onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Logitech G502 Proteus Core Gaming Mus

Anmeldelse: Logitech G502 Proteus Core Gaming Mus

51-92ecdmgL

Selvom det har været efter en vilkårlig rækkefølge er vi nu nået til den tredje mus i Logitech seneste gaming-serie, navnligt Logitech G502 Proteus Core, som byder på en opgradering fra Hyperion Fury (G402) i adskillige aspekter. Logitech G502 er tiltænkt som en kompromisløs gaming løsning med fokus på kvalitet og ydelse og det er netop dette vi skal teste den for.

Hvad er der i æsken?

Selve æsken har en kronologisk størrelsesorden ved denne serie af Logitech gaming mus og æsken tilhørende Logitech G502 er den mellemstørste, hvor man foruden selve musen og en æske med fem små vægte á 3,6g, ikke finder andet nævneværdigt.

Design

De overordnede træk deler Logitech G502 naturligvis med sine slægtninge i serien, med skarpe og lange kanter, hvilket er en del anderledes end det vi har været vant til fra Logitechs gaming serie siden tidernes morgen. Det er et friskt, nogle vil argumentere tiltrængt, pust i den rigtige retning, hvilket giver musen et “gaming” look uden at det er for meget. Logitech G502 benytter sig i større grad end G402 af forskellige overflader de forskellige steder for at give brugeren et godt greb om musen. Der er også her anvendt en kombination af sort og grå, men foruden at selve logoet og DPI-indikatoren lyser blåt er der også en lille blå finne nederst i venstre flade, hvor tommelfingeren har sit hvile.

Størrelsesmæssigt befinder Logitech G502 sig mellem de to tidligere testede G402 og G602. Min egen forventning (læs: forhåbning) var egentlig at Logitech G502 ville være mindst ligeså stor som G602, men den er som nævnt en smule mindre. Hvis man foretrækker en meget stor mus og palm-grip (hvor håndfladen hviler på musen) så mangler Logitech G502 muligvis en smule overflade.

Logitech G502 er en højrehåndsmus med 11 programmerbare knapper, hvor ikke alle er helt velplaceret, såsom G9 som er under scrollhjulet og kun kan bruges til en funktion, der ikke samtidigt kræver præcision. Eftersom Logitech G502 er en FPS-mus er der naturligvis også en sniper-knap, som standard er indstillet til at sætte følsomheden ned midlertidigt og denne knap var ikke så velplaceret på G402 , hvilket den i dette tilfælde er. For mit vedkommende ligger den helt naturligt, der hvor min tommelfinger hviler.

Den nævnte blå finne i bunden af Logitech G502 bruges til at åbne dækslet på bunden af musen, for at give brugeren adgang til hulrummet, hvor man kan placere de medfølgende vægte. Normalt har man set vægte i møntform, men dette har man valgt at videreudvikle på med Logitech G502, hvor de mest af alt minder om små spidse boomeranger og meningen er at de skal give en mere følsom indstilling af vægtfordelingen i musen.

logitech-g502-sideview

Logitech 502 adskiller sig på adskillige punkter fra den mindre og billigere G402 og altså ikke blot størrelsen. Selve kablet er ikke af gummi, men derimod vævet stof, hvilket giver den et mere kvalitetsfeel og den følelse vedbliver når man arbejder/spiller med musen. Ikke dermed sagt at G402 føltes billig, men der virker til at være en forskel. Den anden væsentlige forskel er scrollhjulet som ikke kun føles bedre, men også har infinite-scroll funktionen. For dem der har lært at arbejde med denne er den nærmest uundværlig.

Funktionalitet

Hvis man har installeret Logitech Gaming Software (LGS) så er man nærmest klar til at “køre” med Logitech G502, for denne muliggør alle de specialfunktioner, som gør at netop denne mus skiller sig ud fra mængden. Med sine 11 programmerbare knapper (alle knapper kan faktisk programmeres for en gangs skyld) er der rig mulighed for at tildele så mange funktioner til ens musehånd, som muligt. LGS sørger for at have scannet ens spilbibliotek og man skal så tildele de forskellige profiler til disse, eller finde dem som softwaren eventuelt ikke har opsnappet.

Knapperne på Logitech G502 føles meget præcise og robuste ved at give netop den mængde modstand der er nødvendig for at man ikke laver miss-clicks (eliminerer det nok ikke 100% for nogle af os). De er velplaceret for det meste og giver altså så mange muligheder at i enkelte spil skal man muligvis kun bruge tastaturet til bevægelse.

Man kan indstille vægten af musen med de specialformede vægte i bunden og opsætningen er lavet sådan at man kan indstille hvor vægten skal balancere, men jeg tror man skal have mere fingerspitzgefühl end undertegnede for at mærke balanceforskellen. For mit eget vedkommende er det bare lækkert at kunne lave en tung mus, hvilket er et præferencepunkt for mit vedkommende.

//media.ereviews.dk/#!album-140

Med sin 12.000 DPI sensor er der masser af præcision at hente af. For mit eget vedkommende bliver musen her alt for følsom til den spillestil jeg er vant til (muligvis mangel af fingerspitzgefühl der spiller ind igen). Heldigvis er det muligt selv at vælge de niveauer som musen skal bevæge sig indenfor, da det naturligvis er forskelligt om man ønsker høj sens i skydespil kontra MOBA eller strategi. Sensoren og LGS arbejder sammen for at give dig en overfladekalibreringsmulighed, hvilket går ud på at køre musen over den brugte musemåtte eller overflade i ottetaller i et par sekunder samtidigt med at softwaren måler overfladens kvalitet og indstiller sensoren efter denne for at give den bedste performance. Denne del havde jeg ikke mulighed for at teste i detaljer da jeg forventer forskellene er meget små, men jeg stoler på at det gør en forskel. Logitech G502 er i hvert fald uden tvivl meget præcis og reagerer på alt hvad jeg smed efter den med hurtige bevægelser og den har samtidigt en lift-off distance som passer min spillestil. Denne kan ikke indstilles

Konklusion

Forventningerne til Logitech G502 var sat relativt højt, eftersom det er meget længe siden jeg har arbejdet med Logitech mus, men det var også min første gaming mus da jeg startede for mere end 15 år siden. Heldigvis lever Logitech G502 op til disse høje forventninger og skuffer på intet punkt. Selvom den er en smule mindre end jeg foretrækker den ligger den efter længere tid godt i hånden, med knapperne de rigtige steder, massevis af indstillingsmuligheder og god og præcis performance. Vægtindstillingen er en lækker feature, men prikken over i’et er helt sikkert infinite scroll hjulet. Logitech G502 får helt sikkert thumbs up herfra velfortjent.

[checklist]

  • Præcis
  • Infinite scroll funktion
  • Alle knapper er programmerbare
  • Overfladeanalyse

[/checklist]
[badlist]

  • En smule lille (personlig vurdering)

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 679,-

Find forhandler og den bedste pris på Logitech G502

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Selvom det har været efter en vilkårlig rækkefølge er vi nu nået til den tredje mus i Logitech seneste gaming-serie, navnligt Logitech G502 Proteus Core, som byder på en opgradering fra Hyperion Fury (G402) i adskillige aspekter. Logitech G502 er tiltænkt som en kompromisløs...Anmeldelse: Logitech G502 Proteus Core Gaming Mus