fredag, december 20, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Turtle Beach Stealth Pro headset

Test: Turtle Beach Stealth Pro headset

Turtle Beach har selv udråbt Stealth Pro headsettet, som den nye konge af trådløse gaming headsets, så det har vi naturligvis sat os for at teste. Stealth Pro er trådløs med to forbindelser, to batterier og store drivere. Vi ser nærmere.

Hvad er der i æsken?

Turtle Beach er med Stealth Pro gået en smule tilbage til at det skal være fedt at åbne en pakke. Æsken åbnes med magnetlåg og det første du får synet af er selve headsettet. Resten af indholdet består af en aftagelig mikrofon, transmitter/oplader, ekstra batteri, et kort og et langt USB-C/A kabel, samt et blødt transportetui.

Design

Allerede fra man tager Stealth Pro ud af æsken ser man at der er tale om et premium produkt fra producenten. Ikke kun fordi der er tale om et relativt stort headset, men også fordi det føles ret godt bygget og fast.

Billederne jeg havde set af Stealth Pro snyder en smule fordi de kan lade én tro at materialet på headsettet er blankt og skinnende, men i virkeligheden er der tale om en mat overflade, som er langt mere gamer-venlig i min optik.

Det robuste design skulle naturligvis også komme på prøve i min vridetest. Her tager jeg og vrider headsettet mellem hænderne samtidigt med at jeg mærker og lytter efter svagheder. Stealth Pro giver dog ikke tegn på at det er skrøbeligt på nogle punkter og trods størrelsen er det faktisk ret fleksibelt.

Også den fleksible mikrofonarm er ret stiv, men den kan sagtens bøjes på plads relativt nemt. Det burde altså være nemt at indstille mikrofonen så den passer den enkelte, der bruger headsettet. Mikrofonarmen er i øvrigt aftagelig og hullet til mikrofonen dækkes til med en gummidut, hvis du eksempelvis ikke skulle bruge den. Det betyder at du skal passe på gummidutten så den ikke bliver væk, men til gengæld stikker mikrofonen ikke sidemanden i metroen i øjet, hvis du skulle tage Stealth Pro med dig på tur.

Turtle Beach har udstyret Stealth Pro headsettet med tre store knapper på den højre ørebøf. Det gør dem lidtn nemmere at kende fra hinanden, selvom de er på niveau og stikker altså ikke ud. Den ene knap til Superhuman hearing er dog rug og til at kende forskel på. Jeg synes dog det er fedt at knapperne er så diskrete fordi de netop igen ligesom den aftagelige mikrofon gør at man kan bruge Stealth Pro på farten uden at det skriger gaming.

Helt generelt synes jeg i øvrigt at Turtle Beach har gjort et godt arbejde med hensyn til at gøre Stealth Pro til et headset man gider bruger på farten også. Designet er ret netutralt og holdt i sort og grå med skiftevis plastik og metal. Derudover har du mulighed for at forbinde det til din smartphone via Bluetooth. Det er dog ikke muligt at kable det til telefonen, hvis du skulle være løbet tør for batteri.

Stealth Pro har også to knapper på ydersiden af sine ørebøffer, hvoraf den ene er en trykknap og den anden drejer rundt om nævnte knap. Drejeknappen bliver jeg nødt til at sige ikke er nogen succesfuld oplevelse for mig. Tanken er at den skal bruges til at justere lydniveau med, men jeg synes ikke den er nem at dreje på simpelthen. Måske det bliver nemmere med tiden. Desuden er knappen kun integreret med Turtle Beachs app for lydniveau ændres ikke i Windows tilsvarende.

I venstre ørebøf på Stealth Pro er det muligt at fjerne et dæksel og komme ind til batteriet, som du altså kan skifte på farten og så ellers spille trådløst videre næsten uforstyrret. Hver gang du tænder for dit headset er der dog en irriterende stemme, der fortæller dig om status på batteriet og det er ikke en prompt jeg har kunne finde ud af at slå fra. Næsten uforstyrret betyder at Stealth Pro slukker når du tager batteriet ud og så skal du tænde for den igen.

Transmitteren til den trådløse forbindelse er en lille puck-lignende genstand, som også er udført i en kombination af sort og grå. Denne enhed fungerer som den trådløse modtager, men også som oplader til det ekstra batteri, der følger med. Modtageren har en LED-ring omkring sig, som fortæller dig om status på forbindelse og opladning.

Der er en USB-C indgang på modtageren som du slutter din PC eller PlayStation til via. Denne port er der data i, mens den USB-A port ved siden af blot er til opladning. Der er også en knap til at skifte mellem PS og PC. Det er lidt uudnyttet potentiale at have en så stor modtager uden at integrere AUX eller andre indgange eksempelvis.

Modtageren blinker i øvrigt når headsettet er slukket og det er pænt irriterende at sidde ved siden af. Den burde ikke blinke hver gang man ikke spiller med sit headset på efter min mening.

Rejsetaske er lækker og med plads til det man skal have med på tur

Funktionalitet

Da jeg satte Turtle Beach Stealth Pro i min computer første gang havde jeg sikret mig at den stod på PC på selve modtageren, men inde i Windows hedder den stadig “Stealth Pro – PlayStation”, så jeg skulle lige dobbelttjekke. Det er en smule forvirrende, men skyldes altså at vi har med PlayStation udgaven at gøre.

Det kræver ikke nogen app at få Stealth Pro op at køre, men du kan også installere Turtle Beachs app, som giver dig mange flere muligheder for indstilling og fintuning af lydoplevelsen. En af de vigtigere er niveauet for ANC og så naturligvis muligheden for at indstille equalizer og lydbilledet. Du kan så vidt jeg har kunne regne ud ikke have forskellige profiler for indstillinger gemt og det synes jeg er en mangel.

Det er til gengæld her i appen at du kan se, hvor meget du har skruet op eller ned for headsettets lydniveau via drejeknappen på den højre ørebøf. Appen er ret detaljeret og du kan også ændre, hvad nogle af knapperne på headsettet gør.

Lydkvalitet

Når nu Turtle Beach kårer deres eget headset, som kongen, så har jeg visse forventninger til det. Både funktionelt og især lydmæssigt. Derudover kender jeg Turtle Beach og har tidligere leget med deres lydprodukter, så også af den årsag havde jeg høje forventninger. Disse bliver mødt i høj grad. Jeg havde måske kvag prisen en endnu højere forventning til musikdelen, men den høje mængde af bund og det lukkede system gør at Stealth Pro er en anelse bedre egnet til elektronisk end klassisk musik. Dermed ikke sagt at det er decideret skidt for det betyder så også at spil og film virkelig kommer til udtryk.

Hvis du vil høre Stealth Pro og dets potentiale, så kræver det også at du leger med de mange muligheder, som Windows appen muliggør. Disse muligheder forsvinder når du sætter det til en PlayStation, men også her lyder headsettet rigtig godt.

Det som dog overrasker mig en smule negativt med Stealth Pro er at det ikke kan spille vodsomt højt når man tager dens størrelse (og pris) i betragtning. Når du skruer op via knappen på den højre ørebøf, så er det også små intervaller at det skruer op med og det kan kræve adskillige fulde cirkler før du har skruet tilpas op fra at have haft det lavt eksempelvis.

Mikrofon

Med Stealth Pro kan du selv lege med indstillingerne på mikrofonen, så du får den lydprofil, der passer dig og dit brug. Fælles er dog at mikrofonen lyder ret godt og så har den en rigtig god evne til at holde støj ude. Selv skriveri på et mekanisk tastatur kommer meget svagt igennem samtidigt med at min stemme lyder “som den skal”. Det jeg mener er at min stemme hverken lyder forvrængt eller robotisk. Stealth Pro har også en indbygget mikrofon (den har også flere til ANC), som du kan bruge når du afmonterer den store mikrofon og bruger Bluetooth til at forbinde til din telefon med, men denne mikrofon er ikke til at skrive hjem om for den er efter min mening kun egnet til telefonsamtaler og ikke til kommunikation i spil. Lyt til en indspilning med mikrofonen i Stealth Pro i nedenstående.

Komfort

Trods sin størrelse, så er puderne på Stealth Pro med til at gøre det til et af de mest behagelige hovedtelefoner jeg har haft på til gaming. De føles utroligt lette om hovedet, selvom de i starten af testperioden strammede en del på min hovedbund. Dette giver sig efter få dages brug og bliver nærmest silkeblødt at have på hovedet. Her i forårsvarmen døjede jeg kun meget lidt med at mine ører blev varme, men det var slet ikke voldsomt.

Hovedbøjlen er nogenlunde nem at tilpasse og så kan ørebøfferne dreje og vippe, hvilket betyder de nemmere kan tilpasse sig formen af dit hoved. Ørebøfferne er cirkulære og de kunne sagtens have mine ører i uden at jeg føler jeg rørte ved noget – og det er en bedrift for jeg har ører, der er over gennemsnit i højde.

ANC

Der er tydelig forskel på med og uden, men om jeg ville have det for alt er lidt et spørgsmål. Jeg satte noget white noise på telefonen og forsøgte at screene det væk. Ved nogle indstillinger fik jeg en kontra effekt og fik mere støj end jeg havde når jeg tog headsettet af.

Du kan lytte til både Bluetooth og lyden fra din PC på samme tid, hvis du ønsker dette. Det kan give mening, hvis du gamer noget, hvor lyden er sekundær og du ønsker at lytte til din egen playliste, som er nemmere at styre fra telefonen end ved at toggle ind og ud af Windows.

Superhuman hearing

Denne funktion er unik for Turtle Beach og noget der måske splitter vandene en smule. Funktionen går ud på at aktivere de toner, som i spil bruges til at identificere skridt og reloads. Altså højere toner, som skiller sig lidt ud fra resten og kunne give dig en fordel i en konkurrencesituation. Jeg synes helt klart at jeg kan høre forskel med Superhuman Hearing aktiveret. Ulempen er dog at resten af lyden i spil som fx CSGO og andre skydespil bliver mere tam at høre på. Så det giver kun mening, hvis man vil give sig selv en konkurrencemæssig fordel på bekostning af indlevelse og realisme – så at sige.

Batteritid

Selvom det er utrolig smart at du på Stealth Pro kan skifte batterier på farten, så er det trods alt vigtigt at batterierne holder længe nok til at man ikke synes det er en gene at skulle lade op eller skifte. Med Stealth Pro får du batteritid på (oplyst) 12 timer og det er uden at ANC er aktiveret. Bluetooth og ANC gør at batteritiden bliver dårligere end de 12 timer og min egen test var sådan cirka 10 timer uden ANC og 7 timer med. Dette er cirka en tredjedel i forhold til konkurrencen på markedet, så uanset hvor smart batterisystemet er, så er det ikke helt godt nok. Den del bliver Turtle Beach nødt til at arbejde på efter min mening.

Med Stealth Pro påstår Turtle Beach at headsettet har op til 15 meters rækkevidde på den trådløse forbindelse, så det satte jeg også på prøve. Der er ikke så mange steder i huset, hvor jeg kan teste 15 meter uden vægge imellem, så det højeste jeg kom op på var cirka 10 og dette klarede de fint. Hvis jeg dog satte modtageren i kælderen og bevægede mig op så var det hurtigt at signalet faldt under fem meter. Ikke desto mindre er rækkevidden helt fin, selv hvis man har en stor stue så længe man ikke får vægge mellem signalet.

Konklusion

Med Stealth Pro er der lydmæssigt tale om et headset, som sagtens kunne gå for at være noget til HiFi-brugere og ikke blot gamere. Et er at headsettet designmæssigt ikke skriger af gaming, men noget andet er at det er tænkt ind i designet at du kan tage mikrofonen ud og at de mange knapper, som er at finde på headsettet ikke stikker ud. Derudover så er der naturligvis den velafbalancerede lydprofil, som du godt kan pille yderligere ved og sågar også ødelægge. Lydkvaliteten, bredden og klarheden kan du dog ikke ødelægge, men der er altså tale om et lukket headset, så de helt audiofile vil måske ikke være helt så glade for dén del. Du får dog med Turtle Beach Stealth Pro et gennemtænkt, gennemarbejdet og ret så funktionelt headset, som spiller trådløst og du kan lade det spille “uendeligt” ved at skifte mellem de to medfølgende batterier. Så gør det nemlig ikke så meget at batteritiden per batteri ikke er på niveau med nogle af konkurrenterne, for du får til gengæld en solid ANC (aktiv støjreduktion) og en masse andet – hvis altså du er villig til at betale prisen. Slutteligt mangler det vel at blive sagt, hvorvidt Stealth Pro er den nye konge indenfor trådløse headsets og det er lidt svært at sige entydigt. Det er et rigtig fedt headset og det spiller utrolig godt, men batteritiden og manglende tilslutninger på den trådløse modtager gør at man føler man mangler lidt som det “sidste”. Der er dog uden tvivl tale om et rigtig godt headset og som trods prisen er værd at overveje.

Positivt

  • Lydkvalitet
  • Hot-swap batterier
  • ANC
  • Bluetooth og PC lyd kan afspille samtidigt

Negativt

  • Pris
  • Lydniveau lidt lavt
  • Batteritid imponerer ikke

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Turtle Beach har selv udråbt Stealth Pro headsettet, som den nye konge af trådløse gaming headsets, så det har vi naturligvis sat os for at teste. Stealth Pro er trådløs med to forbindelser, to batterier og store drivere. Vi ser nærmere. Hvad er der i...Test: Turtle Beach Stealth Pro headset