onsdag, januar 22, 2025
ForsideGuidesVælg den rigtige powerbank

Vælg den rigtige powerbank

powerbanks

En powerbank kan være nyttig på sommerferien, vandreturen, festivallen eller et helt fjerde sted hvor man pludselig får et akut behov for at kunne oplade eksempelvis en smartphone, eller andre enheder der oplades via USB og hvor man ikke har umiddelbar adgang til en stikkontakt.

Powerbank er, groft sagt, blot et transportabelt, genopladeligt, batteri som kan bruges til opladning af USB enheder på farten. De fås i mange forskellige udformninger og farver, men også i et hav af forskellige kapaciteter målt i mAh der fortæller noget om meget strøm den kan lagre. Derudover findes der også efterhånden en del powerbanks med mere specielle funktioner og features.

Kend dit behov

Før du hiver den første og bedste powerbank ned af hylden i supermarkedet er det en god idé at kende ens behov. Har man brug for blot at kunne “nød-oplade” en smartphone, eller har man brug for at kunne oplade denne fra 0 -> 100% flere gange på eksempelvis en vildmarkstur? Derudover er der også forskel på hvor stort et batteri de forskellige smartphones er udstyret med, eksempelvis er iPhone 6 udstyret med et 1810 mAh batteri, mens en Samsng Galaxy S5 er udstyret med et 2800 mAh batteri.

Eksempel

  • 2000 mAh: Giver én opladning af iPhone 6
  • 4000 mAh: Giver 2½ opladning af iPhone 6
  • 6000 mAh: Giver 3½ opladning af iPhone 6
  • 10.000 mAh: Giver 5½ opladning af iPhone 6

Når man kender behovet, er det nemmere at vælge den rigtige powerbank – for selvom den lille 2000 mAh er smart og lige til at have i lommen, er den ikke ret anvendelig hvis du har behov for at kunne oplade eksempelvis Samsung Galaxy S5 flere gange, da der ikke engang vil være nok strøm til én fuld opladning…

Generelt kan man sige at powerbanks bliver større rent fysisk, jo større batterikapacitet de skal indholde – og netop derfor giver det rigtig god mening at vælge en kapacitet der passer med ens behov – for hvem gider slæbe rundt på en kæmpe powerbank på vandreturen, hvis det blot er for at kunne nødoplade smartphonen til at kunne lave et enkelt opkald?

Powerbanks med “lidt ekstra”

De fleste powerbanks er blot en firkantet “boks” med et microUSB stik der bruges til opladning – opladning sker via en 220v USB lader, eller en PC/Mac. Derudover et normalt hun USB-stik, hvor ladekablet fra smartphone, GPS eller lign. kan tilsluttes når du skal oplade på farten.

sandberg-powerbar-powerbank

Sandberg Powerbar Classic (2000 mAh) – 69,-

De fleste powerbanks har et par dioder, som viser hvor meget strøm der er tilbage derpå, mens nogle af de mere avancerede har display der viser batteristanden i procent, smart! Så kan man også, undervejs i opladningen, følge med i hvor meget strøm der bruges til opladning af den enkelte enhed.

iwalk-extreme-trio-display

iWalk Extreme Trio (6000 mAh) – 399,-

Én af de ting der er lidt upraktiske ved en powerbank, er at man skal huske sit ladekabel, for uden dette er powerbanken som udgangspunkt ikke meget værd. Det er der heldigvis flere fabrikanter der får øjnene op for, så flere powerbanks kommer faktisk med indbyggede kabler til enten microUSB (Android baserede smartphones) eller Lightning (Nyere Apple iPhones og iPads) og enkelte endda med begge kabeltyper. Dette er uden tvivl den smarteste type af powerbank, for her er man helgarderet mod at mangle både strøm og ladekabel….

sandberg-Excellence-PowerBank-3000

Sandberg Excellence PowerBank 3000 – 199,-

Derudover findes der en række andre powerbanks med mere specielle funktioner, eksempelvis har Trust lavet en powerbank med indbygget lommelygte, Sandberg har flere med indbygget solceller så de kan oplades via sollys – perfekt til vandreturen og flere producenter har powerbanks der kan tåle vand i større eller mindre omfang, hvilket er velegnet til friluftsmennesker og festivalgængerne.

sandberg-powerpal-5000

Sandberg Powerpal 5000 med solcelle (5000 mAh) – 439,-

Hvor køber jeg powerbanks?

Powerbanks fås efterhånden overalt, i byggemarkedet, supermarkedet og naturligvis online på forskellige webshops. Der kan dog være stor forskel på kvaliteten af batterierne som powerbanken er udstyret med, hvorfor Vores anbefaling vil være at man undgår at lade sig lokke af de helt billige udgaver, og betaler lidt ekstra for et produkt fra en kendt producent. Prisforskellen i kroner er forsvindende lille, til gengæld får man et produkt der som udgangspunkt yder det der loves.

Noel Christensen
Noel Christensenhttp://www.eReviews.dk
Noel Christensen - Redaktør på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer