mandag, november 25, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS ROG STRIX SCOPE RX keyboard

Test: ASUS ROG STRIX SCOPE RX keyboard

ASUS’ gaming enhed, ROG, har arbejdet videre på deres Scope tastaturserie og har bestykket det med deres egenudviklede switch, så tastaturet nu hedder Strix Scope RX og det har vi fået mulighed for at se nærmere på.

Hvad er der i æsken?

Selvom æsken er ret fed og detaljeret til ROG Strix Scope RX med masser af fed grafik og en liste af de vigtigste funktioner, som dette tastatur har at byde på, så er indholdet relativt beskedent og består “blot” af tastatur og klistermærker foruden den nødvendige manual.

Design

For dem som kender ROG Strix Scope serien, så minder tastaturet om sig selv så at sige. Der er tale om et tastatur med et simpelt, om end råt look, hvor der er en smule kant til at slå fast at man har med et gaming produkt at gøre. Det er alt taget i betragtning lettere kompakt og der er ikke særlig meget fylde omkring ydersiden af tasterne. Hele konstruktionen er sort med grålig (gennemsigtig) print på tasterne.

Det gennemsigtige i tasterne får dem til at fremstå lidt blege i slukket tilstand, men de gemmer jo så på det at RGB belysningen – i dette tilfælde kaldet Aura Sync – skinne igennem for nogle fede effekter. Alle taster er mulige at lyse op og ASUS har også husket at de taster, som har en dobbeltfunktion, såsom F5-F12 både har gennemsigtig print på særfunktionen, såsom mediestyring og selve F-tasten. Jeg har ofte set at man kun gør den ene af teksterne synlige og det gør det nogen gange til gætværk, hvad man skal til at trykke på. Måden ASUS har løst dette på uden at påvirke integriteten og stabiliteten af selve tasten er ved at flytte det sekundære print på siden af tasten.

Teksten på tasterne er i en ikke så traditionel skrifttype og lad os bare kalde den gaming-inspireret af mangel på bedre ord og det er naturligvis noget som måske vil splitte vandene hvad angår om det er noget man kan lide eller ej. Personligt gør det mig ikke så meget, men jeg foretrækker nok at det er mere “neutralt” så at sige.

Foruden dét og RGB belysningen så er ROG Strix Scope RX et “almindeligt” tastatur hvad angår udseende. På undersiden har man dog et stort ROG logo i det stribede mønster og så nogle fødder til at løfte tastaturets hældning, hvis man ønsker det. Der er ikke kabelføring på undersiden, så det relativt tykke kabel, der i øvrigt optager to USB porte, er ikke så fleksibelt med hensyn til kabelstyring.

Den ekstra USB-tilslutning er en USB 2.0 passthrough, så du på bagsiden af ASUS ROG Strix Scope RX tastaturet kan slutte en anden enhed til. Det vil sige tastaturet bruger i virkeligheden kun et af de to kabler og virker fint, hvis det er dét du sætter til din computer.

Af andre særligheder kan det nævnes at ASUS ROG Strix Scope RX er med en IP56 certificering og dermed er det til en vis grad både vand- og støvafvisende. Det vil sige det er afvisende til en vis grad og det er ikke meningen at du skal synke det i vand eller sand, men tastaturet forventes at ville overleve at du spilder en sodavand eller lignende på det. Det var dog ikke en del af min test.

Af andre gaming finurligheder, så er der en lille detalje, som jeg synes var ret nem at vænne sig til, selvom jeg indledningsvist troede det ville kræve mere af mig som bruger og det er den lidt forvoksede CTRL knap i venstre hjørne. Denne er omtrent dobbelt så stor, som man kender det fra andre tastaturer, men man vænner sig altså nemt hertil. Tanken er at denne knap bliver brugt mere i gaming end normalt og derfor har man fra ROGs side gjort den mere tilgængelig.

En feature, som kan komme kærkomment til både gamere og andre brugere er “privacy” genvejsknappen i øverste række af taster, hvor den deler plads med F12. Når man trykker på denne knap smider man computeren på skrivebordet og slukker for lyden. Det vil sige at både ens spil eller andre vinduer bliver minimeret og lyden bliver taget fra. Skulle man måske sidde og lave lektier i stedet for at spille når nogen er på vej ind på værelset, så kan den være en “red-mig-fra-ballade-knap”.

For os der arbejder hjemmefra så har ROG Strix Scope RX også en anden smart feature. Der er nemlig en FN Lock knap, som man ikke så ofte ser på gaming tastaturer og det er efter min mening klart en fejl. Jeg synes knappen passer perfekt og den gør at man kan lade F-tasterne være F-taster når man skal arbejde og så medietaster, når man skal bruge disse under gaming eller musik. I stedet for at skulle gennem en software for at pille ved indstillingerne.

Funktionalitet

Når nu vi er ved software så er der naturligvis også en sådan udviklet til at understøtte indstillingsmulighederne for ROG Strix Scope RX. Denne hedder Armoury Crate og giver dig adgang til indstilling af tasternes funktionalitet, RGB belysning og makroer. Sammen med øvrigt AURA Sync kompatibelt udstyr kan du lade det lyse i takt. Eksempelvis hvis du har et grafikkort der understøtter AURA Sync, så kan dit tastatur og dette grafikkort lyse i samme farveeffekter. Og lige netop farveeffekter er der rigeligt af i softwaren. Det giver rigtig mange muligheder for indstilling om man vil.

Det er tilmed muligt at gemme seks forskellige indstillingsprofiler på selve tastaturet og så have knapper til at skifte mellem dem. Dog er det nævneværdigt med ASUS ROG Strix Scope RX at den også direkte på tastaturet har nogle knapper, som gør indstilling mulig og man er ikke nødvendigvis helt afhængig af at installere appen, men det gør dog indstillingen lidt mere funktionel og i hvert fald en hel del nemmere. Armour Crate er måske ikke min favorit af apps til formålet da jeg synes den har lidt stabilitetsissues og kan være en anelse tung at danse med.

Anti ghosting og lignende funktioner er nærmest unødvendige at beskrive efterhånden, da de fleste gaming tastaturer i dag er bygget så de kan følge med, selvom du trykker flere taster ned samtidigt og det er altså også tilfældet med ROG Strix Scope RX.

Aktiveringspunkt ved 1,5 mm og fuld travel på 4 mm, hvor den fulde nødvendige kraft er på 55 g, men hvor det kun kræver 40 g at aktivere knappen. Oversat til “dansk” betyder det at ROG RX Red switche er relativt lette at aktivere, selvom producenten gerne vil have det til at lyde som om de 40 g er nok til at undgå missclicks. Det er de såmænd også sammenlignet med noget der er endnu lettere at aktivere, men 40 g er blandt letvægterne indenfor mekaniske switche.

Ovenstående oversat til hvad det betyder i praksis er altså at man har med nogle lineære knapper, som er lette at trykke på og det giver en ret behagelig tasteoplevelse, men hvis man som jeg foretrækker lidt modstand, så er der ikke meget at hente her. Det er en let tast med en ret blød vandring, som dog føles rigtig præcis og ensartet. Slutteligt gør det at man ikke bliver træt af at hverken skrive eller spille på ASUS ROG Strix Scope RX.

Switchene i ROG Strix Scope RX er optisk mekaniske, hvilket vil sige at hver tast har sin egen individuelle mekanisme, men at denne er bygget op omkring et lys, som afbrydes for at tasten aktiveres. Jeg har ikke testudstyr til at teste forskellen i hastighed og jeg tænker også det ville kræve en del komplekst udstyr, men efter sigende skulle det betyde lynhurtig aktivering sammenlignet med øvrige mekaniske eller sågar membrane switche. Det kan du læse mere om ved at følge producentens hjemmeside herfor på dette link.

Konklusion

ASUS har med Scope serien leveret et rigtig fedt tastatur og med vores ROG Strix Scope RX testeksemplar fik vi også mulighed for at lege med deres egen optiske switch udviklet til gaming. Konklusionen er den at der er tale om et fantastisk tastatur, som er smukt at se på, har en robust byggekvalitet og fungerer bare når det kommer til gaming. Selv mangler jeg en smule feedback i den lineære tast når jeg arbejder, men tasterne føles til gengæld utroligt præcise og ensartede, hvilket jeg kun kan være fan af. Softwaren er en smule bagud i forhold til nogle af de andre producenter af gaming udstyr, men med ROG Strix Scope RXs øvrige features, så er jeg villig til at påstå det er noget man sagtens vil kunne tilgive dette monster fede tastatur.

Positivt

  • Smukt design
  • Gode og ensartede taster
  • Let at bruge – fingre bliver ikke trætte
  • Flotte RGB effekter

Negativt

  • Kun USB 2.0 i passthrough
  • Ingen kabelstyring

Pris og tilgængelighed

Set til 1.049,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Test: DJI Neo drone

Test: Logitech Ergo M575S

Test: Logitech MX Ergo S

Reklame

Seneste kommentarer

ASUS' gaming enhed, ROG, har arbejdet videre på deres Scope tastaturserie og har bestykket det med deres egenudviklede switch, så tastaturet nu hedder Strix Scope RX og det har vi fået mulighed for at se nærmere på. Hvad er der i æsken? Selvom æsken er ret...Test: ASUS ROG STRIX SCOPE RX keyboard