For at gøre bestemte typer af produkter tilgængelige for flertallet gør Speedlink det at de laver produkter i overordnet god kvalitet med mange funktioner, men sørger samtidigt for at holde prisen nede og på denne måde rammer de en større målgruppe, forudsat produktet lever op til forventningerne. Vi skal nu kigge på en gaming mus, Speedlink Decus, og vurdere om der er skåret på de forkerte steder. Speedlink Decus er en gaming mus med mange funktioner, men prisen er overkommelig i forhold til mange konkurrerende produkter.
Hvad er der i æsken?
Trods de mange funktioner, der blev nævnt i introen og som vil blive beskrevet i det fortkommende, så er den lettere billige æske ikke fyldt med andet end selve Speedlink Decus musen og en CD med software. Speedlink holder sig til den stil de altid har kørt med hensyn til en simpel indpakning, der netop har det formål at holde på produktet til den glade køber ellers river indholdet ud og glemmer alt om pakken.
Design
Når man sidder med Speedlink Decus gaming musen på skrivebordet kan man godt tænke på at det er tydeligt at Speedlink ikke har et designstudie i San Francisco, for det kan godt mærkes at materialerne denne mus er bygget i er valgt ud for at give robusthed og fordi de er billige. Det er den tyske mentalitet, hvor funktion overvinder alt andet og derfor bliver man også overrasket over, hvor godt Speedlink Decus ligger i hånden og gør knapperne let tilgængelige. Den er en smule flad til min smag, men dette godtgøres til en vis grad med en bred bund, der sørger for at mine fingre ikke lander ned på musemåtten. Der er altså tale om en palm-grip mus. Kablet er vævet stof i en kombination af rødt/sort ligesom musen og på enden er der et forgyldt USB-hanstik. De to sidstnævnte ting føles af høj kvalitet og er også med til at afhjælpe indviklede kabler, som må siges at være yderst foretrukket.
Farverne som Speedlink ofte bruger med deres gaming produkter er en kombination af sort og rød, hvilket altså også dominerer Speedlink Decus’ overflade. Der er også små “huller” så at sige og mønstrer i gråt, men dette er hvor LED-baggrundsbelysningen skal skinne igennem når man aktiverer denne funktion. Sidebemærkning er at dette lys også skinner igennem i kanterne, hvor delene er samlet, hvilket ikke bør være tilfældet og sender endnu et dårligt kalitetstegn.
Udstyret med 7 knapper plus scroll-hjulets gængse funktioner har man meget at trykke på, men som allerede nævnt er disse nemt tilgængelig og med et par timer under håndfladen lærer man hurtigt disses positioner så man netop kan udnytte de fordele det giver en gamer at have mere kontrol over spillet.
Funktionalitet
Mus er naturligvis en af de ting, hvor design er ligeså vigtigt som, hvordan produktet virker, fordi man ikke kan bruge en mus, især en gaming mus, lang tid ad gangen, hvis denne ikke passer i hånden eller, hvis knapperne er svært tilgængelige, men eftersom vi har konstateret ovenstående omkring designet, så er det tid til at kigge på, hvordan en aktuel dagligdag er med Speedlink Decus og om den kan præstere når det faktisk gælder.
De mange knapper, som Speedlink Decus er udstyret med, giver mange muligheder for tilpasning, og her kommer vi til netop kernen i dette program, som er den medfølgende software, der gør det muligt at tilpasse musens knapper, ydelse og belysning. Eftersom de mange spil derude spilles forskelligt og mange gamere er udstyret med adskillige titler, så er det naturligvis ligeså vigtigt at man kan tilpasse musen til enhver genre eller spiltype, samtidigt med at man også skal kunne bruge den som almindelig kontormus når man ikke gamer en sjælden gang imellem. I sådanne tilfælde er 7 knapper naturligvis ikke nok, men det har Speedlink naturligvis vidst og med softwaren er det derfor muligt at indstille op til 5 profiler, som hver især indeholder sine egne knapfunktioner, ydelse, belysning og opførsel. Trods det absolut minimalistiske design og opsætning af den medfølgende app, er den faktisk ganske simpel og nem at forstå. Indstillingerne skal bruge lidt tid til at blive lagt over på musen efter de er blevet redigeret, men herefter er man ellers klar til at game derudaf. Desværre er softwaren kun Windows kompatibel, hvilket for mit vedkommende betød at jeg skulle boote i Windows og spille noget Hitman Absolution, hvilket måske ikke var så dårligt alligevel.
Speedlink Decus knapper viser sig under brug at være en lille udfordring til tider da den har den slags bløde knapper, hvor man ikke altid ved om de er trykket ned eller ej før det nogen gange er for sent. Dette gælder kun knapperne i siden og altså ikke de to vigtigste knapper. For en gamer er enhver knap dog den vigtigste, hvis den med programmet er sat til at have en funktion, så er det jo med en grund. Ellers er den ydelsesmæssigt faktisk acceptabel og overrasker positivt, uden at performe bedre end mange dyrere alternativer vi har kigget på. Lasersensoren, som kan indstilles fra 400 til 5000 DPI er præcis og makroindstillingerne man kan optage via softwaren gør Speedlink Decus til en ganske fin mus, også til gaming, når man også tager prisen i betragtning er det over gennemsnit.
Konklusion
Selvom Speedlink Decus har nogle få punkter, som sender nogle “for billigt” signaler, men trods dette fungerer den overraskende godt uden at være på niveau med de større brands, men pris og funktionalitet samt indstillings mulighederne gør den bestemt et kig værd for enhver, der skal prøve kræfter med gaming eller har et strammere budget.
[checklist]
- Medfølgende software og indstillingsmuligheder
- Belysning til personliggørelse/profiler
- Overordnet ydelse
[/checklist]
[badlist]
- Byggekvalitet
- Ergonomi (individuelt fra bruger til bruger)
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Set til 249,-
Find forhandler og den bedste pris på Speedlink Decus