mandag, november 18, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS ROG Strix Go 2.4 gaming headset

Test: ASUS ROG Strix Go 2.4 gaming headset

Vi skal se nærmere på et gaming headset, som er designet til den mobile gamer eller måske den som bare gerne vil have ét headset til alle sine gøremål og være det gaming på konsol, PC eller musik på mobilen, så er ROG Strix Go 2.4 altså mulig at forbinde til det meste.

Hvad er der i æsken?

ASUS ROG Strix Go 2.4 er i en lille og kompakt kasse, der egentlig er mindre end forventet når man tænker på alt det som følger med, men man finder så ved udpakningen ud af at det hele er gemt i det hard-case etui, som medfølger og indholdet består så foruden etuiet af selve headset, USB-C adapter, USB-C til USB-A adapter, jackstik kabel, ladekabel og det kedelige papirarbejde.

Design

ASUS har virkelig forsøgt at gøre ROG Strix Go 2.4 så neutral som mulig med en mat og dog lækker sort overflade hele vejen rundt. Der er små krom-detaljer omkring hængslerne og trækker man i hovedbøjlen for at indstille denne i størrelse kommer der også noget yderligere metal til syne.

Foruden det er headsettet her plastik, men det føles af den grund ikke billigt for man føler at der er anvendt kvalitetsmaterialer generelt. Jeg smed ret hurtigt Strix Go 2.4 gennem min vridetest og selvom den ikke var nær så fleksibel som fx det HP Mindframe som vi også har testet, så var Strix Go 2.4 heller ikke et, der gav udtryk for at det ville give op under intensiv gaming.

Man kan sige at Strix Go 2.4 er to-tonet i den sorte farve for den ene del, såsom ørebøfferne, er helt matte og uden genskær, mens selve hovedbøjlen er lidt mere blank uden at være modtagelig for fedtfingre sådan rigtigt. Toppen er overtrukket med kunstlæder for at gøre den behagelig at have på hovedet.

Som det fremgår af billederne er der tale om et foldbart design for at man kan have dette headset med sig på farten i det medfølgende etui. Om etuiet reelt er for opbevaring eller for at sikre sig at man har styr på alt tilbehøret, der følger med Strix Go 2.4, er op til den enkelte at vurdere. Jeg ved blot at etuiet kun kan foldes sammen, hvis headsettet er lagt i på en bestemt måde.

Strix Go 2.4 er udstyret med en aftagelig mikrofon, som også er ret fleksibel, hvilket gør dig i stand til at placere den tæt på eller langt fra munden. Når du tager mikrofonen ud skal du dog være opmærksom på at du ikke helt er mutet alligevel for Strix Go 2.4 har nemlig en indbygget lille mikrofon også, så du også kan snakke i headsettet når du er på farten og ikke gider ligne en nørd med mikrofonen dinglende.

På den ørebøf hvor mikrofonen er til at tage er har man også et 3.5 mm jackstik, hvis man vil brruge Strix Go 2.4 kablet og lige ved siden af denne har man også knappen til at skifte mellem netop trådløs og kablet tilstand. I kablet tilstand sparer du på strømmen, idet headsettet reelt er i “off”. Næste knap på listen er en multifunktionstast og du kan med denne pause eller skifte sange afhængigt af hvor mange gange du klikker på den. Den sidste knap er til justering af lydniveauet i Strix Go 2.4 og trykker man den ind så har man mutet mikrofonen. På den anden ørebøf er der kun én enkelt port og det er USB-C (yey) som bruges til opladning.

På ydersiden af de to ørebøffer på Strix Go 2.4 er der henholdsvis skrevet ROG på den ene og et ROG logo på den anden. Uden disse logoer havde Strix Go 2.4 rent faktisk været langt mere distræt og anvendelig i det offentlige rum takket være det ellers neutrale sorte design, men måske dette ville stride imod selve Gaming afstamningen.

Bag de to ørebøffer gemmer der sig 40mm lyddrivere til at drive musikken med, men trods denne størrelse, så er ørebøfferne på Strix Go 2.4 ikke helt så store, som jeg personligt ville kunne lide dem. De føles nærmest som on-ear og ikke de over-ear de bør være.

Til trods for at der er to store gaming logoer i siderne af ørebøfferne virker ROG Strix Go 2.4 designmæssigt til at være et headset man sagtens kan have med ude af huset uden at vække for meget opsigt. Man skal bare huske at tage mikrofonen ud naturligvis.

Funktionalitet

ASUS har lavet ROG Strix Go 2.4 til at være multikompatibelt og virker således både med kablede enheder og takket være USB-C adapteren, der medfølger, kan du uden besvær også bruge den på andre understøttede platforme end blot dem med USB-C.

Du kan dermed bruge Strix Go 2.4 med både den ene og den anden konsol, PC og mobil, så du har ét headset til alle platforme du kunne finde på at spille på. Dog er dette headset ikke så funktionsrigt, som andre gaming headsets på for eksempel PC, så man vil føle sig en smule hæmmet, men hvis det bare er lyd man vil have så er den såmænd ganske.

Strix Go 2.4 forbinder via enten USB-C adapteren, som du også kan slutte til en almindelig USB port gennem den medfølgende adapter eller du kan også sætte det til gennem et ganske almindeligt audio-kabel og 3.5 mm forbindelsen. I trådløs tilstand er der en fin forbindelse som jeg sagtens kunne få over fem meter uden at lyden forsvandt. Producenten skilter med op til 20 meter, men så skal der virkelig ikke være noget imellem sender og headset forestiller jeg mig for det havde jeg ikke mulighed for at teste.

Den trådløse forbindelse er ret hurtig og jeg kunne ikke helt mærke at der skulle være nogen forsinkelser, hvilket naturligvis også havde været katastrofalt, hvis man først hørte sine fjender efter at de havde skudt en i fx fortnite. Disse forsinkelser kan man til tider stadig opleve med Bluetooth headsets, som bruger ældre teknologier eksempelvis.

Lydkvalitet

Ørebøfferne i Strix Go 2.4 har et meget lukket design, hvilket giver lidt effekten af at man sidder i en osteklokke når man sidder med dette headset på. Det kan være meget rart når man vil have screenet udefrakommende lyde væk for der er dermed sagt temmelig god lydisolation.

Hvis man ser bort fra at headsettet her ikke spiller synderligt højt når man spiller via den trådløse forbindelse, så er selve lydkvaliteten temmelig fin og detaljeret. Jeg synes at de høje toner mangler en smule detaljegrad, hvorimod bassen er ret god. Det er et klassisk fokuspunkt på mange gaming headsets, men skulle jeg vurdere selve detaljegrad, balance og lydsfære så ligger ASUS ROG Strix Go 2.4 over middel.

Lydkvaliteten bliver både en smule højere og efter min mening mere detaljeret når man bruger den kablede forbindelse, hvilket godt kan være mig, som bliver snydt fordi jeg får lov at skrue højere op.

Mikrofon

Hvis du vil kommunikere med dem du spiller med eller bare kunne snakke, så er det også en mulighed med Strix Go 2.4 som altså både har en indbygget mikrofon og en til at montere på. Den interne mikrofon er til nød mulig at bruge til samtaler, men den er ikke nær så god som den eksterne.

Der hvor dette headset og mikrofon udemærker sig er ved fantastisk noise cancel på mikrofonen. ASUS bruger i ASUS ROG Strix Go AI (kunstig intelligens) til formålet og det virker overraskende godt. Folk jeg spiller med ville sågar foretrække den over min Blue mikrofon til tider og det skyldes jo at intet slipper forbi en Yeti, heller ikke mit ellers silent mekaniske tastatur, selvom gain er skruet ned på Yeti mikrofonen. Dog er ROG Strix Go 2.4 ret glad for “pf” og “ts” lyde, så et popfilter havde været en ret god idé. Jeg havde ikke mulighed for at lave en tilsvarende optagelse, som producenten har på sin hjemmeside, men her kan man se eksempler på, hvordan denne kunstige intelligens virker.

Batteritid

ASUS ROG Strix Go 2.4 oplader naturligvis også gennem et USB-C kabel og jeg har det også sådan at siden 2018 er der ingen undskyldning for at bruge en forældet USB-forbindelse i nye produkter man lancerer.

Ved en fuld opladning lover ASUS at du får op til 25 timers spilletid og det er nok ikke helt ved siden af. Jeg fik snildt over 20 timer i de par tests jeg pressede denne, men lydniveauet er som nævnt heller ikke højt, så det kan også være en årsag.

Hvis du skal skynde dig et eller andet sted, så er der også en hurtig opladning, hvor det første kvarter giver dig 3 timers spilletid og denne passer nok også meget godt. Jeg fik i hvert fald hørt musik i et par timer efter et kvarters opladning. Så kan man jo sætte det til at lade mens man lige spiser lidt morgenmad og så har man i de fleste tilfælde nok til musik resten af dagen.

Komfort

Som nævnt tidligere er ørebøfferne i ROG Strix Go 2.4 ikke voldsomt store og det betyder at de for mit vedkommende knap nok kan kaldes over-ear, idet de nærmest hviler på yderkanten af mine ører. Jeg er i denne forbindelse nødt til at pointere at jeg også har større ører end gennemsnittet, men ikke fordi jeg selv synes de er voldsomme (skal man vel sige).

Til trods for dette er de ret behagelige at have på hovedet og de trykker på ingen måder nogen steder mod hovedbunden eller ørerne på en ubehagelig måde. Jeg føler de er tætte og kompakte, men uden at være ubehagelige. Dog er det lukkede system med til at generere en del varme i mine ører, men det problem døjer jeg også med i højere grad end gennemsnittet.

Konklusion

Hvis du afspiller lyd eller sågar gamer på mange forskellige platforme, såsom PC, konsol og mobil, men ønsker at begrænse dit antal af headssets du har til formålet, så er ASUS ROG Strix Go 2.4 et ganske godt bud. Der er tale om et headset, som er fint komfortabelt, spiller godt, om end ikke så højt og batteritiden er så du i hvert fald kan game nogle dage før det skal lades op. Du skifter nemt mellem de forskellige platforme forudsat du har husket den rigtige adapter og kabel, men dertil medfølger så et etui, som også er ret lækkert udført ligesom selve headsettet til at du kan holde styr på dine ting.

Positivt

  • Design er ret lækkert
  • Virker på tværs af platforme
  • Komfortable om end ørebøffer en tand små
  • Støjreducerende mikrofon

Negativt

  • Spiller ikke højt når trådløst
  • Pris

Pris og tilgængelighed

Set til 1349,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi skal se nærmere på et gaming headset, som er designet til den mobile gamer eller måske den som bare gerne vil have ét headset til alle sine gøremål og være det gaming på konsol, PC eller musik på mobilen, så er ROG Strix...Test: ASUS ROG Strix Go 2.4 gaming headset