onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: ROCCAT Kone Pure Optical

Anmeldelse: ROCCAT Kone Pure Optical

roccat-kone-pure-optical-04

ROCCAT Kone Pure Optical (i øvrigt et relativt langt navn) er af Kone afstamning. Det vi forsøger at sige her er at designet stammer fra den første ROCCAT Kone mus fra slutningen af det sidste årti, hvor den som en af de første tillod mangfoldige tilpasningsmuligheder takket være on-board memory og siden har man introduceret en “Pure” udgave af samme mus, hvor man har skrabet alt det unødvendige væk og tilmed gjort musen en anelse mindre. ROCCAT Kone Pure Optical har så den forskel at, hvor resten af serien anvender en laser med op til 8200 DPI så har denne “blot” en optisk sensor med 4000 DPI. Nogle sværger til det ene og andre til det andet. Laser har med en højere DPI større præcision, men i nogle tilfælde også mere såkaldt støj, og derudover argumenterer optical-fanboys at man med optiske mus ikke oplever samme lift-off problematik (hvor sensoren opfanger bevægelse når man har løftet musen fra musemåtten).

Hvad er der i pakken?

Æsken til ROCCAT mus er vi efterhånden bekendte med og de byder på en kasse med låge, så man (til dels) kan mærke musens form og om den størrelsesmæssigt passer til ens behov. På ydresiden af æsken kan man også læse om de mange fede features, som ROCCAT mener du bør vide før du vælger at købe musen og disse kommer vi nærmere ind på forneden. Selve indholdet er beskedent og man finder ikke meget andet end selve musen, manualen med softwaren. Æsken er i øvrigt lækker og skiller sig kun farvemæssigt ud fra den almindelige ROCCAT Kone. Til trods for at mange mus købes via internettet så er det stadig vigtigt med en god indpakning til den oplevelse man får når man skal pakke den op eller man står nede i butikken og overvejer hvad man skal vælge.

Se vorrs unboxing og gennemgang af pakkens indhold nedenfor.

[youtube id=”l_7krh2Xt74″ width=”600″ height=”350″]

Design

Udover at ROCCAT Kone Pure Optical har fået en anden sensor så har den farvemæssigt også en distinktivt anderledes kombination. På siderne er den udført i den selvsamme matte overflade som en almindelig Pure, men på toppen virker mere glat og er i en titanium grå coating. Uden nøjagtigt at kunne sætte ord på det er der et eller andet “old school” ved designet og farvekombinationen af ROCCAT Kone Pure Optical. I venstre side ned ad ryggen står i øvrigt med hhv. hvid og rød tekst skrevet “PURE OPTICAL”. Scroll-hjulet, som i øvrigt er en Titan Wheel, som ROCCAT er utroligt stolte af, da denne er udført til at være udholdende og har verdens stærkeste aksel. Under denne finder man +/- knapperne som gør det muligt at skifte DPI efter ønske og behov. ROCCAT Kone Pure Optical har 7 DPI-indstillinger man kan vælge mellem på farten og de skiftes lynende hurtigt.

roccat-kone-pure-optical-02

Med hensyn til pasform så er ROCCAT Kone Pure Optical en relativt lang mus og med rimelig højde, hvilket gør den ideel til mellem-store hænder, men det som vi også pointerede sidst vi anmeldte en ganske almindelig Kone, så er der begrænset af hvile til lillefingeren. Det skal i øvrigt nævnes at det er en højre-håndsmus. Knapperne er fint placeret og der er 7 af dem, som takket være ROCCAT softwaren næsten kan fordobles med Easy-Shift+. Eller, næsten alle knapper er fint placret for det kommer nok an på hånd størrelse og hvordan man holder på musen, for personligt oplevede jeg at den forreste knap i siden af musen var en smule besværlig at nå og stadig have en behagelig posture på musen. Vi taler her om få millimetre, men nok til at det havde gjort underværker, hvis der ikke var så stor afstand mellem de to knapper. Vi taler om småting for i det store hele ligger ROCCAT Kone Pure Optical rigtig godt i hånden og man føler at man har fat og kontrol over den hele tiden.

roccat-kone-pure-optical-01

På ROCCAT Kone Pure Optical har man et stof-vævet kabel på 1,8 meter, hvilket er mere end rigeligt på det almindelige kontor og denne type kabel har det med ikke at vikle sig så nemt omkring så man ikke skal kæmpe om at få musen fri når man eksempelvis skal have den med et sted andet end på kontoret.

roccat-kone-pure-optical-03

Funktion

Som allerede nævnt er ROCCAT Kone Pure Optical “født” af at fans har efterspurgt en optisk Kone Pure. Det skyldes at Kone Pure serien faktisk er temmelig populær og det skyldes til dels designet, men naturligvis også de muligheder som man får med ROCCAT mus, altså forskellige indstillinger, makroer osv. Da nogle sværger til optisk sensor fremfor laser så er det nemmeste jo bare at bygge videre på noget der virker, hvilket er nøjagtigt hvad man har gjort i dette tilfælde med ROCCAT Kone Pure Optical, og man kan bestemt ikke bebrejde ROCCAT for; “don’t fix what ain’t broken”.

  • ROCCAT Kone Pure Optical features:
  • Justerbar 4000 DPI Pro-Optic (R3) sensor
  • ROCCAT Click Master switch tech
  • Easy-Shift[+]
  • 32-bit turbno core V2 processor
  • 575 KB indbygget hukommelse
  • Logo i justerbar farve
  • 7 knapper + 2D Titan wheel
  • 1000 Hz Polling rate
  • 12 cm i længde og 7 cm i bredden og vejer cirka 90 g uden kabel

For dem der kender ROCCAT ville ovenstående være tilstrækkeligt til at de kunne tage en beslutning om, hvorvidt musen er interessant for dem, men for dem der endnu ikke er sikre vil vi nu gå en smule mere i dybden om, hvordan ROCCAT Kone Pure Optical er at arbejde og ikke mindst spille med.

roccat-kone-pure-optical-05

De tekniske specifikationer, hvoraf nogle er nævnt i ovenstående punktopstilling, taler alle for at ROCCAT Kone Pure Optical er en god, solid og effektiv mus. Der skal fra start heller ikke herske nogen tvivl om at det er den også. Musen blev stress-testet gennem adskillige typer af spil, hvor vi mod reguleringen i private matches også testede nogle af makroindstillingerne for at se, hvor mange vi kunne putte på musen og  med 7 knapper samt Easy-Shift[+] var det faktisk i mange spil muligt at bruge musen til nærmest alle kommandoer pånær bevægelse. Hvis man er fix med fingrene er jeg ikke i tvivl om at nogen også ville være i stand til netop dette. Miljøet for test var FPS, RTS og MMO, hvor det er lige vigtigt med præcision og hastighed. Til trods for den lavere DPI end sin forgænger, så mærkes der ikke nogen forskel ved almindelig anvendelse eller hurtige spil for det går oftest for stærkt. Der, hvor man vil opleve nogen forskel, hvis altså man er ekstremt perfektionististisk, er ved grafisk præcisionsarbejde, men til gengæld er den optiske sensor mere stabil, så det er at vælge med omhu det som behager en mest. Personligt ville jeg kunne affinde mig med både Kone og Optical da forskellene er så minimalistiske og arbejdsoverfladen altid er en musemåtte (ja, der ligger en i tasken også). Apropos musemåtte så testede vi ROCCAT Kone Pure Optical på en ROCCAT Sense Meteor Blue 2mm High Precision Gaming Mousepad og bemærkede i samme forbindelse at der kan være stor forskel på musemåtter der ved første øjekast ellers ser ud til at være udført af samme materialer. Overfladebehandlingen på ROCCAT Sense var af en anden end den jeg var vant til med SteelSeries. Det var som om ROCCAT Sense holdte mere fast i musen, hvilket kan lyde irriterende, men tværtimod var den en god effekt, da man følte at man havde den fulde kontrol over musen og man havde nemmere ved at udføre mere præcise hurtige bevægelser for når man skulle standse musen, så at sige, var det som om måtten hjalp til.

ROCCAT_Sense_MeteorBlue_Persp_Pad

Når jeg spiller så løfter jeg sjældent musen fra måtten og når jeg gør så løfter jeg den tilpas højt til at jeg ikke bemærker udfordringerne med lift-off tracking. Dette går ud på at musens sensor registrerer bevægelse selvom denne er løftet væk fra musemåtten. Jeg fokuserede derfor på at teste den under forskellige brugstyper og løftede den kun en anelse op fra måtten blot for at opdage at den blev ved med at registrere mine bevægelser. Jeg ved af erfaring at nogle hader netop denne problematik og med ROCCAT Kone Pure Optical oplevede jeg det faktisk ved at have musen relativt “højt” væk fra måtten. Vi taler igen millimeter, men i en så følsom verden som gaming mus skal der heller ikke meget til.

Da vi havde Kone Pure til test var vi ikke i stand til at teste ROCCAT Talk fordi man skal bruge to understøttede produkter for at se effekten, men dette havde vi heldigvis mulighed for i denne omgang, da vi har et ROCCAT Ryos på skrivebordet også (anmeldelse kommer!). ROCCAT Talk går ud på at man kan aktivere knapper på tværs af enhederne. For at demonstrere forståeligt gives der nu et eksempel. Man har givet sit Ryos tastatur tasterne QWER nogle funktioner, men takket være Easy-Shift[+] kan man gøre at de selvsamme knapper har en anden funktion blot ved at man holder Easy-Shift[+] aktiverings knappen nede og denne knap kan man så tildele en af musens knapper, således at man ved et tastetryk på musen pludseligt har helt nye funktioner på QWER på sit tastatur. Noget vi eksempelvis fik stor glæde af i LoL, hvor Easy-Shift[+] funktionen af Q var CTRL+Q (osv.) bare for at teste dette og det virkede og naturligvis ikke overraskende meget hurtigt så man ikke var i tvivl eller tænkte at man blev nødt til at vente et halvt sekund. Desværre er alle disse funktioner og ROCCAT Kone Pure Opticals øvrige specielle funktioner udelukkende noget der virker på Windows maskiner da softwaren ikke er udviklet til Mac (eller andre).

Softwaren til ROCCAT Kone Pure Optical er en separat driverinstallation, hvilket betyder at når man skal indstille musen og samtidigt også eksempelvis det nævnte ROCCAT Ryos så skal man have to vinduer og applikationer åbne. Dette syntes jeg er mindre heldigt, men måske giver det et bedre overblik for nogle når de skal sammensætte Easy-Shift[+] eller ROCCAT Talk kombinationer. Pånær dette er softwaren ganske simpel og man kan endda få danske oversættelser til de forskellige funktioner, så man ved hvad det er man er i gang med at pille ved. Man kan tildele forskellige knapper, baggrundsbelysning kan man vælge mellem 16 millioner farver og om denne belysning skal pulsere, være tændt eller helt slukket. Når man har lavet nogle ændringer i softwaren og ønsker at gemme disse til ROCCAT Kone Pure Optical så er processen en smule langsommelig og føles tung. Man kan ikke anvende de nye funktioner inden denne er klar. Der er ikke så meget andet at sige om softwaren, andet end at den naturligvis har R.A.D. systemet, som er et system der holder statistik over ens anvendelse og giver en achievements efter nogle forskellige mål.

Konklusion

For nogle er det vigtigt med en fed mus, der samtidigt med en god ydelse også gør sig godt ud på et skrivebord når vennerne kommer forbi. For andre skal pasformen være helt igennem perfekt til ens hånd og måden at bruge musen på. Alle gamere er dog enige om at ens mus ikke må svigte en i pressede situationer, hvor det skal gå rigtig stærkt og med hurtige og ofte skift samt klik. Takket være et ergonomisk design, der designmæssigt skiller sig ud fra mængden, især med det glødende logo på enden, og en hurtig og præcis optisk sensor, kan man med ROCCAT Kone Pure Optical sige tjek ved alle disse aspekter og være sikker på at man får en god mus til pengene.

[checklist]

  • Design og komfort
  • Indstillingsmuligheder
  • God feedback på knapperne

[/checklist]
[badlist]

  • Software til tider langsom
  • Overordnet “feel” i hånden

[/badlist]

 

REVIEW OVERVIEW

Design
Funktionalitet
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce
  1. Først og fremmest synes jeg, at i har lavet en fed anmeldelse. Personligt synes jeg, at musen ligger godt i hånden.

    Men det vil selvfølgelig være individuelt fra person til person.

    Keep up the good work!

    /Kasper

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

ROCCAT Kone Pure Optical (i øvrigt et relativt langt navn) er af Kone afstamning. Det vi forsøger at sige her er at designet stammer fra den første ROCCAT Kone mus fra slutningen af det sidste årti, hvor den som en af de første tillod...Anmeldelse: ROCCAT Kone Pure Optical