Beklager på forhånd mangel af plads på skærmen grundet det lange produktnavn. Man skulle tro Logitech var i krig med en konkurrent om at skabe det længste navn, ligesom Mitsubishi og Subaru var omkring deres sportsmodeller. Spøg til side så forsøger man muligvis med navnet at gardere sig mod misforståelser eller forglemmelser, for forbrugeren skal naturligvis vide hvad det er der gør Logitech G402 til speciel i et åndedrag. Der er tale om en mus specielt designet til FPS-gamere med en ekstra hurtig optisk sensor forstærket med Logitechs egen teknologi.
Hvad er der i æsken?
Posten havde været forbi uden at jeg var hjemme så da jeg var på vej hjem fra posthuset kunne jeg ikke lade være med at pakke æsken op som musen var pakket ned i under transport. Jeg må indrømme at da jeg så pakken var jeg i tvivl om jeg havde fået det rigtige for æsken var så smal at jeg var i tvivl om, hvorvidt der kunne være en mus deri, men minsandten om der ikke var en mus og med minimal luft omkring den. Ud over Logitech G402 musen var der ikke meget andet at finde i den beskedne æske. Spar på miljøet, så thumbs up for det.
Design
Logitech gaming serie af mus har eksisteret længe og mit eget gaming eventyr startede også med den legendariske MX500 i år 2002, som designmæssigt også blev brugt til inspiration af senere serier, såsom MX518, G5, G500 og tildels G500s, men med den nye serie har man lavet en 180 graders vending og skabt noget der skiller sig ud. Vi så det tidligere med den trådløse Logitech G602 og nu er det så blevet tid til den lidt mindre Logitech G402. At sige den er lidt mindre er dog nok en underminering af fakta for i en verden af små enheder som mus skal der jo ikke meget til førend der er mærkbar forskel. Som allerede nævnt ved udpakningen af Logitech G402 blev jeg overrasket over, hvor flad den var og efter nogle dage med den i hånden må jeg nok realisere at den ikke vokser sig større. De spidse kanter gør Ligitech G402 en smule iøjefaldende, men uden at det bliver for meget. Faktisk kan jeg godt lide det dette designvalg udstråler og det er gaming. Kombinationen af mat og blankt sort med den blå belysning har et indbydende touch og overfladen føles endvidere behagelig i håndfladen. I højre ydreside har man en blødere belægning og nogle riller for nemmere at få et greb om musen . Desværre er mine hænder en smule større og eftersom Logitech G402 ligesom G602 buer indad i ydresiden samtidigt med at den som nævnt er relativt flad når mine hænder udover og til tider befinder lillefingeren og ringfingeren sig på selve musemåtten.
Logitech G402 er udstyret med 8 programmerbare knapper og som udgangspunkt er de tildelt de gængse funktioner, som frem, tilbage, DPI-skift og eftersom der er tale om en FPS-mus er der naturligvis også en såkaldt Sniper-knap, der nedsætter følsomheden til et selvvalgt niveau mens den holdes inde. For dem der er i tvivl er dette til de sikre headshots og præcisionsskydning. Knapperne er velplaceret og nemt tilgængelige, pånær nævnte Sniper-knap som jeg selv med mine hænder havde svært ved at nå. Måske holderjeg forkert på musen, men helt velplaceret er den ikke efter min mening da den befinder sig helt fremme forneden af musen på venstre side. Apropos side så er Logitech G402 en højrehåndsmus.
Funktionalitet
At dømme ud fra den designmæssige udfordring jeg selv har med det relativt flade design af Logitech G402 var jeg indledningsvist skeptisk over for den brugeroplevelse jeg forventede den ville give mig. Ligesom med alt andet tilpasser man sig dog omstændighederne og selvom jeg ville foretrække lidt mere højde er Logitech G402 behagelig og stabil at holde om. Den har bløde kurver, hvor ens hånd skal være, mens de spidse kanter er placeret fremme for at give musen det edgy og rå look den skiller sig ud på. Grundet dette har man godt styr på musen og dens vandring, men den er nemmest at styre med “Claw”-metoden, hvilket igen er en personlig holdning og knyttes til spillestil og fysik.
Til trods for en kompakt størrelse har Logitech G402 tilpas vægt til at man føler man har styr på den. Personligt foretrækker jeg en tung mus og Logitech G402 må siges at befinde sig midt på en skala, hvis der skulle være en.
Softwaren, Logitech Gaming Software, er det som forbinder musens ekstra funktioner med computeren og denne muliggør tilpasning i en vid udstrækning. Eksempelvis kan man indstille den optiske sensors følsomhedsniveauer. Hvis man kun spiller med en såkaldt sensitivity kan man låse Logitech G402 til denne og bruge knapperne, som normalvist er indstillet til at skifte DPI (følsomhed) til at have en anden funktion, som fx en “Smartcast” i League of Legends eller lignende. Man kan ligeledes indstille rapporteringsfrekvensen, som sætter lidt ekstra pres på hardwaren, men muliggør at kommunikationen mellem mus og computer er 1000 gange i sekundet. Meget brugbart, hvis man vil udnytte den kraftige Fusion Engine, som altså gør det muligt for den optiske sensor i Logitech G402 at registrere bevælgelser med op til 12 meter i sekundet. Faktisk er der en lille ekstra feature i softwaren som måler netop denne hastighed når man anvender den og uanset, hvor meget jeg forsøgte så kom jeg ikke meget over 3 meter/sekundet og tænker at de hastigheder på 12m må være forbeholdt robotter. I hvert fald er man med Logitech G402 sikret at ens bevægelser bliver registreret. Jeg kan ligeledes bekræfte at den på intet tidspunkt svigtede, men når teknologien er der føles det som at køre en Ferrari i henhold til lovens begrænsninger, den har lidt flere kræfter end nødvendigt er, men det er lækkert at den er stabil og altid klar til mere. Præcisionen er der i hvert fald intet i vejen med og dermed er Logitech G402 velegnet (og testet) i mange forskellige spiltyper, og ikke blot FPS.
Logitech Gaming Softwaren kan man lade hente de mest gængse funktioner i de spil, som den kan registrere at man har installeret på sin computer. Den var meget god til at identificere de spil jeg havde liggende, til trods for at de lå fordelt på Steam og Battle.net og så kan gemme en profil til at have med på farten, således at musen opfører sig som den ville hjemme også selvom man sidder på en PC, hvor softwaren ikke er installeret.
Konklusion
Min eneste skevanke med Logitech G402 er det relativt kompakte og flade design samt placeringen af Sniper-knappen, men da det er den mindre enhed i en serie af tre modeller er det heller ikke overraskende og alt andet spiller helt efter bogen. Den er solidt bygget, men ikke med det store antal features, som man ser på mange gaming mus i dag ellers. Det vigtigste er at den opfører sig rigtig godt og præcist, samtidigt med at man kan indstille den til personlig præference og de spil man spiller. Derudover har den et efter min mening rigtig lækkert design, man behageligt holder omkring og softwaren topper hele brugeroplevelsen med masser af indstillingsmuligheder. En god gaming mus, punktum.
[checklist]
- Flot design
- Fede features
- Gode knapper
- God software
[/checklist]
[badlist]
- Fladt design
- Billigt kabel
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Set til 499,- hos Proshop.dk
Find forhandler og den bedste pris på Logitech G402
[…] gaming-serie, navnligt Logitech G502 Proteus Core, som byder på en opgradering fra Hyperion Fury (G402) i adskillige aspekter. Logitech G502 er tiltænkt som en kompromisløs gaming løsning med fokus […]