onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Astro A30 trådløst gaming headset

Test: Astro A30 trådløst gaming headset

Når man så Astros lineup af gaming headset, så ville man bemærke at der manglede en serie og dette hul har producenten nu valgt at fylde ud med deres nyeste Astro A30 gaming headset, som vi her på siden har fået lov at lege med.

Hvad er der i æsken?

Astro A30 leveres i en sort æske (i hvert fald for vores PlayStation udgave) med rød tekst på og selve headsettet på fronten og de tekniske detaljer på bagsiden. I æsken finder man selve headset, aftagelig mikrofon, ladekabel med USB-A i den ene ende og USB-C i den anden, samt et 3.5 mm jackstikkabel og lidt papirværk.

Design

Man skulle tro at Astro navngiver deres produkter i henhold til hvor store de er, for Astro A30 synes jeg ligger sig lige mellem A40 og A20, selvom de funktionelt også er vidt forskellige produkter.

Der gemmer sig 40 mm lyddrivere bag ørepuderne på Astro A30 og dertil er ørebøfferne så af en sådan størrelse at de lige akkurat passer omkring. For mit eget vedkommende kunne jeg godt bruge lidt mere luft omkring mine ører.

Selve konstruktionen på Astro A30 adskiller sig fra dens “slægtninge” og minder egentlig ikke om nogen af dem. På A40 og A50 har man en ydre skinne, som både A10 og A20 forsøger sig med på lidt anderledes approach, men A30 er en mere “almindelig” skinne, som minder mere om andre producenters headsets end Astros egne.

Det er ikke nogen skidt ting, men designet adskiller sig ikke voldsomt fra andet på markedet for så vidt hovedbøjlen angår. Denne er dog fast og bliver altså på plads når du har indstillet den til den størrelse, der passer dig.

Astro A30 fik jeg taget mellem hænderne og udsat for lidt “vold” og synes egentlig de klarer sig ganske fint uden at det virker til at de er lige ved at bukke under eller gå i stykker. De er altså umiddelbart solidt bygget uden at det er afspejlet i deres vægt og form. De føles ret lette i hænderne.

Selve ørebøfferne er så i den vanlige Astro form og er altså firkantede. Der er på ydersiden af ørebøfferne plader, som kan tages af. De er hægtet fast med magnet og er relativt nemme at få af. Dem der følger med i æsken er gennemsigtige og gemmer på noget indre plastik som har en lækker metallisk farve, som jeg personligt selv langt hellere ville kigge på. Det fede er dog at pladerne kan du selv designe og købe andre, som du kan gøre personlige via producentens hjemmeside (og sikkert også andre kompatible produkter på ebay og lignende shops).

Astro A30 har lidt knapper på kanten af ørebøfferne og de er lavet med en del mellemrum mellem hinanden, så de burde være nemme at kende forskel på. En af knapperne er dog et lille joystick, der kan bevæges i fire retninger. Tanken med at minimere antal knapper er egentlig god, men mine store pølsefingre synes ikke helt om at jeg ikke helt synes jeg ved om hvilken retning jeg har trykket på. Dog må jeg også indrømme at efter en dag med headsettet på hovedet så havde jeg ikke trykket forkert en eneste gang.

I venstre side er der en knap til at tænde og slukke for din mikrofon og headsettet afspiller en lyd afhængigt af om det er det ene eller det andet, men du kan ikke på anden vis se om du har mutet dig selv. Jeg snakkede til tider med mig selv og troede at mine medspillere kunne høre mig af samme årsag.

Toppen af den aftagelige mikrofon er i øvrigt rød og jeg vidste slet ikke hvor irriterende dette ville være før jeg begyndte at bruge headsettet. Den røde farve fangede af en eller anden årsag min opmærksomhed. Det kan være fordi jeg med mit SteelSeries headset er vant til at det lyser rødt netop der når det er mutet. Hvis Astro A30 var mit primære headset ville jeg med sikkerhed male denne røde del sort med en sprittuds.

Også indersiden af ørebøfferne er med en rød farve, men her forstyrrer det mig ikke og det ser faktisk ret lækkert ud. Det bryder lidt med den navy-blå farve som resten af headsettet er lavet i. Det er ikke så tydeligt på billederne, men headsettet er faktisk blåt og ikke sort. Du kan dog også vælge en lysere farve, hvis du lyster.

Ørebøfferne kan ligesom pladerne på ydersiden også tages af og holdes på plads med magneter. Det gør at du kan skifte disse ud, hvis de bliver slidt eller hvis Astro tilbyder nogle af stof, såfremt du (ligesom jeg) ikke er så vild med kunstlæder.

Astro har også en knap til at forbinde Bluetooth, så du kan reelt forbinde to trådløse enheder til headsettet samtidigt. Hvis du vil kan du også forbinde via kabel til en tredje og det vilde er at alle tre lydkilder kan afspille på samme tid. Hvor relevant dette er vil jeg nok mene er begrænset, men muligheden foreligger om ikke andet.

Prikken over iet i designet af Astro A30 er i øvrigt dens rejseetui. Dette er lavet i hårdt design så det beskytter dit headset under transport og det føles ret lækkert. I midten af det er der et lille hul indvendigt, hvor du nemt kan opbevare dine kabler og sågar også den aftagelige mikrofon, som nemt kan bøjes ret meget. Det betyder også at mikrofonen nemt kan placeres foran munden på den der bruger den.

Funktionalitet

Astro har ladet deres nye A30 headset være kompatibelt på tværs af platforme og dertil så er hoved-aktionæren i foretagenet, Logitech, gået all in og lavet en app til den mobile platform, så du kan indstille dit nye headset direkte på din smartphone. Det er så også det eneste sted, hvor du kan indstille headsettet, idet Astro A30 ikke er understøttet af deres command center software, som vi ellers har været vant til at bruge til justering af indstillinger i tidligere gaming headset fra Astro. Astro A30 går dog i en anden retning og er altså mere gearet mod den mobile gamer.

Headsettet virker naturligvis også ud af boksen uden at du installerer ekstra programmer, men vil du ind og lege med equalizer og mikrofonindstillinger, så kan du altså det nærmest uanset, hvilken platform du er på. Den del synes jeg er smart og profil gemmes på headset så du kan tune indstillinger selvom du spiller på PS5 eksempelvis.

Lydmæssigt er Astro A30 ingen skuffelse og dét til trods for at jeg egentlig havde højere forventninger end gennemsnittet. Astro A30 leverer god detalje, god bund og et balanceret spektrum. Det lukkede design gør at noget af min musik føltes en smule for “lukket”, men generelt kunne jeg godt nyde musikken og især, hvis det var “moderne” og elektronisk.

Der hvor musikken “led” en smule var klassisk og jazz, men det kunne stadig nydes. Lydtonen er en smule mørk og det gør det godt for gaming især, fordi man får virkelig del i eksplosioner og skud, hvis man spiller skydespil, som jeg oftest gør.

Lyden den anden vej er solid så længe du sætter den eksterne mikrofon til. Du kan lytte til indspilning via Astro A30 i nedenstående og der er tydelig forskel på en indbyggede mikrofon, som du bruger via din Bluetooth enhed kontra den eksterne aftagelige, som du altså kan bruge til gaming på de øvrige platforme. Headsettet forbinder til flere enheder samtidigt, men hvis du kobler noget kablet til overtager denne enhed mikrofonen og jeg skulle smide den trådløse forbindelse og tilslutte adapteren på ny for at mikrofonen igen virkede.

Astro A30 er ikke særligt tunge og de føles utroligt lette og behagelige på hovedet – til at starte med. Jeg oplevede ikke nogen smerte ved at have dem på, selv i længere tid, men der, hvor de blev ubehagelige for mig var efter længere tid fordi min hud simpelthen ikke kunne ånde og mine ører og huden omkring dem blev varm. Dette kan sagtens alene være grundet det lukkede design, men jeg synes også at mine ører ikke havde nok plads i ørebøfferne og det ville ikke skade, hvis disse var bare en smule større.

Hovedbøjlen var dog fint behagelig selvom overfladen er gummi og egentlig ikke så blød, som jeg er vant til det fra de større Astro modeller, hvor det er stof og huden nemmere både ånder og der er mindre tryk på hovedbunden.

Astro lover os i øvrigt op til 27 timers batteritid på A30 headsettet. Det stemmer egentlig fint overens med min egen test, men her er det nævneværdigt at Astro kan forbinde med det medfølgende kabel og så er du udover problemet med batteriet, hvis du skulle løbe tør.

Konklusion

Det er blevet temmelig “in” at have ét og samme produkt til flere formål og netop her brillierer Astro A30, idet det kan forbinde til op til tre enheder samtidigt og afspille lyd fra dem alle på samme tid. Det er lidt søgt at man bruger sit trådløse headset med en kablet enhed på samme tid, men muligheden er der.

Det er ret nemt at sætte op og også at justere indstillingerne på takket være en app til både telefon og computer. Lyden kan dermed tilpasses den enkeltes behov og i udgangspunkt spiller de ret godt og detaljeret.

Det eneste de for mig egentlig fejler en smule på er komforten, som ikke er for mit store hoved og ører. Bare efter mindre end en times gaming er jeg udfordret grundet det kompakte og lukkede design. Foruden dét har Astro A30 styr på det meste og bør bestemt være et kig værd.

Positivt

  • God lyd
  • Forbinder til op til tre platforme på samme tid
  • Flot og veludført design
  • Apps til både mobil og computer

Negativt

  • Komfort
  • Pris

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Når man så Astros lineup af gaming headset, så ville man bemærke at der manglede en serie og dette hul har producenten nu valgt at fylde ud med deres nyeste Astro A30 gaming headset, som vi her på siden har fået lov at lege...Test: Astro A30 trådløst gaming headset