torsdag, december 26, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: SPAMfighter til Mac

Anmeldelse: SPAMfighter til Mac

spamfighter-mac

Der er næsten ikke noget værre end at komme hen til sin computer og se at man har fået en masse emails bare for at finde ud af at mere end halvdelen af det er spam. Spam kan også være farligt for din internetsikkerhed så en app som SPAMfighter kan redde dog da den har til formål at blokere for uønsket indhold.

Installationen af SPAMfighter er næsten ligeså nem som enhver anden app, men da den (endnu) ikke er godkendt af Apple var vi nødt til at tillade installation af Apps fra andre kilder via systemindstillingerne i OS X. Normalt ville sådan en handling kræve mere undersøgelse om producenten fra min side, men eftersom vi for nyligt har testet DISKfighter fra samme producent var beslutningsprocessen en smule nemmere. At blive godkendt af Apple kan jeg forestille mig kan være en træg proces når der kommer mange apps til. En anden årsag kan også være at Apple mener deres Mail app er fuldendt og ikke skal bruge hjælp til at spotte spam-mails. Under alle omstændigheder var installationen til dels smertefri og hurtig. SPAMfighter ikonet, som er en crosshair, viser sig i menu baren ved siden af uret. Samtidigt er ikonet også i docken, men det kan man heldigvis via indstillingerne få styr på.

Screen Shot 2013-11-28 at 06.32.05

Normalt kører jeg ikke med Apples egen Mail app, men var nødt til at aktivere denne igen efter lang tid fordi det på nuværende tidspunkt er den eneste mail klient på Mac, som SPAMfighter er kompatibel med. Mit indtryk er dog at de fleste også benytter standardappen og vil således kunne få nytte af SPAMfighter. Det ville dog være en fordel, hvis denne var kompatibel med flere mail-apps, som man kan se dens Windows modpart er. Efter installationen og sammenkoblingen med Mail bliver man præsenteret af nogle indstillingsmuligheder. Som udgangspunkt vil man højst sandsynligt lade tingene stå uændret på standardindstillingerne, men man har altså mulighed for at tilpasse adskillige aspekter.

Hvis vi starter fra en ende af har man filtrer, hvor man kan indsætte en såkaldt black-/white-list og denne går ud på at man kan tilføje e-mail adresser eller hele domæner til enten black-list, som blokerer for al materiale, eller white-list som tillader al materiale. Sidstnævnte kan være vigtig at overveje, hvis man vil sikre sig nyhedsbreve fra et bestemt sted. Under samme hovedkategori kan man finde “language filters”, som faktisk er en smart feature, fordi man her kan filtrer alle e-mails på bestemte sprog. Hvis man ved at al ens kommunikation skal foregå på dansk, så er det nemt at komme udenom alle spam mails på engelsk og lignende. Udvalget af sprog er dog ikke fyldestgørende og indeholder lidt over 30 sprog.

SPAMFighter Mac

Den næste fane i SPAMfighter hedder setting og giver adgang til de indstillingsmuligheder man har til rådighed. Der er ikke tale om mange og to af dem går ud på, hvor man vil gøre ikonet synligt, som vi allerede har nævnt. Den lidt mere spændende del af dette er filter-følsomheden som lader brugeren vælge, hvor aggressivt    SPAMfighter skal blokere for det den tror er reelt spam. Følsomheden indstilles på en fem-trins skala og går fra Very-soft til Very-hard. På min Mail får jeg i forvejen ikke særlig meget spam,  hvilket kan skyldes at mail-udbyderen selv gør et godt stykke arbejde. Det er med SPAMfighter ikke muligt at se en oversigt over de mails den har blokeret for. Effektiviteten kunne derfor ikke måles nøjagtigt, men på hjemmesiden kunne man læse at op imod 99,5% af al spam bliver blokeret. Samtidigt har SPAMfighter på skrivende stund mere end 8 millioner brugere og 700 milliarder blokerede spam-mails. Alt afhængigt af hvad disse tal er bygget på må det siges at være relativt effektivt taget i betragtning at de fleste mail-udbydere som sagt selv har en eller anden form for filter.

Konklusion

Hvis man er træt af at modtage spam på sin Mac og man er bruger af standard Mail appen så bør man overveje en app som SPAMfighter, som har til hovedopgave at blokere for dette snavs. Til trods for mangel på bevis af effektiviteten stoler vi på producentens statistikker, som sammen med en overskuelig interface gør SPAMfighter anbefalelsesværdig. SPAMfighter kan prøves gratis de første 10 dage.

[checklist]

  • Simpel interface
  • Fylder minimalt
  • Filtrer-indstillinger

[/checklist]
[badlist]

  • Få indstillingsmuligheder
  • Ingen reel log
  • Item #3

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Priser fra 124,95 kr. for 1 års licens.

Se priser og vilkår på SPAMfighter’s website

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Brugervenlighed
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Der er næsten ikke noget værre end at komme hen til sin computer og se at man har fået en masse emails bare for at finde ud af at mere end halvdelen af det er spam. Spam kan også være farligt for din internetsikkerhed...Anmeldelse: SPAMfighter til Mac