mandag, oktober 7, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS ROG Delta S trådløst gaming headset

Test: ASUS ROG Delta S trådløst gaming headset

Det at kunne forbinde sit headset til flere platforme er mere og mere aktuelt. Derfor ser vi nu også ASUS tilslutte sig med endnu et gaming headset med flere tilslutningsmåder i form af ROG Delta S. Et headset med både Bluetooth og USB forbindelse samt store drivere.

Hvad er der i æsken?

Jeg ved ikke, hvad det er, men æsker med låg, som vipper op er jeg bare stor fan af. Det er en “billig” måde at gøre udpakningen lækker på og det er tilfældet med ROG Delta S, som dog derudover også har lidt ekstra “fylde” i æsken til at gøre førstehåndsindtrykket bedre.

Indholdet består af selve headset, to ekstra ørepudebetræk i stof og et USB-C til USB-A ladekabel.

Design

ROG Delta S Wireless følger designstrukturen af tidligere headsets fra producentens gaming lineup med trekantede ørebøffer. De er naturligvis kun trekantede på det ydre og det ser egentlig ret lækkert ud. Måske fordi det er lidt anderledes end man er vant til.

For at toppe differentieringen fra andre headsets, så er ROG Delta S med hvide “hængsler” (af mangel på bedre ord), hvilket sammen med det resterende sorte design for mig ser vildt flot ud. Der er tale om en mat hvid farve, som ikke skinner og det er nok dén detalje, der gør udslaget for mig.

Hele konstruktionen er bygget op således at du har de trekantede ørebøffer, de hvide hængsler og så selve hovedbøjlen, som nærmest alle kan bevæges uafhængigt af hinanden. Det gør at du bør kunne tilpasse headsettet til ethvert hoved og herhjemme passede ROG Delta S til både store og små hoveder ganske fint.

Jeg kunne ikke lade vær med at udsætte ROG Delta S for min efterhånden obligatoriske vridetest, hvor jeg hiver og vrider I headsettet for at lytte og mærke efter svagheder. Der var absolut intet at komme efter med ROG Delta S og jeg tror på den baggrund at det vil holde i mange år, hvis bare man passer en smule på det.

Ørebøffernes ydre er pyntet med hvide ROG logoer, som sammen med de hvide hængsler gør at designet ser ret råt ud. Det som dog skaber lidt huller i den ost er at den trådløse modtager til headsettet er mulig at gemme i selve konstruktionen. Tanken er faktisk god, men når man tager adapteren ud efterlader det et hul. Hullet er tydeligt selvom designet er sort.

Det opmærksomme gamere vil bemærke med ASUS ROG Delta S er i øvrigt at det ikke har en mikrofon indbygget. Det var til at starte med dét jeg troede gemte sig i selve ørebøffen, men det er altså udstyret med beamforming mikrofoner i stedet. Det betyder de er indbygget og kan ikke positioneres foran munden eksempelvis.

Som prikken over i’et for så vidt angår design på ROG Delta S så er det udstyret med ørepuder, der er mulige at skifte ud. Det burde ikke komme som en overraskelse eftersom der fulgte et ekstra par ørepuder med i æsken. Måden man tager dem af er kendt fra ASUS ROG produkter og går ud på at du tager og hiver dem af, hvor det at sætte dem på igen er lidt sværere og kræver en smule fingersnilde. Til sammenligning har jeg set nogle af konkurrenterne, såsom Astro A30, hvor ørepuderne er sat på via magneter og dermed langt nemmere at skifte. Det er dog ikke en aktion man forventeligt kommer til at foretage mange gange, så det gør ikke det helt store. Tværtimod synes jeg det er fedt at man har muligheden for begge dele.

Funktionalitet

Min første test med ASUS ROG Delta S Wireless var direkte ud af æsken og ind i Warzone uden installering af hverken software eller at pille ved indstillinger. Det virker naturligvis sådan uden det store og det betyder du også snildt kan bruge det med PlayStation 5 med dens standardindstillinger fra fabrikken.

Som det meste andet gamingudstyr i dag er det dog muligt at få lidt flere indstillingsmuligheder, hvis du installerer producentens app til formålet. Det gør du via ASUS Armoury Crate appen til Windows, som jeg personligt ikke er den store fan af. Uden at kunne sætte helt ord herpå, så føles appen simpelthen tungere end andre producenters software. Når det virker så virker det fint, men det er ligesom at hver gang, der er en opdatering, så slæbes man igennem det.

Dog synes jeg at det er nemt at finde ud af at indstille sine ting og det er ingen undtagelse med ROG Delta S, hvor du kan lege med surround, equalizer og hvad du ønsker fokus på. Jeg er også dér, hvor jeg nærmest synes det er nødvendigt med ROG Delta S, som ud af boksen lyder som en tæmmet løve, der kan meget mere. Og det kan også mere end det gav udtryk for i mine første par games i Warzone.

Lydmæssigt var ROG Delta S bedre indstillet til at afspille musik end at give mig en indlevende oplevelse i mine skydespil. For så vidt angår indlevelse får man en smule mere af dette ved at anvende ørepuderne af kunstlæder fordi luft og dermed lyd bedre bliver lukket inde. Hvis du hellere vil have end mere lys og åben lydoplevelse så er stof vejen frem. Det betyder dog at der også slipper mere støj ind, men for mig var det klart at foretrække med stof.

ASUS ROG Delta S synes jeg spiller O.K. detaljeret og klart og dét uanset om jeg spiller eller hører musik. Der gemmer sig 50 mm lyddrivere bag de trekantede ørepuder, som jeg dog forventede mig en smule mere af for efter et par af de nævnte games af Warzone syntes jeg ikke at jeg kunne identificere mine fjender nær så godt, som på nogle af de andre headsets jeg plejer at spille på. Lyden føles på en eller anden måde uden diskant en smule tam.

Lyden i et gaming headst skal også gå den anden vej og her virker de indbyggede beamforming mikrofoner både via USB-forbindelsen og Bluetooth, så derfor har jeg testet dem med begge og det har resulteret i to forskellige lydklip du kan lytte til i nedenstående.

ASUS ROG Delta S Wireless Bluetooth indspilning
ASUS ROG Delta S Wireless S 2.4 GHz indspilning

For mig er mikrofonerne slet ikke dér, hvor jeg hverken forventer eller som ASUS får det til at fremstå med A.I. Beamforming og hvad de ellers skriver om på deres hjemmeside. Min stemme er hvad den er, men de er ikke gode til at screene støj væk fra mekaniske tastaturer eller musetaster, som det ellers er angivet af producenten ville være dens styrke.

Du kan i øvrigt tænde for talkback funktionen på dette headset, hvilket betyder at du kan lytte til dig selv når du snakker og på den måde korrigere for ikke at tale for højt, men det virker som om det er en software-løsning, for der er en lille forsinkelse i lyden, som jeg finder noget irriterende.

ASUS fortæller os via pakken at ROG Delta S bør kunne holde op til 25 timers afspilning på én opladning. Dette er ikke helt skidt og giver i hvert fald en del gaming uforstyrret. Da der ikke er lys i headsettet, andet end et rødt lys ved mikrofonen når denne er slukket, og det ikke spiller så voldsomt højt, så er der heller ikke noget at trække batteriet ned og i min test virker 25 timer ganske opnåeligt umiddelbart.

Hvis du dog skulle være dårlig til at huske at lade op, så kan du nøjes med et kvarters opladning og få tre timers gaming herpå. Dén feature er jeg stor fan af for det betyder at man kan lade op mens man er i gang med at sætte sit game op og hente energidrink for så at have tre timer trådløs gaming.

Ved at ROG Delta S vejer 318 gram og har blød polstring i både hovedbøjle og ørepuder, så virker det, for mig, umiddelbart også som et headset, der kan være behageligt at have på i lang tid. Jeg spillede ikke i de 25 timer som batteriet kan holde, men med stofspuderne kunne jeg sagtens klare flere timer uden at mærke ubehag. De “klemmer” ingen steder og er meget behagelige, men den samme oplevelse har jeg ikke med kunstlæderpuderne, hvor mine ører bliver en smule varmere og jeg skal holde pause oftere. Ellers er ROG Delta S ret behagelige på hovedet.

Udskiftelige ørepuder gør det nemt at skifte mellem et lukket og åbent design

Konklusion

ROG Delta S Wireless er et vold lækkert headset, som ser ud til at kunne tåle nogle tæsk, selvom det har et rigtig flot ydre. Komforten er virkelig i top og hele look and feel er generelt rigtig flot. Der kunne arbejdes en smule på placering af den trådløse modtager, men generelt set er der tale om et gennemtænkt design, hvor du sågar kan skifte ørepuder efter ønske.

Det er også rigtig fedt at ASUS har ladet dette headset være kompatibelt med så mange platforme, da det virker med både PC, PS5 og Bluetooth. Der hvor der kunne arbejdes lidt er dog på lydsiden. Der er ikke tale om dårlig lyd per sé, men mine forventninger var blot noget højere af en producent jeg ved kan gøre det bedre. Lyden i både højtalere og mikrofon føles bare en anelse off target, men kan stadig nydes. Til prisen var forventningen blot højere.

Positivt

  • Lækkert design
  • Ualmindelig god komfort
  • Udskiftelige ørepuder
  • Virker på mange platforme og inklusive Bluetooth
  • Robust design

Negativt

  • Lydmæssigt var forventning højere til prisen
  • Beamforming mikrofoner stadig ikke til seriøs gaming

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Det at kunne forbinde sit headset til flere platforme er mere og mere aktuelt. Derfor ser vi nu også ASUS tilslutte sig med endnu et gaming headset med flere tilslutningsmåder i form af ROG Delta S. Et headset med både Bluetooth og USB forbindelse...Test: ASUS ROG Delta S trådløst gaming headset