mandag, december 23, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Astro A50 Wireless Headset (2nd generation)

Anmeldelse: Astro A50 Wireless Headset (2nd generation)

A50-WIRELESS-HEADSET-ASTRO-GEN2-PS4-BLACKBLUE-BUNDLE_primary_2

Søger man at få det ultimative indenfor spil og hvor det bare skal være trådløst, så er den verdenskendte Astro klar med anden generation af Astro A50, som er et trådløst headset med virtuelt surround og store drivere til at give masser af lyd. De er opgraderet til at matche den nye konsolgeneration og med små tweaks hist og her skal vi nu kigge nærmere på om de lever op til forventningerne, der er bygget op fra før.

Hvad er der i æsken?

Det er efterhånden overflødigt at nævne at Astro virkelig har forstået det med at pakke ind og selve udpakningsprocessen gør en nørd, som mig selv, endnu mere spændt på at få det hele op at køre. Selve æsken er todelt og indeni finder man en æske med låge der giver adgang til Astro A50 headsettet, MixAmp™ TX, stand til opbevaring, 0,5 micro-USB kabel til opladning, 1m micro-USB kabel til MixAmp™, 1m optisk Toslink kabel og en manual. Selve æsken er af hård pap som giver et kvalitetsindtryk samtidigt med.

Design

Med Astro A50 er der tale om et par store over-the ear ørerelefoner, som samtidigt dog føles relativt lette både i hænderne og på hovedet trods det indbyggede batteri. Astro A50 er af den type headsets, hvor man som kender ikke er i tvivl om at der er tale om et gaming produkt, til trods for at designet er ret elegant og altså ikke overdrevet. Det mest fremtrædende og unikke ved designet er selve mekanismen, der er lavet til at udvide størrelsen på Astro A50 på. I stedet for at der er en skinne enten uden på eller inden i bøjlen, som man er vant til, er Astro A50 med en hul aluminiums-cylinder i hver side lavet på en sådan måde at disse skubbes op eller ned afhængigt af om man vil trække headsettet sammen eller fra hinanden. I disse cylindere finder man blå kabler i spiral, som naturligvis giver denne cool-effekt, som netop gør at man ved dette er til et bestemt publikum og ikke den gængse bruger. Resten af designet er hovedsageligt sort, men med en klar grå eller blå hist og her. Mikrofonen finder man på venstre ørekop, hvor indgange til Xbox controller og micro-USB til opladning også er, mens den højre ørekop er udstyret med knapper til at tænde, slukke, justere profiler, volumen og vælge balancen mellem game- og chat-lyd. Knappen til game/chat balancen er faktisk hele ydrestykket af ørekoppen og selvom dette er en nemt tilgængelig løsning, så er det ikke verdens hurtigste da man skal klikke adskillige gange for at gå fra et ydrepunkt til et andet. Den nævnte mikrofon er i øvrigt ganske lang og kan dermed takket være dens bøjelighed placeres fleksibelt, hvor man skal bruge den. Fleksibiliteten er dog begrænset om end mulig.

Eftersom Astro A50 er et trådløst headset, så medfølger naturligvis også en transmitter, men det er ikke en hvilken som helst lille sag, for der er nemlig tale om en MixAmp™ Tx, som skal give Dolby Digital 7.1 virutel surround mulighed og dette gøres ved den optiske lydindgang på bagsiden. Foruden den ene optiske lydingang så er transmitteren til Astro A50 også udstyret med en optisk lydudgang til deling af den selvsamme lydkilde, således at man kan opbygge en daisy-chain, samt aux-in, to USB porte og strømindgang. De to USB-porte er til henholdsvis at slutte til computeren/konsollen og den anden til at oplade selve Astro A50 med. På toppen af MixAmp™ Tx enheden har man også to knapper, som er til aktivering af hhv. enheden og Dolby Digital.

Foruden de to essentielle enheder medfølger også en stander, som er tredelt og bliver kun samlet én gang, hvorefter man kun kan skille den ad ved at destruere den, tilsyneladende. Denne stander gør sit formål ganske fint og agere som stander samtidigt med at MixAmp™ enheden fint passer i dens fod, men den virker en smule billig i forhold til resten af produkterne. Det er naturligvis heller ikke det mest væsentlige produkt at have i høj kvalitet, men det trækker helhedsbilledet en smule ned for nogle kan jeg forestille mig.

Funktionalitet

Opsætning

Mere simpelt kan det nærmest ikke gøres end med Astro A50. Man har naturligvis en masse features og værende et trådløst headset også lidt ekstra kabling man skal tage højde for, men uagtet om man slutter den til PC, PS4 eller Xbox 360 så er der et optisk kabel der skal i bagsiden og en USB til strøm og data lige ved siden af. Herefter er man klar til at køre, pånær for Xbox 360 tilfælde, hvor man skal bruge et kabel fra controlleren og op til Astro A50 headsettet. Herefter vælger man den optiske lydkilde til spil og USB (eller xbox 360 controller) til chat og så kan man justere og balancere lydstyrken for disse efter behov.A50-WIRELESS-HEADSET-ASTRO-GEN2-PS4-BLACKBLUE-BUNDLE_primary_1

Lydkvalitet

Når man ser Astro A50s prisskilt tager man måske et skridt tilbage, men det der kan overbevise er hvis lydkvaliteten virkelig giver en forbedret spilleoplevelse. Det kan jeg roligt sige at det gør den med stor sandsynlighed for Astro A50 er nærmest at ligestille med et Hi-Fi sæt når det kommer til lydproduktionen, som er præcis, fyldig og krystalklar. Der er en god balance mellem tonerne uagtet hvilken profil man vælger på Astro A50, som er udstyret med tre profiler. At dømme ud fra den måde disse tre sammensætte lydkanalerne vil jeg skyde på der er tale om de gængse game, music og film med hver deres karakteristika.

Det er dog især når man fyrer op for noget med understøttelse af Dolby Digital virtuel surround at man får sig en spilleoplevelse, hvor få headsets kan være med af den store mængde jeg har testet efterhånden. Klarheden er så enormt flot at man fordyber sig i spil, film eller endda Windows notifikationslydene. De første par gange jeg satte Astro A50 var jeg i tvivl om lyden kom fra dem eller fra mine højtalere og jeg blev nødt til at tage dem af for at finde ud af at det faktisk var en så fortryllende surround-effekt der var til stede med Astro A50.

Komfort

Astro A50 har naturligvis en smule tyngde grundet det indbyggede batteri og selvom det ikke er meget så kan det godt mærkes for den sarte bruger efter noget tid, men det bliver aldrig til en decideret gene eller pine, som kan være tilfældet. Der er heldigvis tale om stofpuder til ørerne, således at disse kan trække vejret en smule og vigtigst af alt så er hulrummet simpelthen så dejligt stort at ens ører ikke føler tryk eller klemmen nogen steder fra og jeg har endda både et større hoved og ører.

Batteritid og brug genereltA50-WIRELESS-HEADSET-ASTRO-GEN2-PS4-BLACKBLUE-BUNDLE_features
Værende trådløst og bygget til gaming så forventer man af Astro A50 også en vis bekvemmelighed på dette punkt og dermed mener jeg en ordentlig batteritid, så man ikke mister forbindelsen mens man spiller. Sidstnævnte er dog desværre temmelig sandsynlig, hvis ikke man husker at oplade jævnligt. Jeg har ikke kunne finde ud af hvad Astro A50 står til at skulle kunne præstere af batteritid, men mit eget gennemsnit var under otte timer og sammenlignet med andet tilsvarende udstyr er dette i den lavere ende må jeg konstatere. Udfordringen forstærkes af at det medfølgende ladekabel er meget kort. Heldigvis kan man bruge et hvilket som helst andet micro-USB til at lade med og endnu vigtigere er at man kan spille videre mens man gør.

Astro A50 benytter Kleernet 5.8GHz frekvens til at kommunikere via og det giver blandt andet en nærmest uforstyrret kanal eftersom ikke så mange andre af hjemmets trådløse enheder benytter denne funktionalitet. Her har man naturligvis gameren for øje da man ikke skal have en sådan flaskehals når man spiller. For mange er det i forvejen en risiko at have hoppet over til trådløs gaming i det hele taget. Astro A50s trådløse performance virker stærk og går gennem adskillige vægge, men afstanden er ikke nær så god som den er med andre headsets jeg har testet. Dette er dog ikke afgørende efter min mening da det vigtigste må være performance mens man spiller og ikke når man går rundt i lejligheden.

Konklusion

I omvendt rækkefølge starter jeg med at anbefale Astro A50 på det varmeste til alle, som ønsker at forbedre deres gaming oplevelse samtidigt med at det skal foregå trådløst. Der leveres hele vejen rundt med en fantastisk lydkvalitet, god komfort og pasform, samt tilslutningsmuligheder til de fleste gaming platforme derude. Det gør efter min mening Astro A50 til den høje pris værdig, men man skal virkelig gå op i lyd og have interesse i at høre de små detaljer for at dette gælder for én. Man kunne ønske lidt mere batteritid og nemmer tilgang til knapperne på selve headsettet, men det er ikke altafgørende eller altoverskyggende efter min mening og det er den gode lyd, der overrumpler alt andet.

Positivt:
Lydkvalitet
Komfort
Stabilt signal

Negativt:
Taster svære at nå når på hovedet
Batteritid

[checklist]

  • Lydkvalitet
  • Komfort
  • Stabilt signal

[/checklist]
[badlist]

  • Knapperne kan være svære at ramme
  • Batteritiden

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 2.333,-
Se aktuel pris hos PriceRunner

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Søger man at få det ultimative indenfor spil og hvor det bare skal være trådløst, så er den verdenskendte Astro klar med anden generation af Astro A50, som er et trådløst headset med virtuelt surround og store drivere til at give masser af lyd....Anmeldelse: Astro A50 Wireless Headset (2nd generation)