Umiddelbart ligner ASUS Cerberus V2 sig selv og man skulle tro at ASUS gik efter mantraen om don’t fix what ain’t broken. Vores test af forgængeren og resultatet af denne kunne også godt indikere at man ikke skulle pille alt for meget ved dén løsning, men nu har vi altså fået lov at kigge nærmere på efterfølgeren og om der er sket en videreudvikling eller mindre opdatering kan du læse med om her.
Hvad er der i æsken?
Med æsken til ASUS Cerberus V2 får man indtrykket af at her spares der for at levere et produkt til en overkommelig pris, men dette skulle ikke så gerne gå udover kvaliteten af selve produktet. Så selvom unboxing måske ikke er den fedeste og det bare gælder om at komme ind til selve headset med mikrofon, samt audio/mic splitter kabel og manual, som altså gemmer sig i denne plastik-æske.
Design
Selve ASUS Cerberus V2 headsettet føles overraskende veludført. Sammenlignet med forgængeren bør dette dog ikke komme som en overraskelse, men der er trods alt gået to år siden den sidste test og når man baserer sit førstehåndsindtryk på indpakningen bliver man positivt overrasket.
Selve konstruktionen føles ret robust og der er også tale om en ramme af stål, som altså sørger for at headsettet er fast og derudover klarer den sig i øvrigt ganske glimrende i min vride-test. Den afgiver ikke nogle alarmerende og knirkende lyde når jeg vrider den mellem hænderne i hvert fald.
Udstyret med 53mm store lyddrivere så er ASUS Cerberus V2 temmelig stor og de føles også store både i hænderne og på hovedet ligeså. En kampvægt på hele 344 gram er heller ikke at spøge med, men vægten føles på en eller anden måde ikke på hovedet.
Selve øretelefonerne som gemmer på lyddriverne kan vippe til alle sider, således at ASUS Cerberus V2 kan tilpasse sig brugerens hoved i både form og størrelse. Det er selve hovedbøjlen der via båndet i toppen justeres til hovedstørrelsen, således at man som bruger ikke selv skal gøre andet end at smide det på hovedet. Dermed er ASUS Cerberus V2 kompatibel med stort set alle hovedstørrelser.
Mikrofonen leveres løst i æsken og er lige til at klikke på den venstre ørebøf. Det som overrasker mig her er den præcise fleksibilitet på mikrofonen. Med det mener jeg at man ofte ser disse fleksible mikrofoner trække sig tilbage efter man har indstillet dem, men det er ikke tilfældet her. Her står mikrofonen sådan som man indstiller den.
Vores testeksemplar af ASUS Cerberus V2 er i en kombination af sort og rød farvesammensætning og det vil jeg næsten sige kendetegner ASUS’ gamingprodukter, men man er også i stand til at erhverve sig en blå eller grøn udgave. Uden at have set dem alle tre, andet end på billeder, virker det som om den røde er den mest appellerende.
Funktionalitet
I de næste par afsnit bevæger vi os hen imod en analyse af, hvordan ASUS Cerberus V2 er at anvende i dagligdagen og dette indebærer både lydkvalitet, kommunikationsevne og generelt brug og komfort. Egentlig er det nogle aspekter som nogen, især tyskerne, ville anse som værende en del af produktets design såvel som udseendet og det er jeg ikke nødvendigvis uenig i.
Lydkvalitet
Der var ikke en tastefejl i det ovenstående, hvor der står at lyddriverne i ASUS Cerberus V2 er på 53mm, for det er denne størrelse som ingeniørerne hos ASUS har vurderet ville være ideele. Selvom den tidligere udgave af Cerberus var på hele 60 mm, så er dette designvalg foretaget for at man kan have en mere rig og naturlig lyd.
Uden helt at kunne huske hvordan den tidligere version spillede nøjagtigt, så kan jeg sige at ASUS Cerberus V2 har en rigtig god lyd til prisen. Der mangler efter min mening en smule mellemtone, men i et gaming headset er det måske ikke det som vil blive savnet mest, for her er det mindst ligeså vigtigt at der er en dyb og klar bass, hvilket er tilfældet her.
Efter min mening er lydkvaliteten god nok til at man både kan spille og høre musik på ASUS Cerberus V2, men har man mulighed herfor så vil jeg anbefale at man bruger sine HiFi hovedtelefoner til musikken.
Mikrofon
Foruden den dejlige fleksibilitet som denne mikrofon tilbyder, så er det jo også vigtigt, hvor godt man lyder for sine medspillere når man spiller og skal kommunikere effektivt. Hvis det skulle være interessant at vide, så fik ASUS Cerberus V2 en tur gennem både Discord og TeamSpeak og begge steder fortæller mine medspillere at jeg kommer klart igennem, men at det lidt lyder som om jeg sidder inde i et mindre og mere indelukket lokale end tidligere. De ville vurdere lydkvaliteten til omkring 6 ud af 10 og det er egentlig en rimelig karakter når man tager deres kræsenhed i betragtning.
Komfort
De store ørebøffer omsluger hele ørerne således at man får en fin isolation om ørerne uden at man føler headsettet hviler på selve ørerne. Ved længerevarende gaming er dette aspekt vigtigt. Kunstlæderet der er udenpå skummen på puderne er egentlig noget man lærer at leve med, om end ens hud nok sveder lidt mere end hvis materialet var af stof. Det er i hvert fald min oplevelse med ASUS Cerberus V2.
Konklusion
ASUS Cerberus V2 er et simpelt headset, der uden en masse fancy features formår at give en god brugeroplevelse. Dette gør den med ganske glimrende lyd og samtidigt er komforten i top for at sikre at man kan holde ud at spille i længere tid. Lydmæssigt er balancen således at de gør sig bedst i gaming verden med en masse brag, mens de halter lidt bagefter musikalsk. Til prisen er ASUS Cerberus V2 værd at overveje da de virker til at være robuste og designet er i øvrigt også ganske pænt, dog ikke noget prangende.
[checklist]
- Simpelt design
- Fleksibilitet i mikrofon-arm
- Komfort
[/checklist]
[badlist]
- Lydkvalitet på mikrofon
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Set til 449,-