Hvad enten man skal lave en præsentation via powerpoint, se film eller spille spil på en meget stor skærm så er en af løsningsmulighederne en projektor og BenQ W1080ST giver en rigtig stor skærm, selv i små stuer med smart teknologi. Lad os se nærmere på dét og meget mere.
Hvad er der i kassen?
I selve kassen finder man en taske, hvori man finder den digitale projektor BenQ W1080ST, VGA-kabel, fjernbetjening og strømkabel.
Design og funktionalitet
BenQ W1080ST er ikke et designmæssigt vidunder, men heldigvis er det ikke dens primære formål. Den er blank hvid med en sølvgrå kant i højden. I højre side (hvis man kigger på den mens den står på bordet) har man linsen og i venstre side er der luft-grille, som er præget af riller, som går hele vejen rundt. Ved at kigge nærmere på denne luftgril lagde vi mærke til at der var små stykker løs plastik (eller også maling), ligesom det legetøj man engang havde, som man skulle knække ud af formen og de så havde disse løse stykker hængende. Der var meget lidt af det på BenQ W1080ST, men det ligner altså et produkt, der er kommet en smule for hurtigt væk fra samlebåndet. I toppen af projektoren finder man diverse knapper til at styre den med hvis man altså har mistet sin fjernbetjening, såsom indstilling af vertikal keystone, volumen og naturligvis billedkilde. Ved linsen finder man i toppen også indstillinger til zoom og fokus ved hjælp af de traditionelle drejeknapper. Arealet omkring disse drejeknapper er også sølvfarvet samt BenQ logoet under dette areal.
Fjernbetjeningen til BenQ W1080St er der ikke meget at sige om. Den er meget kompakt, som sådan en også burde være og indeholder de mest gængse og anvendte funktioner lige ved hånden. Den er udført i mat hvid og med grå knapper, altså næsten ligesom projektoren, og dog ikke helt alligevel, da man har valgt at spare på materialerne her, hvilket man ikke bør bebrejde producenten.
Opsætningen af BenQ W1080ST er meget ligetil og kræver minimalt arbejde, for de fleste. Hvis man ønsker at hænge den på loftet er der naturligvis standard-huller til dette, men selv hvis man blot placerer den på en flad overflade, har man ved hjælp af en indbygget fod mulighed for at tilpasse vinklen på den. Herefter sætter man sine apparater til ved hjælp af enten HDMI (2 stk.), komponent, VGA eller S-Video. Når billedet er på skærmen skal man så tilpasse størrelse og vinkel, hvilket foregår manuelt ved at bruge drejeknapperne. Menuen er meget lige til og nem at gå til, så man hurtigt kan indstille projektoren efter eget behov og omgivelser. BenQ W1080ST er desuden hurtig om at starte op og blive klar, men den udskiller også en del varme fra siderne, så man bør ikke stille noget tæt ved projektorens udgange når denne er i brug.
Der er to helt specielle features ved BenQ W1080ST, hvor den ene er 3D (3D-briller sælges separat) og understøtter forskellige standarder, heriblandt Bluray, NVIDIA 3D Vision, osv. Billedkvaliteten forbliver ganske glimrende ved anvendelse af 3D funktionen, men det føles som om en smule af kontrasten forsvinder uden at dette er i så høj grad at det er decideret irriterende.
Den anden specielle feature ved BenQ W1080ST er at den er i stand til at skabe et meget stort billede på en væg der er tæt på den. For overhovedet at kunne anvende denne feature i vores egen stue af beskeden størrelse var det nødvendigt at placere projektoren nærmest midt i rummet på den bredde del. Denne feature kalder de short-throw lense, som altså kaster billedet på kort afstand og man får dermed selv i en mindre lejlighed masser af skærmstørrelse for pengene. Derudover er BenQ W1080ST også udstyret med en lille 10 Watt højttaler, skulle man ikke have en lydkilde i sit apparatur.
De fleste der er på udkig efter et produkt som BenQ W1080ST er interesseret i billedkvalitet, som nok også er den vigtigste faktor og her skuffer BenQ W1080ST heldigvis ikke. Out of the box er farverne, mætningen og kontrasten ganske fornuftig og man får et klart billede. Ved hjælp af en gitter-funktion i projektoren, som altså sender et billede på væggen med en masse kasser kan man indstille den til det areal man skal til at bruge og når dette er gjort ordentligt er billedet knivskarpt, hvilket naturligvis også ”skyldes” at denne projektor understøtter billeder helt op til 1080P (også 1080P/24 for ægte filmelskere). Selv gennem kilder med dårligere opløsninger gør denne projektor et godt stykke arbejde med at opskalere disse så de også kan nydes i storformat. BenQ W1080ST blev testet i forskellige scenarier for at undersøge dens alsidighed. I mørke lokaler var der ingen bemærkninger og BenQ W1080ST performede rigtig godt, klart og tydeligt. Ved at tænde for en lyskilde eller ved at bruge projektoren i dagslys ”forsvandt” meget af billedet, især de mørke scener, hvilket dog var forventeligt, men det var fortsat muligt at se billedet, så konklusionen er måske at, hvis man skal benytte BenQ W1080ST i mødelokaler, hvor man alligevel ikke kan slukke lyset helt som i en biograf så er det bedre at de mørke scener bliver en smule lyse end ikke synlige overhovedet.
Konklusion
BenQ W1080ST er nem at stille op og ligeså nem at anvende. Med sine mange tilslutningsmuligheder vil den dække de flestes behov. Takket være Short-throw linsen giver den et stort billede på kort afstand, så selv små rum kan være med og billedkvaliteten er bestemt indbydende, især under mørke forhold. Til prisen har man mange features, såsom 1080P/24 og 3D så BenQ W1080ST er bestemt en anbefaling værdi fra vores side.
[checklist]
- Short-throw lens (stort billede på kort afstand)
- Billedekvalitet under mørke forhold
- Indbygget højttaler
- Understøtter 3D
[/checklist]
[badlist]
- Manuel zoom og fokus
- Varme
- 3D-briller medfølger ikke
[/badlist
Pris og tilgængelighed
Set til 8905,-
Find forhandler og den bedste pris på BenQ W1080ST