Man har gang i sine spil, som hver især har forskellige lydprofiler og derfor er det vigtigt at indstillinger er mulige for et avanceret (for ikke at sige dyrt) headset. Med ASUS Strix Wireless medfølger en software som gør brugeren i stand til at ændre indstillingerne i henhold til foruddefinerede profiler eller sin egen.

img_3617

Designet er dog (desværre) sådan at tasterne på selve headsettet ikke er så intuitivt placeret, men noget man godt kan vænne sig til med tiden. Ser man bort fra disse er ASUS Strix Wireless nemlig temmelig nemt at sætte op og det virker med både ens PC og PS4. På PS4 har man ikke de selvsamme indstillingsmuligheder da det kræver softwaren er installeret, men man får god lyd her ikke desto mindre.

img_3622

Lyd

Med sine 60mm lyddrivere har ASUS Strix Wireless naturligvis noget at leve op til for forventningerne er skudt i vejret. På volumen skuffer headsettet absolut ikke og de kan nærmest blæse ens ører af. De kan i hvert fald spille langt højere end hvad sundhedsstyrelsen nok anbefaler for anstændigt brug. Selv ved disse høje niveauer er der ikke forvrængning i lyden, men det bliver uudholdeligt i længden. Det kan i bedste fald bruges som proof of concept.

Den lyd der kommer igennem ASUS Strix Wireless er ganske fornuftig også og tonerne er meget klare og tydelige. Dette er uhyre vigtigt, hvis man skal kunne høre sine fjender i spillene eller bare skal kunne leve sig ind i spillet.

For min egen personlige smag er der som standard en smule for meget bass. Dette kan reguleres ved hjælp af den software man anbefales at installere med headsettet. På den anden side ville det da også være ret ærgerligt at man ikke kan få de store eksplosioner i skydespil til at ryste lidt på ørerne og hovedbunden. Det kan ASUS Strix Wireless godt sørge for.

img_3621

ASUS Strix Wireless har gennem den software jeg kommer nærmere ind på forneden også mulighed for virtuel surround. At surround effekten er virtuel betyder i bund og grund at den er simuleret gennem softwaren, som tricker vores ører til at tro en lyd kommer fra en bestemt retning uden at den nødvendigvis gør det. ASUS Strix Wireless er nemlig et stereo headset med blot to lyddrivere og ikke de mange som dens kablede navnebror.

Det til trods synes jeg faktisk at den virtuelle surround i ASUS Strix Wireless er ganske fin sammenlignet med andre virtuelle headsets. Det er dog ikke helt den bedste hellere, men softwaren lader dog om ikke andet brugeren tilpasse en smule så det passer til vedkommendes ører.

Software

Rigtig god software, som lader brugeren pille ved relevante ting for at optimere spilleoplevelsen. Der er profiler indlejret, som producenten har sat ind, men man kan både hente andre og dele sine egne. Anbefaler klart at man justere lidt i tingene selv til man finder den optimale indstilling, for eksempelvis spillede jeg med profilen gaming og følte at jeg overhørte vigtige toner i mine spil. Det var bedre med standardindstillingerne i så fald eller når jeg selv tweakede indstillingerne ved at prøve mig frem.

//media.ereviews.dk/#!album-223

Komfort

Selvom ASUS Strix Wireless er relativt lette deres størrelse taget i betragtning, så er der efter min mening tale om et relativt tungt headset at have hængende på hovedet eller om halsen. Man kommer simpelthen ikke udenom dens massive størrelse og at den skaber en vis tyngde på hovedet.

img_3660

Når det er sagt, så føler jeg heller ikke ligefrem at headsettet er ubehageligt at have på hovedet. Tværtimod har mine ører masser af luft i ørebøfferne og det kan efter noget tid blive en smule varmt derinde, men så kan man hænge dem en smule om halsen til man har kølet af og så ellers gå i gang igen. Det skyldes at polstringen er kunstlæder og det ånder ikke ligefrem optimalt.

Man får altså både lidt godt og skidt med komforten i dette headset. De er dejligt bløde og tilpasser sig fint hovedets form og størrelse, men de vejer en smule for meget og i lange spilsessioner bliver der også en smule varmt. Det med varmen er dog ikke et problem alle vil opleve.

img_3659

Konklusion

Når alt kommer til alt er ASUS Strix Wireless headsettet et solidt gaming headset, der på samme tid er avanceret og simpelt. Softwaren lader brugeren indstille det efter ønske og behov, hvorefter det ikke kræver megen vedligeholdelse. Man har knapper til justering af lyden lige ved hånden på den venstre hovedtelefon, som man kender placeringen af efter noget tid og så er det ellers fuld fart frem. Lydkvaliteten er til gaming og med en super bass, og samtidigt kan man skrue rigtig højt op og have sin egen lille private koncert med øreskader til følge og det hele. Der er som sådan intet jeg kan pege af på dette headset, det skulle da lige være den knirkende plastik, men ellers er størrelse og design måske ikke noget som vil appellere til alle.

img_3620

[checklist]

  • Rigtig kraftig lyd og bass
  • Lydkvalitet
  • Komfort
  • Kompatibilitet med PS4

[/checklist]
[badlist]

  • Genvejstasterne tæt på hinanden
  • Surround-effekt er middelmådig

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 879,-

Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

4 KOMMENTARER

  1. Hej Kenn,

    Rigtig glad for dit spørgsmål. En detalje jeg ikke huskede at få med i testen desværre.

    ASUS påstår man får en spilletid på 10+ timer og det kan også godt lade sig gøre ved lav til mellem lydniveau, men ønsker man lidt mere ud af headsettet så endte jeg oftest på omkring 8 timers aktiv spilletid. Det skal dog også pointeres at jeg spillede max 1½-2 timer om dagen, hvorfor standbytiden også tog noget af tiden.

    Håber du kan bruge ovenstående.

    Med venlig hilsen

    Goran Popadic

  2. Hvad hvis mit Asus strix wireless headset ikke gider at lade op? Jeg har prøvet med flere forskellige opladere og headsettet er ikke mere end 1 år gammelt

  3. Hej Tobias,
    Så kan det godt være defekt og jeg ville kontakte den butik, hvor du har købt det henne. Gør dog først det at du prøver at lade op via en PC og uden en separat oplader da den kan være bygget til at lade op via den strøm-spænding, der er at finde i en PC.

    Mvh Goran

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Test: DJI Neo drone

Test: Logitech Ergo M575S

Test: Logitech MX Ergo S

Reklame

Seneste kommentarer

De tidligere tests af Strix serien fra ASUS har efterladt et godt indtryk, så det var med glæde at vi tog imod muligheden for at teste en trådløs udgave af headset, ASUS Strix Wireless, som deler meget af de samme designvalg som sine slægtninge...Test: ASUS ROG Strix Wireless gaming headset